>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Roland Garros 2017

Status
Zamknięty.
dx2 268,7K

dx2

Użytkownik
Muguruza B.-Kontaveit 1 @1.54
Nie przegra tego meczu Muguruza. Nie widzi mi sie to. Ubiegloroczna triumfatorka nie powinna odpasc na etapie 2 rundy, przede wszystkim byloby to bardzo kosztowne i zaowocowalo znacznym spadkiem w rankingu. W Rzymie Muguruza juz pokazal sie z dobrej strony i powinno byc coraz lepiej. Kontaveit ma bardzo dobry sezon. Kiedys Estonka byla bodjaze w 4 rundzie US Open juz, co wiele osob pewnie zapomnialo, ale teraz chyba Kontaveit ustabilizowala ta swoja forme i wyniki sa bardziej regularne. Nie mniej jednak tez to jest zawodniczka, ktora z pewnoscia najlepiej czuje sie na szybszych kortach niz ceglane. Nawet przy potencjalnie wyrownanym meczu, tutaj dochodzi jeszcze element presji w odslonie szlema i tutaj Muguruza ma juz niewatpliwie przewage. Na moje oko, bedzie dobrze i Muguruza jeszcze smialo pogra, tym bardziej po dobrym poczatku i pewnym pokonaniu Schiavone w pierwszej rundzie.

J.Larsson-Putintseva 2 @1.85
A tutaj ide troche w ciemno w Putintseva. Putintseva zagral swietny Roland garros w tamtym roku i troche moze nawet sensacyjnie znalazla sie w cwiercfinale, ktory przegral po bardzo dobyrm boju z Serena William. Argumentacja troche podobna, ten ubiegloroczny wynik zmusza niejako Putintseva do dobrej gry. Na pewno Putintseva to niesamowity walczak z dobra technika. Niby te wyniki Putintsevej bez szalu przed French Open, ale tez w Norymberdze byl bardzo ciekawy mecz Putintsevej z Cirstea. Mysle, ze ona zaskoczy i ten mecz wygra, wiec probuje tez taki typ.

Otrzymane punkty reputacji: +12
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Konta bez formy poza turniejem. Dzis zobaczymy jak Halep pojdzie. Na wimbledonie 2016 Cepelova ja odprawila i rowniez kursy byly kolo 5.0. Tego meczu jednak nie biore, bo to wielka niewiadoma.
Ide w : Hesse vs Voundrousova. Hesse wygra seta 3.75 Sportingbull.
Dlaczego nie ? Voundrosova bodaj czeszka, lat 17 . Gra solidnie ale zeby mlodej wystawiac kurs 1.07 ?? Hesse juz troche lat w tourze gra. Nie jest to Top, druga setka rankingu ale Hesse w przeszlosci miala dobre mecze. Publicznosc bedzie ja wspierac, do tego spora presja na mlodej 17-latce. Mecz nie bedzie do jednej bramki na pewno i po takim kursie mozna sprobowac.
Tragiczny typ, czasem sie tak zdarza.
Z mniejszych kursow:
Kasatkina vs Wickmayer. Kasatkina 1.35 Sportingbull i Kasatkina wygra 2:0 w setach 1.75 Sportingbull
2:0 Kasatkina .
Sevastova vs A.Beck Sevastova 1.25 Sportingbull i Sevastova wygra 2:0 w setach 1.75 Sportingbull.
2:0 Sevastova.
Kasatkina po wygranym turnieju z Ostapenko spoczęła na laurach, a moze po prostu forma spadkowa. Ostatnie mecze same porazki a ze Strycova skreczowala. Miala 2 tygodnie na wyleczenie urazu, do tego bedzie na pewno zmotywowana, zeby zatrzec gorsze wystepy w Stuttgarcie, Madrycie i Rzymie. Myslę, ze dzis zobaczymy Kasatkine, Kasatkine waleczna i madrze grajaca. Przeciwniczka Wickmayer w jeszcze gorszej formie od rosjanki i umiejetnosci na chwile obecna ma o wiele gorsze, slabsze od Darii. Ide w ruske i myslę, ze bedzie to niezly jej wystep jesli chodzi o French Open.
Drugi mecz to juz koniecznosc. Sevastova powinna zjesc Beck w dwu setach. Ogladalem mecze Annicki i jej tenis jest naprawde tragiczny, niepewny,brak pomyslu na gre i poruszanie sie po korcie , returnowanie dramat. Sevastova miala ladny turniej , bodaj w Madrycie ulegajac Halep. Tu musi wygrac Sevastova bo poziomem bije rywalke na glowe w mojej opinii .
Trochę dałem ciała z Hesse ale reszta typów trafna.
Na jutro z kobiet nic ciekawego nie widzę. Buyakakcay niezly kurs z Shelby ale turka pewnie miala dzien z Lucic baroni i trzeba na lajfie obserwowac. Potem male kursy typu Svieta, Bacsinsky wiec odpuszcze sobie damski tenis na jutro.
Dzis trzeba zobaczyc jak tam forma Agi po takiej przerwie. Wg mnie te wolne tygodnie mogą jej wyjść tylko na dobre.

kosiorx 7,1K

kosiorx

Użytkownik
Ferro F. / Yerolymos M. +7,5 gema - Makarowa E. / Wiesnina J. 0:2 (2:6; 3:6) @2,02 Marathonbet
/W normalnych warunkach ten typ nie ma prawa racji, ale Makarova gra jutro o 11 swój mecz singlowy i w dodatku nie z byle kim - z Lesią Tsurenko, więc spodziewam się, że trochę się Rosjanka pomęczy z Ukrainką. Po dosyć wyczerpującym meczu, Makarova może dosyć lekko podejść do debla i pozwolić wygrać rywalkom te 5 gemów.

Otrzymane punkty reputacji: +10
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Errani - Mladenovic 2 @1,43 ✅

Kiki zagrała jak zagrała z Brady, dużo błędów, słaby serwis, jednak przetrwała i zdołała wyjść z *0-3 w trzecim secie. Po meczu przyznała, że dokuczał jej ból w kręgosłupie, jednak nie jest to nic poważnego i jeśli udało jej się pokonać swoje słabości to będzie już tylko lepiej. Wcześniejsza forma Mladenovic budziła podziw, jeśli tylko zagra na optymalnym poziomie to będzie dobrze. Errani wiadomo - byleby tylko dostarczyć piłkę na drugą stronę. Forma Sary już nie ta, w tym sezonie porażki ze słabszymi rywalkami, jest zbyt pasywna. H2H 3-1 Kiki.
Bacsinszky - Brengle 1 @1,21 ✅

Timea wraca do dobrej dyspozycji. Mączka to jej ulubiona nawierzchnia, w dwóch ostatnich edycjach dochodziła do półfinału i ćwierćfinału. Szwajcarka dysponuje świetnym bekhendem, potrafi kończyć po linii jak i crossem. Słabiej wygląda forhend, bardziej topspinowy, rzadziej płaski. Brengle woli hard, w tym sezonie o dziwo na mączkę bilans 16/3, jednak były to wygrane w głównej mierze w ITFach w Charlottesville i Charleston, czyli na mączce, która jest szybka jak hard. Dużo większe umiejętności po stronie Bacsinszky.
Dubel z Uni daje @1,73. ✅

adik1992 526,5K

adik1992

Moderator
Członek Załogi
Makarova - Tsurenko Typ:1 @1,42 1xbet ⛔
Makarova dobrze zaczęła turniej od wygrania z jedynką Kerber. Jednka Niemka jest w fatalniej formie więc nie liczył bym tego triumfu jako wielkiej sensacji. Rosjanka zaprezentowała się w tym pojedynku dobrze, grała agresywnie i rozrzucała Niemkę po korcie. Ukrainka też awansowała bez większych problemów, jednak klasa przeciwniczki była zdecydowanie niższa. Makarova dobrze wyglądała we wcześniejszych turniejach, jeżeli odpadał to po dobrych meczach z Bertens czy Sharapovą. Jeżeli zagra na min. 70% to powinna to spotkanie wygrać bez problemów, bo w obecnej dyspozycji Tsurenko nie ma argumentów którymi mogłaby jej zagrozić.
Kvitova - Mattek Sands Typ:1 @ 1,43 ⛔
Petra wraca po kontuzji i długiej przerwie. Każdy kto widział jej mecz w pierwszej rundzie mógł być pod ogromnym wrażeniem jej postawy na korcie. Widac że dobrze przepracowała okres przed turniejem i nie widać śladów kontuzji. Gra tenis agresywny i co ważne skuteczny czyli tak jak przed kontuzją. Amerykanka musiała się przebijać przez kwalifikację, widziałem ją w akcji w 1 rundzie kwali gdzie miała ogromne problemy z młoda Włoszką, popełniała dużo prostych błędów. Nie jest to nawierzchnia która za specjalnie leży Mattek. W pierwszej rundzie wyciągnęła seta z przeciętą Rodiną a drugi to już była formalność jak ty ma miejsce w kobiecym tenisie po takim powrocie.
Hogenkamp +1,5 seta - Mertens @1,42 ⛔ miała 3:0 z podwójnym przełamaniem i 40:15 ehh kobiety
Holenderka w ostatnim czasie przeżywa chyba najlepszy okres w swojej karierze. W ostatnim czasie wygrała dwa turnieje ITF w Saint-Gaudnes i Tunisie. W paryżu przebijała się przez kwalifikację gdzie bez problemu odprawiła swoje rywalki, zwłaszcza zwycięstwo w 3 rundzie z Watson może robić wrażenie. w pierwszej rundzie też bez kłopotów ograła Janković. Mertens grała zacięty mecz z Gavrilovą. Kursy są dobrze wystawione bo meecz zapowiada się bardziej wyrównany, jednak idę w stronę Richel i uważam że stać ją na wygranie seta. Obie Panie grają agresywny tenis i z tej racji mecz zapowiada się bardzo ciekawie.
Do tego dokładam Mladenovic po @1,43✅ jedynie Kiki nie zawiodła i wychodzi ako: 4,12⛔
Kiki mimo słabszej dyspozycji w pierwszym meczu, nie wiadomo czym to było spowodowane czy faktycznie jakaś kontuzja lub może słabszy dzień, ale powinna poradzić sobie z przebijaczką Errani. To już nie te lata gdy rywalki same przegrywały mecze z Włoszką psując piłke za piłką. Typowałem przed turniejem że Mladenovic go wygra więc nie wypada zagrać tu inaczej jak zwycięstwo Francuski a kurs całkiem fajny.

nowikjr 829

nowikjr

Użytkownik
Dodin vs Kuznetsova (Dodin + 5.5 Handi) @ 1.76 Unibet ✅ Dziękuję Dodin, chociaż Ty mnie dzisiaj nie zawiodłaś

Myślę, że stać dziś Francuzkę na pokrycie tego Handi. Sviecia ostatnio nie gromi rywalek tylko musi się pomęczyć. W pierwszej rundzie nie bez kłopotów pokonała MacHale, która obecny sezon na mączce ma bardzo słaby. Wiadomo, że Sviecia to tony doświadczenia i zimna krew w kluczowych momentach, więc jej zwycięstwo jest niemal pewne, ale Dodin jak się nie zniechęci po pierwszym przegranym secie, to powinna sobie wyserwować to handi. Będzie dziewczyna mieć dużo wsparcia ze strony publiczności i to może dodać jej trochę skrzydeł. Dodin ma za sobą dobry okres i stać ją na to aby Rosjankę momentami zaskoczyć w tym meczu.

Otrzymane punkty reputacji: +10
noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
#4 RG

Mladenović(-1,5s) - Errani 1 2.19 Sbobet
✅

Na wstępie dodam, że jest to ryzykowna propozycja z mojej strony, bo Mladenović w 1. spotkaniu narzekała na ból pleców. Myślę, że jeśli ma ona dziś wygrać to powinna to zrobić w 2 setach, bez dłuższych męczarni. Ona już ciężkie spotkanie ma za sobą. Sądzę, że presja trochę zeszła i dziś zobaczymy Francuzkę, która gra na większym luzie, a wtedy jest bardzo groźna.

Errani gra tutaj od kwalifikacji. Była finalistka RG, ale obecnie na powtórzenie tego wyniku nie ma szans. Znana z waleczności i regularności. Z drugiej strony mega słaby serwis i brak kończącego uderzenia. Lata już nie te, gdzie mogła biegać dzień po dniu po kilka godzin.

H2h korzystne dla Kiki, która prowadzi 3-1. Ostatni mecz grały w zeszłym roku, Mladenović wygrała w 2 setach. Sądzę, że dziś będzie podobnie.

Otrzymane punkty reputacji: +15
pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Svitolina vs Pironkova. over 18.5 gema w meczu.1.95 Bet-at-home Konsekwentnie idę w Pironkova. Jutro rywalka juz z wyzszej polki ale nie raz Svitolina dała ciała gdzie byla znaczna faworytka. 7 gemow Piro jest w stanie ugrac. Bedzie to bardziej zaciety mecz niz wskazuja kursy.
2:1 Svitolina.
Kasatkina vs Voundrousova. Kasatkina 2.10 Sportingbull
Zdecydowanie po takim kursie Kasatkina. Voundrousova niezle w tym turneju wyglada. Gra mocno i rozrzuca leworecznym Forhendem. Jednakze ja idę w bardziej doswiadczona Darie. Ladnie zagrala z Wickmayer i jeszcze mnie nie zawiodla ta tenisistka. Bedzie to wyrownany mecz ale myslę, ze Daria da radę i ogra czeszke.
2:0 Kasatkina.

Otrzymane punkty reputacji: +1
tmlmrf 193

tmlmrf

Użytkownik
Sevastova - Bouchard
W mojej ocenie Sevastova jest tutaj większą faworytką niż wskazują na to kursy. Reprezentantka Łotwy notuje bardzo dobry sezon, zwłaszcza po przejściu na mączkę robi bardzo dobre wyniki. Na europejskiej cegle przegrała tylko z Halep (Stuttgart i Madryt) oraz Pawliuczenkową (Rzym). Potrafiła pokonać m.in. Stosur, Konta, Karolina Pliskova, Bertens, czy też Begu. Tutaj gładkie zwycięstwo z Beck, która jednak jest zupełnie bez formy. Z drugiej strony mamy Kanadyjkę Bouchard, która po świetnym sezonie 2014 zupełnie się pogubiła. Nieco lepiej pograła dopiero w Madrycie, gdzie pokonała Cornet, Szarapową i Kerber, choć patrząc na formę Niemki nie jest to wielkie osiągnięcie obecnie. Później jednak przytrafiła jej się kontuzja kostki i zmuszona była wycofać się z turnieju w Norymberdze. Jej występ w RG stał do końca pod dużym znakiem zapytania, w zasadzie w ostatniej chwili zdecydowała się zagrać w turnieju. Początek z Ozaki był bardzo niepewny, widać było, że Kanadyjka nie jest w pełni dysponowana. Potem było już lepiej i ostatecznie dość pewnie ogarnęła mecz z Ozaki od stanu 0-1. Jutro jednak poprzeczka pójdzie zdecydowanie do góry, Japonka zwłaszcza na cegle to nie jest trudna przeciwniczka. Gdyby Eugenie była w pełni sił te kursy byłyby adekwatne, a tak to widzę jednak dość dużą przewagę Sevastovej
Van Uytvanck- Radwańska
Gramy przeciwko Polce, która wraca po kontuzji. Polka nigdy nie lubiła za bardzo gry na mączce, zawsze ciężko jej było zrobić dobry wynik w Paryżu. W tym sezonie będzie o to szczególnie trudno, Aga zagrała tylko jeden mecz na cegle w hali w Stuttgarcie, który zresztą przegrała z Makarovą. Gładkie 6-1 6-1 z Ferro w 1 rundzie sugerowałoby, że nie jest najgorzej, nie przeceniałbym jednak zbytnio tego rezultatu. Francuzka ostatnio to istny dramat, z Kovinic na rowerku potrafiła odjechać nawet. Wystarczyło poprzebijać i Ferro sama się kończyła swoimi błędami. Belgijka to też żadna wielka tenisistka, ale w porównaniu do Francuzki jednak kilka klas wyżej. Sezon dość przeciętny, ale tutaj w Paryżu jakby coś zaskoczyło. Bez straty seta przeszła kwalifikację (oczywiście wielkich rywalek tam nie miała), potem w 1 rundzie 2-0 pokonała groźną Japonkę Osakę. Przy lekkiej i pasywnej grze Radwańskiej, Van Uytvanck na pewno będzie mieć wiele do powiedzenia w tym meczu, i przy jej przyzwoitej dyspozycji, którą tutaj już pokazała, spokojnie przynajmniej seta powinna ugrać.

Sevastova @1.56 + Van Uytvanck +1,5 seta @1.81 Marathonbet

Otrzymane punkty reputacji: +6
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Hsieh - Townsend 2 @1,63 Uni ⛔

Hsieh sprawiła nie lada niespodziankę pokonując Konte, jednak Brytyjka po świetnym pierwszym secie zupełnie pokpiła sprawę. Tajwanka to oczywiście znakomita deblistka, w singlu radzi sobie dużo gorzej. Przede wszystkim woli szybsze nawierzchnie, hard. Townsend to spory talent, mistrzyni juniorskiego Aussie Open w singlu. Posiada atomowy forhend, jest leworęczna. Sporo kontrowersji było wokół wagi i prowadzenia się młodej Amerykanki, została nawet odrzucona przez USTA ze względu na nadwagę. Obecnie Taylor nadal jest sporych gabarytów ???? jednak nie przeszkadza jej to w dobrej grze, a przy tym porusza się całkiem nieźle. W pierwszej rundzie pokonała Kato 6-4 6-0. Jeśli zagra swój tenis, będzie trafiać forhendem, powinna wygrać. Hsieh jest momentami zbyt pasywna. Mimo, że Townsend jest o dekadę młodsza, to ma wygranych o 20 meczów więcej na clayu aniżeli Hsieh.

C 42

cinek-152813

Użytkownik
Pironkova T. - Svitolina E. 1 zawodnik ugra seta kurs 3,55 (FORTUNA)

Widze tutaj spore value, jak dla mnie Pironkova wcale nie jest na straconej pozycji jak twierdza buki. Bulgarka lubi tutaj grac pomimo ze ziemia to nie jej nawierzchnia. Ograla ona w poprzedniej rundzie Mone Barthel 6 0 6 4 jak widac dosc gladko. Niemka co prawda to nie jakas bogini tenisa ale cos ostatnio pogrywala wiec mozna wnioskowac ze Pironkova sie dosc dobrze przygotowala. Jezeli chodzi o jej rywalke to moim zdaniem Svitolina potrafi zagrac fenomenalne spotkanie z czolowka WTA gdzie potem w nastepnej rundzie przegrywa ze srednia zawodniczka. Widac ze bukmacherzy faworyzuja ukrainke i to dosc mocno, tak wiemy ze wygrala wlasnie turniej w Rzymie i w tym wlasnie upatruje moj typ. Svitolina przewaznie po znakomitym turnieju ma zastoj nie twierdze ze bulgarka ja rozwali bo to raczej nie mozliwe ale jakis over gemowy (+ 19,5 gema kurs 2,30) mysle ze stac jest tutaj bulgarke na ugranie seta a po cichutku licze na jej zwyciestwo po kursie 7,90.

Bez analizy:
Linette M. - Konjuh A. Typ: 2 kurs 1,32
Hsieh S-W - Townsend T. Typ: 1 zawodnik ugra seta 1,53

Otrzymane punkty reputacji: +16
valverde 9,9K

valverde

Użytkownik
Van Uytvanck Alison - Radwańska Agnieszka Typ: Van Uytvanck Alison @ 3.13 1xBet
W normalnych okolicznościach takie kursy na rywalki Agnieszki nie zdarzają się zbyt często. Jednak wiele symptomów wskazuje na to, że forma Polki jest daleka od optymalnej. Po kontuzji stopy Krakowianka wciąż wraca do pełni dyspozycji, a jest jej o to na pewno trudniej na ceglanej mączce - nawierzchni niezwykle wymagającej pod kątem przygotowania fizycznego. Co więcej clay nigdy nie należał do ulubionych nawierzchni Isi, która podczas French Open najdalej docierała do ćwierćfinału, czyli... tak jak jej dzisiejsza rywalka Alison Van Uytvanck na pewno nie jest jakąś wybitną zawodniczką, ale z pewnością to solidna tenisistka, która gdyby nie kontuzje na z pewnością osiągnęłaby wiele więcej. Belgijki w Paryżu przyznaję bez bicia jeszcze nie widziałem, jednakże jak zwracał uwagę Lech Sidor w kwalifikacjach prezentowała się bardzo dobrze, zaś potwierdzenie tych słów znalazło również w pierwszej rundzie, gdzie Belgijka odprawiła w bardzo dobrym stylu utalentowaną Naomi Osaka. Reasumując mając powyższe na względzie uważam, iż Alison Van Uytvanck ma naprawdę duże szanse na wygraną, o wiele większe niż kursy sugerują. Isi brakuje rytmu meczowego, pewności co do swoich zagrań także jej gra może się bardzo łatwo posypać. Oczywiście tenisowego cwaniactwa i techniki jej nikt nie zabierze i nie twierdzę, że dla Belgijki będzie to spacerek, tym niemniej po tym kursie na pewno warto spróbować w jej stronę.

H 430

hanii

Użytkownik
Popieram typy w stronę Pironkovej, jednego seta powinna ugrać, a bynajmniej kurs warty ryzyka. W poprzednim meczu pokazała się z dobrej strony i broni świetnego wyniku z roku poprzedniego. Svitolina jest solidna zawodniczką, ale coś czuję, że do nr 1 czegoś jej brakuje i pojawi się wypalenie po wygranym mastersie.
Radwańska 1,42 Unibet
Natomiast w tym meczu idę w stronę Agi, po której widać że nie próżnowała podczas nieobecności. Pewność siebie i technika na wysokim poziomie, z wywiadów można wywnioskować że jest zdeterminowana aby wrócić na dobrą drogę, a przeciwniczka pomimo iż jest solidna to nie wystarczy na nonszalancję Radwańskiej.

Otrzymane punkty reputacji: +15
nowikjr 829

nowikjr

Użytkownik
Cirstea vs Navarro 1 @ 2.55 Unibet ⛔ jednak doświadczenie górą

Widzę, że nikt tego meczu nie rusza, więc ja spróbuję. Uważam, że Rumunka ma szansę zrobić dziś niespodziankę i wyrzucić Hiszpankę z Wielkiego Szlema. Już raz tego dokonała w tym sezonie. Co prawda to było na hardzie a Carla preferuje mączkę, ale Rumunka też jest zwolenniczką tej nawierzchni. Cirstea świetnie sobie, w tym sezonie radzi na mączce. Jest bardzo solidna i jeśli będzie dobrze serwować to Carla może nie nadążyć. Wiadomo, że Hiszpanka to wielka zawodniczka, ale ostatnio notuje różne wyniki. Według mnie ten mecz będzie bardziej wyrównany niż sugerują buki i zaufam Rumunce, że rozegra dobre zawody. Obie dość gładko poradziły sobie w pierwszej rundzie, choć uważam, że Rumunka miała bardziej wymagającą rywalkę. Widać u Niej determinację i dobre przygotowanie do tego turnieju. Mecz będzie, według mnie, wyrównany ale ostatnie słowo mam nadzieje, że będzie należeć do Rumunki.

pikarafa17 2,6K

pikarafa17

Użytkownik
Co tak sie uwzieliscie na Age ?? Bardzo ladnie zagrala i wygrala . Linette tez w trzeciej rundzie . Brawo Aga , brawo Magda ????
Na jutro:
Stosur vs Mattek Sands. Stosur 1.25 Sportingbull.
Stosur trafila z forma. W kobiecym tenisie nie ma latwych meczy, jednak Samanta jest w lepszej dyspozycji niz Bettanie. Nie wiem jak wy to widzicie ale ja tu widzę zwyciestwo Stosur, Bettanie wg mnie nie ma argumentow by sprostac australijce.
2:0 Stosur.
Venus vs Mertens. Venus 1.25 Sportingbull
Na Venus zawsze male kursy, ale amerykanka zawsze walczy i wygrywa pierwsze rundy szlemow. Mertens ladnie zagrala wyrzucajac z turnieju Gavrilova. Jednak Venus to Venus, zawsze solidna, zawsze waleczna. Doswiadczenie po jej stronie i uwazam ze po ciekawym meczu to Venus bedzie grala dalej. Amerykanka rzadko zawodzi.
2:0 Venus.
No i tak jak pisalem wczesniej moja perełka, mam nadzieję, ze okaze sie trafna:
Tsurenko vs Ostapenko. Tsurenko 2.4 Sportingbull.
Szanuje gre Ostapenko, mloda , waleczna. Jednakze ma czasem nierowne mecze, potrafi zagrac niezle, a czasem tragedie. Biore Tsurenko, bo jest to zawodniczka,ktorą jak nie nekaja kontuzje potrafi niezle wypalic. Bodaj rok temu w US Open zagrala niezly turniej. Jest to mocno i rowno grajaca zawodniczka, ograla Makarova bez zadnego problemu i wiem , ze Tsurenko potrafi niezle zawalczyc. Wg mnie jutro sprawi niespodzianke i ogra mloda Ostapenko.
0:2. Poleglem na tym typie.
Szkoda, ze Tsurenko dała ciała ehh..

Otrzymane punkty reputacji: +4
pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Stosur - Mattek over 20,5 @1,93 ⛔

Obie w formie. Stosur wygrała przed French Open turniej w Strasbourgu, w Paryżu pokonała po 2-0 Kucovą i Flipkens, choć Belgijka była blisko wygrania drugiej partii (prowadziła 5-3). Mattek pokonała Rodine i Kvitovą, wcześniej pomyślnie przebrnęła kwalifikacje. Samantha to oczywiście firmowy forhend, dobre podanie. Gra ona podobny tenis co Stevie Johnson, także bekhend wygląda u Australijki słabiej, choć i takim potrafi zagrywać winnery i wygrywać mecze (pamiętny finał US Open i gładka wygrana z Sereną). To może być ciekawy pojedynek, Mattek to szalona zawodniczka, gra bardzo efektowny tenis, częsta wypady do siatki, skróty. Bethannie bardzo dobrze serwuje, tutaj upatruje jej szansę. Over gemowy do gry.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Venus Williams - Mertens (+1,5 seta) 2 @1,88 Uni ⛔

Venus w pierwszych dwóch meczach, mimo iż nie straciła seta, zaprezentowała się słabiutko. W sumie popełniła 74 niewymuszone błędy, naprawdę dużo. Winnerów także było sporo, jednak statystyka jest na minusie (67/74). Mertens pod tym względem wygląda lepiej (60/58). Rywalki Wiliams były słabe bo i Nara i Wang na mączce wypadają blado. Amerykanka ma swoje przestoje, w których ciężko jej złapać rytm. W dodatku w Paryżu pada, a więc korty będą wilgotne, a im wolniej, tym gorzej dla Venus. Mertens to zawodniczka, która potrafi przejąć inicjatywę. Sporo kończy forhendem, bekhend także wygląda solidnie. Bilans 27/10 robi wrażenie. Jeśli Williams zagra tak jak w poprzednich rundach, set dla Belgijki jest jak najbardziej możliwy.

pezio 33,1K

pezio

Użytkownik
Nie pykło z Mertens, za to na jutro mamy super perełkę.
Sevastova (-4,5 gemy) - Martic 1 @1,97 ⛔

Sevastova gra świetny tenis, jestem pełen podziwu. Już w Stuttgarcie i Madrycie prezentowała wysoką formę, tam jednak na przeciw stanęła Simona, choć w stolicy Hiszpanii Anastazja postawiła się Rumunce, czego nie odzwierciedla wynik 2-6 3-6. Wcześniej ograła Stosur, Konte, Karoline Pliskovą, czy Bertens. Łotyszka świetnie pracuje na nogach, gra pod końcową linię, zarówno z forhendu jak i bekhendu potrafi przyspieszyć. W dwóch meczach w Roland Garros przegrała zaledwie 9 gemów, w pojedynkach z Anniką Beck i Bouchard. Martic bilans 24/3 na clayu, owszem, jednak to wyniki w ITFach. Petra to ofensywna zawodniczka, podobny styl co Keys, z mocnym forhendem, oczywiście zachowując wszelkie proporcje bo Keys w formie to ścisły top. Swego czasu była uznawana za talent. Jeśli jednak gra z agresywnie grającą rywalką, popełnia błędy. Wspomniana Madison przegrała z Martic 1-2, jednak trzeci set to były same niewymuszone ze strony Amerykanki. Sevastova jest w znakomitej formie i jest zdecydowaną faworytką.

noname007x 3,3K

noname007x

Użytkownik
#6 RG

Anastasija Sevastova ₋ Petra Martic - Zakłady na sety
Anastasija Sevastova 2-0 @ 1.95
WH ⛔

Podpisuje się po tym co napisał &quot;Pezio&quot;. Sevastova na kortach ziemnych w tym sezonie to jedna z lepszych zawodniczek w tourze. Wydaje się być w życiowej formie i Martić, która próbuje wrócić do TOP 100 nie powinna jej zagrozić. Chorwatka ma już swoje w nogach, dla niej awans do 2. rundy to już jest w jakimś rodzaju sukces. Obecnie jest to zawodniczka z poziomu ITF, oczywiście ma dużo większe możliwości, ale na powrót do normalnej dyspozycji jest jeszcze za wcześnie.

Jedyne co mnie martwi to pogoda. Jutro ma padać. Dziś w sumie też prognozy były nie za ciekawe, ale mimo to udało się rozegrać praktycznie cały plan. Ze stawką radzę uważać, właśnie przez to, że spotkania mogą być przerywane. Miałem nic nie grać na jutro, ale ostatecznie ten 1 typ zaryzykuję.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Hsieh - Garcia 1 @5.10 Fortuna
1 +1.5 seta @2.52 Fortuna
1 +5.5 gema 1.97 Fortuna

Kursy nieporozumienie w moim odczuciu. Garcia strasznie niestabilna forma, dużo przestojów w grze, psychika wiele razy ją zawodziła i kursy w okolicach 1.15 na Francuzkę to gruba przesada. Oczywiście jest faworytką, bo po drugiej stronie siatki zawodniczka z drugiej setki rankingu, ale która pokazała kawał dobrego tenisa w Paryżu, eliminując rozstawioną Brytyjkę Konte w 1 rundzie. W 2 meczu ograła Townsend w 3 setach, ale spotkanie miała pod pełną kontrolą. Garcia do tej pory trafiała na zawodniczki o przynajmniej klasę gorszą, bo Hibino, czy anonimowa rodaczka Paquet to żaden wyznacznik formy zawodniczki z Francji. Tajwanka pokazała, że trafiła z formą w Paryżu i nie wierzę, że jutro gładko odda ten mecz, kto wie, może nawet sprawi niespodziankę, bo sporo tych niespodzianek mamy w tym turnieju, dlatego gram w kierunku zawodniczki z Tajwanu.
Cornet - Radwańska 2 @1.53 Fortuna
Cornet sezon dość przeciętny, Radwańska wraca po kontuzji i musi szukać formy przed zbliżającym się Wimbledonem, bo póki co pierwsza część sezonu wręcz tragiczna, ale już tak bywało, że Polka po turniejach na mączce wracała do swojej optymalnej formy, i wygrywała na koniec Singapur. Wierzę, że i tak będzie w tym roku, bo widać już delikatną zwyżkę formy u Agi, może Van Uytvanck to nie jest odpowiedni wyznacznik formy, ale mimo wszystko Belgijka dobrze zagrała i jeśli dobrze pamiętam kiedyś zagrała w 1/4 finału w Paryżu, więc lubi ten turniej. Francuska to podobny styl gry do Polki, nic więc dziwnego, że Radwańska wygrywała większość spotkań z Cornet, bo technicznie zdecydowanie góruje nad rywalką, stąd takie a nie inne wyniki. Ofensywnie grająca Cornet będzie popełniała sporo błędów, może nie będzie to łatwa przeprawa dla naszej rodaczki, ale myślę, że po raz kolejny okaże się lepsza od Francuski

Otrzymane punkty reputacji: +28
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom