>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

robson United xD - świat sportu i typów bukmacherskich

Status
Zamknięty.
robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Kupon #209

⚽Fiorentina - Atalanta Typ : 1 @ 1,55✅2:0
⚽Bologna - Udinese Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,70⛔2:1
⚽Feyenoord - Groningen Typ : 1 @ 1,83✅3:1
AKO KURS : 4,82 bet365
STAWKA : 20zł ⛔
EW WYGRANA : 96,62zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Cóż nieudanie skleciłem kupony piłkarskie powyżej. Na LIVE zdażyłem jeszcze zagrac Tottenham naszczescie po niepowodzeniu z underem Bologny ...Ale jeszcze w grze mam ten siatkarski. Over w mezcu Częstochowy z ZAKSą już wszedł więc pozostaje liczyc na Sisley Treviso i Perugie. Apropo meczu w Kędzierzynie to warto odnotowac koszmarną kontuzje Dawida Murka !!!

⚽Flamengo - Gremio
Typ : Flamengo -1 @ 1,75 @ bet365​

W Brasileirao dzisiaj ostatnia seria gier. W walce o mistrza liczą się Flamengo, Internacional, Sao Paulo i Palmeiras. Nie przez przypadek podalem te zespoły w takiej kolejnosci bo przy zwycięstwie Flamengo tytuł wędruje od razu w ich ręce. ten scenariusz właśnie wydaje się najbardziej realny moim zdaniem. Ale jednak gdyby padl remis przy ewentualnym zwycięstwie Internacionalu to właśnie tytuł będą świętowac w Porto Alegre. Ciekaw jestem jak do tego meczu podejdą piłkarze Gremio, którzy nie od dzisiaj wiadomo że nie przepadają lekko mówiąc za Internacionalem. Może w przypadku piłkarzy tego nie widac, ale wśród kibiców już są różne głosy. Fani Interu wzywają do tego by Gremio zagrało na poważnie i mistrz trafił w ręce stanu Porto Alegre. Fani z Gremio się zastanawiają czy bardziej nie ucieszy ich fakt kiedy Inter nie zdobędzie tytułu i mecz odpuszczą. Możliwości jest mnóstwo. Warto odnotowac że Gremio widac folguje w tym meczu, ale sytuacja ich kadrowa nie jest do pozazdroszczenia. Zabraknie w tym meczu obrońców Revera i Rafaela Marquesa.Napastnika Jonasa i pomocnika Williana. Ponadto Tcheco zmienia klub a Fabio Rochemback zawieszony za kartki. Do tego Maxi Lopez mimo iż pojechał z zespołem do Rio bardzo wątpliwy jest jego występ.
Na Maracanie zasiądzie komplet kibiców. Wszyscy jak jeden mąż będą wspierac Rubro Negro. Nie ma się co dziwic. Ostatni raz tytuł Flamengo zdobyli kilkanaście lat temu. Co ważne trener Andrade nie ma problemów ze składem przed najważniejszym meczem. Wraca Adriano który nie mógl grac przeciw Corinthians. Jego 19 bramek w calym sezonie walnie przyczyniło się do tak wysokiego miejsac. Przed dzisiejszym meczem sam zakupił 55biletów dla swoich przyjaciół by móc razem z nimi świętowac tytul po spotkaniu.
Nie wiem o co chodzi ale w poprzednim sezonie podobno dzialacze Gremio mają za złe o to że Inter pokpił sprawe w ostatniej kolejce to zarząd teraz rozmyśla do samego konca o to jaki skład wystawic. Trochę wypacza to rywalizacje, ale w Ameryce Płd animozje pomiędzy klubami nie znają granic. Wkońcu futbol tam to religia i dzisiaj jestem przekonany że FLamengo zatriumfuje. W dodatku Gremio fatalnie grało na wyjazdach. 0-5-12 to bilans z całego sezonu ! Fla u siebie ma najlepszy bilans w lidze. Czy trzeba jeszcze większej argumentacji dla tego typu ? Oczywiście to tylko sport i wszystko się może wydarzyc ale bądźmy realistami ;)

⚽Coritiba - Fluminense
Typ : Fluminense lub remis @ 1,61 bet365​

Po takim kursie nie zagrac na drużynę będącą w tak wyborowej formie że nie pzregra dzisiejszego mezcu to poprostu grzech moim zdaniem. Owszem Coritiba także walczy o utrzymanie i w zależnosci od tego jak spisze się Botafogo urządza ich nawet remis. Dużo jest możliwości w przypadku relegacji z ligi. Tak samo jak w przypadku zdobycia mistrzostwa. Nie ma sensu się tutaj rozwodzic nad wsyzstkimi możliwosciami bo jest ich naprawdę sporo. Czy 9 zwwycięstw w 10 ostatnich meczach nie robi wrażenia ? Kiedy się na to popatrzy to aż dziw bierze że taki kurs jest na to zdarzenie. Flu przegrało w ostatnim czasie tylko w Quito 1:5 w Copa Sudamericana. W rewanżu kiedy wydawało się że odpuszczą wystawili znowu największą altylerie i walczyli o triumf w rozgrywkach który był naprawdę bardzo blisko. 3:0 w meczu rewanżowym i zabrakło jednej jedynek bramki która mogła paśc. Trochę może szkoda czerwonej kartki dla Freda w tamtym meczu. jednak najważniejsze że zespół gra do samego końca. Jestem pewien że i dzisiaj powalczą o zwycięstwo by nie bawic się w matematyczne wyliczenia chociaz remis i tak im daje pewne utrzymanie ale wszyscy wiemy jak to jest z tym graniem na remis ;) Kiedy Cuca przejmowal Flu wątpiłem w utrzymanie. Ale po takim zrywie aż głupio było by spaśc. Dzisiaj Cuca nie skorzysta z zawieszonego za kartki Diguinho. Po zawieszeniu z kolei wraca Cassio tak wiec w obronie będzie dośc stabilnie.
Oby to była udana niedziela dla zespołów z Rio De Janeiro.
VAMOOOO$$$

Kupon # 210

⚽Flamengo - Gremio Typ : Flamengo -1 @ 1,75⛔2:1
⚽Coritiba - FLuminense Typ : X2 @ 1,61✅1:1
AKO KURS : 2,82 bet365
STAWKA : 30zł ⛔
EW WYGRANA : 84,60zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽VFL Wolfsburg - Manchester United
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,72 Bet365​

Na Volkswagen Arena zawita dzisiaj finalista poprzednich rozgrywek czyli Manchester United. Jednak skład w jakim przybył do Niemiec jest daleki od optymalnego lekko mówiąc. Diably awans mają już zapewniony więc wcale nie dziwi że Ferguson oszczędza swoich zawodników. I tak dzisiaj nie zobaczymy takich piłkarzy jak : Edwin van der Sar, Rio Ferdinand, Nemanja Vidić, WEs Brown, Gary Neville, Rafael, Fabio, John O’Shea, Jonny Evans,Wayne Rooney, Federico Macheda, Dimitar Berbatow i Ryan Giggs! W tym gronie znalazło się aż 8 obrńców!! Ponadto szanse gry mógł miec Ritchie de Leat ale nie został on zgłoszony do rozgrywek więc z nominalnym obrońców w składzie pozostali Patrice Evra który nie jest takim obroncą jaki jest potrzebny dzisiaj bo często zapęzda się przeciez do przodu po lewym skrzydle. Drugim z obrońców który przylecial do Niemiec jest 19 letni Oliver Gill, który jedynie występował w rezerwach ManU. W bramce sam jestem ciekawy czy Fergie postawi na zbierajacego świetne recenzje Kuszczaka czy Fostera? Linia defensywna będzie bardzo ale to bardzo eksperymentalna. Takich braków w obronie nie da sie załatac. Na prawej wystąpi mający już malutkie doświadczenie grając na tej pozycji Darren Fletcher. On powinien sobie poradzic, ale zobaczmy kto na środku ma zagrac. Carrick i Gibson ! Dwaj środkowi pomocnicy jako stoperzy !I na lewej Evra. Zwiastuje to nie małe kłopoty z tyłu, Jeszcze jak będzei Foster w bramce to ja się boje pomyślec ... W pomocy jeszcze to wygląda w miare dobrze. Są w kadrze Valencia, Nani, Scholes czy Anderson. Z Przodu coś raczej swtorzą groźnego. W ataku najpewniej zagrają Owen z Wellbeckiem. Wolfsburg bez Martinsa, ale za to z trio Misimovic- Grafite- Dzeko. Ponadto walczą o awans który bez oglądania na innych zapewnia im zwycięstwo w tym meczu. Patrząc na mecze w Bundeslizde to jak gra Wolfsburg u siebie jestem przekonany że i ManU im strzeli gola. Zastanawialem się nad overem 2,5gola ale wybrałem opcje że oba zespoły strzelą bramke i obym się nie zawiódl.

WOLFSBURG : Benaglio - Riether, Ricardo Costa, Barzagli, Johnson - Josué - Hasebe, Gentner - Misimovic - Grafite, Dzeko

MANU : Foster- D. Fletcher, Carrick, Gibson, Evra - Valencia, Scholes, Anderson, Nani - Welbeck, Owen

VS

⚽Chelsea Londyn - APOEL Nikozja
Typ : Chelsea @ 1,33 bet365​

Wiem że niski kurs, ale nie widzę jakoś na Stamford Bridge Cypryjczyków. Owszem powalczyli oni z Chelsea u siebie, ale na wyjazdach to zupełnie inny zespoł. Ostatnio może Chelsea nie ma najlepszej passy. Odpadli z Carling Cup po karnych, potem przegrali z City w lidze, ale dzisiaj powinni się przełamac. W ostatnich 8 meczach u siebie w tym sezonie Chelsea nie straciła nawet bramki! Nie sądze by to APOEL właśnie miał pzrelamac taką passe The Blues. Wydaje się że ANcelotti nie pośle w bój najlepszego skladu, ale jakiś tam procent podstawowego składu pewnie wystawi. Pod znakiem zapytania stoi z kolei występ Johna Terry&#39;ego, Ashleya Cole&#39;a oraz Michaela Ballacka. Z powodu urazów definitywnie wykluczeni są Alex i Salomon Kalou. Ciężko wróżyc kto zatem zagra, ale szanse może dostaną Lampard i Cech o których nie najlepiej się pisze w angielskiej prasie. SPecyficzny klimat na Wyspach raczej nie wrózy nic dobrego APOElowi. Pamiętam jak przed rokiem bodaj Olympiakos przyjeżdzał na Stamford to także nie był w stanie nic zdziałac. Mnie nie trzeba przekonywac do tego zakladu chociaż kurs nie zadowala to jednak go pobieram.

VS

⚽Olympique de Marseille - Real Madryt
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66 bet365​

Bardzo ciekawa gar Marsylii w tym sezonie w Champions League, jednak szanse na awans znikome... Muszą wygrac 3-0 z Realem by cokolwiek zdziałac i myślec o awansie przy najprawdopodobniej wygranej Milanu z Zurichem. Co to oznacza? To że od początku powinni natrzec na Real. To jak zagrali w poprzedniej kolejce na San Siro wzbudziło we mnie powody do wielkiego szacunku. WIelka szkoda że wtedy nie wygrali chociaż szanse były spore. Słupek i poprzeczka w tym przeszkodzily. Również w pierwszym meczu na Santiago Bernabeu mimo porazki 0:3 spisali się więcej niż poprawnie. Do pewnego momentu byli zespołem lepszym. Deschamps ma do dyspozycji najlepszych zawodników na cale szczescie. Marsylia gra strasznie ofensywnie. Strzela mnóstwo bramek. Świetne stałe fragmenty gry wykonywane, które raz po raz zagrażają rywalom. A oto jaki sklad wystawic może Didier Deschamps na ten mecz :
Real słynie z dziurawej obrony w tym sezonie. Mecze wyjazdowe w ich wykonaniu nie są aż takie dobre. Dzisiaj Pellegrini nie ma Kaki do dyspozycji, ale co wazne wrócił już na dobre Cristiano Ronaldo i dał popis gry w meczu z Almerią. Gdyby nie cz.kartka w końcówce dostałby wysoką note. Ogólnie gdy jest Ronaldo to Real jest groźniejszy w ofensywie.
Spodziewam się że Marsylia powalczy jeszcze o awans, chociaż szanse są na to znikome, ale kto wie jak potoczy się los w meczu w Zurichu. Porpzednie mecze pomiędzy tymi zespołami były bardzo bramkostrzelne. Tego samego spodziewam się i dzisiaj.

Stawiam jeszcze na AC Milan jednak już nie opisuję tego meczu dokladnie. Będzie to rewanż za porażke na San Siro. Milan teraz gra bardzo dobrze. Wygrywa mecz za meczem i aby się nie oglądac na to co zrobi Real musi wygrac. Co prawda zabraknie Zambrotty, Oddo i Onyewu to i tak uwazam ze w przodzie zdominują Szwajcarów ;)

Zdaję sobie sprawe że zdarzeń na kuponie jest wiele jednak nie wiedziałem z czego zrezygnowac i posłalem mini tasiemke ;) Potem wrzuce jeszcze jakiś kupon bo mam już pewne przemyślenia,

Kupon # 211

⚽Wolfsburg- ManU Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,72✅1:3
⚽Chelsea - APOEL Typ : 1 @ 1,33⛔2:2
⚽Marsylia - Real Madryt Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66✅1:3
⚽Zurich - AC Milan Typ : 2 @ 1,36⛔1:1
AKO KURS : 5,16 bet365
STAWKA : 24zł ⛔
EW WYGRANA : 123,95zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

:siata ???? ynamo Moskwa - Olympiakos Pireus
Typ : Powyżej 180,5pkt @ 1,72 bet365​

Spodziewałem się że w tym meczu nie dane mi będzie zagrac overa gdyż sądzilem że buki wystawią wyższą linie na ten mecz, a tutaj zaledwie 180,5pkt. Kurs początkowo wynosił 1,85, ale kiedy już naciskałem &quot;postaw&quot; pojawił sie komunikat że linia spadla do 1,72.. A oferta może nie była wystawiona dłużej niż z 30min. Bo sam czekałem na nią bardzo. Miałem okazje widziec pierwszy mecz Olympiakosu z Trentino przed tygodniem to sprawili tam bardzo dobre wrażenie. Szczególnie punktowali rywali na zagrywce. Dzisiaj zagrają z Dynamem, które wygrało 1 mecz w LM. Na wyjeździe pokonali 3:1 Ceskie Budejowice. Ogólnie to Dynamo fatalnie spisuje się w rodzimej lidze gdzie po 8 kolejkach zajmuje dopiero 7 miejsce z zaledwie 3zwycięstwami na koncie! Ostatni mecz ligowy byl bardzo wazny dla Dynama. Pokonali u siebie 3:2 Iskre Odincowo. Dynamo to nie jest juz taka potega. Zaginął gdzieś Semen Poltavskyi , a raczej jego forma gdzieś prysła niczym bańka mydlana. Zatem w ataku gra Roman Yakovlev i radzi sobie całkiem udanie. 11pkt z Budejowicami, 20pkt z Iskrą Odincowo. Liderem prawdziwym jest bez wątpienia Yura Berezhko. W obu analizowanych spotkaniach przeze mnie liderował w zespole. 21pkt przy 77% skuteczności w ataku z Budejkami i 23pkt przy 55% skuteczności w ataku z Iskrą. To pokazuje że forma jest należyta i na Yurę można liczyc. Ale okazuje się że do zespołu wrócił już Dante Amaral! Zagrał już w meczu z Iskrą Odincowo. To będzie bez wątpienia dobra wiadomośc dla Rosjan. Na libero Salparov, rozgrywa Grankin. W ataku jak wspomniałem albo Semen albo Yakovelev. Środek to Shcherebinin i Volkov. czy jednak forma dopisze? W lidze kolorowo nie jest co pokazuje 5 porażek. Grecy mają Milijkovica, Tischera, Kunnariego czy świetnie prezentującego się na zagrywce Tzouritsa. Na 3-0 moim zdaniem to się tutaj nie zanosi raczej. Na pewno wielkim atutem Rosjan będzie blok. Już w meczu z Trento Olympiakos miał z tym problemy. Jednak mocna zagrywka którą dysponują są w stanie odrzucic rywali od siatki. A Berezhko owszem dobry w ataku ale przyjęcia to nigdy jakiegoś super nie miał. Nie wiem czy Dante jest zgłoszony do rozgrywek LM, bo jeżeli nie to w jego miejsce pewnie zobaczymy ALexandra Markina który grał w meczu z Budejkami. Jednak mimo wszystko spodziewam się wyrownanego meczu, a już rezultatu 3-0 to jakoś nie przewiduje. Mecz pokaże Polsat Sport od godziny 16:00 więc warto obejrzec to starcie moim zdaniem ;)

Kupon #212

:siata:Dynamo Moskwa - Olympiakos Pireus Typ : powyżej 180,5pkt @ 1,72✅190pkt
⚽Juventus Turyn - Bayern Monachium Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,61⛔1:4
AKO KURS : 2,77 bet365
STAWKA : 40zł ⛔
EW WYGRANA : 110,77zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Siatkarskie Europejskie Puchary ????
Wczoraj nie wyszło najlepiej moje typowanie niestety. Zawiodły mnie szczególnie Chelsea i Milan. Nie spodziewałem się że akurat to oni zawiodą, ale cóż bywa i tak przeciez w sporcie;) Na dzisiaj jedziemy na poczatek z siatkówką i Europejskimi pucharami. Z kopanej póki co mam coś na oku , ale będe jeszcze się temu przyglądał bardziej. A więc po kolei .

VS

:siata:paris Volley - Resovia Rzeszów
Typ : Resovia @ 2,25 bet365​

Zapewne wielu z Was gdy widzi ten typ puka się w głowe. Sam w ostatnim czasie sporo krytykowalem zespól z Rzeszowa bo są ku temu podstawy przecież. Słaba postawa w lidze. Kontuzje w zespole. Ale przed dzisiejszym meczem mam jakieś wrażenie ze nastąpi zwrot w dobrym kierunku i Resoviacy odniosą zwycięstwo. Zacznę od gospodarzy a więc od zespołu Paris Volley. Na &quot;gwiazde&quot; wyrasta tam Marcel Gromadowski. Przynajmniej tak słyszymy z komunikatów cotygodniowych dotyczacych tejże ligi. Ja traktuje to z przymrużeniem oka bo znając Marcela z występów w kadrze w tym sezonie niczego dobrego o nim nie mogę powiedziec. Wali na oślep przed siebie poprostu. Efekty są takie że pilka wraca mu pod nogi. Potwierdziło się to w pierwszym meczu Francuzów z Turkami w LM. Marcel dostał 31piłek do ataku, zdobył 12pkt atakiem ( po jednym dołozyl w bloku i zagrywce), ale niemal drugie tyle poprostu piłki mu wrociły pod nogi! Aż 8 krotnie dał się zablokowac. Z racji tego że Bazin właśnie jemu daje najwięcej piłek do ataku sądze że tutaj jest klucz do sukcesu. Potrzeba dobrego bloku, a parametry którymi dysponują zawodnicy Resovii jak w sam raz odpowiadają temu by go blokowac. Zatem jeżeli najgroźniejszym zawodnikiem jest tam Marcel i to na nim ciązy największy udział w ataku. Tak przynajmniej wynika z prowadzenia gry. Drugim z liderow jest Czech Jiri Novak, który gra w tym zespole od 10 lat. Ponadto warto również zwrócic uwage na Bazina który oczarował swoją postawą niejednego na ME w Turcji. Ogólem to szóstka Paryżan zwykle prezntuje się następująco. Bazin, po przekątnej Gromadowski. Na przyjęiu Novak i Antony Carlos. Na środku Felix Fischer i Smrcka. Na libero Slowak Skorc. Jak to mówią &quot;szału nie ma &quot; . Co prawda w lidze 2msc, ale liga francuska chyba jednak nie jest na wysokim poziomie.
Co zatem musi pokazac Resovia by wygrac? Napewno muszą zacząc od zagrywki, Akhrem, Wika czy Redwitz potrafią bardzo dobrze serwowac. Jest chyba nadzieja że od poczatku zagra Oivanen wkońcu. On także dobrze serwuje. O Perlowskim nie wspominam bo jego zagrywki to darmowe pkt dla rywali ... Grzyb też nie ułożona ręka. To będzie wyjątkowy mecz dla Redwitza który grał w tej hali dobre 3 sezony. Sentyment pozostaje ale chec pokazania się jest ogromna. Akhrem słabo w meczu z Delectą. Nawet mozna zaryzykowca że był to jego najgorszy mecz odkąd przybył do Polski. Gorzej już byc nie może. Zatem czas na rehabilitacje. A jak on gra dobrze to jako tako Resovii idzie jeszcze. Liczę że Oivanen zagra od poczatku bo z Delectą już dostał więcej czasu na pokazanie się. I przede wszystkim dobrze ustawiac trzeba blok na Gromadowskiego! Oby tylko Francuzi szybko tego nie roszyfrowali i Marcel nie powędrowal na ławek :p To tak pół zartem pół serio oczywiście. Ale ja wierze w przełamanie niemocy Resovii ! A po takim kursie przeciw Parisowi to ryzykuje !

Oto recepta na powstrzymanie Gromadowskiego ;)

:siata:Generali Haching - AZS Domex Tytan Częstochowa
Typ : Haching @ 1,48 bet365​

Niestety w AZS ostatnio nie najlepiej. Fatalnie wyglądająca kontuzja Dawida Murka. Miejmy nadzieje że wróci szybko do gry! Zabraknie takze Wojtka Gradowskiego który mógłby go zastępowac, a zmaga się z zapaleniem oskrzeli. Ponadto problemy z plecami libero Pawła Zatorskiego, ktory mimo wszystko ma wystąpic w tym meczu, ale czy warto ryzykowac zdrowie zawodnika i narażac go potem na uszczerbek ?! Wszystkie te braki dotyczą przyjęcia zagrywki. A przecież przyjęcie to podstawa w siatkówce. Zatem na przyjęciu zapewne jak w ligowym meczu z ZAKSą zobaczymy Łuke i o ile zagra Zatorski to będzie to Wierzbowski, a gdyby Zatorskiego zabrakło to na libero zagra wspominany Wierzbowski a na przyjęcie przejdzie Mikołajczak, czyli nominalny atakujący. Czy to nie podłamie Akademików? Ciężko powiedziec. Z pewnością spokój i doświadczenie jakim emanowal Dawid Murek będzie brakowało dzisiaj. Trzeba liczyc na dobry mecz na całym dystansie Janeczka, a potrafi miec słabsze momenty niestety. Haching to trudny rywal. W Bundeslidze zajmuje 2msc. W poprzedniej kolejce w meczu na szczycie pokonał dośc gładko 3:0 na wyjeździe EnBW TV Rottenburg. Sami zawodnicy i trener dziwili się że tak gładko ta wygrana przyszla. Forma widac jest. Czewa z 1 meczu ma zaliczke w postaci zwycięstwa 3:1. O tym kto awansuje decydują wygrane sety,. Gdyby przegrali 1:3 to odbędize się tzw &quot;złoty set&quot;. Chciałbym awansu Akademików ale zdaję sobie sprawe jak ciężkie zadanie ich dzisiaj czeka i jestem realistą póki co chociaż mocno 3mam kciuki za Czewe!
Niemcy mają dosc ciekawy skład. W mojej ocenie w niemieckiej lidze to tylko oni mogą w jakims stopniu zagrozic VfB Friedrihschafen. SKład jakim dysponują jest jak na warunki niemieckie ciekawy i rozpoznawalny w pewnym stopniu. Szczególnie warto zwrócic uwage na Bakumowskiego, Steuerwalda, Gunthora i Schwarca. Wszyscy to w zasadzie trzon kadry niemieckiej prowadzonej przez Raula Lozano.

Kupon #213

:siata:Paris Volley - Resovia Rzeszów Typ : 2 @ 2,25✅1:3
:siata:Generali Haching - Częstochowa Typ : 1 @ 1,48✅3:1
AKO KURS : 3,33 bet365
STAWKA : 30zl
EW WYGRANA : 99,90zł ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
UEFA Champions League
Arsenal młodzikami na gorącym terenie w Pireusie. Oto jaką kadre ma do dyspozycji Wenger : Fabiański, Mannone, Silvestre, Bartley, Cruise, Eastmond, Gilbert, Ayling, Ramsey, Song, Wilshere, Merida, Coquelin, Randall, Vela, Walcott, Sunu, Emmanuel-Thomas
Wiem że sa to zdolni chłopacy, ale Olympiakos walczy o pełną pule, w zasadzie wystarcza im remis jednak powinni zagrac o 3pkt.
Dynamo bardzo dobrze się spisuje i w lidzie i nieoczekiwanie dobrze w LM , jednak Barca w meczach o wszystko spisuje się jeszcze lepiej. Skoro brak koncentracji w meczu z Interem sprawil że przegrali to z Barcą przewiduje im jeszcze większe kłopoty. Zlatan w formie, strzela cudne bramki. Oby tylko nie było śniegu w Kijowie...

Kupon #214

⚽Olympiakos Pireus - Arsenal Londyn Typ : 1 @ 2,15✅1:0
⚽Dynamo Kijów - FC Barcelona Typ : 2 @ 1,61✅1:2
AKO KURS : 3,47 bet365
STAWKA : 25zł
EW WYGRANA : 86,75zł ✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Siatkarski Czwartek ;)
VS

:siata:Skra Belchatów - AZS UWM Olsztyn
Typ : Olsztyn +2,5seta @ 1,90 bet365​

Skra wczoraj zagrała bardzo bardzo przeciętnie. Wiem że wygrali 3:0, ale oglądałem ten mecz i co tu mówic w ataku ze skrzydeł nie kończyli w zasadzie nic! Wlazły w przeciągu calego meczu na 15 atakow skończył ... JEDEN! Kurek też nie grał tak jak nas do tego przyzwyczaił. Antiga coś czasem obił o blok, ale tego bylo za mało ! Ratował nas przede wszystkim bardzo szczelny blok i .. błędy rywali. Najlepszy na parkiecie w mojej opinii byl Marcin Możdzonek. Równo w bloku, pewnie w ataku i jak zwykle trudna zagrywka. Reszta nie zasługuje na dobre noty bo poprostu zagrali slaboooo. ALe przeciez wygrali. No fakt wygrali tylko że gdyby rywale nie byli tak słabi to mogłoby się rożnie skończyc. Cieszmy się ze zwycięstwa, ale jakośc gry i przede wszystkim atak jak najszybciej trzeba poprawic. Dzisiaj Skra gra następny mecz. Jest to zaległe spotkanie z Olsztynem. Forme Olsztyna oceniam zdecydowanie wyżej anizeli to co zaprezentowali wczoraj Mistrzowie Serbii. Jedynie Cupkovic to widac wielki talent. Na seta na pewno stac akademików by ugrac. Więcej może byc cięzko, ale skoro Warszawa w Bełchatowie wygrywa 3:2 to cos rzeczywiście niedobrego dzieje się ze Skrą. Po takim kursie to warto zagrac ten typ, bo przecież Olsztyn z innymi kandydatami na mistrza doprowadzal do tie breaka. A Skra w takiej marnej formie równiez może miec kłopoty jak poprzednicy.

:siata:Rivijera Budva-Lube Banca Macerata
Typ : Powyżej 178,5pkt @ 2,00 bet365​

Teoretycznie Macerata jest zdecydowanym faworytem. Tak wynika z dywagacji na papierze. Ale kto widział ich w akcji w tym sezonie to wie że wcale tak kolorowo nie jest. Owszem Omrcen kończy to co nalezy i jest zdecydowanym liderem zespołu. ALe brakuje mu zdecydowanego wsparcia wśród przyjmujących w ataku. Cisolla przeplata dobre mecze słabszymi, ale dyspozycja Matteo Martino czy Paparoniego pozostawia wiele do życzenia. Paparoni to pewny punkt na przyjęciu ale potrzebna temu zespołowi jest druga pewna opcja w ataku. Vermiglio nie może przeciez wszystkiego grac do Chorwata. W ogole to nie jestem zwolennikiem rozegrania Vermiglio. Według mnie gra on jakoś nie specjalnie kombinacyjnie. W ostatnim meczu ligowym Macerata wygrala 3:1 z Marmi Lanza Werona u siebie. Zdaje sobie sprawe z tego że klasa sportowa pzremawia za Wloskim zespołem zdecydowanie jednak nie uśmiecha mi się ich grac po kursie @1,14 ... Czarnogórcy w lidze są bezsprzecznym liderem. Nie ma się co temu dziwic. Liga Czarnogóry lekko mówiąc jest slaba. Gwiazdą zespołu z Budvy jest Dragan Stankovic którego znamy z reprezentacji Serbii. Drugim znanym zawodnikiem szerszej publiczności powinien byc Slobodan Boskan. Także Serb. Oprócz nich w składzie niemalże sami Czarnogórcy. POprzedni ich mecz w LM przegrali 1:3 z Noliko Masseik na wyjeździe. Teraz przed wlasną publicznością sa w stanie powalczyc. Moze nie o wygraną ale o sprawienie problemów Maceracie z pewnością. Dla mnie jest spora szansa że 4 sety w tym meczu obejrzymy. Kurs zachęcający więc go pobrałem i oby okazal się skuteczny.

Kupon #215

:siata:Skra Bełchatów - Olsztyn Typ : Olsztyn +2,5seta @ 1,90⛔3:0
:siata:Rivijera Budva - Macerata Typ : Powyżej 178,5pkt @ 2,00✅212pkt
AKO KURS : 3,80 Bet365
STAWKA : 25zł ⛔
EW WYGRANA : 95zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽Ajax Amsterdam - NEC Nijmegen
Typ : Ajax -1 @ 1,53 bet365​

Na Arena Amsterdam znowu celują w majstra. Forma jest, ale pojedyńcze mecze zdarzają się wpadki jak ta przed tygodniem w Utrechcie. PSV i Twente też powinni w tym roku doznac zadyszki i pogubc pkt. Ajax w sumie traci do lidera już 9pkt! W piątek wieczorem zagrają z NEC Nijmegen które w tabeli jest na 17 miejsce. Ostatnio w lidze wygrali 19 września ! Tak więc passa niepowodzeń sięga już 10 meczów. W tym czasie 5 remisów i 5 porażek. Nie jest dobrze. Ajax teoretycznie powinien ich połknąc. Mówię teoretycznie bo z nimi to jest pewna zagadka czy będa skuteczni, bo sytuacji mają bez liku. Pierwsze skrzypce gra oczywiście Luis Suarez. Potrafi grac wspaniale co pokazuje 18 bramek w 16 meczach Eredivisie! Potrafi jednak zawodzic jak z Timisoarą kiedy zmarnowal dwa rzuty karne, ale łatwośc jego w znajdowaniu sie w dogodnych pozycjach jest zadziwiająca. Ale naszczęście w ataku nie sam Suarez gra. Są jeszcze Pantelic czy Sulejmani, ktorzy uzupełniają ofensywe. W meczu przeciwko NEC Martin Jol nie skorzysta z usług Gabriego, Emmanuelsona, Kennedy Bakircioglu, Siema de Jonga, Atouby i Anity. Straty nie powiem dosc spore. Jednak kadra Joden jest szeroka na ten sezon wiec sobie poradzą. Chociaż występ Emmanuelsona będzie sie wahał do ostatnich chwil. W zespole NEC nie zagrają Mark Otten, Niels Wellenberg, Shapoul Ali, Bas Sibum. Nie sa to może wielkie straty. Chyba że się nie orientuje.
Patrząc na poprzednie wyniki Ajaxu na Arenie można się spodziewac pogromu. 5:1 z Heerenveen i Feyenoordem! 4:0 z Willem, 3:0 z Den Haag czy 6:0 z Bredą. To są klęski zespołów przyjezdnych!! NEC w dodatku cierpi wyraźnie na niemoc w meczach z Ajaxem na wyjeździe. Patrząc w historie widzę takie oto liczby 30-3-0! Bramki 110-17. Wiem że historia nie gra ale czy jest cos co przemawia za tym że będzie inaczej ?

Czy jutro strzeli kolejne gole ?

Do tego dokładam typ na Wisłe. Powinni pokonac mające problemy ze skladem Zagłębie.
A także dokładam typ już na sobotni wieczór. ManU nadal problemy w obronie. AV nie jest wcale slabe, mimo iż na Old Trafford sobie nie radzi to może jak przed rokiem powalczą. Wtedy Macheda miał blysk geniuszu w doliczonym czasie i się udało wygrac. Ogólem pewnie Diabły wygrają ale bez straconej bramki raczej się nie obędzie. W AV ofensywa jest dobra. Downing, Yoing,Agbonlahor, Heskey.

Kupon # 216

⚽Ajax Amsterdam - NEC Typ : Ajax -1 @ 1,54✅3:0
⚽Wisla Kraków - Zaglębie Lubin Typ : 1 @ 1,40✅1:0
⚽Manchester United - Aston Villa Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,85⛔0:1????
AKO KURS : 3,99 Unibet
EW WYGRANA : 159,54zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Portugalska LIGA SAGRES ;)
Sezon w Brasileiro już za Nami. Ostatnim czasem obserwuje baczniej rozgrywki w Portugalskiej LIGA SAGRES i poszukam ciekawych typów na zbliżająca się kolejke . W pucharach hegemoni radzą sobie bardzo dobrze. Porto obok Chelsea zapewnilo sobie awans do 1/8 finału LM z grupy. Benfica w cuglach pokonuje przeszkody w Lidze Europejskiej. SPorting może mniej efektownie, ale za to efekotywnie i także przed ostatnią serią gier ma zapewniony udział. Na ligowych boiskach formą narazie jednak Sporting nie błyszczy stąd zmiana na ławce trenerskiej i zwolnienie Paulo Bento.

VS

⚽Sporting Lizbona - Uniao Leiria
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,70 bet365​

Na Jose Alvalade jak wspomniałem na wstepie czują spory zawód obecnym rozwojem sytuacji w lidze. Sporting jak co roku kreowany na walke o mistrza obecnie zajmuje odległą 6 ze stratą już 11pkt do lidera. Wszystko przez fatalną passe remisów. Aż 6 kompromisów na 12 kolejek to aż nadto dużo. Trzeba zacząc wygrywac. W meczu Ligi Europejskiej przeciw Heerenveen wspomniany remis udało się uratowac w końcówce meczu, i ten gol właśnie zapewnił awans do fazy pucharowej. W ostatniej kolejce Sporting już wygrał 2:0 na wyjeździe z Setubal. W tym meczu wkońcu nastąpiło przełamanie i odnięsli ligowe zwycięstwo od 19 września! Dwa gole zdobyl Liedson, ale drugi wywołał spore kontrowersje. Sytuacja kadrowa jest w porządku. Jedynym powaznym osłabieniem jest absencja Yannicka Djalo. Ten młody zawodnik stanowił duże zagrożenie dla rywali. Trener nie powołał na ten mecz do składu także Felipe Caicedo i Pedro Silvy. Ale ważną wiadomością też jest powrót wkońcu do dobrej dyspozycji Marata Izmailowa, ktory będzie szarżowal na skrzydlach. Ogólem Sporting ma bardzo ciekawy skład. Veloso, Moutinho, Matias Fernandez, Liedson, Izmaiłow, Rui Patricio, Vukcevic czy Helder Postiga to znani zawodnicy niejednemu fanowi piłki nożnej. Pora przerwac pasmo remisów. WKońcu jest nowy trener więc może i nowością powieje w szeregach Sportingu. Jednak bardziej jestem skłonny postawic na małą ilośc bramek w tym meczu. Spotkanie z Setubal nie pokazalo że Sporting dysponuje ogromną siłą rażenia i widac faktycznie slabszą forme zespołu.
Rywale w zasięgu z pewnością chociaż w tabeli niemal ze sobą sąsiadują bo Leiria jest na 8msc. Ostatnie mecze w ich wykonaniu to jednak pasmo niepowodzeń. Trzy porażki z rzędu wliczając ta w Pucharze Portugalii z nikomu szerzej nie znanym Freamunde w rzutach karnych. Ich skład będzie osłabiony brakiem Diego Gaúcho.
Tak teraz czytam jeszcze że na Alvalade narzekają na stan murawy przed tym meczem. Na ile to wpłynie na poruszanie się zawodników ciężko powiedziec. Technicznie grający zawodnicy mogą miec problemy na takiej płycie. Rywal zapewne postawi duża uwage na defensywe stąd spodziewam się małej ilości bramek.

Czy to już koniec potknięc Liedsona i kolegow ?

VS

⚽Olhanense - Benfica Lizbona
Typ : Benfica @ 1,40 Bet365​

Benfica w obecnym sezonie gra najładniej dla oka w Portugalii. Kto jednak widział okres przygotowawczy w ich wykonaniu i chociazby mecze z Milanem o puchar Eusebio mógł się tego spodziewac. Już wtedy znamienowali wysoką klase sportową i umiejętności które potwierdza obecny sezon. Ręka trenera Jorge Jesusa jest widoczna. Akcje ktore graja w ofensywie śmiało mozńa porównac z Barceloną czy Arsenalem. I nie ma w tym żadnej dozy ironii czy czegokolwiek. Benfica gra przyjemnie dla oka. Bawią się grą. ALe czy można się czemuś dziwic skoro w przodzie znajdziemy wirtuozów z Ameryki Południowej? Odpowiedz jest prosta. NIE. W tym meczu z beniaminkiem z Olhanense faworyt jest tylko jeden. W tym meczu Benfa będzie bez Ruben Amorim i Luís Filipe. Ale kadra jest na tyle szeroka że to żadne braki. Jest tam 20 równorzędnych zawodników. Skoro taki Nuno Gomes grzeje lawe to można sobie wyobrazic jaka siła jest w ataku. Oscar Cardozo już 14 bramek ma na koncie w lidze. Łącznie Benfica zdobyla 35 goli w 12 kolejkach. Saviola odnalazł radośc z gry w koszulce Benfici. Ponadto tacy gracze jak Ramires, AImar, Javi Garcia w pomocy. Tercet w ataku Cardozo, Di Maria i Saviola uzupełnia się znakomicie. Saviola szybki, sprytny. Cardozo bardzo dobry w grze powietrznej. Di Maria mający pokrętło i młot w lewej nodze potrafi posłac taką bombe w strone bramki rywala że ho ho. Na środku defensywy wieża w postaci Luisao. Boczni obrońcy są częstymi goścmi pod bramką rywali. Poprostu Benfica gra bardzo ladnie i ofensywnie a do tego i skutecznie. Dlaczego stawiam że pokona beniaminka na wyjeździe? Chociazby i z wyżej wymienionego powodu. Ale nie tylko. Gospodarze BEZ FORMY! Na 8 ostatnich ligowych meczów az 6 przegrali i 2 zremisowali. Benfica dla przejrzystości na ostatnie 10 meczow we wszystkich rozgrywkach 7 razy triumfowala strzelając przy tym po kilka bramek rywalom. Jeżeli mam szukac tzw pewniaka na ten weekend to radziłbym się zastanowic nad wyborem właśnie typu na Benfice, a kurs 1,4 &quot;godny&quot; uwagi przy ciągłym typowaniu na Real Madryt czy Barcelone.

Kupon #217

⚽Sporting Lizbona - Uniao Leiria Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,70✅0:1
⚽Olhanense - Benfica Lizbona Typ : 2 @ 1,40⛔2:2
AKO KURS : 2,38 bet365
STAWKA : 30zl ⛔
EW WYGRANA : 71,40zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
VS

⚽Bolton - Manchester City
Typ : Man .City @ 1,80 Unibet

Nie będe ukrywał że nie przepadam za The Citizens jednak ostatnie dwa mecze pokazują że pasmo remisów pozostawili daleko w tyle. W spotkaniu z Arsenalem które mialem okazje śledzic grali szybko i z łatwością mijali rywali. Bramki które zdobyli to palce lizac. Nie do obrony. Najpierw widły Teveza, potem Wright Phillips w drugie okienko. I na koniec jeszcze Weiss od poprzeczki. Fabiański nic nie miał do powiedzenia. Potem w lidze 2:1 z Chelsea i obroniony karniak przez Givena. Czy takie zwycięsta nie mogą podziałac motywująco na City ? Powinny! W tym meczu Mark Hughes nie skorzysta z Bridge i Johnsona. Reszta do dyspozycji chociaz dochodziły nas słuchy o świńskiej grypie u Bellamy&#39;ego. Wraca co ważne Ireland. W ataku pewnie trio Robinho, Tevez, Adebayor bądź za Brazylijczyka zobaczymy Bellamy&#39;ego. Tak jak mówie jest nadizeja na City of Manchester Stadium na lepsze wyniki niż dotychczas.
Bolton spisuje się fatalnie. Zaledwie 1pkt w ostatnich 5 ligowych meczach. Nie ma zdecydowanego lidera w zespole. Z powodu kontuzji zabraknie Davisa i O&#39;Briena. Bolton nie potrafi wygrac od 25 października. Man City co prawda na Reebok Stadium nie strzeliło bramki od 398 minut jednak zdaje się że jest najlepsza okazja do tego aby się wkońcu przełamac.
Jestem skłonny postawic na odwiecznego wroga... Obym się nie zawiódł.

Bolton: Jaaskelainen- Steinsson, O&#39;Brien, Cahill, Samuel- McCann, Cohen, Gardner, Taylor- Elmander, Davies.

Man City: Given- Richards, Toure, Lescott, Garrido- Wright-Phillips, Ireland, Barry-Robinho, Tevez, Adebayor.

VS

⚽S.C. Heerenveen – Feyenoord Rotterdam
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,50 Unibet

Na Abe Lenstra bardzo ciekawie zapowiadający się mecz. Owszem Fryzowie zawodzą w obecnym sezonie Ledwo 12 miejsce to rozczarowanie po tym co prezentowali w poprzednich rozgrywkach. Jednak kontuzje swoje robią.
Feyenoord póki co jest 4. Szanse na mistrza raczej marne , ale jeszcze troche sezonu przed nami więc może powalczą. Ale zdarzają im się niestety wahania formy. W dzisiejszym meczu zawieszonego Andre Bahie zastąpi Kelvin Hofland. Prawe skrzydło obrony zajmie Kelvin Leerdam, który zastąpi kontuzjowanego Barta Schenkevelda. Mario Been zapowiada już kto może zagrac w tym meczu i tak mimo dobrej gry w meczu przeciw Groningen Roy Makaay zacząc powinien z wysokości ławki, ale mając takiego jokera na ławce trzeba być optymistą. Od początku w ataku zagrac maja Tomasson, Cisse i Wijnaldum. Z ważniejszych postaci zabraknie jeszcze Tima De Clera i Daniego Fernandeza.
Feyenoord cierpi na kompleks stadionu Abe Lenstra. Nie wygrał tam od 11 września 1998roku! W tym czasie rozegrano 10 meczów. W poprzednim sezonie to było inne Heerenveen. Teraz skupiają się bardziej na obronie i są nieskuteczni w ataku. Nie mają już takiej łatwości w dochodzeniu do sytuacji strzeleckich. Ostatnio defensywa Fryzów nie spisuje się najlepiej. W 6 meczach stracili aż 15 bramek Z tego „słynęli” w poprzednim sezonie że w obronie dużo tracili, ale dużo też strzelali i byli najbardziej overowym zespołem w Eredivisie. Feyenoord ma atuty w ataku. W ostatnich 5 wizytach na Abe Lenstra trafiali przynajmniej raz. Wierze żę i tym razem się to uda. A że Portowcy mają problemy w obronie wiadomo nie od dzis. Wkońcu bramka stracona z Groningen to wyraźne gapiostwo stoperów. Bramki z obu stron bardzo możliwe moim zdaniem.

Przypuszczalne wyjściowe jedenastki:

SC Heerenveen: Vandenbussche- Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Goran Popov- Janmaat, Grindheim, Viktor Elm-Beerens, Papadopulos i Assaidi.

Feyenoord: Van Dijk- Leerdam, Vlaar, Hofland, Van Bronckhorst- Landzaat, Babovic, Fer- Wijnaldum, Tomasson i Cissé.

DO tego dorzucam Tottenham który na White Hart Lane potrafi zmiażdzyc rywala;)

Kupon # 218

⚽Bolton - ManCity Typ : 2 @ 1,80⛔3:3
⚽Heerenveen- Feyenoord Typ : Oba strzelą? TAK @ 1,50⛔0:2
⚽Tottenham - Wolverhampton Typ : 1 @ 1,28⛔0:1
AKO KURS : 3,46 Unibet
EW WYGRANA : 103,68zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
PLUS Liga ????
VS

:siata:Jastrzębski Węgiel - Delecta Bydgoszcz
Typ : Jastrzębski @ 1,70 Bet365​

W &quot;telewizyjnym &quot; meczu Jastrzębski zagra z Delectą. Santilli i jego zawodnicy ostatnio nie błyszczą. Delecta już z nowym libero Lambournem przyjechała. Zastąpi on Dębca na tej pozycji. Szymański już także gra od poczatku jak chociażby z Resovia przed tygodniem. W pucharach JSW dostał lekcje gdy od Copry PIacenza. Jak sam Santilli mówi wsyzstko zależec będzie od zagrywki. Zdaje sobie sprawe że cięzko oczekiwac gładkiego zwycięstwa gospodarzy, ale w siatkówce nie ma rzeczy niemożliwych. Czy dużo osób wierzyło ze Resovia w Paryżu jest w stanie powalczyc w LM? Ja wierzylem i sie oplacilo kurs byl ładny. JSW przed tym meczem jest w podobnej sytuacji. RÓwnież się męcza. Do gry wkońcu wrócił Benjamin Hardy. Abramow nieco ruszył do przodu z formą . DUżo pkt zdobyl w meczu z Olsztynem. Na Yudina zawsze można liczyc. Czarnowski na środku atakuje efektownie. Mimo iz Łomacz rozgrywa dosc monotonnie to jestem skłonny postawic na JSW. Walczą oni o TOP4 które da możliwośc ominięcia jednej rundy w Pucharze Polski. Czy Delecta poradzi sobie w specyficznej hali w Jastrzębiu? Oni już poza 4 po pierwszej rundzie raczej nie spadną. Poza meczem przed tygodniem z Resovią wcale nie prezentowali sie tak wspaniale moim zdaniem. Przyjęcie to bolączka tego zespołu. Santilli powiedział że wie w kogo serwowac i że to nie bedzie Lambourne bo to by byla głupota. Jeżeli zagrywka będzie siedziała, a we wlasnej hali to gospodarze powinni w tym elemencie dominowac to sądze że może byc dobrze dla Jastrzębian. Po kursie 1,70 zagram ten typ. Unibet oferuje 1,50, ale z tym że na początku tygodnia widzialem nawet kurs 1,30... Mecz na Polsacie Sport.

Kupon # 219

:siata:Jastrzębski Węgiel - Delecta Typ : 1 @ 1,70✅3:0
:siata:Jadar Radom- Skra Belchatów Typ : 2 @ 1,18✅0:3
:siata:Częstochowa - Wieluń Typ : Wielun +2,5seta @ 1,52⛔3:0
AKO KURS : 3,049 Bet365
STAWKA : 35zł ⛔
EW WYGRANA : 106,72zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Pora na statystyki od momentu wprowadzenia nowych zasad w dziale VIP . Progres widac co pokazują liczby. Gdyby jeszcze nie zawodziły pojedyncze mecze. Do tych statystyk nie wliczyłem kuponu z Ligi POrtugalskiej. Nie wiem jak on się rozliczy. Póki co Benfa 1-2 przegrywa ale jest nadzieja że wygraja bo gospodarze w 10. Zobaczymy jak będzie.

Podsumowanie obejmuje Kupony #187-219 (bez #218 )

Typy podane w temacie : 82
Typy, które weszły:✅54 ( 66% )
Typy, które zawiodły: ⛔28 ( 34% )

Kupony podliczone : 32
Kupony trafione : ✅13 ( 41% )
Kupony przegrane : ⛔19 (59% )
SUMA STAWEK Z KUPONÓW #187-219 ▶897,67zł
SUMA WYGRANYCH Z KUPONÓW #187-219 ▶1198,97zł

Zysk/Strata✅301,30zł
YIELD :✅ 33,56%

Podsumowanie łączne :

Typy podane w temacie : 530
Typy, które weszły : ✅329 (62% )
Typy, które zawiodły : ⛔201 ( 38% )

Kupony podliczone : 218
Kupony trafione : 93 ( 43% )
Kupony przegrane : 125 (57% )
BILANS :
Zysk/Strata⛔189,70zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Lega pallavolo serie a ????
Dzisiaj na rozkładzie już 15 kolejka we Włoszech. Tak jak w Polsce ostatnia przed świętami. Trzeba zatem coś wybrac godnego zagrania. Czy tak się okaże dowiemy się po meczach. Oto moje propozycje :

VS

:siata:prisma Taranto - Bre Banca Cuneo
Typ : Cuneo @ 1,42 bet365​

W środku tygodnia doszly nas informacje że Zbyszek Bartman zasilił zespól z Taranto. Czy dzisiaj zagra to się okaże. Z pewnością ma szanse debiutu, ale wiadomo że ciężko będzie aby odegrał jakąś znaczącą role w tym meczu. Taranto w obecnym sezonie to głownie Rivaldo. Jest to kopalnia pkt tego zespołu. Gospodarze tego meczu obecnie zajmują 11miejsce. Mają na koncie 5 zwycięstw i 8 porażek. Z zespołu odszedl Manus Abbadi. Zatem miejsce na przyjęciu robi się z doskoku dla Bartmana. Odszedł także Simone Spescha, równiez przyjmujący. Bartman ostatnio podróżował po calym świecie. Był w Japonii, Rosji, Polsce i teraz wybrał się do Wloch. Już swego czasu był w tej lidze jako junior. Czy powrót okaże się udany ? Miejmy nadzieje, bo gdy odszedł Winiarski, a kontuzji doznał Świderski to nie mamy Polaka w tej lidze który mialby pewne stale miejsce w szóstce któregoś z zespołów. Owszem Żygadlo w Trento dostaje coraz więcej szans co cieszy, ale jeszcze pełnowartościowym pierwszym rozgrywającym czuc się nie może.
Cuneo w tym roku celuje w upragniony tytul mistrzowski którego jeszcze w swojej historii nie zdobyli! Obecna ich dyspozycja jest godna uwagi. Po slabszym poczatku i falstarcie w 1 kolejce teraz wszystkie trybiki działają jak należy. Ostatnie 7 meczów to same zwycięstwa Cuneo. Dotychczas pokonali już kilka zespołów z czołówki. Macerate, Modene, Sisley. Te zwycięstwa nie sa przypadkowe. Cuneo naprawde zaczęło grac bardzo dobrą siatkówke. Z 6 ostatnich meczów nie przegrali żadnego i stracili w tych starciach raptem jednego seta! Nikolov i Wijsmans bardzo dobrze czują się z Grbicem. Z kolei na 10 ostatnich meczów Taranto wygrało ledwo 3! W tym dwa z outsiderami tego sezonu czyli Loreto i Pneto. We wzajemnych meczach w historii Taranto zbyt wiele do powiedzenia nie miało. Na 13 konfrontacji ledwo 1 padlo łupem Taranto i to nie w lidze a w 1/4 finalu Pucharu Włoch w 2006roku.

Oto jak mają wyglądac składy wyjściowe na ten mecz :
TARANTO : Suxho, Rivaldo, Cozzi, Elia, Cleber, Bartman, Ricciardello (libero)
CUNEO : Grbic, Nikolov, Fortunato, Mastrangelo, Wijsmans, Parodi, Henno (libero)

VS

:siata:Latina -Sisley Treviso
Typ : Sisley -1,5seta @ 1,58 Unibet

Przed tygodniem Sisley zatrzymał zwycięski marsz od zwycięstwa do zwycięstwa siatkarzy Trentino wygrywając z nimi 3:2. Teraz z kolei czeka ich mecz z zespołem z dolnych rejonów tabeli czyli Latiną. Przyznam szczerze że po gospodarzach w przedsezonowych wyliczeniach czy przewidywaniach spodziewałem się więcej. Wkońcu skład ciekawie skompletowany z Nikicem, Gericem czy Vujevicem, a wyników nie ma. Ledwo dwie wygrane w 13 kolejkach to marny rezultat. Vujevic już nie jest taką siłą w ataku jak za najlepszych lat, ale trudno tego oczekiwac skoro na karku już 36lat. W przyjęciu nadal jest pewnym punktem. W ataku nie jest eksploatowany co jest raczej oczywistością. Nikic nie spełnia pokładanych w nim nadzieji. Chociaz nie można się do niego równiez zbytnio przyczepic bo punktuje dosc regularnie jednak jego partnerzy mu nie dorównują i stąd slabe wyniki calego zespołu.
Sisley zamierza w tym roku powalczyc o coś więcej niż przed rokiem kiedy zawodził na całego. Szansa ku temu jest bo i dyspozycja wydaje się dobra. Świetny sezon notuje rozgrywający Ricardo. Który to już w jego karierze? W zespole dobrze czują się młodzi zawodnicy. Przed tygodniem pomimo kontuzji lidera Horstinka udało im się wygrac. To pokazuje tylko że rezerwowi wcale nie są tylko pionkami. Receptą na wygraną z Trentino była bardzo dobra gra środkowych. Kohut i Bontje zdobyli po 14pkt ! Ricardo nie boi się grac kombinacyjnie co zresztą charakteryzuje jego styl gry. Za to jak poprowadził gre w tamtym meczu został uznany MVP spotkania. Swoje dalej czyni Alessandro Fei.W dzisiejszym meczu do składu powraca już Robert Horstink po kontuzji. Wszystkie atuty przed tym meczem są w mojej ocenie po stronie siatkarzy spod znaku S ;)
Historia równiez przemawia za Sisleyem. Z 20 potyczek między zainteresowanymi 17 padło łupem siatkarzy z Treviso.

Gra środkiem to ogromny atut graczy Sisleya​

Do kuponu dokladam jeszcze typ na Vibo Valentie która mierzy się u siebie z przeciętnym Yoga Forle.

Kupon #220

:siata:Prisma Taranto - Cuneo Typ : 2 @ 1,42✅0:3
:siata:Latina -Sisley Treviso Typ : Sisley -1,5seta @ 1,58⛔2:3 z 0-2????
:siata:Tonno Vibo Valentia - Yoga Forle Typ : 1 @ 1,27⛔1:3
AKO KURS : 2,85 Unibet
EW WYGRANA : 113,97zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
CALCIO
Po siatkarskich wypocinach pora zajrzec na zielone murawy piłkarskich boisk. Najpierw zaglądam na stadiony we Włoszech. Tam dośc ciekawe starcia sie zapowiadają według mnie.

VS

⚽AC Milan - US Palermo
Typ : Milan @ 1,50 Bet365​

Na San Siro się obecnie cieszą, ale mają ku temu powody. Milan zaczął osiągac bardzo dobre rezultaty. Po bardzo bardzo kiepskim początku obecnie awansowali do 1/8 Champions League. Świetnie spisują się w lidze gdzie gonią zaciekle Inter. Przed tygodniem miałem okazje ogladac mecz Palermo z Cagliari. Mimo dużego naporu w początkowych minutach Sycylijczycy nie byli w stanie strzelic pierwsi bramki. Marnowali dogodne okazje. Aż wkońcu to mądrze grające Cagrliari pierwsze strzeliło gola. Potem jednak Budan fantastycznym uderzeniem w okienko i Kjaer głowką dali wyczekiwane wkońcu zwyciestwo Palermo. jednak wszystko przyszło i rodziło się w bólach. Dzisiaj w zespole Delio Rossiego zabraknie Tedesco, Mchedlidze i zawieszonego Migliaccio. Ogólem Palermo zdecydowanie lepiej się czuje na własnym stadionie i nie ma co tego faktu umniejszac. Wyjazdy to zupełnie inny team nie potrafiący narzucic takiego stylu rywalowi. Bilans 1-1-5 z tego sezonu także wiele obrazuje.
Milan w lidze obecnie idzie jak burza. W LM zostal zastopowany przez Zurich dośc nieoczekiwanie. Dzisiaj zapewne powalczą już o pełną pule. Leonardo nadal nie ma do dyspozycji Oddo, Gattuso, Onyewu, Thiago Silva, Bonera. Wraca Zambrotta ktorego zabrakło w Zurichu. Dobrze gra Ronaldinho. Owszem to nie jest ten R10 za najlepszych lat, ale swoje temu zespołowi potrafi dac. Jestem w stanie po raz kolejny zaufac Rossonerim mimo iż zawiedli mnie we wtorek. U siebie jednak spisują się lepiej i ze słabszym w tym sezonie Palermo powinni dac sobie rade.

AC MILAN: Dida-Zambrotta, Nesta, Kaladze, Antonini- Pirlo, Ambrosini; Seedorf- Pato, Borriello, Ronaldinho.

PALERMO: Sirigu-Cassani, Kjaer, Bovo, Balzarett-Nocerino, Liverani, Bresciano-Simplicio- Cavani, Miccoli

⚽Sampdoria - AS Roma
Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66 bet365​

Zdecydowanie mecz kolejki w SerieA. Pojedynek określany meczem Cassano kontra Totti. Obaj zawodnicy raczej nie wystąpią na MŚ w RPA. W przypadku Cassano to spory zawód. Totti już jakiś czas temu zakończył kariere w kadrze na własne życzenie. Obaj w tym sezonie są w formie i pewnie byli by dobrym uzupełnieniem kadry Lippiego, ale ten ma zupełnie inną wizje. Czy się sprawdzi zobaczymy w czerwcu. Wracając do meczu to Roma od kiedy wrócil Il Capitano notuje świetną serie wynikow. Na ostatnei 7 meczów Rzymianie aż 6 wygrali i 1 zremisowali. Totti strzela gola za golem i w klasyfikacji strzelcow ma już ich na koncie 9. Cassano po świetnym początku nieco spuścil z tonu. To samo stało się z całym zespołem który polegl m.in z kretesem w derbach z Genoą, przed tygodniem z MIlanem czy jeszcze wczesniej z Juventusem.
Z szeregów Romy ostatnio nie dochodziły słuchy o absencjach. Przed tym meczem jednak Ranieri nie ma do dyspozycji ważnych zawodników jakimi są # Tonetto, Mexes, Doni, Pizarro , Menez. Szczególnie w obronie i w bramce może byc ciężko. Zastępca Doniego Juluio Sergio kojarzy mi się z wieloma puszczonymi bramkami. Jak w poprzednim sezonie grał w końcówce zastępując już Doniego wpuszczał po 2,3 gole na mecz! Początek sezonu również miał słaby. Stąd licznik AS ROmy ze straconymi golami bije już 22. Sampa z pewnością bardzo zmobilizowana podejdzie do tego meczu. U siebie spisuje się bardzo dobrze. Mecz jak wspomniałem zapowiada się ciekawie ze względu na to że oba zespoły lubią atakowac, nie bronią dostępu do bramki zbyt szczelnie. Stąd przewiduje że mecz będzie dobry, a wynik mimo wszystko jest sprawą otwartą.

Przypuszczalne sklady :
SAMPDORIA : Castellazzi – Stankevicius, Gastaldello, Rossi, Ziegler – Padalino, Palombo, Poli, Mannini – Cassano, Pazzini

AS ROMA : J.Sergio – Cassetti, Juan, Burdisso, Riise – Brighi, De Rossi – Taddei, Perrotta, Vucinic - Totti

VS

⚽AC Parma - Bologna
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,75 bet365​

Parma wysoko dośc nieoczekiwanie w tabeli. Jednak kluczem do tego jest dobra postawa w defensywie. Zaccardo i Panucci 3mają w ryzach kolegów stąd Parma u siebie traci mało bramek. 9-4 to bilans na własnym stadionie w bramkach. Bologna jakąś siłą ofensywną wielką też nie dysponuje. Na wyjazdach grają słabo. Trener Guidolin dzisiaj nuie może liczyc na Bułgara Bojinowa. Zastępowac jego w ataku mają Lanzafame i Amoruso. Parma u siebie notuje dużo underow. Bologna również to underowy team. W poprzedniej kolejce mieli over, więc dzisiaj czas znowu na under :p

Kupon #221

⚽Milan - Palermo Typ : 1 @ 1,50⛔0:2
⚽Sampdoria - Roma Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,66⛔0;0
⚽Parma- Bologna Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,75⛔2:1
AKO KURS : 4,37 Bet365
EW WYGRANA : 131,10zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Ciężki zestaw meczów, ale coś mi podpowiada że wybory badzo ciekawe. Na Anfield muszą wygrywac, ale Kanonierzy zagrają jak zwykle ofensywnie. Powtórka z poprzedniego roku czyli 4-4 raczej mało prawdopodobna , ale mecz ciekawie zapowiada się. Wraca El Nino , jest Gerrard. Szkoda że nie będzie van Persiego... Ale może znowu show da Andrej Arshawin ! Bramki z obu stron jak najbardziej możliwe:cool:
Na Parc des Princes PSG musi wkońcu wygrac. Saint Etienne kiepskie na wyjazdach, ostatnio od Lille 0-4 dostali. Gospodazre faworytem w meczu z Bordeaux mieli okazje jednak przegrali. Teraz wygraja.
Lyon - Bordeaux czy będzie tak samo ciekawe jak Lyon - Marsylia ? miejmy nadzieje że tak ! W obronie OL gra bardzo przeciętnie Boumsong. Rywale mają super atak. Lyon również z przodu bardzo groźny ,ale co się dziwic jak ma się Lisandro i Bastosa.

Kupon #221

⚽Liverpool FC - Arsenal Londyn Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,72✅1:2
⚽Paris SG - Saint Etienne Typ : 1 @ 1,61✅3:0
⚽Ol.Lyon - Bordeaux Typ : Oba strzelą ? TAK @ 1,90⛔0:1
AKO KURS : 5,32 Bet365
STAWKA : 25zł ⛔
EW WYGRANA : 133zł

Wsyzstko wydaje się bardzo bardzo ciekawe, ale jak zwykle zdecyduje o tym czy wejdzie czy nie boisko. I za to kochamy sport że jest nieprzewidywalny. Nawet jakbyśmy cały dzień analizowali to i tak niespodzianki są wpisane w to. Dlatego to jest tak fascynujące. Bukmacherka to gra, którą można traktowac jako dodatek do sportu. Ja tak do tego podchodze od pewnego czasu. Można powiedziec bawie się bukmacherką. Pisze o tym co lubie to przede wszystkim cieszy, a gdy jeszcze wejdzie typ i ktoś na tym może skorzystac to jeszcze lepiej. A jak uda się jeszcze zarobic to już satysfakcja jest podwójna ;) Powodzenia tym co korzystają z typów i którzy odwiedzają ten temat!

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Premier League preview ????
Byla tygodniowa przerwa od bukmacherki i nic a nic mnie nie ciągnęło, jednak z racji że weekend bardzo dlugi się zapowiada. Za oknem masa śniegu więc można zając się typowaniem i w pewien sposób miło zając sobie czas. Można to wykorzystac na napisanie kilku analiz i podzielic się wiedzą na temat nadchodzących spotkań z innymi, Może i przy okazji co nieco uda się trafic. Na pierwszy ogień biorę moją najlepszą lige czyli PremierLeague:cool:

VS

⚽Fulham - Manchester United
Typ : ManU @ 1,61 Bet365​

Zdaję sobie sprawe że na Craven Cottage nikomu się nie gra łatwo, ale ManU zdaje się że ma pewien patent na wygrywanie lub inaczej mówiąc na nie przegrywanie meczów na tym obiekcie. W poprzednim sezonie ogólnie mówiąc passa ta została zatrzymana po 45latach. Wtedy Diabły kończyly mecz w 9 po cz.kartkach dla Scholesa i Rooneya.
Dziś w zespole Fulham zabraknie Daviesa, Johnsona, Kamary i Soel Ki Hyeona. Dłuższa lista nieobecnych zdecydowanie w zespole Fergusona. Tam brakowac będzie van der Sara, Browna, Ferdinanda, Evansa,Rafaela, Neville, Machedy, Naniego, O&#39;Shea i Hargraevesa. Lista owszem pokaźna. Jednak jak pokazały ostatnie mecze nawet tych zawodnikow ma kto zastąpic. W obronie dobrze radzą sobie pomocnicy! Całością dyryguje bardzo dobrze z pozycji bramkarza Tomasz Kuszczak, który o ile się nie myle zagra już po raz siódmy z rzędu w bramce ManU co jest chyba rekordem jego odkąd trafił na Old Trafford. Ale trzeba przyznac że forma jaką prezentuje jest dobra i zasługuje na to miejsce w rywalizacji z Fosterem. W pomocy dalej Fergie dysponuje sporymi możliwościami. Skrzydła może obsadzac różnorako. W LM w meczu z WOlfsburgiem błysnął Obertan mijając trzech obrońców rywala jednym zwodem i asystując przy golu Owena. Sprawdziłem jaki skład awizuje na ten mecz The Times angielski i u nich najbardziej przewidywany skład na dzisiaj to :

...............Kuszczak..................
Fletcher...Vidic.... De Leat... Evra
.......Anderson..... Carrick...........
Valencia.............................Park
........Rooney....Berbatow...........​

Fulham grywa ostatnio również w cyklu środa - niedziela. Grają wkońcu w LE gdzie udało im się awansowac dalej po bardzo zaciętym i ciężkim meczu w Bazylei gdzei pokonali rywala 3:2. Z pewnością w tamtym spotkaniu sporo zdrowia zostawili bo tempo bylo wysokie. To może w pewien sposób odbic się w dzisiejszym meczu kiedy naprzeciw stanie ManU. Szczerze mówiąc to najbardziej mnie dziwi fakt że menadzer Fulham w lidze nie stawia na Bjorna Arne Riise który świetnie poczyna sobie w LE, z Bazyleą był jednym z najlepszych na placu, a awizowanych skladach na dzisiaj znowu go brakuje ... Dla mnie to dośc zaskakujące decyzje. Sądze że MU ten mecz poprostu wygra, a jak będzie zobaczymy ;)

Patrząc na kolejne mecze to z pewnoscią omijam szerokim łukiem pojedynek Portsmourh - Liverpool. The Reds nie zachwycają od poczatku sezonu, a Pompey odkąd przyszedl Grant coś zaczeli sobą prezentowac, kto wie czy czasem nie będzie w tym pojedynku zaskoczenia i pkt zostaną na Fratton Park. Mimo iż Banditez ma już Torresa i Gerrarda do dyspozycji to i tak można mówic o braku formy całego zespołu. Dobitnie pokazuje to że zwycięsto w środku tygodnia z Wigan było 4 w przeciągu 16 meczow we wszystkich rozgrywkach w ostatnim czasie !! NO BET zdecydowanie.

Dzisiaj jeszcze mecze Tottenhamu, który walczy o LM w tym sezonie zdecydowanie. Jednak cięzki wyjazd do Blackburn przed nimi. Ogólem cięzki mecz to jest. Na Arsenal zbyt niski kurs moim zdaniem, do tego doszła kontuzja Fabregasa. Nie spodziewam się raczej porażki, ale po takim kursie się nei decyduje na nich postawic.
No i The Citizens na pewno nie będe typował. Co z tego że są faworytem jak pewnie znowu padnie remis ?! :p

VS

⚽Aston Villa - Stoke City
Typ : Poniżej 2,5gola @ 1,85 Bet365​

Przed tygodniem bardzo zaskakujące zwycięstwo na Old Trafford pierwsze od utworzenia PremierLeague( nie mylic z zapoczątkowaniem rozgrywek w Anglii!). Wysoka dyspozycja została potwierdzona w środe w meczu wyjazdowym z Sunderlandem. Dzisiaj u siebie zagrają ze Stoke które jest typowym średniakiem. AV walczy o coś więcej. Absnecji większych w składzie nie ma. Wyjątek to Bouma i Davies, ale o ile mnie pamięc nie myli to oni pauzują już dłuższy czas. W poprzednim sezonie Stoke cudem uratowalo punkt na Villa Park. Do 88min widniał wynik 2-0 dla gospodarzy lecz potem stało się coś co kibice nie byli w stanie sobie wyobrazic. Goście strzelili dwa gole i zremisowali mecz. Czy dzisiaj czeka ich także zwycięstwo? Stoke pewnie się zamuruje i będzie głownie bronilo dostępu do wlasnej bramki jak w większosci meczow wyjazdowych. AV ma jednak graczy ktorzy potrafią rozbic te zasieki rywali. Agbonlahor czy Young. Jednak nie chce w tym meczu stawiac na zwycięstwo AV po dłuższym zastanowieniu. Lepszym typem wydał mi się under2,5gola w tym spotkaniu. AV dysponuje obok Chelsea i ManU najlepszą defensywą w lidze na ten moment.Wsystkie zespoly straciły raptem po 14 bramek. Stoke sporym potencjałem w ataku także nie dysponuje. Jeżeli AV wygra to nie będzie to raczej okazałe zwycięstwo, a kto wie czy nie padnie remis w tym meczu...

Aston Villa: Friedel-Young, Cuellar, Dunne, Warnock- Petrov, Milner, Downing, Young- Agbonlahor, Heskey.

Stoke: Sorensen-Collins, Faye, Shawcross, Wilkinson-Delap, Diao, Whitehead, Etherington-Tuncay, Fuller.

Kupon #222

⚽Fulham - Manchester United Typ : 2 @ 1,61⛔3:zero:;/:
⚽Aston Villa - Stoke Typ : Poniżej 2,5 gola @ 1,85✅1:0
AKO KURS : 2,98 Bet365
EW WYGRANA : 89,40zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Bundesliga ? Ja!
Liga jest o tyle nieprzewidywalna w tym seoznie że omijałem ją dośc szerokim łukiem. Jednak dzisiaj posatanowilem spróbowac ponownie swoich sił i pośle kupon z tejże częsci piłkarskiej Europy;)

VS

⚽Bayern Monachium - Hertha Berlin
Typ : Bayern M -1 @ 1,57 Bet365​

Do pewnego momentu gry Bawarczyków w tym sezonie nie dało się oglądac. Przełom nastąpil w Turynie. Tam zagrali najlepiej w obecnym sezonie. Stwarzali mnóstwo szans i co ważne wkońcu znajdowali droge do bramki rywala. Potem w BL również z wielkim spokojem odprawili z kwitkiem Bochum 5:1. Czyżby Bayern wracał na właściwe tory? Całkiem możliwe. Niby nie ma Ribery&#39;ego a Robben wchodzi na zmiany głównie to Olic pracuje za nich dwóch w ofensywie. Wszędzie go pelno. Takich ludzi się szanuje za to co robią na boisku. Równiez i Gomez wkońcu znalazł drogę do bramek rywali. Może nie jest to jeszcze to na co liczą kibice, ale wazne że trafia. Klose za to bez formy, a o Tonim van Gaal nawet nie myśli. Jednak ci co grają napędzają dośc sprawnie maszynke. Dzisaij zabraknie van Bommela, Toniego i Ribery. Holendra zastąpi Tymoszczuk, a dwaj pozostali nie goscili w składzie już długi czas.
Co można o Herthcie ? Jest czerwoną latarnią w lidze, a w LE awansowała dalej. Jednak widac pewien progres w ich grze. Z Leverkusen walczyli jak równy z równym. Co prawda na Allianz Arena nie daje im większych szans bo dyspozycja Bayernu jest więcej niż dobra. 0-1-7 na wyjazdach Herthy mówi bardzo dużo. Dzisiaj dodatkowo zabraknie kilku zawodników z ich składu jak Kacar, Ebert i paru jeszcze, ale oni mniejsze role odgrywają. Ogólem Hertha w Monachium nie wygrywa. Ich bilans w MOnachium jest przerażający. na 26 meczów 2 wygrali i 4 zremisowali. Strzelili raptem 24 gole tracąc 72. WIem że to tylko historia. Ale patrząc na forme obu zespołów wydaje się nie możliwe aby tutaj padla jakaś neispodzianka. Ja pobieram typ na handicap w stone Bawarczyków!

BAYERN : Butt - Lahm , van Buyten , Demichelis , Badstuber - T. Müller , Tymoshchuk , Schweinsteiger , Pranjic - Gomez , Olic

HERTHA : Drobny - Piszczek , A. Friedrich, von Bergen, Pejcinovic - Lustenberger, Cicero , Raffael, Nicu - Ramos, Wichniarek

VS

⚽VfB Stuttgart - Hoffenheim
Typ : Stuttgart @ 2,00 Bet365​

Czyżby Stuttgart pod wodzą Grossa wkońcu odzyskiwał rytm gry? Mecz z Unireą w LM pokazał że potencjał w zespole drzemie wielki. Trzeba tylko dotrzec do graczy. Atmosfere w zespole psuje Lehmann. Ileż razy on rozśmiesza kibicow na calym świecie. Z Unireą użądził sobie toalete tuż za bandami swojej bramki ???? W kolejnym meczu z Mainz zawalił mecz calemu zespołowi kopiąc nie wiem po co i za co rywala w ostatniej minucie przez co był karniak i remis 1:1 w wygranym meczu ... Dzisiaj naszczęscie Lehmana zabraknie bo pauzuje za kartke z poprzedniego meczu. Paradoksalnie może to i lepiej dla calego zespolu. Zastąpi go Ulreich w bramce. Oprócz Jensa dzisiaj Gross nie ma do dyspozycji Hitzlspergera, Kuzmanovica czy Hilbertra z tych wazniejszych graczy. Po przyjściu Grossa uważam że w Stuttgarcie odżyli piłkarze i teraz jakby lepiej ich gra wyglądała.
Hoffenheim dobrze spisywało się do niedawna. Teraz jakby złapali zadyszki. 3 mecze bez zwycięstwa z rzędu. Szczególnie brak zwycięstw u siebie w pojedynkach z Dortmundem i Enitrachtem jest zaskakujący dla kibiców Wiesniaków. Do tego jeszcze remis ze zdziesiątkowanym HSV. Dzisiaj także Hoffenheim mają swoje problemy kadrowe. Trener Rangnick nie może liczyc przede wszystkim na Hildebranda, Ba, Salihovica, Jaissle, i Becka.
Sądze że gospodarze wygrają po dłuższej przerwie w Bundeslidze i zaczną opuszczac wkońcu dolne rejony tabeli!

STUTTGART : Ulreich - Celozzi, Tasci , Delpierre , Boka - Träsch , Khedira - Gebhart, Hleb - Pogrebnyak, Marica

HOFFENHEIM :
Haas - Ibertsberger, Simunic, Nilsson, Eichner - Weis, Luiz Gustavo - Obasi, Carlos Eduard, Maicosuel - Ibisevic

Na koniec jeszcze typ na obecnego lidera ligi czyli Bayer Leverkusen. Na BayArena przyjeżdza Borussia M-G. W skladzie gospodarzy brakuje już tylko Renato i Rolfesa. W kadrze mezcowej znalazł się już wkońcu Helmes. Furore robi Kross, Kiessling strzela sporo bramek -12goli w sezonie. U siebie Aptekarze mają bilans 5-2-0. M-G na wyjazdach owszem stawia na otwarty futbol, ale póki co nie przeklada sie to na wyniki. 2-1-5 to bilans wyjzdowy. To dobra wiadomośc dla Bayeru, ktory potrafi groźnie kontrowac.
Typ : Leverkusen @ 1,40 bet365

Kupon #223

⚽Bayern Monachium - Hertha Typ : Bayern -1 @ 1,57✅5:2
⚽Stuttgart - Hoffenheim Typ : 1 @ 2,00✅3:1
⚽Bayer Leverkusen - Borussia M-G Typ : 1 @ 1,40✅3:2
AKO KURS : 4.39 bet365
STAWKA : 20zł
EW WYGRANA : 87,80zł✅

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Primera Division + mecz Barcy ;)
VS

⚽Athletic Bilbao - Osasuna Pampeluna
Typ : Bilbao @ 2,00 Bet365​

Bilbao miałem okazje wdziec w LE. Tam owszem nie pokazali się z dobrej strony. Bo przegrali 0:3. Jednak trener Caparros oszczędzał wielu zawodników na mecz ligowy z Osasuną właśńie. We wspomnianym meczu z Werderem i tak spodobala mi się postawa graczy z kraju Basków w drugiej polowie meczu. Szczególnie jestem pod wrażeniem talentu Inakiego Muniaina! Ten chłopak to przyszłośc piłki Hiszpańskiej. Już teraz mija rywali z dużą łatwością a ma przeciez raptem 17 lat. Kilku pozostałych piłkarzy równiez znamienuje wysokie umiejętności. Chociażby Susaeta, Etxeberria( istna ikona klubu) czy Llorente. Oebcne 7 msc w tabeli Prmiera Divuision sądze że to nei przypadek. Potencjał zawodniczy w zespole jest. Walki nie brakuje w meczach na San Mames. W dodatku stadion będzie 12 zawodnikiem Bilbao w tym spotkaniu. Baskowie są w naprawde dobrej dyspozycji. Mimo porażki z Valencią gdzie prezentowali się dobrze, potem wygrali z Saragossą.
Osasuna co rok walczy o utrzymanie. Poki co są w środku tabeli, ale ich gra nie może się podobac. Potencjał zawodniczy Osasuny jest słabszy od tego jakim dysponują Baskowie. Ja pobieram typ na wygraną Bilbao i licze na powodzenie chociaż wiem że mecz do łatwych należał nie będzie ;)

Owszem Sevilla do dzisiejszego mezcu podejdzie bez Luisa Fabiano , ale to nie oznaka aby nie stawiac na ich zwycięstwo. Wiem że potrafią zawiesc nawet w meczach kiedy są dużymi faworytami, ale ponownie pobieram typ na ich zwycięstwo. Są Kanoute i Negredo w ataku. Getafe potrafi grac ciekawie. z Tym faktem nie będe polemizował jednak głownie robią to u siebie! Soldado wtedy gra pierwsze skrzypce. Na wyjazdach już jest ciężej. Getafe co ciekawe to jedyny zespoł który na koncie nie ma żadnego remisu! W poprzednim sezonie taką passe notował Sporting Gijon, a zatem patrząc przez ten pryzmat jeżeli ktoś ma wygrac w tym meczu nie biorąc pod uwage remisu to bardziej skłaniam się ku Sevilli chociaż takie rozumowanie jest z przymrużeniem oka oczywiście ;)
Typ : Sevilla @ 1,60 Bet365

Do takiego zestawu meczow dokladam również typ na małą ilosc bramek w finale KMŚ. Barca bez Messiego i Iniesty zacznie od początku. Henry nie ma formy, chyba że zagra ręką :p Ogólnie Argentyńczycy potrafią bronic. Do ataku pewnie się nie rzucą. Zapowiada się wg mnie badanie sił z obu stron od samego początku. Owszem Barca gra najładniej na całym świecie, ale kurs 1,36 odpuszczam na ich zwycięstwo. Zaniżam sobie linie do under3,5gola i gram taki typ w tym meczu. W pamięci mam poprzednie finały w których pięknej gry było jak na lekarstwo...

Kupon #224

⚽Bilbao - Osasuna Typ : 1 @ 2,00✅2:0
⚽Sevilla - Getafe Typ : 1 @ 1,60⛔1:2
⚽Estudiantes - Barcelona Typ : Poniżej 3,5gola @ 1,52✅1:1
AKO KURS : 4,85 Bet365
STAWKA : 20zł ⛔
EW WYGRANA : 97zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
CALCIO
Cóż dzisiaj zawiodłem się na Manchesterze United.Jednak doniesienia o rzekomej kontuzji Vidica były bardziej groźne i defensywa MU poprostu defensywą nie była niestety...
Bundesliga na cacy jak nigdy weszła;) Mecze Hiszpańskich zespołów 2/3 weszły. Sevilla jak zwykle jak na nich postawie to nie wygrywa meczu, ale pewna częśc analizy że remis wykluczam została trafiona hehe. No i Barca MŚ! Zasłużenie bo grają najladniej na świecie i jeszcze gol Messiego klatką piersiową palce lizac!
Lekki zysk z dzisiejszego dnia jest:p Czas na kolejne próby ogrania buków przed świętami. Na spory zysk nie licze, ale a nóz uda się coś trafic. Swoją anlize rozpoczynam od Calcio.

⚽AS Roma - AC Parma
Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,80 Bet365​

Wrócił Totti wróciła dawna dobra Roma. Wygrywają obecnie mecz za meczem. Na 9 ostatnich gier 7 wygrali i 2 zremisowali. Teraz naprzeciw rywal równiez trudny co wynika z tabeli. Bo Parma jest na 4msc czyli o jedno wyżej niż Roma. Jednak historia mówi że może byc to łatwy mecz dla Rzymian, bo Parma na Stadio Olimpico wygrała raptem jedno spotkanie na 18 takich potyczek. Roma triumfowała 13 krotnie. Co więcej ostatnie 6 spotkań Roma wygrywała róznicą trzech bramek i co wazne nie są to odległe czasy z lat 70 czy 80. Bo od roku 1997. Roma i owszem jest faworytem moim zdaniem w tym pojedynku, ale Parma jest w zbyt dobrej formie by ryzykowac ten typ. Już lepszym wydaje mi się postawienie na over2,5gola. Dlaczego? Ano do niedawna trwała fatalna passa Rzymian w lidze, która mówiła że Roma w 18 ligowych meczach przynajmniej jednego gola traciła. Ta niechlubna passa została przełamana w derbach z Lazio a podtrzymana z Sampdorią. Trzeci raz bez straconej bramki ? Nie to nie możliwe się wydaje jak się mówi o Romie. W dodatku ponownie kłopoty w obronie. W bramce brak Doniego, jego miejsce najpewniej zajmie Julio Sergio. W obronie braknie Mexesa i Tonetto. Ponadto z absencji to zabraknie jeszcze Perotty, Cicinho i Cerci. W zespole Parmy nie ma żadnych osłabień. Do gry wraca Bojinov. Będzie to bardzo sentymentalny mecz dla Panucciego, który latem na rzecz Parmy opuścił właśnie Rome.
Jeszce na koniec statystyczne poparcie dla typu overowego. W 7 ostatnich wzajemnych pojedynkach czy to w Parmie czy Rzymie padał za każdym razem over. W samych starciach na Stadio Olimpico w 10 ostatnich grach padł 9 razy over. W meczu z Sampą było kilka szans na bramke i już wtedy sądzilem że over będzie bez problemu pokryty jednak tak się nie stało. Parma równiez potrafi grac co pokazuje obecny sezon. Roma pewnie nie zachowa czystego konta. DLa mnie to bardzo ciekawy typ po ciekawym kursie bo spodziewalem się niższego;)

ROMA : J.Sergio – Cassetti, Juan, Burdisso, Riise – De Rossi, Pizarro – Menez, Brighi, Vucinic - Totti

PARMA : Mirante – Zaccardo, Dellafiore, Panucci, Castellini – Dzemaili, Morrone, Galloppa – Bojinov, Amoruso, Lanzafame

VS

⚽Palermo - Siena
Typ : Palermo @ 1,61 Bet365​

Przed dwoma tygodniami oglądalem mecz Palermo z Cagliari. Mieli tam sporą przewage w pierwszych minutach, lecz to goście pierwsi zdobyli gola. Potem nastąpił mecz na San Siro z Milanem i nieoczekiwane(?) zwycięstwo 2:0. Forma po przyjściu Delio Rossiego urosła i to zdecydowanie w góre. Teraz Palermo naprawdę może doszlusowac do czołówki. Co bardzo ważne nikogo nie zabraknie z podstawowego składu na to spotkanie. Palermo zatem liczy na Miccoliego który świetne zawody rozegral z Milanem. Ładna bramka i wspołasysta przy drugim trafieniu, a przejście zwodem na skrzydle przy tej akcji palce lizac. Siena może i wygrała dwa ostatnie mecze, ale na wyjazdach ostatnie sześc prób to same porażki! Zresztą nie od dzisiaj wiadomo że wyjazdowe mecze to ich bolączka. Palermo u siebie nie przegrało jeszcze w tym sezonie a gościli tam już Juventus, Roma czy Napoli, a więc wymagający rywale. Biorąc te wszytkie aspekty pod uwage jestem skłonny zaufac Sycylijczykom . Ciekawe tylko czy pogoda pozwoli na rozegranie tychże meczów ?!

Kupon #225

⚽AS Roma - AC Parma Typ : Powyżej 2,5gola @ 1,80⛔2:0
⚽Palermo - Siena Typ : 1 @ 1,61✅1:0
AKO KURS : 2,90 Bet365
EW WYRGANA : 87zł

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Jeden kupon już mam w grze, pora dograc coś jeszcze z dzisiejszej piłkarskiej oferty.
VS

⚽Inter Mediolan - Lazio Rzym
Typ : Inter @ 1,40 Bet365​

Tak się zastanawiam czy aura w Italii pozwoli rozegrac dzisiejsze mecze. Na oku mam typ na Inter Mediolan jeszcze, mimo iż nie odpowiada mi nic a nic ich styl gry to sądze że powinni ten mecz wygrac z oslabionym i nijak grającym Lazio. Co prawda zabraknie Sneijdera pauzującego za kartki, a gdy on jest na murawie to Inter nie przegrywa meczów. Ale Mourinho od kilku już lat nie przegrał ligowego meczu na własnym boisku czy to prowadząc Porto czy Chelsea, teraz passe kontynuuje z Interem. W sumie skład jaki mają do dyspozycji poza Sneijderem i Samuelem, którego zastępuje Cordoba niczym nie jest oslabiony. Niesforny Balotelli, ktory swoim cwaniactwem i stylem bycie mnie zabija, jednak grając w piłke potrafi pokazac na co go stac to i tak go nie lubie coś z przodu z duetem Milito - Eto&#39;o stworzą. Zapewne Mou znowu wyjdzie 4-3-3 jak w meczach z Rubinem w LM i Atalantą przed tygodniem. Wtedy wydawało się że Inter bronił 1-0, a gdy Atalanta wyrównała raptem Interowi się zachcialo grac w piłke.

......................Julio Cesar.........................
Maicon........Lucio........Cordoba...........Chivu
.....................Cambiasso..........................
.........Stankovic..............Zanetti................
......Balotelli........Milito...............Eto&#39;o.........​

Tak najpewniej Inter wyjdzie na ten mecz. Oczywiście może w zamian Stankovica zobaczymy Motte lub Muntariego, ale raczej naturalnym zastępcą SNeijdera jest Serb.
Lazio spisuje się fatalnie, raptem jedno zwycięstwo w 10 meczach które ostatnio rozgrywali! DOdatkowo dzisiaj zabraknie ich najważniejszego gracza w ofensywie - Mauro Zarate. Ponadto nie zagrają Matuzalem, Manfredini, Inzaghi, Brocchi, Dabo, Foggia, Bizzarri. Niektóre absencje mniej ważne, ale niektóre kluczowe. Lazio sprawiło Interowi niespodzianke w Superpucharze WŁoch kiedy nieoczekiwanie ich pokonali, teraz jednak pora na rewanż. Inter mnie nie powala to oczywiste, ale przeważnie wygrywają mecze, niby Lazio to król remisów tego sezonu, ale czy dzisiaj to realne w ogóle ? Ostatnie 4 wizyty na San Siro kończyły się ich porażkami.Jeszcze na koniec w jakim najprawdopodobniej ustawieniu Rzymianie wyjdą na ten mecz.

.........................Muslera.........................
......Siviglia........Radu........Stendardo.........
Lichsteiner.....Firmani.....Baronio......Kolarov.
......................Mauri..............................
........Rocchi..............Cruz.......................

VS

⚽OSC Lille - Le Mans
Typ : Lille @ 1,36 Bet365​

Klub Obraniaka ostatnio jest bodaj najlepszym w Ligue1. Ich 4 zwycięstwa z rzędu to potwierdzają. Prawdziwego kopa dostali po wygranym meczu z Lyonem kiedy to przegrywali 1-3 a udało im się wygrac 4:3. Potem kolejne zwycięstwa nad Saint Etienne, Monaco i Slavią Praga w LE. Kazde z nich efektowne i wysokie. Czy Le Mans które na wyjazdach ma bilans 0-0-8 i w bramkach 3-15 będzie im w stanie zagrozic? Raczej w to wątpie. Z przodu Lille dysponuje ciekawymi zaowdnikami. Szybkim jak błyskawica Aubameyangiem, błyskotliwym Gervinho, Naszym Obraniakiem czy wielce utalentowanym Hazardem. Każdy z nich jak gra wnosi wiele do gry zespołu. Kazdy ma swój styl. Przez to rywalom cięzko jest znalesc na nich recepte.
W Le Mans najbardziej groźny bez wątpienia jest Le Tallec.Wyjazdy to istna bolączka tego zespołu. Sądze że i dzisiaj to stanie się faktem. Jeszcze na koneic przewidywane składy.

LILLE : Landreau - Debuchy (ou Vandam), Béria, Chedjou, Emerson - Balmont, Mavuba (cap), Cabaye - Gervinho, De Melo, Hazard

LE MANS : Ovono - Corchia, Joao Paulo, cerdan (cap), Ib.Camara – M.Dossevi, Goulon, F.Thomas, Baal - Helstad, A.Le Tallec (ou Maïga)

VS

⚽Villareal - Racing Santander
Typ : Villareal @ 1,60 Bet365​

Na El Madrigal odzyskują wigor. Żółta Łódź Podwodna wkońcu znowu zaczęła wygrywac. Do tego wrócil główny dyrygent zespolu tj Marcos Senna. Giuseppe Rossi z Nilmarem świetnie się uzupelniają w ataku, a więc podstawy do optymizu są jak najbardziej. Santander za to niczym dobrym się nie wyróżnia w lidze. Satystycznie porównałem 10 meczów obu zespołów w rozgrywkach w których występowali. Otóż Villareal wygrał 7 razy, a Racing ledwo 3. W dodatku przeciwnicy w postaci Xerez które na wyjazdach jest fatalne czy Salamnca w Copa dell Rey. Villarael w tym czasie pokonywał m.in Getafe czy Atletico Madryt. Wiem że Atletico jest w rozsypce, ale u siebie zawsze groźne. Dzisiaj doprawdy zdziwie się jeżeli gospdoarze tego meczu nei wygrają. Wszystkie karty są po ich stronei w mojej ocenie przedmeczowej. W LE w meczu który o niczym już nie decydował bo Villareal awansował z grupy dalej z Salzburgiem Valverde dał pograc w większosci rezerwowym. Oszczędzał się zatem na dzisiejszy mecz. Strata do czołówki jest już znaczn. Trzeba wygrywac takie mecze jak ten dzisiejszy to zostanie ona szybko zniwelowana.

Kupon #226

⚽Inter Mediolan - Lazio Rzym Typ : 1 @ 1,40✅1:0
⚽Lille - Le Mans Typ : 1 @ 1,36✅3:0
⚽Villareal - Santander Typ : 1 @ 1,60✅2:0
AKO KURS : 3,04 Bet365
STAWKA : 30zł
EW WYRGANA : 91,39zł✅

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom