T
0
tichy121212
Użytkownik
Czy któryś bukmacher oferuje obecnie zarówno depozyty Revolutem jak i późniejsze wypłaty na Revolut ewentualnie na karty Mastercard?
no i jak to widzicie teraz czy na taką kartę bezpiecznie przelewać kasę z buka lub wpłacać do buka?Revolut przenosi rachunki powiązane kart prowadzone w PLN dla polskich klientów do Danske Bank w Polsce. Zmiana na razie nie dotyczy rachunków w innych walutach - są one obsługiwane przez bank brytyjski.
Co to oznacza i co daje? Klienci będą mogli zasilać i obciążać Revoluta złotówkami robiąc zwykły przelew Elixir. To dużo szybciej niż SWIFT, a i taniej dla Revoluta. Mój rachunek już jest powiązany z NRB w Polsce (podobno miałem szczęście, bo to jeszcze faza testów), numer banku to 23600018, co formalnie oznacza:
DABA Dział Płatności Masowych czyli dział płatności masowych centrali Danske Banku. Rachunek płatności masowych oznacza, że jest to jakby nasze indywidualne saldo w rachunku prowadzonym dla Revolut - to nie jest konto osobiste! Nie mniej jednak można przelewać na nie kwoty bez limitów typowych dla kart, także np. wynagrodzenie. Limity te zostały niedawno zniesione, Revolut jednak może w dalszym ciągu weryfikować pochodzenie większych kwot (procedury przeciwko praniu pieniędzy). Dotąd miałem obawy co do tego, że banki czepią się obciążenia swoich kart na rzecz Revolut i wprowadzą jakieś prowizje. Teraz taki ruch nie ma wielkiego sensu.
Revolut poinformował dziś, że od teraz przypisane użytkownikom numery rachunków i wydane karty będą rozpoznawane jako polskie. Dzięki temu pierwszemu można m.in. bez problemu podać swoje konto z tej aplikacji w pracy, aby otrzymywać na nie wynagrodzenie. Do tej pory pracodawcy mogli mieć bowiem opory, gdyż taki przelew systemy rozpoznawały jako międzynarodowy. Drugie z kolei definitywnie rozprawi się z sytuacjami, w których bankomaty myślały, że karta nie została wydana w Unii Europejskiej i z tego powodu naliczały tzw. opłatę surcharge (we wrześniu 2018 roku tylko częściowo się z tym uporano).
Revolut co prawda nie zdradził, przy współpracy z którą instytucją udało mu się zaoferować numery rachunków z polskimi numerami IBAN, ale Czytelnicy serwisu Cashless donoszą, że najprawdopodobniej jest to Danske Bank. To bardzo istotna zmiana z punktu widzenia użytkowników (w poprzednim akapicie napisałem dlaczego).
Unibet,Betsafe iMarathonbet .Tam wpłacałem i nie ma problemu.Wyplaty też idą na Revoluta bez problemowocytat z dnia 27 lutego 2020 23:13 przez cristovao
pisałem już kiedyś o kartach z Revoluta, że teraz chyba wydawane są już "polskie" bo Revoluta obsługuje lub obsługiwał bank z oddziałem w Polsce, ktoś taką kartę po grudniu 2018 nabył albo niedawno ma, do kogo należą karty?
wpłacaliście na zagranicznego buka z niej?
dzięki za odpowiedź, od kiedy masz kartę i kto Ci ją przysłał, przyszła zza granicy czy z Polski? jest jakaś informacja do jakiego banku należy czy coś? no bo w sumie jak należy do jakiegoś oddziału z Polski to niczym się nie różni od kart wydanych przez inne banki które są w Polscecytat z dnia 28 lutego 2020 08:14 przez lubuszanin
Unibet,Betsafe iMarathonbet .Tam wpłacałem i nie ma problemu.Wyplaty też idą na Revoluta bez problemowo
Wejdź na Revolut.Karta max do tyg.Konto w GB.cytat z dnia 28 lutego 2020 12:18 przez cristovao
dzięki za odpowiedź, od kiedy masz kartę i kto Ci ją przysłał, przyszła zza granicy czy z Polski? jest jakaś informacja do jakiego banku należy czy coś? no bo w sumie jak należy do jakiegoś oddziału z Polski to niczym się nie różni od kart wydanych przez inne banki które są w Polsce
od kiedy masz tam konto i kartę? niestety dopóki nie założę konta to nie mogę uzyskać kontaktu mailowego, jedynie telefonicznycytat z dnia 28 lutego 2020 17:20 przez lubuszanin
Wejdź na Revolut.Karta max do tyg.Konto w GB.
Regulaminowo 1-4 dni ale praktycznie na drugi dzień jest już na koncie.Cześć, wypłacał ktoś z Was na revoluta w betssonie?
Niestety dzisiaj sobie zażyczyli, żeby zrobić wypłatę na kartę, którą były wpłacane środki, do tej pory zawsze sobie wypłacałem na konto bankowe i pieniądze były nastepnego dnia. Ile trwa wypłata na revoluta?