Czy ktoś korzysta z tego rozwiązania? Nie ukrywam, że mam trochę obawy przed wysyłaniem skanów dokumentów do tej spółki, jednak jeżeli miałbym się zdecydować na weryfikację to bym pewnie przesłał skany prawa jazdy (najmniej danych). Jak jest z działaniem, otrzymujemy od nich kartę VISA którą zasilamy różnymi kanałami i dalej można przelewać poprzez tę kartę do serwisów bukmacherskich? Wypłata również na kartę - o ile serwis pozwala, nie robią problemów? Opłaty i limity wiem jakie są bo sprawdzałem na ich stronie.
Revolut nie jest bankiem. Jest brytyjską spółką z ograniczoną odpowiedzialnością (Ltd) będącą całkowicie poza polskim systemem gwarancji bankowych (BFG). Zasadne jest więc pytanie co stanie się ze zdeponowanymi środkami w przypadku ewentualnej „wywrotki” samej firmy Revolut (jakkolwiek abstrakcyjnie by to nie brzmiało)? Zadałem to pytanie wprost rzecznikowi prasowemu Revolut w Polsce. Oto odpowiedź, którą otrzymałem:
Środki wpłacone na konto Revolut przechowywane są na rachunkach Lloyds Bank, jednego z pięciu największych banków w Wielkiej Brytanii. Revolut nie ma do nich dostępu. W przypadku wspomnianej przez Pana “wywrotki”, pieniądze zostaną wypłacone klientom przez Lloyds Bank. Są one bezpieczne tak długo, jak długo działa Lloyds Bank, a działa już 250 lat. Revolut podlega nadzorowi FCA, brytyjskiemu odpowiednikowi KNF i regulacjom Electronic Money Regulations 2011.