>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

ROSJA - KHL/VHL/MHL 2018/2019

Status
Zamknięty.
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ja dzisiaj z braku czasu także bez dłuższych opisów.
Avtomobilist &#39;60 i powyżej 3,5 bramki @2,70 ⛔⛔⛔
Gospodarze niepokonani a overu NIE pokryli tylko dwa razy w sezonie. Goście wydaje mi się mają drobne problemy w obronie i ciężko im udźwignąć presję gry z faworytem. Stąd mój typ.
Jokerit &#39;60 @1,90 ⛔⛔⛔
Jokerit zapewne zechce sie zrewanżować za ostatnia porażkę gdzie Avtomobilist przerwal dobra passę Finów. Ich przeciwnicy - Dynamo Ryga ostatnio zagrali słaby mecz więc nie widzę tu innego wyjścia niż wygraną Jokeritu.
EDIT: Jokerit cisnął, cisnął i wycisnął dogrywkę. Dzień konia Bilyalova...
Spartak Moskwa &#39;60 @2,16 ✅✅✅
Trochę ryzykownie ale dobra seria Spartaka może się przedłużyć tym bardziej że są w dobrej formie a gospodarze wracają z serii wyjazdów na dalekim wschodzie gdzie rozegrają pierwszy mecz domowy.
Oprócz tego do grania jest wygrana Magnitogorska @1,64 ✅✅✅

T 23,6K

timon111

Użytkownik
Ok kilka dni przerwy, sporo sportowej złości, ale próbujemy dalej.
Magnitogorsk - Czerepowiec

Jeśli forma sportowa, jakość i potencjał zespołu ma w KHL największy wpływ na powodzenie typów to dziś nie widzę innej opcji niż wygrana gospodarzy. Od początku sezonu widać progress w grze Magnitogorska. Zaczęli trochę niemrawo, ale z meczu na mecz ich gra wyglądała coraz lepiej. Tak jak już gdzieś wspominałem, gra ofensywna rozkłada się na większą ilość graczy niż w poprzednim sezonie i cieszy ta skuteczność. Trochę jeszcze falują i defensywa pozostawia wiele do życzenia, ale mimo tego nawet z mocnymi ekipami ( ostatnio Nizny Nowogród czy Jokerit ) na wyjeździe przez sporą część meczu przeważali i to, że wyjechali tam bez punktów zawdzięczają przede wszystkim słabej obronie i nieskuteczności. Dziś wracają na własną halę i mam nadzieję, że wyciągając wnioski z poprzednich meczy zagrają lepiej w defensywie i spokojnie ograją rywali.
Czerepowiec jest dla mnie typowym średniakiem w KHL. Zdarza im się od czasu do czasu sprawić jakąś niespodziankę, jak wygrana z CSKA w Moskwie, ale według mnie są słabszą ekipą od Magnitki i w dzisiejszym spotkaniu każdy inny wynik jak zwycięstwo gospodarzy będzie po prostu sporą niespodzianką
Optymalny typ na to spotkanie po wydaje mi się nie najgorszym kursie to.
Wygrana Magnitogorska 60&#39; kurs: 1.64 ✅✅
Dla odważniej grających dobrze wygląda też:
Magnitogorsk -1,5 kurs: 2.16 ⛔⛔
Jest też sporo argumentów by pograć over w tym spotkaniu - patrząc na poczynania obu ekip w defensywie, ale ja liczę na ogarnięcie Magnitki w tej kwestii i odpuszczam ten typ, choć generalnie źle nie wygląda:
Magnitogorsk/+4,5 kurs: 2.55 ⛔⛔
Tyle ode mnie na dziś. Po kilku dniach w plecy mam nadzieję w końcu na jakiś zysk.
Pozdrawiam!

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Slovan Bratysława - Spartak Moskwa
Druzyna Slovana wróciła ze wschodnich wojaży skąd przywiozła 3 pkt na 6 mozliwych. Zespół który zebrał trener Orszag jest dosc ciekawy, Taffe, Chipczura, Rau, Virta, Repik, Sersen, w bramce Ciliak, Stepanek. U siebie zawsze grozni dla kazdego ale z wynikami bywa róznie. Ekipa Spartaka ( Hudacek, Daugavins, Hanzl, Maxwell, Gonczarow, Koklaczew) jak juz pisałem wydaje sie ze są na krzywej wznoszacej bo juz dobry mecz z SKA, pechowo przegrany mecz z Avto gdzie na 3-3 nie uznali bramki, po kuriozalnym spalonym i dominacji w tym meczu, no a Traktor to nawet nie miał czego szukać( po laniu od Jokerita myslalem ze sie Czelabinsk zrehabilituje) a tu pełna dominacja druzyny ze stolicy, nastepnie pokonana Ryga gdzie sprawa rozstrzygła sie praktycznie w 1 tercji. Wg mnie Spartak bedzie kontynuował zwycieska passe i typ
Spartak Ml, OT kurs 1,7 Fortuna (1-4) ✅
Avtomobilist Ekaterinburg - Lokomotiv Jarosław
Tutaj moze znów typ troche życzeniowy bo co moze wskazywac dzis na porażkę lidera . ostatni mecz u siebie grali 9 września , wrocili z delegacji i wszyscy oczekuja dziesiątego zwyciestwa i bardzo możliwe ze tak właśnie sie stanie. Avto w tym sezonie skompletowalo bardzo mocny zespół. Loko odmlodzone ale mlodzi daja rade wspierają ich doświadczeni gracze. Dzis ugrać cos bedzie bardzo ciężko ale mimo wszystko spodziewam sie wyrownanego meczu.W ostatnich swoim meczu bramkarz Avto Kovar zachował czyste konto a zespół rozstrzygnął mecz w ostatnich 10 min w meczu w Helsinkach a ekipa Loko przegrała u siebie z SKA 0-2. Nie mozna porównywać skladow z poprzednich sezonów bo najczesciej Avto nie było stawiane w roli faworyta ale na 8 pojedynków w Jekaterinburgu 7 razy zwyciężał Lokomotiv. Mimo przewagi personalnej druzyny Avto, spadajacych na nich kursów ja licze ze mecz nie rozstrzygnie sie w regulaminowym czasie
Loko X2 kurs 1,77( 4-4)✅
EDIT: Miałem cichą nadzieje, ze Loko przerwie passe Avto. udało mi sie obejrzeć ten mecz i po dwóch tercjach myslałem ze tak sie stanie jednak młodziezy troche zabrakło troche doswiadczenia i faktycznie w bramce przydałby sie bramkarz z prawdziwego zdarzenia, bo momentami był dzis zagubiony. Oczywiscie mlody Konowałow(chłopak ma 20 lat) jest niezły i warto go ogrywać w KHL, bo sezon zasadniczy jest po to by ograc chłopaków i zobaczą co sie stanie w PO ale tem by w tym sezonie grac o cos wiecej potrzeba doswiadczenia. Ale Ci młodzi zawodnicy rozwijaja sie prawidłowo i beda stanowic niedługo o silo Loko
EDIT2: Obejrzałem powtórke dogrywki bo po 60 min musiałem przerwac ogladanie i wg mnie gol Sextona w dogrywce nie powinien być uznany bo zawodnik był na minimalnym spalonym. Tak samo było w Moskwie gdzie zawodnik Spartaka wjechał na niebieską przed krążkiem prowadzac go(dopiero kuriozum) i gola nie uznano. Czy ktos po obejrzeniu juz samego podania przed golem ma podobne wątpliwosci?

Z pozostałych meczy ciekawie powinno być w Rydze i nie skazywał bym gospodrzey na porazke . Ryga w tym sezonie a w poprzednich to całkiem inny zespół. W bramce ostatnio zawalił Gudlewskis ale to bardzo dobry golie i mysle ze jezeli dostanie szanse to postara sie zrehabilitować , w polu tez mocni gracze, naprzeciwko Jokerit który podrazniony porazka u siebie z Avto tez ma cos do udowodnienia, Tez licze na wyrównany mecz i moze spróbował bym Ryga z x po kursie 1,88✅

Otrzymane punkty reputacji: +16
topbetsss 591

topbetsss

Użytkownik
Jekaterynburg - Jarosław
Ostatnie h2h, 5-5, 5-3, 3-2, 3-6 czy 7-4.
Może i nie ma większego sensu przywoływanie ww. spotkań bezpośrednich, ale jednak pewien sens w tym widzę. Gospodarcze niepokonani w tym sezonie, są niesamowicie skuteczni, Jarosław 3 porażki w tym Omsk na początku, ostatnio 0-2 z SKA i wpadka z Mińskiem, a reszta to wygrane. Jekaterynburg bilans w 9 spotkaniach to 32-11, a Jarosław 25-16.
Mamy dzisiaj bardzo dobrych bramkarzy w obu ekipach - Kovar u gospodarczy, bilans 7M, 96,12%, 1.33 GAA, a po drugiej stronie Konovalov 4M, 93%, 2.00 GAA (Backup), bo Salak kontuzjowany, a to spora strata, bo bronił na 96% skuteczności w 6 spotkaniach. Przy tak rozpędzonym Jekaterynburgu, młody będzie miał sporo roboty.
Liczę na otwarty mecz i przy takiej sile ofensywnej obu ekip, jak dla mnie over w tym meczu.

over 4.5 ✅
1.75
Fortuna
Bez analizy:
Magnitka over 2.5 - 1.65
CSKA over 2.5 - 1.45

Otrzymane punkty reputacji: +3
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Neftehimik Niznekamsk - Amur Chabrowsk
Druzyna Nafciarzy pechowo przegrała u siebie z mistrzem, gdzie tak naprawde zasłuzyli na punkt , pozniej mecz z RedStar i dominacja a bramkarz dzien konia i znów nic . Do trzech razy sztuka. Trio finskie juz funkcjonuje ( Nattinen, Ruohoma, Puustinen) do tego Polasek, Nestrasil, Siergiejew, Bryncew, Galimow, Szarizjanow. Tworza oni zgrany zespół. Po stronie Amura Czesi Kasik( co za mecz z Omskiem), Zohorna, Fillipi, Jordan, Kolar, wygladaja nieźle, do tego bracia Uszenin ale to wg mnie nie ten poziom co zawodników Nafciarzy, jutro beda gole z ich strony i tez sadze ze bramkarz Amura nie bedzie bronił na tak wysokiej skutecznosci. Jak dla mnie Nafciarze wygraja w regulaminowym czasie bo Amur to nie ta jakosc zespolu.
Niznekamsk 60&#39; kurs 1.77 (2-1)✅
Niznekamsk minus 1.5 kurs 2.39 (2-1)⛔
Dynamo Minsk - Saławat Julajew UFA
Gospodarze calkiem nie glupie wzmocnienia. Wiercioch, Howden, Pulkinen bracia Kostitsyn w bramce Enroth na ławce trener z kanady ale ta maszynka czasem sie zacina i nie funkcjonuje jak powinna. Po drugiej stronie UFA do której powrócił obrońca Panin i golie Metsola. Zapewniaja oni duzo spokoju z tyłu. Maja zgrane piatki a Omark, Hatrikainen, Kempainen , Larsen, Semjonow, Kokrjaow, Burdasow robią swoje calosc po powrocie Metsoli jakby bardziej sie zcaliła i zyskała na pewnosci siebie. Mimo ze teren w Minsku trudny to Salawat sobie przy tej formie poradzi
UFA win po ML, OT kurs 1.73 (1-3)✅
Do dubla mozna zagrac z x kurs 1.44 (1-3)✅
Z pozostałych meczy ciekawi mnie mecz w Kazaniu bo ostatnio męczyli sie Sybirem a RedStar nieprzewidywalny i jakies handi plus 2.5 można zagrac. ✅
EDIT: no i mamy niespodziankę 3-4 dla Smoków
Kurs na SKA mało ciekawy bo Sybir walczy o pierwszy punkt.

Otrzymane punkty reputacji: +23
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Spotkanie: Podolsk - Astana
Typ: Astana @2,35
Gospodarze wracają do siebie po kompletnie nie udanej serii wyjazdowej gdzie przegrali z moskiewskim Dynamem, Lokomotivem i przeciętnym Czerepowcem. W ostatnich pięciu meczach wygrali jedynie ze Slovanem w Podolsku. Ich gra wygląda całkiem nieźle tylko brakuje wykończenia akcji i zmniejszenia liczby wykluczeń. Po drugiej stronie mamy zespół z Kazachstanu. Wyniki nie są oszałamiając ale widać na pierwszy rzut oka że ekipa gości lubi się postawić. 5 na 9 spotkań Astany w tym sezonie zakończyła się dogrywką (Dyn. Moskwa, Omsk, Kazań, Torpedo, Niżnekamsk). Ostatnia wpadka z zespołem Salavatu trochę mnie niepokoi, ale już ostatni mecz z coraz lepszym Dynamem wygrany przez Kazachów pokazuje że trener wyciągnął wnioski z porażki. Lista spotkań H2H pokazuje, że drużynie z Podolska ciężko gra się z Astaną. Jedynie 3 z 10 ostatnich spotkań zakończyły się zwycięstwem dzisiejszych gospodarzy w czasie regulaminowym. Spadek formy Podolska i ofensywa gości, która ma wysoki potencjał skłaniają mnie do typu w kierunku Astany.
EDIT: Zmieniłem typ na czysty win Astany i tak też zagrałem.
EDIT: 20 sekund przed końcem Podolsk wyrównuje po wyraźnej przewadze Astany. Muszę zrobić sobie przerwe bo zła passa chyba bez tego mnie nie opuści...

Otrzymane punkty reputacji: +11
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Moja wczorajsza analiza na Magnitke uważam, że trafiona. Doprawdy handicapu i overu nie pokryli, ale wygrana zasłużona. Martwi trochę defensywa. Stracili tylko 1 bramkę, ale kto oglądał to widział, że kilka razy nadziali się na groźne kontry (szczególnie w 1 kwarcie).
Co do dzisiejszego dnia. Lubię mieć odmienne zdanie od przedmówców w szczególności, gdy są ku temu podstawy i stawiam w meczu Podolsk - Astana na typowe szachy i wygraną gospodarzy. Podolsk wbrew pozorom i ostatnim wynikom gra niezły hokej. Tak jak wczoraj trochę pastwiłem się nad defensywą Magnitki tak i dziś trzeba wspomnieć, że Podolsk w tej kwestii też nie gra za dobrze. Z drugiej strony w ich grze widać polot ofensywny i w kilku ostatnich przegranych meczach pozostawiali po sobie dobre wrażenie. Po 3 wyjazdowych porażkach wracają na własną halę i myślę, że mogą ten mecz wziąć. Buki według mnie dobrze oceniają szanse obu ekip delikatnie faworyzując gospodarzy.
Co do ekipy z Kazachstanu sporo zostało juz napisane w tym dziale. Ciekawe transfery, fajnie ułożony zespół grający ofensywnie i z polotem. Nie raz sprawili w tym sezonie niespodziankę remisując lub wygrywając z mocnymi ekipami, lecz mam nieodparte wrażenie, że dziś nie poradzą. Wyniki po stronie przyjezdnych, potencjał wydaje mi się na podobnym poziomie lecz większą motywację widzę dziś po stronie gospodarzy. Dla mnie są to 2 dość wyrównane ekipy i mam wrażenie, że Podolsk się dziś przełamie i po wyrównanym spotkaniu obfitującym w bramki wygra. Nie jest to najpewniejsze spotkanie do typowania dziś w KHL, ale próbuję
Podolsk - Astana 60&#39; 1 kurs 2.35
Podolsk - Astana 1/+4,5 kurs 3.05

Większym pewniakiem na dziś jest dla mnie Niznekamsk. Zgadzam się z Mark 1973 i nie będę się ponownie rozwodził nad tym samym spotkaniem.
Do pogrania jest też dziś Nizny Nowogrod, ale kurs trochę słaby.
Pozdrawiam !
EDIT: Rasijskij, faktycznie pechowo, że Ci to nie weszło. Wyłączyłem ten mecz po 2 tercji. W jednej kwestii miałeś 100% rację - bardziej beznadziejnych wykluczeń jak dziś Podolska dawno nie widziałem. Po 2 tercjach lepsza Astana (nie oglądając ostatniej) zasłużyli na wygraną w 60&#39;. Wiedziałem, że Kazachów stać na taką grę, ale gospodarze momentami zachowywali się żałośnie i ich grą jestem zawiedziony..

Otrzymane punkty reputacji: +7
topbetsss 591

topbetsss

Użytkownik
Podolsk - Astana
Jak widzę, że gra Astana to od razu widzi mi się over w meczu - w bramkach dzisiaj - Astana (Karlson 3.35 GAA) a w Podolsku (Ortio 2.58 GAA), no monolity na bramkach to nie są.
Astana - 9 spotkań - bilans 35/33 - średnia 7,55 bramki na mecz
Podolsk - 10 spotkań - bilans 25/29 - średnia 5.4 bramki na mecz
Podolsk 7/10 spotkań pokrytych over na tej linii
Astana 8/9 spotkań pokrytych over na tej linii
Obie drużyny w ostatnim spotkaniu nie pokryły tej linii, dlatego przełamiemy trend dzisiaj.
over 4.5 60&#39;
1.55

Otrzymane punkty reputacji: +15
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
CSKA Moskwa - Spartak Moskwa
Dzis poleciał Kazań, moze jutro czas na CSKA. Derby Moskwy to zawsze świeto w stolicy i dobre widowisko ale do rzeczy. CSKA po wschodnim mariażu jakies takie niemrawe przystapiło to meczu z zawsze niewygodnym i nieprzewidywalnym Sochi, niby na nich siedzieli ale nie było tego widać. Skład topowy . W bramce Sorokin, dalej Dahlbeck, Robinson, Pashnin, Nesterow, Grogorenko, Vey, Kaprizow, Okulov, Hansen, Szlepasziew, Szalunow, Telegin, Scot, mozna jeszcze kilku wymienic , CSKA tak naprawde ma pake na finał Gagarina. Ale kazdy zespoł ma przestoje, lekkie spadki formy czy czasem mecz sie nie ułozy. Jutro naprzeciwko solidny Spartak o którym pisałem wczesniej , Hudacek, Daugavins, Hanzl, Maxwell, Gonczarow, Koklaczew i kilku młodych, wg mnie Spartak cały czas na krzywej wznoszącej i w gazie są. Jutro derby i nie odpuszczą ,od czterech sezonów nie potrafią wygrać z lokalnym rywalem, od bodajże 15 meczów nic nie mogą ugrać, nawet punktu nie wywalczyli , wszystko w plecy w regulaminowym. I w poprzednim sezonie 4-0 w PO. Ale wg mnie jest szansa jutro to zmienic bo ja spodziewam sie wyrównanego pojedynku, Spartak sądzę , że ma skład jakiego od lat nie mieli, klocki juz poukładane i to CSKA. W ostatnim meczu jakby bez błysku, jakby mecz sam miał sie wygrać, było pod górke. Licze na Hudaczka i doswiadczenie liderów, i przeciez chęć rewanżu też doda motywacji, spodziewam sie wojny na lodzie i na bandach. Kursy chyba tez troche nie doceniaja Spartaka
Typy ryzykowne, ale czasem tak trzeba zagrać( stawki proponuje rozsądne)
Spartak plus 1,5 kurs 1,97✅
Spartak z x kurs 2,74⛔
a co Spartak 60&#39; kurs 5,9⛔
Spartak over 1,5 kurs 2,06⛔
EDIT: W Moskwie nadal rządzi CSKA i nawet sedziowie o tym wiedzą, kto oglądał ten wie.

Później wrzucę jakiegoś dubla, ale ten mecz jako pierwszy przykuł moja uwagę

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Traktor Chelabińsk – Lokomotiv Jarosław

Faworytem tego meczu są goście. Traktorzyści próbują różnych ustawień, kombinuja z piatkami , i mimo ze w ataku zespół oddaje wiele strzałów, to jednak w obronie jest wiele chaosu a niestety ani Demchenko ani Sudnitsyn nie pomagają. Wygrana z Sochi nie przełożyła się ani na poprawe wyniku ale i co gorsza stylu gry. Porażka z dobrze zorganizowaną UFĄ mogła się przydazyc ale rozmiar i to co na lodzie już raczej nie. Tylko patrzeć jak spadnie ze stołka Herman Titov, bo Ciagnik tak naprawdę ma skład na srodek ósemki konferencji a nie na pałetanie się w ogonie ligi, wierze ze ten się podniesie i zacznie wygrywać ale czy już dziś?. Naprzeciwo Lokomotywa , która szczerze mówiąc powinna wygrać w Avto, ale czegoś zabrakło , może w głowach było 1-4 i mecz sam się już miał wygrać, może trochę doświadczenia, bo zespół odmłodzony ale talentu tam nie brak. Zespół mimo tych reorganizacji prezentuje się bardzo dobrze( no może ja bym się czepił jedynki, bo brak Salaka odczuwalny). Trener Kvartalnow ( na którym osobiście powiesiłem kilka psów) umiejętnie gra swoje i zachowuje równowagę miedzy mlodoscia i doswiadczeniam. Na ten moment zespół z Jarosławia wydaje mi się bardziej poukładany i zrównoważony i widze zwycięstwo Loko, nawet w regulaminowym ale typ taki
Lokomotiv win po OT,ML kurs 1,69 fortuna✅

Tak bez analizy ale z przemyśleniem
Z pozostałych meczy daje zwycięstwo Jokeritu,✅ Avto✅ i Ryga z x⛔( bo Sochi lubi odwalic numer, choć nie sadze by wygrali w regulaminowym),

Otrzymane punkty reputacji: +2
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Dziś kompletnie brak czasu, więc tylko parę zdań.
CSKA Moskwa - Spartak Moskwa
Ogólnie jeśli szukać w tym meczu jakiekolwiek value to wyłącznie stawiając coś w kierunku gości. Kurs na Spartak 5.6 zdecydowanie za wysoki. Ok więcej jakości jest w drużynie CSKA, ale nie w każdym meczu przekonują i niektóre zwycięstwa są mocno szarpane. Po drugiej stronie Spartak, który słabo wszedł w sezon, ale teraz widać, że wrzucili wyższy bieg i ich gra wygląda lepiej.
Są to derby czyli spotkanie, w którym obie ekipy dają z siebie 120%. Nawiązując nawet do piłki kopanej i spotkań realu z barceloną czy derbów Londynu, Rzymu, gdzie często wygrywa zespół, który w ogólnym rozrachunku jest słabszy, ale w derbach zwycięża. W takich meczach wiele zależy od zaangażowania czy szczęścia i o wyniku może zdecydować 1 błąd, wykluczenie etc. Do czego zmierza ta analiza? : Patrząc na h2h widzimy NIEPRAWDOPODOBNĄ dominację CSKA, która już trwa nieprzerwanie od 6 lat ! Dziś również faworytem są gospodarze, ale kursy są wystawione w złych proporcjach i widząc value można próbować
CSKA-Spartak(+1,5) typ: 2. kurs:1.87 ✅✅
Po h2h widać też, ze generalnie mecze tych drużyn kończą się wynikami underowymi. Wynika to z prostych względów. Walka walka i jeszcze raz walka. Myślę, że dziś od tego odstępstwa nie będzie i do dubla za trochę wyższą stawkę gram:
CSKA-Spartak typ: -4,5 bramki kurs: 1.84 ✅✅

I drugim spotkaniem, które gram jest Slovan Bratislava-Jokerit. Zastanawiałem się czy w tym meczu nie będzie jakiejś pułapki, ale fakty są takie, że lepszym zespołem jest tu zdecydowanie Jokerit. Przegrali ostatnie 2 spotkania z Jekaterynburgiem (po zaciętym spotkaniu) i Rygą (nie oglądałem lecz po ilościach oddanych strzałów widać, że &quot;coś tam grali&quot;.) i przyjadą do stolicy Słowacji po zwycięstwo. Gospodarze wydawać się mogło, że po serii wyjazdowej i 3 porażkach będą się chcieli zrewanżować na własnej hali. I co? 1:4 ze Spartakiem. Jokerit jest zespołem mocniejszym i nie szukam w tym meczu niespodzianki.
Slovan Bratislava-Jokerit 60&#39; Typ. 2 Kurs. 1.64 ✅✅
No i żal by było nie dorzucić trochę odważniej overu bramkowego. Gospodarze tracą po 3,4,5 bramek prawie w każdym meczu, a jak Jokerit potrafią strzelić Magnitce czy Traktorowi 5,8 to czemu nie jeszcze słabszej w tym elemencie drużynie Slovana. Wiadomo mecz meczowi nie równy, ale przesłanki są ku temu żeby tez pograć:
Slovan Bratislava-Jokerit Typ: 2/+4,5 Kurs. 2.34 ✅✅
Aha miało być krótko...
Pozdrawiam!
EDIT: Zielono. Analiza trafna w 100%

Otrzymane punkty reputacji: +22
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Typ ze Spartakiem nie wyszedł i nie ma co sie nad tym rozwodzić , kto ogladał ten widział co sie działo, ale nie poddaje sie bo jutro wielki hit sezonu zasadniczego i nie sposób przejść obok niego bez próby zagrania go
SKA Saint Petersburg - Avangard Omsk
Jutro w Petersburgu spotkają sie dwie wielkie drużyny, drużyny z hokejowymi gwiazdami, ogromnymi budżetami i aspiracjami. Zespół SKA niepokonany od siedmiu spotkań, od czterech spotkań zachowuje czyste konto bramkowe. W kazdym meczu dominowali. Ostatni mecz rozegrany 26.09 z Sibirem wygramy 5-0, w tym meczu w zasadzie goscie nie postawili oporu. Skład SKA zmieniony od popredniego sezonu(mozna przeczytac we wczesniejszych postach). Trener z nadmiaru bogactwa rotuje składem miedzy obrońcą Hersheyem a Runblandem, Bywalcewem a Koskirantą, Jakupow a Karpov i trzecią parą obrońców, ale przy takiej ilosci dobrych grajków jakos trzeba tymi gwiazdami zarzadzac.Moze nie sprzyja to az tak bardzo zgrywaniu ale seon długi wiec zmiennicy sa dobrze widziani. na poczatku był z tym problem ale wyglada na to ze zespoł juz złapał wiatr w zagle. Jutro jednak prawidziwy test dla SKA bo w tym sezonie z tak mocnym przeciwnikiem sie nie mierzyli( nie licze Kazania, który poczatek sezonu miał fatalny jak na mistrza ). Przyjazdza ekipa , którą prowadzi kanadyjski trener i sposób gry jaki preferuje to tez północnoamerykanski. Zespół wielokrotnie opisałem równie wyzej. Omsk niepokonany od czterech spotkań i tylko z jedna porazka w lidze. ( po h2h z Magnitka), w ostatnich meczach moze troche sie meczył, ale ich dominacja na lodzie nie podlegała dyskusji. Czego mozemy sie spodziewac i jak to widzą buki. kurs 1,55 na SKA( taki był wczoraj) i 4,69 ( tez z wczoraj) na Omsk to chyba cos nie tak wg mnie. Fakt SKA niepokonane z czystym kontem ale przyjezdza zespół tak samo mocny z takim samym potencjałem kadrowym, Zespół Avangardu lepiej gra gdy ma silniejszego przeciwnika . Jutro bedzie bitwa i szachy. Omsk miał dwa dni wiecej odpoczynku , ale czy to bedzie miało znaczenie? niekoniecznie. Zadecyduje dyspozycja dnia i troche szczescia bo ja tutaj nie widze az takiego faworyta w zespole gospodarzy, maja czyste konto od 4 spotkan ale mysle ze jutro sie to zmieni. Druzyny mierzyły sie ze soba przed sezonem i wygrało SKA 4-2, tyle ze skład Omska był bez kanadyjczyków i Emelina. Ale to spotkanie bedzie zupełnie inne. Spodziewłaem sie bedziej wyrównanych kursów a tu taka niespodzianka. Ja licze ze passa SKA zostanie jutro przerwana i bede próbował gry w kierunku Jastrzebi , bo podoba mi sie ich styl gry praca jaka wykonuje trener. Mozna wybrac z kilku typów
Omsk plus 1,5 kurs 1,7✅
Omsk z x kurs 2,24✅
Omsk 60 kurs 4,2⛔
Omsk win kurs 3,1✅
Omsk over 1,5 kurs 1,6✅
Omsk 1 tercja kurs 4,1⛔
wszystko fortuna
Dzisiaj sie nie udało Spartakowi ale licze ze jutro moze sie udać Avangardzie. Mam tez nadzieje ze sędziowie bedą sedziowac sprawiedliwie. A nie w jednym kierunku
EDIT: Co za mecz. Dwa wielkie zespoły , pokazały kawał dobrego hokeja. To po prostu trzeba zobaczyc. Gwiazdy pokazały mnóstwo ciekawych.

Otrzymane punkty reputacji: +4
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Wczorajsze typy trafione to i dzisiaj warto &quot;wywąchać&quot; coś ciekawego.

Pierwsze co się rzuca w oczy to mecz na szczycie SKA-Omsk. Pierwsza reakcja podobna do tej kiedy zobaczyłem wczoraj kurs na Spartak. Kurcze czemu taka dysproporcja. 1.6 na gospodarzy i 4.6 na drużynę Omska. Ale uwaga! kursy w kierunku przyjezdnych lecą w dół. Z 4.6 spadł w kilka godzin na 4.2 (Fortuna) i może jeszcze spadać. Dlaczego? Otóż spotkają się jedne z najmocniejszych drużyn w KHL. Bukmacherzy w niemal każdym meczu mocno faworyzują SKA i czasami nie łatwo znaleźć value w typach na nich (choć trzeba przyznać, że ostatnimi zwycięstwami mogli pokrywać grube handicapy). Myślę jednak, że wystawiając kursy na dzisiejszy mecz mogą się przeliczyć. W bodajże pierwszym poście na tym forum napisałem, że jak wszystkie tryby najdą na siebie to ekipa z Petersburga będzie ciężka do zatrzymania i tak się zaczęło dziać. 4 ostatnie mecze bez straconej bramki robią wrażenie. Ale jeśli ktoś ma ich zatrzymać to w drużynie Omska upatruje takiego kandydata. Kompletny zespół obsadzony na każdych pozycjach solidnymi zawodnikami ; Murygin, Desharnais, Vresteeg - goście z przeszłością w NHL wielu wielu innych świetnie prosperujących gości, którzy wiedzą jak się gra. Ostatnie wyniki mogą wskazywać, że zwycięstwa wymęczone (Astana,Kunlun, Chabarowsk) ale to mylny obraz. Dominacja zespołu Omska nie podlegała dyskusji w tych meczach. Uważam ,że jutrzejszy mecz będzie wyrównany i warto pograć coś w kierunku przyjezdnych bo kursy zachęcają.
SKA-Omsk(+1,5) typ. 2 kurs. 1.7 ✅✅ (do jakiegoś małego ako śmiało.)
SKA-Omsk typ.02 kurs 2.24 ✅✅

Drugim meczem, który dla mnie jest do pogrania to Niżnekamsk-Wladywostok. Bardzo ogólnie; drużyna gospodarzy góruje nad gośćmi w niemalże każdym elemencie hokejowego rzemiosła. Przełamali się w ostatnim meczu wygrywając z Chabarowskiem 2:1 i według mnie grając dzisiaj kolejny mecz na własnej hali pójdą za ciosem. Goście natomiast rozgrywają słaby sezon. Szczerze nie znam za dobrze tej ekipy, ale patrząc po wynikach i spotkaniach, w których miałem ich przyjemność oglądać to nie ma co tu się za wiele rozpisywać. Jak strzelą pierwsi bramkę potrafią zagrać twardo i jak przeciwnik wda się w taki styl gry to może być różnie. Ze słabszym przeciwnikiem może to wystarczyć, ale jak dla mnie ekipa z Niżniekamska jutro to bierze.
Niżnekamsk-Wladywostok typ 1 kurs 1.63 ⛔⛔ (do ako może być). Jak lubicie ryzyko to próbujcie handicapy czy inne opcje - mi to wystarcza.
Powodzenia!

mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Mąło czasu na analize wiec wrzuce typy :
Vitjaz Podolsk - Saławat Julajew Ufa
Druzyna gospodarzy bez zwyciestwa od 4 spotkan, ostatni mecz a Astaną rzutem na tasme uratowany punkt, ale powiem szczerze ze nie podobała mi sie ich gra mimo ze starali i optycznie mozna powiedziec przewazali, z dawien dawna przylgła do nich łatka najwiekszych rozbójników w KHL i jezeli nie utrzymuja nerwów na wodzy i graja faul to beda kary, a te z takim zespołem jak UFA moga byc kosztowne. Obie druzzyny wczesniej opisywałem personalnie. W druzynie gosci jest wiecej jakosci i zgrania. W bramce Metsola i solidna obrona. Mecz bedzie wyrownany ale mysle ze goscie to wygraja
UFA win ML, OT kurs 1,6⛔
do dubla lub tasmy mozna wziąć UFA z x po kursie 1,33⛔
oba fortuna

Kolega wyzej wspomniał o meczu Nafciarzy z Admirałem i tutaj jak najbardziej wg mnie dobry kierunek
U Nafciarzy zadebiutuje dzis Paweł Padakin, ktory uczył sie hokeja w Kanadzie, i bardzo dobrze pozkazał sie w poprzednim sezonie w Sochi, jednak nie wywalczył sobie miejsca w Kazaniu i dzis zobaczymy go na tafli w Niznekamsku. Ekipa gospodarzy finaskie trio (Nattinen, Ruohoma, Puustinen) do tego Polasek, Nestrasil, Siergiejew, Bryncew, Galimow, Szarizjanow to zawodnicy przynajmniej klase lepsi od graczy Admiirała, którzy ambicja i zaangazowanie beda starali sie nadrobic braki w hokejowym rzemiośle
Tu proponuje Neftehimik win po ML, OT kurs 1,33⛔
Z pozostałych meczy widze długo oczekiwany punkt ekipy Sybiru w meczu w Minsku, tutaj dałbym x2 kurs 1,92⛔
Czy Torpedo, łatwo rozsprawi sie z RedStar, tak jak z Admirałem gdzie wtedy goście pekli w ostatniej tercji ale było widac ze oddychaja rekawami juz, sadze ze Kunlun potwierdzi skutecznosc z meczu w Kazaniu i nie przegra w regulaminowym czasie
Kunlun X2 kurs 2,16✅
To tyle na dzis z KHL
Słabizna dzis w KHL, Finska i czeska na zielono. Ale co tam Avangard Win:hokej::hokej::hokej:

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Ciężko wybrać odpowiednie zdarzenie na mecz SKA - Avangard, ale żal nie spróbować czegoś w kierunku gości. Spotkanie już szczegółowo opisali poprzednicy, dlatego ograniczam się do podania typu, który zagrałem:
Avangard Omsk +1.0 @1,85 ✅✅✅
Dzisiaj spróbuję także dubla z udziałem ligowych outsiderów. Na początek spotkanie Niżnekamsk - Władywostok. Gra gospodarzy ostatnio dobrze wygląda. Pechowo przegrali z Kunlunem (dzień konia miał Lazushin który odbił 40 strzałów) i powalczyli z Kazaniem wcześniej ogrywając Ufę i Nowosybirsk. Goście znajdują się prawie na dnie tabeli, ale w przeciwieństwie do Nowosybirska zdobywają punkty. Admirał urywał ostatnio punkty takim ekipom jak Dynamo Ryga czy CSKA. Ostatnio też ładna wymiana ciosów ze Slovanem (4-5) i porażka z Torpedo. Potrafią strzelać. Nie było w tym sezonie spotkanie w którym Admirał nie strzelił bramki. Kolejną rzeczą jest rywalizacja obu drużyn. W ciągu pięciu lat Niżnekamsk nie wygrał z Admirałem więcej niż jedną bramką, a wyniki pokazują, że spotkania między tymi drużynami są wyrównane, dlatego:
Admirał Władywostok +1,5 @1,70 ✅✅✅
Ostatnim spotkaniem na dziś będzie mecz między Mińskim Dynamem a Nowosybirskiem. Obie drużyny szorują dno tabeli swoich konferencji z tym, że Dynamo ma na koncie 6 punktów. Gospodarze grają strasznie nie równo. Notują wiele kar. Momentami gra wydaje się chaotyczna. Zespół zdecydowanie nie wygląda tak jak to było w planie. Gościom z Nowosybirska nie pomogła natomiast zmiana trenera. Nie wiele się zmieniło pod rządami nowego szkoleniowca. Punktów na koncie brak i jedynie cud może sprawić, aby zespół zagrał w play offach. Wydaje mi się, że dzisiaj goście mogą wykorzystać słabą formę Dynama i powalczyć choćby o punkt. Rywalizacja H2H pokazuje, że stać ich na to, ponieważ w ostatnim okresie więcej zwycięstw po stronie Nowosybirska. Podobnie jak wyżej:
Sybir Nowosybirsk +1,5 @1,50 ⛔⛔⛔
AKO @2,55 ⛔⛔⛔

Otrzymane punkty reputacji: +3
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Jutro spróbuje zagrać dubla
Traktor Czelabinsk - Cherepowiec
typ Traktor z x kurs 1,39✅
Traktorzysci mimo przegranowego meczu z Lokomotivem, powoli wracaja na wlasciwe tory. Skład jak juz wczesniej pisałem maja na srodek osemki wschodu. Cherepowiec to zawsze niewygodny rywal, jednak mysle ze czas na to aby Chelabinsk zaczął marsz ku gorze tabeli. Typ jak powyzej ale mysle ze daja rade wygrac
Dinamo Riga - Barys Astana
typ Astana x2 kurs 1,51✅
Gospodarze wg mnie złapali lekka zadyszke i brakuje błysku, czy jutro sie przełamią po porazce Sochi, cos mi sie wydaje ze nie. Astana trafiła z transferami, wrócl Boyd z Moskwy i to tez wzmocni siłe ataku. Mysle ze gości nie przegraja tego meczu w regulaminowym czasie
ako 2,1✅

Otrzymane punkty reputacji: +5
T 23,6K

timon111

Użytkownik
Dzisiaj Omsk zaskoczył pozytywnie, a chłopaki z Niżnekamska wdali się w tą szarpaną grę i gdzieś brakło lepszego kreowania akcji, no i nie podołali.
A dziś słów kilka o dniu jutrzejszym:
Slovan Bratislava - Sochi
Patrząc na grę gospodarzy, od razu nasuwa się myśl, że mecz będzie overowy. Kto bazuje tylko na wynikach i statystyce już widzi, że jest to najbardziej overowy zespół w KHL, a kto ogląda ich spotkania wie dlaczego tak jest. Grają bardzo ofensywnie. Przez całe spotkanie narzucają mocny &quot;pressing&quot;, przejmują krążek i w zdezorganizowaną defensywę przeciwników często wyprowadzają groźne kontry. Taki styl gry skutkuje pojawianiem się dużych dziur w obronie. Tak grając mogą sprawić czasami niemałą niespodziankę. Kiedyś spróbuję jak będą grali z mocniejszym rywalem i kursy będą &quot;tłuste&quot; na ich zwycięstwo bo kreować fajne akcje potrafią a ten mega ofensywny styl gry może zaskoczyć niejednego mocniejszego rywala. Typ na over bramkowy sugeruję głównie grą gospodarzy bo zespołu Sochi nie mogę rozgryźć w tym sezonie. Grają nierówno, ale wygląda na to, że łapią powoli rytm dobrej gry. Nie będę typował tutaj zwycięzcy bo mecz może się rozstrzygnąć w obie strony, ale pobieram linię overowa 4,5.
Slovan Bratislava - Sochi Typ. over 4,5 bramek kurs. 1.64 ✅✅
(Odważniej można próbować +5,5 kurs 2,24, ⛔ ale do AKO gram bezpieczniej)
Nie widzę w jutrzejszych meczach zdecydowanych faworytów, więc i w drugim typie spróbuję pograć na bramki. Tym razem under. Traktor-Czerepowiec: Myślę, że skończy się koszmar defensywy Traktora. Po porażkach 0:8 z Jokerit, 6:1 z Spartakiem, 0:5 z UFA i niewytłumaczalnej, bezmyślnej grze w obronie przyszedł już w miarę spokojny mecz z Jaroslawiem, co prawda przegrany, ale już nie w takich wysokich rozmiarach. Wydaję mi się, że ekipa wyciągnęła wnioski i wyjdą jutro skoncentrowani, przede wszystkim pilnując szyków obronnych. Rywal ze średniej półki. Czerepowiec gra twardo a mimo to zawodnicy nie łapią wielu kar. Taki styl gry nie przekłada się też zbytnio na wyniki. Myślę, że jutro oba zespoły wyjdą na mecz zmotywowane z chęcią przerwania dość &quot;mizernych&quot; serii spotkań, ale mając na uwadze przede wszystkim zabezpieczenie szyków obronnych. Jeśli w 1 tercji nie rozpocznie się jakieś szalone strzelanie to mecz powinien być twardy, ale bez &quot;gradu&quot; bramek.
Traktor-Czerepowiec TYP. under 4,5 bramek kurs. 1.80 ✅✅
AKO: 2.95 ✅✅

Szczerze - dość długo zastanawiałem się co jutro pograć bo dość ciężkie te mecze. Dlatego jeśli ktoś pobiera zaproponowane typy to ostrożnie w stawkowaniu.
Pozdrawiam!
EDIT: I kolejny zarobek na KHL. Pograł ktoś ?

Otrzymane punkty reputacji: +10
rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Pierwszym typem nikogo nie zaskoczę. Gospodarze z Jekaterynburga idą po rekord i nikt ich nie potrafi zatrzymać. Ciężka seria wyjazdowa z kompletem 10 punktów zdobytych w czasie regulaminowym, nieprawdopodobna remontada ze stanu 1-4 i wyrwanie zwycięstwa Lokomotivowi i ostatnio 4-0 z Severstalą. Dzisiaj trzeci domowy mecz z moskiewskim Dynamem. Goście - mimo problemów - potrafią napsuć krwi przeciwnikomo czym przekonał się ostatnio i Metallurg i Barys Astana. Zmiana Shipachyova nieźle sobie poczyna, ale po stronie gospodarzy wszystkie formacje pracują jak należy, jest tempo, dobra gra w przewadze. Goście napewno coś ustrzelą, ale nie wydaje mi się, aby to Dynamo przerwało zieloną serię Avtomobilista.
Avtomobilist Jekaterynburg i powyżej 3,5 bramki @2,20 ⛔⛔⛔ Czasami ciężko przezwyciężyć ludzką chytrość i zagrać mniejszy kurs ????
Po ostatnim spotkaniu Slovana z Jokeritem mimo przegranej Orłów idę w ich kierunku. Zagrali bardzo dobry mecz. Ofensywne granie Slovana może się podobać. Gdyby nie zabójcza skuteczność finów to dwa punkty mogły zostać w Bratysławie. Sochi może i pokonało ostatnio Dynamo Rygę 1-4, ale tak jak wspomniał Mark1973 Dynamowcy złapali chyba zadyszkę. Goście grają nieprzewidywalnie. Nie zdołali ograć mającego problemy z defensywą Traktora u siebie, a później urwali punkt CSKA na wyjeździe. W starciach między zespołami częściej wygrywają Ci którzy grają u siebie. Zaryzykuję zwycięstwo Slovana w regulaminowym czasie.
Slovan Bratysława &#39;60 @2,74 ⛔⛔⛔

rasijskij 246,2K

rasijskij

Forum VIP
Spotkanie: Dynamo Mińsk - Avangard Omsk
Typ: Avangard &#39;60 @1,87 ✅✅✅
Gospodarze rozstrzelali ostatnio Nowosybirsk 5-1 przełamując się po porażkach z Ufą i Dynamem z Moskwy, ale nie mogą się pochwalić stabilnością w swojej grze, brakuje zgrania. Potencjał w drużynie jest i jeśli złapią rytm to wylądują w play offach. Dzisiaj zmierzą się z rozpędzonym Omskiem, który rozegrał fenomenalne spotkanie w Petersburgu i zgarnął dwa punkty po rzutach karnych. Myślę, że trener gospodarzy nie zdoła poukładać zespołu jeszcze na spotkanie z Avangardem, Dynamo potrzebuje jeszcze trochę czasu, żeby złapać wiatr w żagle, a gracze z Omska są w gazie i to ich widzę w roli faworyta.
Spotkanie: Podolsk - Nowosybirsk
Typ: Podolsk &#39;60 @1,85 ⛔⛔⛔
Nowosybirsk rozegrał kolejny mecz nie zdobywając punktów w Mińsku. Ciężko powiedzieć coś dobrego o drużynie gości. Sama ambicja nie wystarczy do zdobywania punktów. Ekipa z Podolska natomiast przerwała serię czterech porażek. Zdołali pokonać wymagającą Ufę na swoim terenie 3-2. Przyjemnie ogląda się drużynę z pod Moskwy. Grają ofensywny hokej. Jest to typowa ekipa &quot;swojego podwórka&quot;, ale z co ciekawe z Sybirem nie wygrali u siebie w czasie regulaminowym od 2012 roku i myslę, że jutro niechlubna seria zostanie przerwana.
Spotkanie: Kazań - Wladywostok
Typ: Kazań wygra trzecia tercję @1,86 ✅✅✅
Drużyna z Kazania ostatnio ciężko wchodzi w mecz, muszą gonić wynik. Nawet z drużynami z dołu tabeli trudno o dobry rezultat. Mistrzowie jednak potrafią strzelać i jeśli trzeba to umiejaprzechykic szale zwycięstwa na swoją korzyść. W ostatnich 5 meczach 3 razy wygrali trzecia tercję. Wydaje mi się że dzisiaj Admirał także napsuja krwi gospodarzom ale nie wytrzymają kondycyjnie i Kazań strzeli zmęczonym gościom bramkę lub dwie w ostatniej tercji.

To ostatnie trzy typy na wrzesień. Wynik z całego miesiąca nie jest zadowalający, ale może to wynikać z faktu, że jest to początek sezonu. Czas na dogłębną analizę swoich typów, wyciągnięcie wniosków i poprawę wyników w październiku ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
mark1973 794,9K

mark1973

Znawca - Hokej
Na dzis z KHL wybieram dubla takich spotkan
Dynamo Mińsk - Avangard Omsk
O obu zespołach wiele juz sie napisało. Kolega rasijskij tez wyzej wspmniał. Dynamo mimo odległej pozycji w tabeli ma skład by bic sie o PO, trener juz był na wylocie ale jednak zostaje, ostatni mecz z kiepskim do tej pory Nowosybirskiem ni jak ma sie do tego by okreslic jaka forme reprezntuje zespół. Druzyna Jastrzebi, bardzo dobry mecz w Petersburgu, gdzie udało im sie zatrzymac kroczących od zwyciestwa do zwyciestwa graczy SKA. W Omsku maja kim grac, wszystkie formacje wnoszą cos do gry, jak nie idzie jednej odpala inna. wiecej jakosci i talentu po stronie Omska, ja dalej typ win bo nieraz bije trzeba grac dogrywki i karne by wygrac, chociaz szczerze mówiac jutro licze na pewne zwyciestwo Avangardu
typ Omsk win po ML, OT kurs 1,5 fortuna✅
Drugi mecz tez wybieram jak kolega
Vitjaz Podolsk - Sybir Nowosybirsk
Kiedy Sibir odpali, nie wiadomo, byli juz blisko w kilku meczach by zdobyc punkty ale nie wyszło. Jutroa trafiaja na łapiących wiatr w zagle zawodników Vitjaza, którzy pokonali ostatnio mocną UFE , którzy potrzebuja punktów by utrzymywac sie w ósemce. Tutaj spodziewm sie dosć wyrównanego spotkania ale z happy endem dla gospodarzy
Vitjaz win po ML,OT kurs 1,47⛔
ako 2,21⛔
W pozostałych mysle ze i Kazan✅ i Torpedo✅poradza sobie ze znacnie słabszymi rywalami

Otrzymane punkty reputacji: +2
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom