Gucci Mane
Forum VIP
Zapraszam do udzielania się w temacie.
Normalnie nie komentuje nic na forum ,ale Lublin ,,najlepsza para juniorów w lidze" trololo ,aż się uśmiechnąłem ,ale bez hejtu, tylko spokojna analizaOtóż to arthur071 .
Zengota w Lublinie, gdzie podobno dostał 500k za podpis i 6k za punkt. Nie wiem czego się tak uczepili tego Motoru, fakt, że brakuje tam jeszcze jakiegoś mocniejszego ogniwa, ale tragedii nie ma. Lambert, AJ, Zengota + najlepsza para juniorów w lidze. Moim zdaniem niekoniecznie muszą spaść.
W Toruniu takie parcie na sukces, że pozbywają się kolejnego wychowanka. Włókniarz bardziej toruński od Apatora. Dla mnie jako kibica Stali Gorzów odejście Vaculika pokazuje tylko jak ten sport obecnie funkcjonuje. Nara złotówo.
W kuluarach mówi się, że Stal "gra" sponsorską kasą. Tak było niby w przypadku Iversena. Musiał zostać na kolejny sezon w Gorzowie, bo inaczej nie dostałby 100k, a miał już wtedy nagrany temat Torunia. No i po roku poszedł. Może w tym przypadku było podobnie, może nie. Boli, że wybrał Falubaz, a nie np. Motor który też go mocno kusił. Choć w ZG ma szansę na dodatkowe 4 mecze w PO i to pewnie zadecydowało o wyborze.Co do Gorzowa sporo mówiono o zjawisku "rolowaniu" należności, o tym mówił bodaj Jepsen Jensen. Zapewne z tego powodu Vacul pewno odszedł dopiero po tym sezonie.
Masz rację z PUK'iem. Wydawało mi się, że Jensen też coś mówił. W przypadku Gorzowa trzeba wziąć pod uwagę brak dochodów z organizacji GP. Nie wiadomo, czy miasto zrekompensuje tę stratę. Ciekawa koncepcja z Kildemandem i Thomsenem.skuwerx tak, dlatego napisałem o "kevlarze" ???? Aczkolwiek analiza spoko.
W kuluarach mówi się, że Stal "gra" sponsorską kasą. Tak było niby w przypadku Iversena. Musiał zostać na kolejny sezon w Gorzowie, bo inaczej nie dostałby 100k, a miał już wtedy nagrany temat Torunia. No i po roku poszedł. Może w tym przypadku było podobnie, może nie. Boli, że wybrał Falubaz, a nie np. Motor który też go mocno kusił. Choć w ZG ma szansę na dodatkowe 4 mecze w PO i to pewnie zadecydowało o wyborze.
Jeszcze co do juniorki Gorzowa. Bartkowiak to mega kozak. Młody, a radzi sobie świetnie ze starszymi i już nawet całkiem znanymi nazwiskami. Mam nadzieję, że z Karczmarzem stworzą groźną parę.
Nikt nie mówie ,że A.J sobie nie poradzi ,bo to zawodnik, który jeździł w GP i oprócz tego sezonu to w 1 nice to ciągle na najwyższym poziomie, lecz o tym ,że to nie jest materiał na lidera, który pociągnie zespół, który z taktycznej pojedzie i będzie to pewny bieg gdzie przywiezie 3 punkty (ewentualnie czasem 2)Powiem Wam tak, Gorzów od dawna jest miejscem które wyciąga zawodników na wyższy poziom. Iversen brany z ZG był "nikim", a jest teraz kozakiem. Kasprzak po Tarnowie się odbudował. Myślę, że odbudować może się tu teraz Kildemand. Thomsen super transfer jak dla mnie. Okienko nie ruszyło, a większość już wiemy, z jednej strony fajnie, z drugiej trzeba brać z dystansem to co wysrywa czasem Ostaf na SF.
Co do Jonssona, a może będzie właśnie inaczej niż piszecie i niczym wino, starszy AJ sobie poradzi, podobnie jak wiekowi Hancock i Protas. Zobaczymy.
Tylko czy powiększenie ligi coś tak na prawdę da? Jedynie dwa kluby mogłyby ją zasilić Rybnik oraz Rzeszów.Panowie z AJ jest prosta sytuacja - jego umiejętności spokojnie pozwalaja na ok 7-9 pkt w meczu na wyjeżdzie i over 9 u siebie (na 12-15 moim zdaniem raczej nie ). Ale jest to zalezne tylko i wyłącznie od tego ile zainwestuje w sprzęt oraz czy trafi z tunerem i tyle . Zobaczcie Madsena - 3 lata temu był na podobnym poziomie jak AJ teraz i jaki progres , nie musiał inwestować w GP skoncentrował się na zaledwie 2 ligach : naszej i szwedzkiej i ma efekty.
Czy to starczy na bycie liderem z prawdziwego zdarzenia...... takim jak Madsen właśnie i Fredka w Czewie na przykład .....nie sądze.
Lublin jest ewidentnie budowany w stylu Grudziądza - liczą na wyrównany skład (poza starszym Lampartem), gdzie AJ, Zengi , Michelsen i Lambert zrobią punkty w okolicy 10 a juniorzy dołożą brakujące do wygrania meczy u siebie . Bardzo wątpie czy którykolwiek z tych zawodników przy takim a nie innym poziomie ligi zrobi choć 1 raz komplet . Ja osobiście życze jak najlepiej Lublinowi - ale nie wyobrażam sobie spadku któregokolwiek innego zespołu z ligi - może to najwyższy czas aby jednak powiększyć ligę choć o 1 zespół (sugeruje dwa) a nie kombinować z KSM czy innymi pomysłami.
Skoro kluby Nice Ligi umieją zrobić widowisko na 10 tys na trybunach i chyba nikt nie wyobraża sobie spadku MotoMyszy , czy nawet Gorzoffa - szkoda by było żeby Moto Arena była obiektem Nice Ligowym. Wrocław , Leszno , Czewa (super tor ze świetnymi mozliwościami do walki), nawet Grudziądz robi fajną widownie - Rybnik i Lublin na ta chwilę czy Tarnów też spokojnie generują widownie ok 10 000 plus robią budżety over 5 milionów na każdy sezon - więc może to akurat dobry moment na taki ruch
Zgadza się byłaby zarówno walka o spadek jak i o play off oraz mistrza - a tak zapowiada nam się tylko walka o mistrza ???? Bo niestety spadek mamy raczej dość oczywisty - wolałbym te 2-3 słabsze drużyny , które własnie walczą o utrzymanie . Ale może Lublin zaskoczy , zrobi twierdze jak Grudziądz 2 lata temu i nie spadnie z ligi .......Tylko czy powiększenie ligi coś tak na prawdę da? Jedynie dwa kluby mogłyby ją zasilić Rybnik oraz Rzeszów.
Tarnów w tym momencie odpada bo stadion ruina ,a do tego 3 miliony długu za poprzedni sezon.
No dobra, zakładamy powiększenie do 10 drużyn, Rybnik w nice ma porównywalny zespół do Lublina (obecnie). Rybnik - Woryna, Łaguta, Szczepaniak , Batchelor i młody Anglik. Rzeszów oprócz Hanococka to nie ma nikogo na wyższą ligę i nikogo mieć raczej nie będzie, bo nazwisk na giełdzie brak ,więc powiększenie ligi do 10 drużyn zrobiłoby ligę ,,dwóch prędkości" bijąc się o spadam oraz o mistrzostwo, ponieważ nadzwyczajnie w świecie brak jest zawodników mogących być liderami w zespole.