>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rewanż: Chelsea FC - FC Barcelona

Status
Zamknięty.
D 27

danielsan

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea - Barcelona
Typ: Ilość wybić z 5.metra (reg. czas) under 20,5
Kurs: 1.85
Buk: bwin
Analiza:

W innym przekładzie zakład oznacza ilość oddanych niecelnych strzałów. Nie chce mi się wierzyć, aby mecz o taką stawkę między &quot;szachistą&quot; Hiddinkiem a Pepem był aż tak bardzo otwarty. Wg mnie Barca od początku ruszy do ataku, ale to nię będą potężne ataki, bowiem ważne jest też nie stracić. Myślę, że im dlużej będzie utrzymywał się wynik bezbramkowy, tym większe powodzenie zakładu. Barca w meczach w lidze oddaje ok15-17strzałów- średnio, w tym celne i niecelne. Dzis powinno byc nie więcej, z tego liczę, że ok5-6powinno zmierzac w swiatło. Taki wynik pozwoliłby na 10pudeł ze strony graczy Chelsea. Wg mnie linia ustawiona jest 2 punkty za nisko. Barca jako bardziej ofensywna powinna oddac ok 10, góra 12 niecelnych strzałów, więcej to byłaby prawdziwa kanonada na bramkę Cecha, a w to wierzyć mi się nie chce. Chelsea dołoży 8swoich, a mimo to becik siądzie. Kurs 1.85 do wzięcia.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
No nie ma innej opcji, jak awans Barcelony. Chociażby po to żeby w finale zmierzyła się z Manchesterem. W końcu by się wyjaśniło kto jest lepszy w tym sezonie. :p Poza tym uważam, że powtórka finału z przed roku byłaby trochę nudna. ; )
jak real jest słaby to kto jest dobry?? Malaga? Getafe?
wczoraj też widziałęm sporo napinaczy co twierdzili że kurs na arsenal sporo przesadzony, że arsenal u siebie jak sie zmobilizuje to czyni cuda a tu Man Utd rozgromił ich, nie było innej możliwości jak awans Man Utd tak samo jak dziś nie ma innej możliwości jak awans do FINAŁU LIGI MISTRZÓW NAJLEPSZEJ DRUŻYNY ŚWIATA czyli FC BARCELONY, więc sie nie napinać bo i tak barce czeka finał, awans Barcy jak najbardziej do obstawienia
pozdro
Uwielbiam takie blyskotliwe i sensowne analizy ???? a tak na serio to juz ktos kiedys pisal ze to jest forum bukmacherskie a nie fanow Barcy czy innych klubow i chocby z tego powodu nalezalo by zachowac troche obiektywizmu. W lepszej sytuacji przed rewanzem jest The Blues bo przywiezli korzystny rezultat z CN a buki faworyzuja Barce wiec juz mamy tu do czynienia z value. W pierwszym meczu Chelsea pokazala ze potrafi przeciwstawic sie Barcelonie w srodku pola a wlasnie tam Barca wygrywa wszystkie mecze z tymi Malagami itd. To linia srodkowa odpowiada zarowno za atak jak i obrone, sila Barcelony jest szybkie odzyskiwanie pilki dzieki dojsciu do przeciwnika zaraz po stracie, pierwsi podchodza Messi i Henry, pozniej Xavi i Iniesta i defensywny pomocnik Keita (lub Toure) i dlatego tez obrona Barcy ma duzo mniej do roboty ale w poprzednim meczu z The Blues funkcjonowalo to duzo gorzej niz w lidze hiszpanskiej poniewaz angielska pilka to calkiem co innego, Premiership pod wzgledem tempa gry, sily fizycznej i agresywnosci w kryciu zdecydowanie przewyzsza pozostale ligi (termin angielskie sedziowanie nie wzial sie znikad, gdyby w Angli gwizdalo sie wszystko to co na kontynencie to mecze by byly przerywane co 3 minuty). Mysle ze kluczem do zwyciestwa The Blues bedzie twarde, agresywne przykrycie w srodku pola Xaviego i Iniesty bo pierwszy mecz pokazal ze gdy sa oni bardziej zaangazowani w walke w srodku pola to sami napastnicy nie graja najlepiej tymbardziej przeciw takiej obronie jak Chelsea. Do tego jesli okaze sie ze faktycznie nie zagra Henry bedzie to kolosalne oslabienie bo On najlepiej z Barcy wie jak grac na angielskich murawach. I na koniec jeszcze sprawa trenerow, Pep nie moze zaskoczyc niczym, to jak gra Barca wie kazdy, graja pieknie, z polotem, mnostwo podan itd... jedyny mankament jest taki ze oni nie potrafia zagrac inaczej moim zdaniem, sa nauczeni swojej gry i tego ze zawsze narzucaja ja rywalowi a juz w pierwszym spotkaniu nie wyszlo to najlepiej, co prawda jak zwykle mieli przewage w posiadaniu pilki ale Chelsea nie pozwalala im na zbyt wiele podan otwierajacych wiec ta przewage polegala na bezproduktywnej wymianie krotkich podan w srodku boiska. Natomiast Hiddink to genialny strateg ktory do tego ma zespol bardziej uniwersalny, przywiozl z pierwszego meczu rezultat taki jaki chcial i teraz rozdaje karty. On moze taktycznie zaskoczyc przeciwnika, Barca zagra przemeblowana na srodku obrony i mysle ze ten &#39;cwany lis&#39; bedzie wiedzial jak to wykorzystac. Zmierza sie dzis ze soba finezja i polot hiszpanow z twarda, nieustepliwa i taktycznie perfekcyjna filozofia futbolu preferowana na Wyspach Brytyjskich. Moim zdaniem do finalu przejdzie ekipa grajaca w najlepszej lidze swiata, Premiership. Ale jak juz wczoraj pisalem takich meczy nie gra sie gruubo, takie mecze sie przede wszystkim oglada i samo to jest uczta dla fanow pilki, ja stawiam lekko na awans angliow :spokodfhgfh:

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Cygeiro -&gt; Powiedziałbym, że Barcelona w każdym meczu gra co innego. Nie jest to granie na jakie może sobie pozwolić Chelsea, ze sie cofną, a przeciwnicy się pogubią bo nie wiedzą co mają grać, ale fantazja gry Barcelony nie pozwala przeciwnikom
przewidzieć do kogo powędruje piłka i jak powędruje ;).
No i wygląda na to, że Henry faktycznie nie zagra. Straszna szkoda. W jego miejsce pewnie powędruje Iniesta, a w miejsce Iniesty wskoczy Keita.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Chelsea vs. Barcelona
Czy będzie karny? TAK
3,40
BAH
Czy będzie czerwona kartka w meczu? TAK
4,20
betfair

Dobrze rozkminił to kilka postów wyżej gracz safa, bo są to bardzo prawdopodobne typy, tym bardziej, że będzie czerwona kartka w meczu. Jakby nie było jest to mecz o wszystko dla oby ekip, a najbardziej dla Chelsea więc wątpię żeby the blues przebierali w środkach, aby zwyciężyć to spotkanie. Wynik 0:0 z CN satysfakcjonował Chelsea w 100%, ale dzisiaj taki rezultat nie satysfakcjonuje nikogo. Chelsea musi się troszeczkę otworzyć i strzelać na bramkę, a jednocześnie musi kreować świetną grę defensywą no co można zawsze liczyć. Angielskie kluby są bezwzględne. Warto spojrzeć na wczorajszy mecz. ManU prowadziło spokojnie, ale i tak nie odpuszczali tylko ambitnie dążyli do końca, nie przepuszczali rywali z czego zobaczyliśmy czerwoną kartkę D.Fletcher&#39;a i w konsekwencji rzut karny. Dzisiaj Barcelona jeżeli przejdzie autobus postawiony przez Chelsea to nie widzę tego zawodnika który tego dokona. Raz, że cała defensywa będzie za nim podążać to w konsekwencji ten zawodnik będzie miał połamane nogi :p może być czerwień jak i rzut karny w tym momencie. Chelsea tak musi się bronić. Można powiedzieć, że cel uświęca środki i wyeliminowanie Messiego kosztem obrońcy lub pomocnika gospodarzy i tak zadziała na plus niebieskich. Swoją drogą to także zadziała obustronnie, ponieważ Chelsea musi nawalać do przodu, a defensywa Barcy kuleje totalnie i jeżeli dajmy na to Drogba bądź Lampard będą szli na bramkę Valdesa to możliwe, że jakiś obrońca się poświęci bo Valdes jak na razie to najsłabsze ogniwo hiszpańskiego klubu dlatego obrońcy muszą mu pomagać. Rzut karny jest dobrym typem, ale najprawdopodobniejszym zakładem będzie dla mnie red card in match. ???? Warto wrzucić coś na ten typ, tym bardziej, że kurs &gt; 4,00 jest świetny.

TommyTSW 53,1K

TommyTSW

Forum VIP
Ja postanowiłem na to spotkanie zagrać asekuracyjnie .
Stawiam na wynik 0-0 kursem 9.00 za 30PLN, do tego puszczam over 3,5 za kwote 80zł wygrane w obu przypadkach w granicach 250zł
Zagrałem tak bo wychodze z założenia że jak nie będzie dogrywki zobaczymy sporo bramek, jak wiemy każdy bramkowy remis daje avans Barcelonie, także po strzeleniu gola przez którą kolwiek z drużyn rywal musi wziąść się za odrabianie strat.....i tu przypomina mi sie mecz CHelsea z Juve a nastepnie CHelsea Liverpool...podobnie moze byc dzisiaj.....
Plan oczywiscie nie wypali jak bramka padnie w granicach 75-90 min
Obie druzyny zapowiadają ofensywną gre Barcelona podobno nieco osłabiona do tego mieli strasznie napiety terminarz grali prawie co 3 dni i to z mocnymi ekipami no ale ta druzyna nie potrafi grac inaczej niż offensywnie..Z Chelsea wiadomo potrafią mądrze grac w defensywnie jednak przy rezultacie 0-0 takze muszą atakowac zwłąszcza ze grają u siebie

Acha i ktoś tam pisze że Chelsea jest w lepszej sytuacji bo nie stracila gola w Barcelonie ???? Przecież to bzdura na wyjezdzie liczą sie strzelone gole a nie ze nic nie stracili !!!Barcelonie styka remis Chelsea musi wygrac ;) z rachunku wynika że Barca jest w lepszym położeniu ???? A to co zaprezentują to dodatkowy wspolczynnik który jest niewiadomą ;)

dzuda 2

dzuda

Użytkownik
Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego wszyscy uważają, że Barcelona gra słabo w obronie? W tym sezonie gra właśnie bardzo dobrze w tym elemencie. I nie chodzi tu tylko o obrońców. To jak się przesuwa cała drużyna, jak wysoko jest stawiany pressing musi budzić uznanie. Przecież Chelsea chciała grać kontry w Barcelonie, ale to Katalończycy im na to nie pozwolili. Natychmiast po staracie piłki siadali wysoko na piłkarzach Chelsea i nie dali im rozgrywać. Ja nie mówię, że Barca wygra, bo mecz no bet, ale masowy pogląd jest taki, że Barca gra słabo w obronie, a to nie jest prawdą. Jak ktoś w to nie wierzy, to polecam obejrzeć kilka spotkań w tym sezonie granych przez Barcę ;)

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Cygeiro -&gt; Powiedziałbym, że Barcelona w każdym meczu gra co innego. Nie jest to granie na jakie może sobie pozwolić Chelsea, ze sie cofną, a przeciwnicy się pogubią bo nie wiedzą co mają grać, ale fantazja gry Barcelony nie pozwala przeciwnikom
przewidzieć do kogo powędruje piłka i jak powędruje
;).

No i wygląda na to, że Henry faktycznie nie zagra. Straszna szkoda. W jego miejsce pewnie powędruje Iniesta, a w miejsce Iniesty wskoczy Keita.
Jak najbardziej sie z tym zgadzam pod warunkiem ze w srodku odpowiednio funkcjonuje duet Iniesta (dla mnie to On jest obecnie najlepszym pilkarzem) i Xavi a z tym moze byc problem moim zdaniem.
Ja nie rozumiem tylko jednego. Dlaczego wszyscy uważają, że Barcelona gra słabo w obronie? W tym sezonie gra właśnie bardzo dobrze w tym elemencie. I nie chodzi tu tylko o obrońców. To jak się przesuwa cała drużyna, jak wysoko jest stawiany pressing musi budzić uznanie. Przecież Chelsea chciała grać kontry w Barcelonie, ale to Katalończycy im na to nie pozwolili. Natychmiast po staracie piłki siadali wysoko na piłkarzach Chelsea i nie dali im rozgrywać. Ja nie mówię, że Barca wygra, bo mecz no bet, ale masowy pogląd jest taki, że Barca gra słabo w obronie, a to nie jest prawdą. Jak ktoś w to nie wierzy, to polecam obejrzeć kilka spotkań w tym sezonie granych przez Barcę ;)
Dokladnie to jest sila Barcy jesli chodzi o defensywe ale jesli juz dochodzi do sytuacji pod bramka VV to wtedy czesto jest goraco bo chocby taki Alves to bardzo ofensywny obronca, czasami nie zdazy sie wrocic a juz pare razy w meczu Barcy widzialem ze w takiej sytuacji do asekuracji idzie srodkowy obronca (barca przesuwa sie cala linia srodkowa wiec tez i Keita czy Toure nie nadazaja z powrotem) co z taktycznego punktu widzenia moze byc bledem bo po jego minieciu mozna stworzyc przewage liczebna w polu karnym, ale watpie by Barcelona az tak atakowala w tym meczu, ja dzis spodziewam sie meczu z podobna liczba sytuacji pod obiema bramkami. Bynajmniej nie ujmuje nic Barcelonie ale mi poprostu sie wydaje ze Hiddink przechytrzy hiszpanow.

adiolsztyn 0

adiolsztyn

Użytkownik
Dzisiaj o 20.45 na Stamford Bridge rewanżowe spotkanie półfinałowe LM pomiędzy zespołami Chelsea a Barceloną. Pierwsze spotkanie pokazało fantastyczną myśl taktyczną trenera Guusa Hiddinka, dzięki czemu angielski zespół nie stracił na Camp Nou bramki i wywiózł całkiem niezły dla siebie wynik 0:0. Jednak po tym jak zagrała Barcelona w Gran Derbi rozgramiając zespół Realu nie można być pewnym tego jak oba zespołu zaprezentują się w dzisiejszym spotkaniu. W meczach o bardzo wysoką stawkę od zawsze pamiętam, że Chelsea od początku rusza do ataku. Tak było w pierwszym meczu ćwierćfinałowym z Liverpoolem na ich terenie. Analizując historię spotkań pomiędzy tymi zespołami ciekawym faktem jest to, że to właśnie drużyna Chelsea najczęściej strzelała pierwszą bramkę i prowadziła po 45 minutach. W roku 2000 w ćwierćfinale LM na Stamford Bridge Chelsea już po 38 minutach spotkania prowadziła z Barceloną 3:0. Pięć lat później w 2005 roku w Barcelonie po samobójczej bramce Bellettiego Chelsea także prowadziła do przerwy 1:0. W rewanżu na Stamford Bridge już po 19 minutach gry było 3:0 dla Chelsea! Rok później Chelsea znów prowadziła 1:0 u siebie.. Nie skupiam się tutaj na fakcie, kto wtedy awansował dalej, ale zwracam uwagę na to, że to właśnie Chelsea rusza od pierwszych minut spotkania w tego typu pojedynkach. W pierwszym spotkaniu obu tych zespołów w pierwszej połowie tylko Drogba tak naprawde miał 100% sytuacje. I gdyby to wykorzystał to Chelsea znów prowadziłaby do przerwy. W dzisiejszym spotkaniu Chelsea także musi rzucić się na rywala od pierwszych minut spotkania. Dlaczego? Ponieważ granie na 0:0 nic im nie da - Barca strzela jedną bramkę i do awansu angielski zespół będzie potrzebował ich już dwóch, co przy zespole Barcelony nie musi być takie proste, kiedy mają oni dla siebie już korzystny wynik. Dlatego uważam, że Chelsea w pierwszych 45min strzeli bramkę na 1-0, dzięki czemu myśl taktyczna Hiddinka przy tym wyniku znów będzie pokazana. W jaki sposób? A no taki jak na Camp Nou. Przy korzystnym dla siebie wyniku znów zobaczymy defensywnie nastawioną Chelsea liczącą na ataki z kontr co może im przynieść podwyższenie wyniku i jeszcze spokojniejszą grę. Oba zespoły zagrają w najsilniejszych składach więc napewno możemy spodziewać się ciekawego widowiska. Są pogłoski o kontuzji Henry&#39;ego, ale uważam, że to zasłona dymna trenera Barcy i wystąpi on w tym spotkaniu.

1 połowa -&gt; CHELSEA [3,45]

wdur 0

wdur

Użytkownik
Niestety z powodu urazu kolana nie zagra &quot;nasz&quot; napastnik Thierry Henry
To czy nie zagra będzie wiadomo gdy juz bedziemy znac 11 jakie wybiegną na boisko. Na razie nic nie jest pewne

yarson 0

yarson

Użytkownik
Chelsea - Barcelona
Typ: obie drużyny strzelą gola
Kurs:1,72
Buk: bet365

Analiza: Już dziś na Stamford Bridge zostanie rozegrany 2 półfinał piłkarskiej ligi mistrzów. Na przeciw siebie staną dwie europejskie potęgi piłkarskie. Barcelona w ostatnim spotkaniu ligowym pokonała Real Madryt na wyjeździe aż 6-2 co na pewno poprawiło morale drużyny i umocniło ich wiarę że mogą zakwalifikować się do finału. W pierwszym spotkaniu tych drużyn padł bez bramkowy remis co w lepszej pozycji stawia Barcelonę, gdyż do awansu wystarczy im bramkowy remis, natomiast gospodarze muszą wygrać jeśli chcą grac z Manchesterem United w finale. Mecz na pewno będzie bardzo zacięty i podejrzewam że zobaczymy tu minimum po jednej bramce dla każdej drużyny. W Barcelonie nie zagra dwóch podstawowych obrońców, Puyol za nadmiar żółtych kartek i Marquez który nabawił się kontuzji w poprzednim spotkaniu, co znacznie ułatwia zadanie Drogbie i jego kolegom z drużyny. Mimo że dziś nie zagra Henry uważam że Messi, Iniesta i Eto&#39;o dadzą radę coś ustrzelić. Drużyny spotykały się ze sobą 9 razy i aż 7 razu obu drużynom udało się zdobyć bramki, a na Stamford Barcy tylko raz nie udało się pokonać bramkarza gospodarzy.

Barcelona Chelsea 0:0

Barcelona Chelsea 2:2
Chelsea Barcelona 1:0

Barcelona Chelsea 1:1
Chelsea Barcelona 1:2

Chelsea Barcelona 4:2
Barcelona Chelsea 2:1

Barcelona Chelsea 5:1
Chelsea Barcelona 3:1

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Dzisiaj Barcelona jeżeli przejdzie autobus postawiony przez Chelsea to nie widzę tego zawodnika który tego dokona. Raz, że cała defensywa będzie za nim podążać to w konsekwencji ten zawodnik będzie miał połamane nogi może być czerwień jak i rzut karny w tym momencie. Chelsea tak musi się bronić. Można powiedzieć, że cel uświęca środki i wyeliminowanie Messiego kosztem obrońcy lub pomocnika gospodarzy i tak zadziała na plus niebieskich.
Szczerze wątpię, że będzie to spotkanie podobne do tego z Camp Nou. Chelsea to nie sa jakieś &#39;ogórki&#39;, które boją się Barcelony i będą skupiać się na dażeniu do karnych, a jak coś wpadnie to fajnie. The Blues mają świetną ekipę, nie gorszą od Blaugrany, a do tego grają u siebie i o &#39;murowaniu się&#39; nie ma mowy. Poza tym mówienie, że Chelsea woli wyeliminować z gry Messi&#39;ego i grać w osłabieniu jest iodtyzmem. Nikt w Londynie, na czele z Hiddinkiem nie jest tak głupi, by uciekać się do takich zagrań i celowo grać z jednym graczem mniej. Kibice Barcy muszą uwierzyć, że Messi to nie jest Bóg, a cała Barcelona nie jest drużyną złożoną z robotów. Może w La Liga wszyscy trzęsą portkami przed nimi, ale Chelsea u siebie z pewnością nie będzie skupiać się tylko na defensywie.

olek308 0

olek308

Użytkownik
Panowie powiedzmy sobie szczerze. Szanse są wyrównane. Za Barcą przemawia atak, za Chelsea obrona. Także to się neutralizuje i wychodzi remis. Wszakże wiadomo, że większość jest pewna awansu Barcy to ja jestem właśnie przeciw temu założeniu.
kibicuje zarówno jednej i drugiej drużynie gdyż moja ulubiona odpadła wczoraj i staram się ocenić to spotkanie najobiektywniej jak się tylko da. Co do tego, że Henry nie wystąpi to głupie gadanie bo wiedzą jaka jest stawka i głupi ból kolana jest niedopuszczalny na tym poziomie rozgrywek i choćby mu miało nogę rozerwać to by zagrał, zwłaszcza że to jeden z kluczowych zawodników Barcy.
Osobiście stawiam dwa typy i zapewniam, że któreś z nich padnie napewno.
1. Mecz zakończy się karnymi w których wygra Chelsea.
2. Mecz rozstrzygnie się w regulaminowym czasie na korzyść Barcy.
Gadanie Hiddinka, że będzie atakować i jednocześnie bronić to zadanie niewykonalne, przynajmniej biorąc pod uwagę możliwości zawodników Chelsea grających z taką drużyną jak Barca.
aha, i
dla zainteresowanych zaryzykowałbym nawet postawić inny typ nie mający nic wspólnego z tym co napisałem powyżej.
Otóż, że Barcelona będzie prowadzić przez jakiś czas, (czyli do 1 połowy) przez co atak Chelsea się zwiększy i niedoświadczony Martín Cáceres dopuści się faulu na miarę czerwonej kartki.(niewykluczone też, że w polu karnym czyli typ &quot;czerw.kartka.- Barcelona&quot;) W końcu Chelsea dopnie swego czyli zremisuje.
i tak będą męczyć albo do 120min do karnych lub Barca wcześniej zapewni sobie awans różnicą 1 bramki a Chelsea będzie musiała się zadowolić bramką honorową tak jak wczoraj Arsenal.

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Przecież Caceres nie będzie grał o_0. Tzn. z przedmeczowego punktu widzenia byłoby olbrzymią głupotą Guardioli wystawienie Caceresa obok Pique.

lewy18 15

lewy18

Użytkownik
Zmiany w meczu powyzej 5.5 -1,75 Expekt,
sorry że nic nie napiszę o tym spotkaniu ale nie mam siły bo z roboty wróciłem, a moim zdaniem warto zwrócić na to uwagę, szczególnie przy możliwości dogrywki

tbm 642

tbm

Forum VIP
Przecież Caceres nie będzie grał o_0. Tzn. z przedmeczowego punktu widzenia byłoby olbrzymią głupotą Guardioli wystawienie Caceresa obok Pique.
No to jak zagra Barcelona ? No chyba, ze jakis manewr np. z Abidalem na srodku obrony albo extremalnie z Yaya Toure w parze z Pique. Jest tez Sylvinho. Bo co jak co ale Dani Alves to na srodku raczej nie zagra.

---

Osobiscie meczu nie typuje, ale licze na ciekawe widowisko. Barcelona gra fantastycznie ich gra bardzo mi się podoba, ale... tak na przekór będę chyba kibicowal Chelsea ;)

Podsumowujac z typerskiego punktu widzenia typowanie 1x2 zdecydownie no bet. Jedyne co to szukac typow z innej półki. Mozna przeszukac oferte to moze i cos ciekawego sie znajdzie, ale ja obejrze ten mecz jako kibic.,

kuuba 28

kuuba

Użytkownik
Dokładnie tak:
Alves na prawej, na środku Pique z Abidalem a po lewej stronie Silvinho.
Tzn. Na mój gust tak to będzie wyglądało i tak będzie najlepiej. Wpuszczanie niedoświadczonego Caceresa byłoby zbyt dużym ryzykiem.

magiki 42

magiki

Użytkownik
Szczerze wątpię, że będzie to spotkanie podobne do tego z Camp Nou. Chelsea to nie sa jakieś &#39;ogórki&#39;, które boją się Barcelony i będą skupiać się na dażeniu do karnych, a jak coś wpadnie to fajnie. The Blues mają świetną ekipę, nie gorszą od Blaugrany, a do tego grają u siebie i o &#39;murowaniu się&#39; nie ma mowy. Poza tym mówienie, że Chelsea woli wyeliminować z gry Messi&#39;ego i grać w osłabieniu jest iodtyzmem. Nikt w Londynie, na czele z Hiddinkiem nie jest tak głupi, by uciekać się do takich zagrań i celowo grać z jednym graczem mniej. Kibice Barcy muszą uwierzyć, że Messi to nie jest Bóg, a cała Barcelona nie jest drużyną złożoną z robotów. Może w La Liga wszyscy trzęsą portkami przed nimi, ale Chelsea u siebie z pewnością nie będzie skupiać się tylko na defensywie.
Mikuś, Ty źle to zinterpretowałeś. Chodzi mi o to, że jak ktoś wjedzie wślizgiem w Messiego to raz, że cholernie Go poturbuje, a dwa że za to sędzia będzie skłonny dać mu czerwień. Tutaj działa kwestia psychologiczna, bo sędzia też jest człowiekiem i jak nie popełni błędu sędziując pod cholerną presją to kartka byłaby w takim momencie murowana. Tylko jakiego koloru, to już zależy od reffere. Widzę, że jesteś fanem ligi angielskiej to na pewno wiesz, że oni nie mają skrupułów podczas przerywania akcji i to pod swoją bramką. ???? Dalej, nie mówię, że obie ekipy będą dążyć do karnych, bo to też źle zinterpretowałeś. Jest to mecz podwyższonego ryzyka. Defensywa Barcelony jak wiadomo nie świeci i jeżeli jakiś zawodnik Chelsea wyjdzie sam na sam z bramkarzem to wątpię, żeby obrońcy stali i patrzyli bo każdy wie, że Valdes jak na razie ( z resztą zawsze ) odbiega od normy światowego bramkarza i jego interwencja może być znikoma. Tutaj też może nadarzyć się okazja na kartkę, a jak będzie faul w polu to na karny, proste. Tyle w temacie.
Pozdro.

p.s ktoś wyżej napisał, że jest to mecz no bet pod względem 1X2 i ma cholerną rację. Nawet buki głupieją bo kursy cały czas skaczą ???? Wygrać i awansować może każdy, a że widzę że szykuje się leciutka masówka na grajków z Barcelony, a poza tym jestem fanem ligi angielskiej to jeżeli miałbym typować dałbym Chelsea bez żadnych oporów.:jezora:

uzytkownik-7288 4

uzytkownik-7288

Użytkownik
No niestety dzisiaj Barca zagra bez Henrego (KLIK), a szkoda bo stanowią świetny duet z Messim.
Poza tym jeśli dziś Alex, Nicolas Anelka, Michael Ballack, Dani Alves lub Sergio Busquets dostaną żółtą kartkę nie zagrają w finale, więc wątpię żeby mecz był zbyt ostry mimo że grają o być albo nie być.
Dla mnie awansować może tylko jeden zespół -&gt; Barcelona, graja świetnie, nie odczuwają zmęczenia i cały czas pokazują piękny football. Chelsea w moich oczach nie zasługuje na finał, bo ich gra to &quot;szachy&quot; i kombinowanie, które mi się osobiście bardzo nie podoba. Wynik rzeczywiście ciężko przewidzieć dlatego polecam zagranie na awans Katalończyków po kursie ~1.65.
Miłego oglądania ;)

S 2,7K

sasza73

Użytkownik
tylko włosi moga bronic i wygrywac Dzisiaj barca strzeli gola i ma na 90 % awans W otwartej grze Chelsea wtopi a w zamknietej Barca ma w najgorszym przypadku 120 minut na strzelenie Szanse na awans 70 % dla barcy 30 dla Chelsea. Jesli Chealsea miała grac otwarty futbol to raczej zrobila by to w barcelonie Dzisiaj beda tez murowali

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom