hawkeyesti
Forum VIP
Dziś kolejka bardzo ciekawa ale też bardzo trudna, znalazłem jednak 3 fajne mecze, wiec po słowie do każdego. Na początek wysokie handi na Slovan. Bardzo nie lubię grać na zespół z Bratysławy, ale dziś nie ma prawa paść inny wynik jak zwycięstwo gospodarzy. Kontuzjowany jest Martin Stajnoch ale nie jest to jakiś ważny zawodnik. Przed sezonem obok Popradu przeprowadzili fajne transfery, najważniejsze to chyba przyjście Hudeca, Macho, Kukumberga i Satana. Macho i Detalinka kiedys grali w Martinie, ale sentymentów nie ma co pokazał pierwszy mecz w Martinie, wygrany przez Slovan aż 8:2. Martin bez kontuzji, Vazan ma wkrótce wrócić do Ziliny, będzie to spore osłabienie. Mecze po między tymi drużynami w ostatnim czasie były wyrównane, porażki Martina minimalne ale wtedy jakościowo skład był zdecydowanie lepszy. Dziś to już zlepek zawodników z przypadku. Dno a nie zespół. Slovan co wiele razy podkreślałem jest chimeryczny, może rozbić Martin dwu cyfrówką, może wygrać minimalnie. Kusi mnie jednak strasznie 3,10 wystawione przez bet365 na handi -3,5. Pod Tatrami Poprad podejmie Koszyce, liczyłem na przełamanie mistrza w ostatnim meczu jednak dobrego meczu była przewaga Ziliny udokumentowana w 3 tercji 3 bramkami. Koszyce więc z 5 porażką z rzędu. O dziwo mając taki potencjał w ataku Koszyce mają potworne problemy z zdobywaniem goli, 1 na Zilinie, ani 1 z Slovanem czy Zvolenem, a Poprad to przecież jedna z lepszych i agresywniej grających defensyw w lidze, mimo iż statystki póki co tego nie pokazują. Trzeba jednak widzieć ich w akcji. Kontuzjowani są Grman i Deyl. Boję się trochę ponieważ ten dream team musi w końcu odpalić, no jest w końcu Gron, są Zalesak i Bartos w formie. Ale chyba jednak nie dziś. Poprad już w pełnym składzie, no po za oczywiście Hlinką. ale ten już ma po sezonie. Z Trenczynem postawili na obronę, zresztą nie ma się co dziwić. Bramka w osłabieniu po błędzie obrońcy no i Vaic nie mógł tego nie wykorzystać. Są cierpliwi. Są strasznie cierpliwi w swoich poczynaniach. 4:1 w Koszycach, teraz powinno też być dobrze. No i na koniec wypad do Nitry. Po meczu z Skalicą przewidywałem serię porażek Dukli, ale na liczba 3 kolejnych przegranych spotkań dziś powinna się skończyć. Dukla bez Durisa, Nitra bez Ruckaya. Trenczyn potrafi wygrywać na Nitrze do tego wyjazd za daleki nie jest. Nitra coś tam ostatnio u siebie wygrywała, z Zilina, Koszycami, myślę starczy tego. Bez Chrenki Nitra nie gra, Dukla ma szerszy i równiejszy skład. No i małą serie do przełamania, mecze z Slovanem czy Skalicą były dobre w ich wykonaniu ale musieli uznać wyższość rywala, dziś jak zagrają tak z Skalicą powinni dać radę.
Poprad - Kosice 1 2,20
Nitra - Trencin 2 2,20
Slovan - Martin HC Slovan -3,5 1 3,10
Poprad - Kosice 1 2,20
Nitra - Trencin 2 2,20
Slovan - Martin HC Slovan -3,5 1 3,10