Jutro kilka meczy w które wg mnie mozna spróbować zagrac
Avto-Neftehimik
Udało mi sie obejrzec poprzednie spotkania obu druzyn i doszedłem do takich wniosków. Trzeba zaczac od tego ze ekipa Avto raczej napewno ruszy do PO z P1, matematycznie brakuje tylko punktu. Trener Martemjanow zaserwował druzynie spore obciazenia podobnie jak to było przed sezonem ale z myśla zeby była moc i precyzja jak na poczatku sezonu ze praktczynie nie było na nich mocnych i jestem przekonany ze bedzie moc, ale obserwujac 2 ostatnie mecze widac ze jeszcze nogi nie niosą brakuje skutecznosci, moze bardziej precyzji, schematy widac działaja ale kropki nad i brak, tak sie zastanawiałem przez te kilka dni czy juz na ten mecz wróci swiezość i automatyzm ale wydaje mi sie ze jeszcze nie w tym meczu. Ekipa Wilków mimo porazki , bo trzeba przyznac ze Magnitka wypunktowała ich w sposob mistrzowski, nie zagrała złych zawodów, były momenty dominacji i długiego utrzymywania sie przy krązkui nieraz bylo groźnie pod bramka Koseczkina . Wg mnie słabe zawody zagrał Jeżow( nie zawsze wychodzi ale to porządny golie). Wilkom zostały ostatnie dwa mecze i z pewnosciom beda sie chcieli pokazać , świeżosc jest, w poprzednim meczu zabrakło skutecznosci ale przeciez na rozkładzie maja w ostatnim czasi kilka mocnych ekip, jutro nie maja nic do stracenia i biorac pod uwage dosc ciezkie nogi zawodnikow Avto spróbuje zagrac w ich kierunku a kurs dodatkowo zacheca.Typ ryzykowny ale ja próbuje
Neftehimik RT kurs 5,9
Neftehimik ml kurs 4
Neftehimik z xkurs 2,71
Neftehimik minus 1,5 kurs 11( wiem ze ryzykownie)
Kazań-Magnitka
Mecz rywali poprzedniej pary. Patrzę na tą rywalizacje przez pryzmat tego jakich poprzednio mieli rywali a bardziej o co ktory z rywali grał i do czego przygotowuje. Sam Zinetua tez ma swoja filozofie przygotowania sie do PO ( o tym moze przy innej okazji). Jutro zobaczymy pojedynek o 3 miejsce na wschodzie. Pojedynek dwóch mocnych ekip , które mysla by zdobyc
puchar Gagarina, obie druzyny z gwiazdami i wieloma znakomitymi zawodnikami. Kazdy z trenerów ma troche inna wizje przygotowywania sie do PO. W tym sezonie druzyny spotkały sie 2 razy i oba mecze padły łupem gości. Wg mnie na ten moment lepiej wyglada druzyna Magnitki i spróbuje zagrac cos w ich kierunku
Magnitka RT kurs 3,2
Magnitka ml kurs 2,32
Magnitka z x kurs 1,78
Magnitka minus 1,5 kurs 5,1
i moze tak remis kurs 4
Ryga-Slovan
Tutaj dla Rygi znów mus win bo Sochi znów uciekło ale jeszcze szanse sa. Rywal jutro łatwiejszy bo zdziesiatkowany i z problemami. Ryga musi to wykorzystac. Motywac po ich stronie ale tez i jakość wiec trzeba wziac 2 pkt
Ryga RT kurs 1,52
Ryga minus 1,5 kurs 2,04
Jokerit-Spartak
Finowie juz na 4 miejscu przed PO i nic tego nie zmieni. Poki co nie graja tego co na poczatku sezonu, moze pozniej ale teraz bez błysku. Spartak tak na dobra sprawe nie moze byc pewny P6( bo lepiej ominac ekipy wojskowych) wiec punkty trza jeszcze zbierac , a tak sie sklada ze w tym sezonie idzie im dobrze z Klaunami, zreszta ostatni mecz z SKA całkiem przyzwioty, mysle ze jutro sa szanse coś ugrac bo motywacji nie zabraknie
Spartak RT kurs 3,85
Spartak ml kurs 2,75
Spartak z x kurs 2,03
I jeszcze typ życzeniowy bo z dobrze poinformowanych źródeł wiem ze Chłopaki szykuja sie na ten mecz i mimo ze rywal z duża mocą i doswiadczeniem to napewno beda jutro gryźli lód, typy nie polecam bo to z kibicowskich sympati ale to tylko sport wiec zobaczymy, chodzi oczywiscie o mecz:
SKA-Loko
Loko RT kurs 6
Loko ml kurs 3,65
równie dobrze moze skonczyc sie SKA minus 1,5
Rano jeszcze opisze mecz Astany we Władywostoku bo zobaczymy kto dokładnie wyjedzie na lód bo pojachało kilku chłopaków Nomadu ale nie spodziewam sie takiej mizerii jak w przypadku Ufy wiec raczej obiore kierunek Astany w RT po dobrym kursie:
EDIT: Ponizej skład w jakim Astana pojechała na wschód
Bramkarz : Henrik Karlsson, Dominic Hrahovina, Denis Karataev.
Obrońcy: Jesse Blacker, Darren Ditz, Alexander Lipin, Alexey Maklyukov, Valery Orekhov, Kirill Polokhov, Victor Svedberg, Maxim Siemionow, Artem Bakushin(Nomad).
Napastnicy : Paweł Akol'zin, Alikhan Asetov Dustin Boyd, Brandon Bocheński, Dmitry Gurkov (Nomad)Dmitry Grenz (Nomad)Patrice Cormier, Dmitry Makeev( Nomad) Nikita Mihaylis Andre Petersson, Egor Petukhov Cyril Panyukov(Nomad) Anton Sagadeev Roman Starczenko Dmitrij Szewczenko.
Z wypowiedzi trenera Skabelki wynika ze zamierzaja powaznie podejsc do meczów na Wschodzie i nie isc śladami Ufy, wobec tego ide w ich kierunku bo w kazdej formacji maja wiecej jakosci, zgrania i cwaniactwa
Astana RT kurs 1,75
Astana minus 1,5 kurs 2,32