>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rewanż: FC Porto - Manchester United

Status
Zamknięty.
miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
No szkoda bo bardzo liczylem na Porto ze wyeliminuje MU, jednak pocieszajacy jest fakt ze MU jak gral fatalnie tak gra nadal... Mam nadzieje ze w semi-finale strafi mu sie Barcelona i dostanie worek bramek.
Niestety Twoje marzenie się nie ziści, bo powszechnie wiadomo, że przed półfinałami nie ma losowania. Już 3 tygodniu temu było wiadome, że zwycięzca w parze Manchester/Porto zmierzy się z kimś z pary Arsenal/Villarreal.

Manchester wykonał plan minimum. Ronaldo kapitalne uderzenie, potem konsekwente realizowanie założeń taktycznych, bezbłędna obrona i odrobina szcześcia, które jak mówią, sprzyja lepszym.

S 0

szczygiel87

Użytkownik
Zgadzam sie z przedmówca C. Ronaldo po mistrzostwach europy słabiutki jest juz. Owszem ma bardzo dobre mecze, ale przeplatane słabymi. Chyba nie chce go w realu, nie bedzie z niego wielki piłkarz jak np Zidane. Mowiłem tak o Ronaldinho i sie nie pomyliłem. Wiec to samo wróże Ronaldo.

S 0

szczygiel87

Użytkownik
owszem bramka ładna ale czy oprócz tego pokazał sie w tym meczu? Ja nie mowie ze jest słaby tylko nie jest osoba, która moze byc gwiazda. Ma talent i to wszystko..... Wielcy piłkarze posiadali jeszcze wspaniała osobowosc a tej Cristiano brakuje napewno. Wystarczy spojrzec, że Cristiano stracił na dryblingu i szybkosci a w meczach o stawke przewaznie nie istanieje. Nigdy nie widzialem zawodnika z taka szybkoscia i doskonałym dryblingiem, technika, strząłem itp. jednoczesnie. Posiada wszystko, ale jednak cos w nim jest, ze irytuje wszystkich. Kocham Real i tam ma grac Cristiano od nastepnego sezonu ale czy on nie zepsuje morlai druzyny?

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Miko jesteś usatysfakcjonowany po tym co obejrzałeś? Moim zdaniem MU zagrało średniutko, uratował ich błysk geniuszu Ronaldo. Taka ekipa jak diabły powinni spokojnie strzelić na 2:0 beznadziejnemu dzisiaj Porto i wtedy spokojnie sobie klepać. Tym czasem oni się nie sili specjalnie i niewiele brakowało, a któraś z nielicznych akcji dała by bramkę Porto. Taki wynik na styku to zawsze ogromne ryzyko. No cóż zobaczymy jak zagra w innych spotkaniach MU

K 0

krakk

Użytkownik
Jak dowiedziałem się że TVP pokaże mecz Porto-MU a nie Arsenalu to byłem zawiedziony. Wiedziałem że ten mecz będzie nudny ale jednak nie sądziłem że aż tak. Dobrze chociaż że skrót z drugiego meczu był wystarczająco obszerny.
MU grało na czas a jednak gdyby Porto strzeliło 1 bramkę to MU musiałby zaatakować a wątpię aby wtedy udało się im strzelić bramkę. Jeśli MU ma nadal reprezentować taki poziom żeby po prostu tylko przejść dalej a nie ze względu na dobrą gre to mam nadzieję ze Arsenal awansuje dalej.
Ciekaw jestem które mecze będą transmitowane w TVP czy będzie to prawdopodobnie wtorkowy mecz Barcelony czy środowy MU. Obydwa będą bardzo ciekawe szczególnie Barcelony ze względu na prezentowaną gre oraz ze w Arsenalu w bramce stanie Fabiański który dzisiaj zaprezentował się bardzo dobrze.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Jak dowiedziałem się że TVP pokaże mecz Porto-MU a nie Arsenalu to byłem zawiedziony. Wiedziałem że ten mecz będzie nudny ale jednak nie sądziłem że aż tak. Dobrze chociaż że skrót z drugiego meczu był wystarczająco obszerny.
MU grało na czas a jednak gdyby Porto strzeliło 1 bramkę to MU musiałby zaatakować a wątpię aby wtedy udało się im strzelić bramkę. Jeśli MU ma nadal reprezentować taki poziom żeby po prostu tylko przejść dalej a nie ze względu na dobrą gre to mam nadzieję ze Arsenal awansuje dalej.
Ciekaw jestem które mecze będą transmitowane w TVP czy będzie to prawdopodobnie wtorkowy mecz Barcelony czy środowy MU. Obydwa będą bardzo ciekawe szczególnie Barcelony ze względu na prezentowaną gre oraz ze w Arsenalu w bramce stanie Fabiański który dzisiaj zaprezentował się bardzo dobrze.
O ile mnie pamiec nie myli to w tamtym roku pokazywali oba polfinaly i mam nadzieje ze bedzie tak samo i teraz bo mecze zapowiadaja sie wysmienicie.

bad-motherfucker 0

bad-motherfucker

Użytkownik
owszem bramka ładna ale czy oprócz tego pokazał sie w tym meczu? Ja nie mowie ze jest słaby tylko nie jest osoba, która moze byc gwiazda. Ma talent i to wszystko..... Wielcy piłkarze posiadali jeszcze wspaniała osobowosc a tej Cristiano brakuje napewno. Wystarczy spojrzec, że Cristiano stracił na dryblingu i szybkosci a w meczach o stawke przewaznie nie istanieje. Nigdy nie widzialem zawodnika z taka szybkoscia i doskonałym dryblingiem, technika, strząłem itp. jednoczesnie. Posiada wszystko, ale jednak cos w nim jest, ze irytuje wszystkich. Kocham Real i tam ma grac Cristiano od nastepnego sezonu ale czy on nie zepsuje morlai druzyny?
ja moze nie jestem pierwszej trzezwosci, ale ta wypowiedz jest bez sensu

sekular 47

sekular

Użytkownik
FreakaZ ma dobry tok rozumowania, pozatym czy ja wiem czy oni konsekwetnie realizowali zalozenie taktyczne...?! Zalozenie taktyczne bylo napewno pokroju- strzelic na 0-2, bo Miko MUuuu, nie wiem czy zauwazyles ale jakby sie tak noga podwinela komus z MU minute przed koncem meczu, to na polfinal czekalbys conajmniej do przyszlego roku!
Prawda jest moze dla niektorych okrutna, ale MU jest w obecnym momencie cieniutki jak waz w biodrach!
MU napewno chcial bardzo strzelic na 0-2 ale byl za slaby, tak samo jak FC Porto zeby wyrownac. Tak jak Porto gralo od 80-tej minuty tak powinno grac caly mecz, tym bardziej ze nie wiem czy ktos zauwazyl ze wyszli 4-3-3! No to chyba nie po to zbey sie bronic...?!
No nic przed MU jeszcze Arsenal...skoro Ronaldo i MU juz z Porto ledwo odrywali sie od murawy, to moze Arsenal ktory dzis potwierdzil ze jest w formie...kto wie, kto wie...;)
pozdro.

majkelangelo 5

majkelangelo

Użytkownik
Kiedys pokazywali mecze LM we wtorki i w srody, pewnie nie ma kasy zeby bylo tak nadal a szkoda, bo ostatnio sie zdarza takie spotkania zobaczyc, jak Barcelona klepie Bayern, niby to fajne, ale nie ciekawe na dluzsza mete, i dzisiejszą nude FC Porto z ManU... A np. ominely nas oba mecze Liverpool&#39;u vs Chelsea... dla mnie troche to nieporozumienie... ale w tym kraju to normalka...
A tak odnosnie meczu, to oczywiscie szybko zdobyta bramka ustawila mecz. Slaby ManU mial szczescie, bo wystarczylo sie bronic caly mecz i to tez zrobili trzeba przyznac fachowo. Z drugiej zas strony niebywale niefrasobliwie i niedokladnie grajacy zespol FC Porto, wogole bezmyslnie grali tak, ze mnie skrecalo czasami... Zdecydowanie brakowalo tam kogos, kto by wzial sprawy w swoje rece, caly czas sie szarpali, az sie mecz skanczyl. Oddali wlasciwie 2 grozne strzaly... takie mam zdanie na ten temat. Jak oni zremisowali 2:2 wczesniej ???

r0b3rt0 0

r0b3rt0

Użytkownik
Kiedys pokazywali mecze LM we wtorki i w srody, pewnie nie ma kasy zeby bylo tak nadal a szkoda, bo ostatnio sie zdarza takie spotkania zobaczyc, jak Barcelona klepie Bayern, niby to fajne, ale nie ciekawe na dluzsza mete, i dzisiejszą nude FC Porto z ManU... A np. ominely nas oba mecze Liverpool&#39;u vs Chelsea... dla mnie troche to nieporozumienie... ale w tym kraju to normalka...
Proponuję obejrzeć transmisję przez internet :spokodfhgfh: oglądałem tak teraz mecz Chelsea -Liverpool we wtorek i jakość całkiem dobra.

A tak poza tym to ja nie wiem skąd u ludzi ta niechęć do MU i C. Ronaldo...?

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Nie ma się co oszukiwać Porto wczoraj nie istniało dzięki wspaniałej grze destrukcyjnej Manchesteru... świetna wymienność pozycji + asekuracja dały świetny rezultat... A już powroty Rooney&#39;a i czyszczenie to coś pięknego... Mimo, że nie jestem fanem Man Utd. to dali oni dzisiaj popis świetnej gry organizacyjnej... Trochę szkoda dla widowiska, że to Porto jako pierwsze nie strzeliło, ale jak ktoś lubi piłkę bardzo to i te piłkarskie &quot;szachy&quot; ze strony Manchesteru też były dobre ????

typer36 456

typer36

Użytkownik
Manchester oprócz dobrej obrony nie pokazał nic. Spedalona ciota (wiadomo o kogo chodzi) zagrała naprawdę dobry mecz i nie chodzi tylko o bramkę. Trzeba mu to oddać. Jednak gdyby MU pojechał dziś do Barcelony a nie Porto to znów oglądalibyśmy 4:0 do przerwy dla Barcy. Z takim MU Arsenal powinien sobie poradzić bo w LM gra naprawdę dobrze.

Jednak to co robiło Porto to było nieporozumienia. Do 40metra mieli pomysł na grę ale potem kosmos! Hulk myśli że bramka jest wielkości stadionu i strzela nie wiadomo skąd... Rodriguez mijał środkowych i zamiast rozegrać to strzela na pałe. To samo reszta. Lisandro coś szarpał ale co sam może zrobić.

Sytuacja z 50 minuty gry gdy Meirelles przybrał pozycje jakby chciał wziąść od tyłu Giggsa idealnie pokazała ile Porto mogło tego wieczoru zdziałać

belfast-boy 415

belfast-boy

Forum VIP
Fakt. Manchester zagrał słabo, ale - moim zdaniem - to wina szybko zdobytej bramki. Gdyby dłużej utrzymywał się wynik 0:0, to z pewnością obejrzelibyśmy zupełnie inny mecz w wykonaniu Czerwonych Diabłów... A tak, kiedy każda mijająca minuta przybliżała ich do awansu, bali się zaryzykować grając bardziej otwartą piłkę.
Oczywiście nie ma co ukrywać, że United zagrali zdecydowanie poniżej swojego poziomu, ale na nieradzącą sobie we wczorajszym meczu ekipę Porto (fakt - mieli kilka dobrych sytuacji, ale goście również) to wystarczyło.
Do Typer36: Nazywanie w ten sposób Cristiano Ronaldo - mimo, iż sam za nim specjalnie nie przepadam - jest, delikatnie mówiąc, nie na poziomie.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
Fakt. Manchester zagrał słabo, ale - moim zdaniem - to wina szybko zdobytej bramki. Gdyby dłużej utrzymywał się wynik 0:0, to z pewnością obejrzelibyśmy zupełnie inny mecz w wykonaniu Czerwonych Diabłów... A tak, kiedy każda mijająca minuta przybliżała ich do awansu, bali się zaryzykować grając bardziej otwartą piłkę.
Oczywiście nie ma co ukrywać, że United zagrali zdecydowanie poniżej swojego poziomu, ale na nieradzącą sobie we wczorajszym meczu ekipę Porto (fakt - mieli kilka dobrych sytuacji, ale goście również) to wystarczyło.
nie na poziomie.
Nikt im nie bronił strzelić na 2:0 i mieć wtedy pełen luz i spokój. A zadanie nie było wybitnie trudne bo Porto zagrało beznadziejnie. A ryzykowali to właśnie jadąc cały czas z wynikiem 1:0... To właśnie było ryzyko, bo jedna przypadkowa akcja mogła odmienić losy tego spotkania. Wystarczy popatrzeć na centre kiedy to Lisandro Lopez musnął piłkę, ale ta wpadła w ręce VdS. Trochę inaczej przyłożył by stopę i bramkarz musiał by wyciągać piłkę z siatki. A wtedy by było gorąco diabłom bo to sama końcówka spotkania już była. Reasumując, trochę więcej zaangażowania i dobrej gry w piłkę, a by rozklepali Porto i nie musieli się denerwować całe spotkania.

piotrek21 0

piotrek21

Użytkownik
Najlepszy z całej tej transmisji na TVP 2 to był skrót meczu Arsenal-Villareal. Manchester grał praiwe w chodzonego, zerowe tempo, akcje kończyły się już na przedpolu, a Porto grało do samej końcówki tak jakby to ono prowadziło. Pod koniec drugiej połowy przysypiałem co mi się rzadko zdarza na LM. W starciu z Kanonierami marnie widzę przyszłość United.

freakaz 0

freakaz

Użytkownik
To będzie zupełnie inne spotkanie i zapewne zupełnie inne Man U. Okaże się, sam jestem ciekaw jak wypadną w dalszej fazie. Jeśli się nie ogarną i nie zaczną porządnie grać wreszcie to na pewno nie obronią tytułu. W każdym bądź razie z całym szacunkiem dla fanów diabełków, ja im życzę porażki

fc_barcelona 0

fc_barcelona

Użytkownik
Jeżeli chodzi o Manchester to mają w tym roku ogromnego fuksa. Nie grają widowiskowo , ładnie dla oka jak rok temu. Bramka Cristiano piękna nie ma co ukrywać. Ale z taką grą nie wygrają ligi mistrzów. Powinni odpaść już z Interem. Ale Inter po prostu miał pecha. Zlatan miał tyle sytuacji ale piłka nie chciała wpaść do bramki. Moim faworytem jest oczywiście Barcelona. Spotka się z Chelsea i sądzę , że taki powinien być finał ,a nie półfinał. A co do Man U to odpadnie z Arsenalem. Już pora. Grają za słaby futbol jak na na finał Ligi Mistrzów.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Miko jesteś usatysfakcjonowany po tym co obejrzałeś?
Oczywiście, że wolałbym zobaczyć kilka goli ze strony Manchesteru, ale liczy się przede wszyskim awans. Nikt nie pamięta stylu, liczą się osiągnięcia. Tak samo można wygrywać wszystko po 1:0 w złym stylu i zostać mistrzem w krajowej lidze, a można grać pięknie, lecz kilka razy wtopić i nic się nie ma.

Miko MUuuu, nie wiem czy zauwazyles ale jakby sie tak noga podwinela komus z MU minute przed koncem meczu, to na polfinal czekalbys conajmniej do przyszlego roku!
Ale się nie powinęła. Z resztą co to zmienia? Teraz zaczniesz mówić, że wszystkie drużyny wygrywające różnicą jednego gola i dramtycznie broniące wyniku w końcówce wygrywały Ligę Mistrzów fartem? Ech...

I nie przekształcaj czyjegoś nicku.

hajduk 124

hajduk

Forum VIP
Prawda jest moze dla niektorych okrutna, ale MU jest w obecnym momencie cieniutki jak waz w biodrach!
powtarzasz się...???? Sezon jak to sezon, są dobre jak i złe momenty, obecnie forma nie najlepsza, ale kto wie co może być za 2 tygodnie(?) ?!

Nie ma się co oszukiwać Porto wczoraj nie istniało dzięki wspaniałej grze destrukcyjnej Manchesteru... świetna wymienność pozycji + asekuracja dały świetny rezultat... A już powroty Rooney&#39;a i czyszczenie to coś pięknego... Mimo, że nie jestem fanem Man Utd. to dali oni dzisiaj popis świetnej gry organizacyjnej... Trochę szkoda dla widowiska, że to Porto jako pierwsze nie strzeliło, ale jak ktoś lubi piłkę bardzo to i te piłkarskie &quot;szachy&quot; ze strony Manchesteru też były dobre :smile:
???? nareszcie coś sensownego można było przeczytać w tym temacie. Dlaczego Porto nie cisnęło, aż by się &quot;pieniło&quot;? Bo ManU na to nie pozwoliło... Defensywa baaardzo dobrze, ofensywa niestety gorzej.
jedna przypadkowa akcja mogła odmienić losy tego spotkania.
nie przy wczorajszej defensywie ManU.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom