Jaką niespodziankę mogłaby Pogoń sprawić w pucharach jak oni baty w I lidze dostają.
Niby jakie baty Pogoń zbiera? Wytłumacz mi, bo ostatni przegrany mecz zanotowali z walczącym o awans Górnikiem Zabrze 2:0. A tak od końcówki kwietnia na 5 rozegranych meczy, żadnego nie przegrali, no chyba że chodzi ci o mecze z marca, ale co to ma do rzeczy? To tak jakbym ja przytaczał wyniki z zeszłego sezonu i na ich podstawie oceniał szanse Jagiellonii do zakwalifikowania się do pucharów.
lepsze zaplecze stoi za graczami Jagiellonii.
ŻE CO PROSZĘ?!
Popatrzmy obiektywnie, ale na każdej pozycji to Jagiellonia ma lepszego zawodnika lub dwóch.
A Ruch miał słabszych?
Ale zwróćmy uwagę że Niebiescy wpadli w tym momencie w dołek formy.
Parę dni przed meczem w Szczecinie w Chorzowie wygrana z Legią Warszawa w niezłym stylu - to nazywasz dołkiem formy? Nie ośmieszaj się pisząc takie bzdury.
a w drugim chorzowianom sil i chęci starczyło na 45 minut.
Chęci im brakło mówisz? Na to, żeby zdobyć
Puchar Polski i zakwalifikować się do pucharów (gdzie w pucharze de facto mieli stosunkowo łatwiejszą drogę do tych europejskich rozgrywek niż w lidze, gdzie Legia walczyła do ostatniej kolejki)? Sił zabrakło drużynie z czołówki
ekstraklasy na rozegranie 90 minut meczu? Pogoń też od jakiegoś czasu gra co 3 dni i w 90 minucie biegała aż miło po boisku - Ruch zresztą też, ale tego wiedzieć nie możesz bo meczu pewnie nie oglądałeś.
chociaż kto wie czy sami zawodnicy w związku z kłopotami finansowymi nie chcieli odpuścić europejskich pucharów
A awans do pucharów kłopotów finansowych by nie rozwiązał? To chyba obok tego zaplecza najśmieszniejsza rzecz którą napisałeś.
poza tym to Jagiellonia jest gospodarzem meczu, a jak wszyscy wiedzą u siebie są potęgą
Mecz jest grany w Bydgoszczy, a Jagiellonia została wybrana na gospodarza w drodze losowania. Na trybunach tak kolorowo jak w Białymstoku mieć nie będzie bo jest spodziewana grupa kibiców Pogoni (wraz z Legią ok. 8 tys.) a ich ma być 4.5.
Prześledź terminarz, wyniki, wcześniejsze mecze i wtedy się wypowiadaj bo jak na razie z każdym kolejnym zdaniem się ośmieszasz, a prowadzić konstruktywnej dyskusji z kimś kto nie zna żadnych faktów, a widać od początku pisania, że jest cięty na Pogoń raczej mi się prowadzić nie chce.
We wcześniejszych fazach wyeliminowali oni grające w
ekstraklasie Piast Gliwice i Polonię Warszawa (wygrane po 2:0), ale broniące się wtedy przed spadkiem zespoły rozgrywki pucharowe potraktowały
z przymrużeniem oka i wystawiły przeciw Pogoni rezerwowe składy.
Składy w meczach pucharowych z Pogonią:
Piast Gliwice: Nalepa, Kaszowski, Glik, Łudziński, Kowalski, Krzycki, Seweryn, Sedlacek, Maciejak, Chylaszek, Smektała.
Polonia Warszawa: 99. Radosław Majdan - 11. Marek Sokołowski, 5. Piotr Dziewiecki, 2. Dominik Lemanek, 4. Daniel Kokosiński - 21. Marcelo Sarvas, 18. Łukasz Trałka, 17. Tamas Kulcsar, 14. Mariusz Zasada - 6. Damian Jaroń, 9. Michał Chałbiński
Nie za bardzo mi to wygląda na rezerwowe składy, tym bardziej że w lidze obok meczów pucharowych te składy były bardzo podobne.
Ja broń Boże nie uważam, że Pogoń jest faworytem finału bo nie jest, ale jeśli chcecie prowadzić jakąś merytoryczną dyskusję i przedstawiacie argumenty świadczące za Jagiellonią to róbcie to jakoś sprawnie, a nie bierzecie pierwsze lepsze bzdury wyssane z palca.