Przygotowałem na dzisiaj dubelek, miejmy nadzieję że pójdzie gładko - bez niespodzianek.
Krótka analiza:
a) Aston Villa która zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli, ze wszystkich sił spróbuje pozostać w lidze, chociaż patrząc na kalendarz wydaje się to zadaniem niesamowicie trudnym, bo przed nimi oprócz dzisiejszego meczu z Chelsea, starcia z mocnymi rywalami jak Liverpool, ManUtd, czy Wolverhampton.
The Blues natomiast zajmują 4 miejsce w lidze, mając 3 pkt przewagi nad ekipą Czerwonych Diabłow, do konca kilka kolejek i z pewnością zawodnicy Franka Lamparda zrobią wszystko, aby nie spaść z miejscówki premiowanej grą w Lidze Mistrzów. Uważam że młodzi, szybcy, kreatywni zawodnicy Chelsea, pokażą dziś swoją wyższość nad słabiutko grającym w tym sezonie zespołem The Villains.
b) Dobry powrót na boiska
laliga zaliczyli Królewscy, pokonując Eibar i Valencie strzelając w tych 2 meczach 6 bramek. Natomiast ich dzisiejszy przeciwnik - Real Sociedad miał nieco gorszy start po wznowieniu rozgrywek, podział punktów z Osasuną i przegrana z Alaves to trochę mało jak na drużynę plasującą się na 6 pozycji w lidze. Real Madryt traci do prowadzącej Barcy 3 punkty I po dzisiejszym meczu mają szansę wykorzystać potknięcie lidera z Sevillą I zrównać się z nimi punktami. Po tym co zaobserwowałem widząc gre jednego i drugiego Realu myślę, że drużyna Zidane'a bierze dzisiaj 3pkt.
a) godz. 17.15
Aston Villa - Chelsea (wynik 1:2)
typ: Chelsea
kurs: @1.51
b) godz. 22.00
Sociedad - Real Madryt (wynik 1:2)
typ: Real Madryt
kurs: @1.68
buk:
Fortuna
AKO : @2.54
stawka: 3j (30zł)