tarki16
Użytkownik
WTA - SINGIEL: French Open (Francja), ziemna
Beck A. (Ger) - Kania P. (Pol)
Typ. Kania 3.82 Pinnacle
Beck A. (Ger) - Kania P. (Pol)
Typ. Kania 3.82 Pinnacle
Oj Gienia Gienia, po co grać i bronic pkt, jak można sobie łatwo zarobić na reklamach, sesjach itp, tak chyba sobie pomyślała Kanadyjka przed dzisiejszym spotkaniem, chyba bardziej lubi sobie poczatować na portalach społecznościowych z Biberem, brawo dla Mladenovic, nie doceniłem jej. Wracając do teraźniejszości, nie to, że chce się odkuć po nieudanym becie w kierunku Bouchard, po prostu widzę duże szansę na wygranie Polki w jutrzejszym spotkaniu, a taki kurs jest dla mnie mega przesadzony, bo Kania rozgrywa tutaj chyba swój turniej życia, przeszła kwalifikacje, oraz w 1 rundzie sprawiła niespodziankę, pokonując dobrze znaną Mone Barthel. W 2 rundzie czeka kolejna Niemka Annika Beck, która wręcz sprawiła mega sensacje pokonując Agnieszkę Radwańską, której gry lepiej nie będę komentował, napiszę po prostu, że zagrała jedno ze swoich najgorszych spotkań w całej karierze, a Niemka w dużym stopniu wykorzystywała błędy Polki, od czasu do czasu pokazując fajne zagrania, ale nic więcej. Z całym szacunkiem do Beck, ale dla Mnie Barthel, mimo iż nie zachwyca ostatnimi czasy, to lepsza zawodniczka, posiadająca więcej argumentów na wygraną, niż jej rodaczka. Jedna jaskółka wiosny nie czyni, dobrze wiemy, że sporo zawodniczek, pokonując faworytki, w następnym meczu się spala, wychodzą na kort zbyt pewne siebie i ulegają nawet niżej notowanym rywalką. Tak może być i tym razem. Dla Mnie Beck nic szczególnego nie pokazuje, mizerne wyniki na Clayu, ona preferuje hard i to najlepiej w hali, i budzi się dopiero na koniec sezonu w Linzu i Luxemburgu, gdzie gra po prostu najlepiej. Kania nie ma nic do stracenia, osiągnęła najlepszy wynik w karierze w Wielkim Szlemie, może być już tylko lepiej. Cieszę się, że nie zagra z Radwańską, bo by pewnie odpuściła starszej, doświadczonej Polce, a tak 3 runda na prawdę w zasięgu, musi tylko pokazać duszę walki, tak jak w poprzednich meczach. Kto się boi, niech gra hc setowy i gemowy w kierunku Polki. Z całym szacunkiem, ale kurs mega przesadzony, już z Barthel był niższy, wszystko spowodowane ograniem przez Beck Radwańskiej, i tylko się trzeba z tego powodu cieszyć.
Pereira T. (Bra) - Makarova E. (Rus)
Typ. Makarova 1.62 Pinnacle
Oj moim zdaniem za dużo tych turniejów zalicza w ostatnim czasie Brazylijka. Od początku Kwietnia do dzisiaj rozegrała 24 spotkania, czyli praktycznie co dwa dni była na korcie, dochodziły do tego przeloty itp. Już przed samym French Open Pereira kreczowała w mało znaczącym turnieju ITF, widać, że dziewczyna przesadziła z grafikiem. Oczywiście wyniki fantastyczne, wygrany nawet turniej rangi WTA 250, oraz ITF, ale poza pokonaniem Svitoliny, z nikim znaczącym nie grała. Tu już zupełnie inna sprawa, Wielki Szlem, zupełnie inna ranga spotkań, zupełnie inne pieniądze. Tutaj Brazylijka musiała przejść przez kwale, rozegrała już 4 spotkania, i drabinka jej sprzyjała, bo najwyżej rozstawiona z nr 186 była Voracova. Ponadto mało znane zawodniczki, i z jedną nawet straciła seta. Ewidentnie widać, że zawodniczka przechodzi lekki kryzys wytrzymałości. No i teraz prawdziwy test formy przed nią, i myślę, że na Makarovej się to wszystko zakończy, a kurs, jaki zaproponowali bukmacherzy jak najbardziej do pobrania. Oczywiście, trzeba przyznać, że Rosjanka na mączce nie jest już tak groźna jak na hardzie, ale nie można zapominać, że to zawodniczka z czołowej 10 WTA i na pewno bardziej ograna w takich turniejach. Może ostatnio też nie zachwyca, ale przegrane z Dugheru (złapała formę), Kuznetsovą (wtedy finał w Madrycie), oraz Kerber (finał w Stutgardzie) jakimiś wielkimi niespodziankami nie były, i były wliczone w rachubę. Z całym szacunkiem do dokonań Pereiry, ale to cały czas zawodniczka o klasę niżej od Makarovej. Duże znaczenie będzie miała tutaj wytrzymałość psychiczna i przede wszystkich zmęczenie, które myślę, że z zbiegiem czasu na pewno się pojawi. Myślę, że nawet z wypoczętą Brazylijką, Rosjanka by sobie poradziła, a tym bardziej teraz, bo 24 spotkania od kwietnia to jednak zdecydowanie za dużo. Kurs bardzo przyzwoity i mam nadzieję, że nie zakończy się to podobnie jak z Bouchard, jednak jest subtelna różnica, Makarovej zależy na grze w tenisa.
Bez analiz:
Doi +6.5 gema 1.93 Pinnacle
Vesnina 1.71 Pinnacle
Powodzenia!