Nicolás Valentini: "Jestem bardzo szczęśliwy, że jestem we Florencji. Dziś rozpocznę treningi z moimi nowymi kolegami z drużyny, jestem bardzo szczęśliwy, że tu jestem i zrobię wszystko, aby uszczęśliwić także moich nowych fanów. Viola Park? Piękny, to bardzo kompletna struktura, to bardzo dobry aspekt. Forza Viola!". free image hosting
Oficjalna strona TVP Sport. Lider oglądalności wśród kanałów sportowych w Polsce. Transmisje online, program TV, wideo, wyniki, relacje z najważniejszych sportowych wydarzeń.
Wolny wakat w #Lazio. Juan Bernabé, sokolnik klubu, który od 15 lat wypuszczał orła na Olimpico przed meczami biancocelestich, został zwolniony w trybie natychmiastowym po tym, jak pochwalił się w social mediach efektami udanej operacji wszczepienia protezy penisa.
Inter Mediolan chce wypożyczyć Nicolę Zalewskiego do końca sezonu w miejsce Tajona Buchanana, który dołączy do Villarrealu!
Wypożyczenie Zalewskiego zawierałoby opcję wykupu za około 6-7 milionów euro! #SportoweNewsy
Fot. Grok
Letnia sesja mercato rozpocznie się 1 lipca a zakończy 1 września o g. 20.00 chociaż przede wszystkim włoskie kluby chciały zakończenia 15 sierpnia. Natomiast będzie jedna nowość. W tym roku faktycznie będzie dziesięciodniowe okienko, na początku czerwca, które umożliwi klubom uczestniczącym w nowym Klubowym Pucharze Świata - także włoskim zespołom takimi jak Inter i Juventus - interwencję w swoich składach w związku z wydarzeniem, które odbędzie się w Stanach Zjednoczonych od 15 czerwca. Oficjalne operacje będą mogły się zatem rozpocząć od 1 czerwca do 10 dnia tego samego miesiąca, do godziny 20.00.
Fiorentina odwołała się od decyzji Wydziału Dyscypliny, który nałożył na karę pieniężną w wysokości 50 tysięcy euro za obraźliwy transparent ("Juve merda") wywieszony przez kibiców na Curva "Ferrovia" w trakcie meczu z Juventusem.
Sąd Apelacyjny ds. Sportu częściowo uwzględnił apelację i zdecydował o obniżeniu grzywny do 25 tysięcy euro, najwyraźniej uznając, że stanowi ona częściową okoliczność łagodzącą w porównaniu z pierwotną sankcją.
Mimo obniżenia kary, ostrzeżenie dla stadionu pozostaje aktualne, co niesie za sobą ryzyko surowszych sankcji w przypadku ponownego wykroczenia ze strony kibiców "Violi".
Post automatycznie złączony:
Fanów Fiorentiny i calcio zapraszam na nasze forum gdzie w polskich wątkach dużo codziennie o Violi głównie jak i o całym calcio. https://acffiorentina.eu/index.php