BC Canarias - Unicaja Malaga 2 1.52 4/10
18:00 sobota, pinnacle
4. kwarta slabiutka i wtopa
W meczu pierwszej rundy w Maladze zespol Unicaji pokonal Canarias 88-67. Goscie walcza o PO, kilka kolejek do konca i Unicaja jest poza dalszymi rozgrywkami. Jak na druzyne, ktora wystepuje w Eurolige to zly wynik. Przez tep uchary troche wpadek w ldize bylo, z drugiej grupy Euroligi odpadli po walce wiec mozna sie skupic na lidze. Forma poszla w druzyne. Druzyna prowadzona przez Chorwata Repese ostatnie dwa mecze miala bardzo udane. Pokonali na wyjezdzie Pilzen Efez Stambul oraz u siebie w meczu ligowy Caje Alboral Vitorie. Az 6 druzyn powalczy o pozostale 3 miejsca w play off:
Cai Zaragossa 15-12, Gran Canaria 15-12
Xacobeo Blusens 14-13, Malaga 14-13
Estudiantes Madryt 13-14, Joventut Badalona 13-14
Wazny bedzie tez kalendarz rozgrywac ale to nie zmienia faktu, ze Malaga musi wygrywac. W tej kolejce Blusens gra z Barcelona, bezposredni mecz Estudiantes z Gran Canaria, Joventut wyjazd do Sevilli takze niektorzy moga punkty pogubic. Tylko Zaragossa ma latwe spotkanie chociaz Lagun Aro Walczy o utrzymanie i nie musi byc to wcale latwy mecz.
Bojowo nastawieni sa koszykarze Malagi przed tym meczem. Wypowiedzi sa jednoznaczne. Teraz skupiamy sie tylko na lidze i gramy o play off.
Williams na konferencji:
"Jesteśmy zdecydowanie gotowi walczyć o play-off. Pracujemy ciężej niż cały sezon. Wszyscy jesteśmy bardziej skoncentrowane, bardziej pewni siebie i nasi trenerzy nie dają tego zaufania też. Wiemy, że gramy lepiej niż na początku sezonu i musimy ciężko pracować, aby być w play-off. "
"Dla mnie każdy mecz jest ważny. Teraz ma siedem do gier koniec sezonie i są bardzo ważne. Postaram się dać z siebie jak najlepiej mam zrobić cały sezon, a jeśli jesteśmy w playoffs mam nadzieję, że mogę udowodnić, że mogę wziąć moją grę na inny poziom i dać najlepsze dla zespołu. "
"Myślę, że możemy pokonać każdy zespół w Europie, jak wykazaliśmy z zwycięstw osiągnęliśmy. Straciliśmy kilka gier Mogliśmy wygrać, ale teraz jesteśmy trochę bardziej skoncentrowane i trochę bardziej pewny siebie i to, co mamy, aby utrzymać się spełnić te siedem gier Zostawiliśmy w CBA ".
"Teraz możemy skupić się pięć lub sześć dni w rywala, zamiast dwóch lub trzech, jak wcześniej, więc możemy pracować ciężej w ciągu tygodnia. Zwracamy uwagę na rywali szczegółów i być bardziej przygotowany i lepsze dni gry. "
Nie ma co nawet skladow porownywac: Simon, Zoric, Urtasun, Panko, Vazquez, Vidal, Calloway, w obwodzie: Lima czy Perovic, problemy ma tylko Zoric z kostka. Rywale kilka sredniakow. Jak to nie wjedzie to sie mocno zdziwie a Malaga jeszcze mocniej utrudni sobie doste do play off. Zostanie 6 kolejek i maja w tym Barcelone, Valencie, Gran Canarie, Zaragosse wiec latwo nie bedzie.