mark1973
Znawca - Hokej
Widziałem te mecze też. Lulea miała cały mecz przewagę, akcja głównie toczyła się w tercji gości a bramki straciła po kontrze i błędach ale też trafiła na Timre która ma teraz swoje momentum, oni w ofensywie mają świetnych graczy co ostatnio udowadniają, nie był to łatwy mecz. Nie wiem czy Lulea nie zlekceważyła trochę gości bo pierwsze dwie tercje grali jakby nie patrzeli na obronę, liczył się atak. Vaxio z kolei mają serie gdzie wygrywali lub zdobywali punkty i może nadchodzi mały regres bo to normalne życie długo grali na wysokim poziomie i odprawiali mocne ekipy. Shl się bardzo wyrównała bo wrócili graczy z KHL i z za oceanu i teoretycznie słabsze ekipy są doinwestowane. I nie jest prosto typować a często każdy z nas widzi mecze inaczej co jest normalneoglądałem , wczoraj końcówkę 3 tercji Lulea i Vaxjo bo miałem końcowe zwycięstwo, niby grały zespoły teoretycznie ,,lepsze,, ale jak widać poziomy zbliżone i nie ma co grać ,,faworytów,, nawet z dobrym bilansem u siebie i nie bardzo im zależało na zwycięstwie, nie miały nawet okazji na zdobycie gola , a sama dogrywka to już ,,berek,, ale pewnie się nie znam