Jedyny, który słabo jechał po przymusowej przerwie dyscyplinarnej był Saszka Loktajev - tylko on to kilka półek niżej niż Ward i Dudek. Patryk po zawieszeniu wrócił do ścigania i odjechał trzy spotkania. Wyjazdy do Gorzowa (7+2), Leszna (13+3) i u siebie GKM (13+2).Chłop ma sporą przerwę w ściganiu i kto wie jak sobie poradzi. Nie każdy jest Darcym Wardem, który z przytupem wrócił i kręcił niesamowite wyniki. Z tego co pamiętam Dzuzers po przerwie na początku miał dość słabe wyniki. Przypomina mi się też historia Saletry (który de facto zakończył karierę), który został ściągnięty na mecz PO w Toruniu i pojechał dość mizernie.
Nie było w Motorze tematu Hancocka po tym jak rok temu klepnęli warunki z Kępą i podali sobie ręce, a uśmiechnięty Greg pojechał do Rzeszowa do Nawrockiego ????Oczywiście, tu 'winnym' sytuacji jest Laguta, ale zapewne kluby jak Rybnik i Lublin też mogły inaczej postąpić. Rybnik mógł się jakoś poważnie zabezpieczyć, a Lublin zamiast robić w lutym takie akcje mógł wziąć Hancocka, który poziomem byłby podobny do Laguty.
Co z tego że będą mieli pewne miejsce w składzie, skoro od 6 kolejki pod numer 8/16 wskoczy Lambert i będzie ich zmieniał. Będą mieli pozycje "plastrona" tak jak w poprzednim sezonie Dróżdż ????Ten transfer w minimalnym albo nawet żadnym stopniu nie wpłynie na pozycje polskich seniorów w Motorze. Łaguta zajmie miejsce dla obcokrajowca więc jeden z dwójki Miesiąc/Lampart będzie mieć pewne miejsce w zespole przez cały sezon. Często będą pewnie zastępowani przez Lamberta jadącego z rezerwy, no ale tak byłoby pewnie i bez transferu Łaguty.
W kontekście majstra to nic nie zmienia, bo UL tylko liczne kontuzje mogłyby odebrać tytuł. Wg mnie skończy się tak, że wszyscy zawodnicy zostaną w klubie, a teraz jest tylko medialna szopka ????Ciekawe rzeczy się dzieją w Falubazie. Miasto nie dokapitalizowało drużyny bo chce 24% akcji, a nie 22 i może się okazać, że jeszcze jakiegoś zawodnika z topu będzie trzeba wypożyczyć do innego klubu. Strata takiego gościa jak Pedersen, Vaculik, czy Dudek nagle zmiania kompletnie rozkład sił w kontekście majstra i wygrania ligi.
No ja nie jestem tak pewny Majstra UL. Kołodziej będzie teraz jeździł w GP i zobaczymy jak będzie z formą w ligowych meczach. Emil w lidze dobrze jeździł, ale już w GP bardzo przeciętnie. Zobaczymy co pokaże w tym sezonie. Na UL każdy będzie się też spinał specjalnie. 3 Mistrz z rzędu to niezły wyczyn...W kontekście majstra to nic nie zmienia, bo UL tylko liczne kontuzje mogłyby odebrać tytuł. Wg mnie skończy się tak, że wszyscy zawodnicy zostaną w klubie, a teraz jest tylko medialna szopka ????
Wrocław jeśli chce powalczyć to musi o Hancocka, który nota bene podobno jest bardzo blisko Sparty Wówczas wskoczy z chimerycznego Milika. Falubaz nie ma juniorów, a to już ich wg mnie ich dyskredytuje na majstra. Do tego Pedersen, Vacul i Protas to może być mieszanka wybuchowa ????No ja nie jestem tak pewny Majstra UL. Kołodziej będzie teraz jeździł w GP i zobaczymy jak będzie z formą w ligowych meczach. Emil w lidze dobrze jeździł, ale już w GP bardzo przeciętnie. Zobaczymy co pokaże w tym sezonie. Na UL każdy będzie się też spinał specjalnie. 3 Mistrz z rzędu to niezły wyczyn...
Ja uważam, że jak w Sparcie sprawdzi się Jamróg i odpali wrotki Fricke w tym sezonie to Wrocław może zabrać majstra. Zielona Góra to znak zapytania.
Zgadzam się. Greg jest bardzo potrzebny w Sparcie, ale ja osobiscie nie wierze, że przyjdzie. Po pierwsze Rusko ma filozofie na ściąganie młodych zawodników ( Tai, który ma 28 lat jest najstarszy w składzie ) , a po drugie Z Hancookiem był kwas jak odchodził z Wrocławia i nie zachował się powiedzmy zbyt z klasą ????Wrocław jeśli chce powalczyć to musi o Hancocka, który nota bene podobno jest bardzo blisko Sparty Wówczas wskoczy z chimerycznego Milika. Falubaz nie ma juniorów, a to już ich wg mnie ich dyskredytuje na majstra. Do tego Pedersen, Vacul i Protas to może być mieszanka wybuchowa ????