>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Remes Puchar Polski - FINAŁ 22 maja 2010r.

Status
Zamknięty.
tbm 642

tbm

Forum VIP
REMES PUCHAR POLSKI - FINAŁ
22 maja 2010r.
Bydgoszcz 15:30

Jagiellonia Białystok - Pogoń Szczecin
1 - 1,65 X - 3,55 2 - 5,10
Zapraszam do dyskusji na temat finałowego spotkania. Przypomnę, że zwycięzca będzie reprezentował Polskę w III rundzie eliminacji do Ligi Europejskiej.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Poprawny herb Pogoni Szczecin:

Pogoń jak widać po kursach dalej niedoceniania przez bukmacherów co może nieco dziwić bo z tego co obserwuje ostatnio to Jagiellonia jakiejś wielkiej formy w Ekstraklasie nie prezentuje (wręcz przeciwnie gra dość przeciętnie). Pogoń z drugiej strony gra dobrze, ale Ci którzy patrzą tylko na wyniki tego wiedzieć nie mogą - w ostatnich meczach w Szczecinie odpowiednio z Górnikiem Zabrze i Wartą Poznań do 70 minuty Portowcy byli stroną zdecydowanie lepszą, jednak brakowało trochę szczęścia (nieuznane bramki ze spalonego) czy skuteczności w wykończeniu akcji (sporo niewykorzystanych sytuacji).
Do składu Pogoni powoli wraca Moskalewicz i na finał na pewno będzie już do dyspozycji Piotra Mandrysza. Z drugiej strony pauzować będzie Piotr Petasz, który znany jest szerszej widowni z atomowych uderzeń - niemniej nie uważam tego za duże osłabienie tym bardziej, że w ostatnich meczach prezentował się słabo, a jego strzały na bramkę coś nie mogą wejść (nie licząc szczęśliwego gola w meczu z ŁKS). Największym bólem jest kontuzja Klatta, który powoli się odbudowywał i łapał dobrą formę, szkoda ale w napadzie ma go kto zastąpić.
Na meczu spodziewana jest bardzo liczna grupa sympatyków ze Szczecina (wspomaganych przez kibiców Legii Warszawa) co może dodatkowo zmotywować piłkarzy (chociaż motywacji wielkiej to oni potrzebować nie muszą - taki mecz życia może się już nie powtórzyć).
Kurs 5.10 według mnie znacznie zawyżony, nie wiem za bardzo czym się kierował bukmacher przy jego doborze - ja biorę w ciemno, chociaż ze stawkami szaleć nie będę.

hardsystem 23

hardsystem

Użytkownik
i przy tym herbie bym pozostał. Jagiellonia jak dla mnie nie wygra. Chociaż na papierze lepiej wypada od Pogoni. Chociaż nie jestem kibicem Szczecinian - wręcz przeciwnie, daję na nich pewną 2. Dlaczego ? A to dla tego, że Pogoń ładnie przebrnęła, przez poprzednie mecze, w zasadzie jako czarny koń awansowała do &#39;&#39; ...ej finału &#39;&#39; (1/8, 1/4) i jakoś się jej gra kula. Jaga w lidze kiepsko, w pucharach - no nawet nawet, ale i tak uważam, że taki powrót Pogoni w mistrzowskie szeregi po degradacji to najlepsza z możliwych dróg. W końcu od słynnej &#39;&#39;Brazylijskiej drużyny&#39;&#39; minęło już ho ho.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
i przy tym herbie bym pozostał. Jagiellonia jak dla mnie nie wygra. Chociaż na papierze lepiej wypada od Pogoni. Chociaż nie jestem kibicem Szczecinian - wręcz przeciwnie, daję na nich pewną 2. Dlaczego ? A to dla tego, że Pogoń ładnie przebrnęła, przez poprzednie mecze, w zasadzie jako czarny koń awansowała do &#39;&#39; ...ej finału &#39;&#39; (1/8, 1/4) i jakoś się jej gra kula. Jaga w lidze kiepsko, w pucharach - no nawet nawet, ale i tak uważam, że taki powrót Pogoni w mistrzowskie szeregi po degradacji to najlepsza z możliwych dróg. W końcu od słynnej &#39;&#39;Brazylijskiej drużyny&#39;&#39; minęło już ho ho.
Jaga w lidze kiepsko.... Dosc kontrowersyjna teza biorac pod uwage fakt ze zaczynali na dziesieciopunktowym minusie. Ostatnie mecze troche odpuscili ale bylo to robione wlasnie pod katem tego meczu. Jagielonia ma bardzo silna jak na polskie warunki linie pomocy i mysle ze dzieki temu to oni beda miec inicjatywe. Spodziewam sie podobnego meczu do tego ktory Pogon rozegrala w Chorzowie, nastawia sie glownie na kontry. Widowisko przez to moze ucierpiec no chyba ze padnie szybko bramka to wtedy skonczy sie kalkulacja. Narazie wstrzymam sie z typem na to spotkanie ale blizej mi do Jagi bo moim zdaniem sa faworytem nie tylko na papierze.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Jagiellonia jak dla mnie nie wygra. Chociaż na papierze lepiej wypada od Pogoni. Chociaż nie jestem kibicem Szczecinian - wręcz przeciwnie, daję na nich pewną 2. Dlaczego ? A to dla tego, że Pogoń ładnie przebrnęła, przez poprzednie mecze, w zasadzie jako czarny koń awansowała do &#39;&#39; ...ej finału &#39;&#39; (1/8, 1/4) i jakoś się jej gra kula. Jaga w lidze kiepsko, w pucharach - no nawet nawet, ale i tak uważam, że taki powrót Pogoni w mistrzowskie szeregi po degradacji to najlepsza z możliwych dróg. W końcu od słynnej &#39;&#39;Brazylijskiej drużyny&#39;&#39; minęło już ho ho.
No i jeszcze ho, ho by wrócić w szeregi ekstraklasy.

Finał rządzi się swoimi prawami, ale moim skromnym zdaniem Pogoń jeszcze nie dorosła do takich sukcesów (kibicowsko owszem). To znaczy mówię o tej Pogoni, który niejako została reaktywowana. To wszystko jeszcze jest zbyt świeże. Trzeba przyznać obiektywnie, że więcej w dotarciu do finału było szczęścia niż samych umiejętności. Chwała Mandryszowi za dojście z takim zespołem do samego końca, ale czemu kosztem nie wykorzystanej okazji na awans do ekstraklasy? Ja przynajmniej tak to odbieram. W Szczecinie chyba też będą rozliczać go nie za Puchary, a za brak bądź awans (w tym przypadku mało prawdopodobny)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik

Prezes PZPN Grzegorz Lato nie wręczy trofeum zdobywcy piłkarskiego Pucharu Polski. W sobotę (godz. 15.30) w finale w Bydgoszczy Jagiellonia Białystok zmierzy się z Pogonią Szczecin. W tym samym czasie szef związku będzie w Madrycie na finale Ligi Mistrzów.
&quot;Finał Pucharu Polski pierwotnie miał się odbyć 3 maja, ale ze względu na żałobę narodową po katastrofie prezydenckiego samolotu pod Smoleńskiem termin uległ zmianie. Od dawna miałem zaplanowane spotkania w Madrycie, będą tam władze większości europejskich federacji. Mój wyjazd leży w interesie nie tylko PZPN, ale i polskiej piłki&quot; - wyjaśnił PAP powody nieobecności Lato.

&quot;Niestety jeszcze nikomu nie udało się być w dwóch miejscach jednocześnie. Zdaję sobie sprawę, że powinienem być w Bydgoszczy, ale nie będzie to możliwe. Zastąpi mnie wiceprezes Antoni Piechniczek. Obecny będzie też niemal cały zarząd związku. Puchar Polski to impreza prezydencka, więc zaprosiliśmy pełniącego obowiązki głowy państwa marszałka Sejmu Bronisława Komorowskiego. Powinien być również minister sportu Adam Giersz&quot; - dodał prezes PZPN.

Finał to nie jedyne ważne spotkanie, które z powodów służbowych opuści Lato. Nie zobaczy także spotkań towarzyskich reprezentacji Polski z uczestnikami tegorocznego mundialu - Serbią (2 czerwca) i Hiszpanią (8 czerwca).

&quot;Na początku czerwca będę uczestniczył w obradach Komitetu Sterującego UEFA w Nyonie, gdzie będą omawiane sprawy związane z mistrzostwami Europy 2012 roku w Polsce i na Ukrainie. Z kolei 6 czerwca wylatuję do RPA, gdzie w dniach 8-10 czerwca odbędzie się Kongres FIFA. Na miejscu obejrzę mecz otwarcia mundialu i spotkanie Argentyny z Nigerią&quot; - zakończył Grzegorz Lato.

▶http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lato-nie-wreczy-Pucharu-Polski,artykul,76364,1,279.html
-------------------------
Nie ma to jak ustalic takowy termin kolidujący z meczem Champions League i potem samemu się na meczu nie pojawic ????
Kolejny przykład jak PZPN olewa sobie dobro i wizerunek futbolu w Polsce.

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Lato faktycznie olał sprawę. Po cholerę przekładali z niedzieli na sobotę? No po cholerę!? Jak on traktuje w takim razie te rozgrywki? Po macoszemu? Będzie się teraz wymigiwać, że jakby w Madrycie go nie było to z kolei mielibyśmy przesrane w FIFIE itd... Chore to wszystko.

Wypowiedź Piotra Mandrysza, trenera Pogoni przez finałem:
http://www.naszaliga.pl/news/mandrysz,,zrobic,ostatni,krok,.html?

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Podobno w finale może nie wystąpić Frankowski. Jeśli tak się stanie to Jadze może być bardzo ciężko o zwycięstwo. Po takim kursie ja nie będe ryzykował choć mam nadzieję, że to właśnie drużyna Probierza sięgnie po to trofeum. Za cały sezon, który dla Jagielloni był udany należy im się wygrana w PP.

sutek 79

sutek

Forum VIP
Dla mnie zwyciezca może być tylko jeden Jagiellonia Białystok . Pogón gra bardzo słabo w rundzie rewanżowej, w Szczecinie spinali się na awans a niewiem nawet czy bedą w pierwszej piątce. Ekstrklasa i I liga to różnicą którą jutro zobaczymy w Bydgoszczy. Frankowski nawet jak nie zagra to nie będzie tragedii, Franek ostatnio nie jest w super formie, nawet w ostatnim meczu miał jedną stu procentową sytuację której aż ja się zdziwiłem dlaczego Franek nie strzelił. Dla mnie Jaga na 100% wygra ten mecz ????

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Jagiellonia napewno jutro zagra bez Cionka-zastępować go będzie El Mehdi.Niepewny jest również występ Tomasza Frankowskiego,ale jestem dobrej myśli i uważam,że Franek ostatecznie jutro pomoże swoim kolegom sięgnąć po puchar.

Przewidywane składy wg Jagiellonia.pl
Pogoń Szczecin: Janukiewicz - Mysiak, Hrymowicz, Jarun, Nowak, Pietruszka, Mandrysz, Bojarski, Rogalski - Moskalewicz, Lebedyński.
Jagiellonia Białystok: Sandomierski - Lewczuk, Skerla, El Mehdi, Norambuena - Bruno, Grzyb, Hermes, Lato - Grosicki, Frankowski.
Sędzia: Robert Małek (Zabrze).

Jutro Puchar dla Jagi,niema innej opcji ????

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Sutek nie zgodzę się z Tobą. Jeżeli Frankowski by nie zagrał to byłoby to bardzo duże osłabienie. On jedną akcją może przechylić szalę zwycięstwa na korzyść Jagi. Dodatkowo najlepiej wykonuje w drużynie karne co może mieć kluczowe znaczenie przy konkursie jedenastek jeśli wynik byłby remisowy. To, że ostatnio nie strzelał goli to nie znaczy, że jest w słabszej formie.Pomijam fakt, że to kapitan i ma ogromny wpływ na resztę drużyny.
Praktycznie dotyczy to również Grosika, który pełni taką samę rolę oprócz oczywiście tego ostatniego zdania.
Nawet jestem gotów zaryzykować tezę, że bez Franka i Grosika Jagiellonia miałaby bardzo duże problemy z utrzymaniem się w lidze.

sircoen 0

sircoen

Użytkownik
Frankowski jutro zagra na pewno , ale czy od pierwszej minuty to już nie wiadomo. Na ostatnim czwartkowym treningu nie brał udziału w zajęciach aby nie obciążać achillesa i żeby jakaś przypadkowa kontuzja się nie przyplątała. W środę trenował normalnie, a odpoczynek w celu uzyskania świeżości na sobotę. Ponadto jest to klasyczna zagrywka na uśpienie czujności rywala. Już nie raz wg sztabu trenerskiego był szpital, zawodnicy gorzej wyglądali niż po wojnie, a jak przychodziło do meczu to itak zawsze wszyscy grali.
Największy minus to brak Cionka w składzie, ponieważ bez pary Skerla - Cionek to obrona Jagi gra żenująco słabo ????
EDIT: na 200% w bramce zagra Gikiewicz, a nie Sandomierski. Chyba że ten pierwszy się połamie

robbn 23

robbn

Użytkownik
Pogón gra bardzo słabo w rundzie rewanżowej (...)
Wyniki ma słabe, a co do samej gry to bym się spierał (szczególnie jeśli chodzi o ostatnie 5-6 spotkań). Finał to finał jedni i drudzy będą grali na maksimum swoich możliwości.
Na pewno Jagiellonia nie jest drużyną lepszą od Ruchu Chorzów (co widać po jej grze i męczarniach w lidze), z którymi Pogoń poradziła sobie w poprzednim meczu - mało tego w drugim spotkaniu przez 60-70 minut była drużyną zdecydowanie lepszą i tylko szczęściu Ruch zawdzięcza, że tego spotkania nie przegrał.
Dla mnie wynik finału to sprawa otwarta, Jagiellonia jest faworytem na papierze, ale w takim meczu według mnie większej roli to nie odegra. Pogoń ostatni raz w finale Pucharu Polski grała bardzo dawno i możliwe, że na powtórkę trzeba będzie liczyć kolejnych kilkanaście lat - dla większości zawodników jest to jak na razie najważniejszy mecz w karierze i na pewno wszyscy będą grać na 200 procent, a w meczu z lepszymi drużynami Pogoń grać potrafi vide ostatnie mecze z ŁKS w Łodzi, z Górnikiem w Szczecinie (pomimo nienajlepszych wyników końcowych Pogoń była drużyną lepszą) czy w Pucharze Polski z Ruchem, Polonią Warszawa i Piastem Gliwice. Dodatkowo to na Jagiellonii ciąży większa presja, bo wszyscy uważają ich za faworytów i większość mediów złote medale za puchar już im powiesiła na szyi.
Podsumowując powtarza się sytuacja sprzed meczu półfinałowego z Ruchem, gdzie Pogoń była przez absolutnie wszystkich skazywana na porażkę. Stawiajcie śmiało all inny na Jagiellonię z handi 3 bramkowym, żebyście tylko później nie płakali na forum, że Pogoń znów wygrała na farcie, przeciwnicy się kładli, a trawa była za wysoka ;)

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Podobno w finale może nie wystąpić Frankowski. Jeśli tak się stanie to Jadze może być bardzo ciężko o zwycięstwo. Po takim kursie ja nie będe ryzykował choć mam nadzieję, że to właśnie drużyna Probierza sięgnie po to trofeum. Za cały sezon, który dla Jagielloni był udany należy im się wygrana w PP.
Nic podobnego, Franek zagra o czym sam powiedział:
http://www.naszaliga.pl/news/frankowski,,liczymy,na,kibicow,.html?

By Ass: No to świetna wiadomośc dla stawiających na Jagę.. ;)

K 0

krycha1101

Użytkownik
Niektórzy to chyba bujają w obłokach, że Pogoń wygra ten mecz, co najwyżej uda im się zremisować, jednak stawiam na Jagiellonię, bo jest po prostu lepsza, a w ostatnich meczach nie grali w najsilniejszym składzie. Franek jest zdrowy, tylko chciał sobie odpocząć, to nie była kontuzja tylko skutki sezonu, a w jakim wieku jest wszyscy wiemy. Pamiętajmy o Grosickim. Chłopak nie strzela ale notuje sporo asyst, przy wysokich i niezbyt szybkich obrońcach Pogoni Grosik będzie sobie dobrze radził. W środku pola Jagiellonia zdominuje Pogoń, ponieważ ma jedną z najlepszych pomocy w lidze(Hermes, Grzyb, Bruno, Lato). W tej rundzie, gdy w środku grali Ci czterej pomocnicy żadna drużyna nie dała rady rozgrywać piłki(nawet Lech u siebie nie dawał sobie rady, a także Wisła). Pogoń cały mecz będzie się bronić i liczyć na kontry.

ramzesa 15,6K

ramzesa

Forum VIP
Ciekawa opcja to under 2,5. Obie drużyny niezbyt nastawiają się na ofensywę. Propagują raczej spokojny styl gry oraz bardzo zachowawczy. Pogoń w otwartą walkę się nie wda, a będą wyczekiwali szybkich kontr. Obrona Portowców dobrze odpierała ataki Ruchu Chorzów to myślę że z Jagą nie będą mieli problemu. Pogoń to nie chłopiec do bicia za jakiego uważano drużynę że Szczecina przed meczem z Ruchem. Kadre mają solidną, ale do awansu niestety czegoś im brakuje. Plan taktyczny w poprzednim meczu się sprawdził - tym razem powinno też poskutkować. Po takim kursie biorę zwycięstwo w PP Pogoni w ciemno, ale głównym typem będzie under 2,5 ;)

neptun17 0

neptun17

Użytkownik
Ja myślę, że Puchar Polski zdobędzie Pogoń Szczecin. Może mieli trochę szczęscia po drodze, ale ono sprzyja lepszym. 7-5 to wynik który mnie zaskoczył ???? Szczecin raczej nie wejdzie do ekstraklasy a Jaga się w niej utrzymała. Na ten mecz trzeba spojrzeć przez pryzmat Ligi Europejskiej. I wydaje mi się że Pogoń mogłaby sprawic w niej jakąś niespodziankę. o fazy grupowej raczej nie wejdzie, ale będzie ostro walczyć. Pogon ostatnie 3 mecze w PP zremisowała. W swojej klasie rozgrywkowej w końcówce seoznu nie radzi sobie za dobrze. Mecz nie odbywa się na stadionie żadnej z walczących o trofeum drużyn więc szanse są wyrównane. Jak już mówilem stawiam na druzyne z zachodnio-pomorskiego

sircoen 0

sircoen

Użytkownik
Ja myślę, że Puchar Polski zdobędzie Pogoń Szczecin. Może mieli trochę szczęscia po drodze, ale ono sprzyja lepszym. 7-5 to wynik który mnie zaskoczył ???? Szczecin raczej nie wejdzie do ekstraklasy a Jaga się w niej utrzymała. Na ten mecz trzeba spojrzeć przez pryzmat Ligi Europejskiej. I wydaje mi się że Pogoń mogłaby sprawic w niej jakąś niespodziankę. o fazy grupowej raczej nie wejdzie, ale będzie ostro walczyć. Pogon ostatnie 3 mecze w PP zremisowała. W swojej klasie rozgrywkowej w końcówce seoznu nie radzi sobie za dobrze. Mecz nie odbywa się na stadionie żadnej z walczących o trofeum drużyn więc szanse są wyrównane. Jak już mówilem stawiam na druzyne z zachodnio-pomorskiego
koleś jaraj mniej ziela, to wyjdzie ci na zdrowie. Jaką niespodziankę mogłaby Pogoń sprawić w pucharach jak oni baty w I lidze dostają. W el do LE to mogą sprawić co najwyżej niespodziankę typu 10 do zera i Pogoń wstyd na całą Europę zżera. A Jaga ma szanse na jakieś mniejsze baty ;)

Popatrzmy obiektywnie, ale na każdej pozycji to Jagiellonia ma lepszego zawodnika lub dwóch. A najlepszy gracz ze Szczecina gra w Białymstoku i jest nim Grosicki. Doświadczenie, umiejętności, trener i lepsze zaplecze stoi za graczami Jagiellonii.
Wszyscy podniecają się że Pogoń wyeliminowała Ruch. Ale zwróćmy uwagę że Niebiescy wpadli w tym momencie w dołek formy. Mecze co 3 dni i podróże z jednego końca na drugi koniec Polski i zbyt krótka ławka zrobiły swoje. W pierwszym meczu powinno być z 5 - 0 dla Ruchu, ale jak się skończyło to wiemy. Jeden strzał rozpaczy i 1-1, a w drugim chorzowianom sil i chęci starczyło na 45 minut. chociaż kto wie czy sami zawodnicy w związku z kłopotami finansowymi nie chcieli odpuścić europejskich pucharów, bo w lidze też robili wszystko żeby w eliminacjach nie zagrać.
Co do Jagi. Za końcówkę sezonu to bym zawodnikom kazał na kolanach do częstochowy iść. W momencie kiedy się utrzymali zupełnie odechciało im się grać i olali ligę, nastawiając się na PP - zwłaszcza że i tka dostali premie za 6 miejsce ( nie ma to jak ambicja co nie?). Jak wygrają to wybaczę jak przez swoje kunktatorsko wtopią to łatwego życia mieć nie będą. Kilku zawodników chętnie wypromuje się w LE dlatego będą gryźć trawę. poza tym to Jagiellonia jest gospodarzem meczu, a jak wszyscy wiedzą u siebie są potęgą ;).
gdyby grał Cionek to zwycięstwo Jagi byłoby na 98 %, a tak mimo wszystko portowcy mają szanse.
Jednak piłka nożna to loteria i każdy wynik może się zdarzyć. Nie tacy faworyci przegrywali w teoretycznie pewnych finałach, więc każdy wynik przyjmę z pokorą. Całym sercem jestem za Jagą i wierzę, że wygrają i następnie wylosują Juventus, abym mógł swoje dwie ulubione drużyny obejrzeć w dwumeczu :]

neptun17 0

neptun17

Użytkownik
mówiłem, że do grupowej nie wejdzie, niespodzianką w moim odczuciu może być jakiekolwiek zwycięstwo, ale jak człowiek tego nie napisze to znaczy że jest kompletnym idiotą. Będę imo wszystko kibicował Pogoni w finale. Jeszcze dwa tygodnie temu trener piłkarzy Pogoni Szczecin Piotr Mandrysz uważał, że priorytetem jest dla jego klubu awans do ekstraklasy. Obecnie, po słabszych występach w lidze, priorytetem stało się sięgnięciu po Puchar Polski.
4 maja Pogoń zremisowała z trzecim zespołem ekstraklasy - Ruchem Chorzów 0:0, co po wyjazdowym remisie w pierwszym spotkaniu 1:1 dało &quot;Portowcom&quot; awans do finału. We wcześniejszych fazach wyeliminowali oni grające w ekstraklasie Piast Gliwice i Polonię Warszawa (wygrane po 2:0), ale broniące się wtedy przed spadkiem zespoły rozgrywki pucharowe potraktowały z przymrużeniem oka i wystawiły przeciw Pogoni rezerwowe składy. Mówiłem że awans jest dla Pogoni szczęśliwy, ale skoro już tak daleko zaszli, to powinni zagrać na maximum swoich możliwości. Chłopie, wiekszej kompromitacji niż Wisła rok temu w eliminacjach do Ligi Mistrzów nie jest w stanie powtórzyć żaden zespół.

robbn 23

robbn

Użytkownik
Jaką niespodziankę mogłaby Pogoń sprawić w pucharach jak oni baty w I lidze dostają.
Niby jakie baty Pogoń zbiera? Wytłumacz mi, bo ostatni przegrany mecz zanotowali z walczącym o awans Górnikiem Zabrze 2:0. A tak od końcówki kwietnia na 5 rozegranych meczy, żadnego nie przegrali, no chyba że chodzi ci o mecze z marca, ale co to ma do rzeczy? To tak jakbym ja przytaczał wyniki z zeszłego sezonu i na ich podstawie oceniał szanse Jagiellonii do zakwalifikowania się do pucharów.
lepsze zaplecze stoi za graczami Jagiellonii.
ŻE CO PROSZĘ?!
Popatrzmy obiektywnie, ale na każdej pozycji to Jagiellonia ma lepszego zawodnika lub dwóch.
A Ruch miał słabszych?
Ale zwróćmy uwagę że Niebiescy wpadli w tym momencie w dołek formy.
Parę dni przed meczem w Szczecinie w Chorzowie wygrana z Legią Warszawa w niezłym stylu - to nazywasz dołkiem formy? Nie ośmieszaj się pisząc takie bzdury.
a w drugim chorzowianom sil i chęci starczyło na 45 minut.
Chęci im brakło mówisz? Na to, żeby zdobyć Puchar Polski i zakwalifikować się do pucharów (gdzie w pucharze de facto mieli stosunkowo łatwiejszą drogę do tych europejskich rozgrywek niż w lidze, gdzie Legia walczyła do ostatniej kolejki)? Sił zabrakło drużynie z czołówki ekstraklasy na rozegranie 90 minut meczu? Pogoń też od jakiegoś czasu gra co 3 dni i w 90 minucie biegała aż miło po boisku - Ruch zresztą też, ale tego wiedzieć nie możesz bo meczu pewnie nie oglądałeś.
chociaż kto wie czy sami zawodnicy w związku z kłopotami finansowymi nie chcieli odpuścić europejskich pucharów
A awans do pucharów kłopotów finansowych by nie rozwiązał? To chyba obok tego zaplecza najśmieszniejsza rzecz którą napisałeś.
poza tym to Jagiellonia jest gospodarzem meczu, a jak wszyscy wiedzą u siebie są potęgą
Mecz jest grany w Bydgoszczy, a Jagiellonia została wybrana na gospodarza w drodze losowania. Na trybunach tak kolorowo jak w Białymstoku mieć nie będzie bo jest spodziewana grupa kibiców Pogoni (wraz z Legią ok. 8 tys.) a ich ma być 4.5.
Prześledź terminarz, wyniki, wcześniejsze mecze i wtedy się wypowiadaj bo jak na razie z każdym kolejnym zdaniem się ośmieszasz, a prowadzić konstruktywnej dyskusji z kimś kto nie zna żadnych faktów, a widać od początku pisania, że jest cięty na Pogoń raczej mi się prowadzić nie chce.
We wcześniejszych fazach wyeliminowali oni grające w ekstraklasie Piast Gliwice i Polonię Warszawa (wygrane po 2:0), ale broniące się wtedy przed spadkiem zespoły rozgrywki pucharowe potraktowały z przymrużeniem oka i wystawiły przeciw Pogoni rezerwowe składy.
Składy w meczach pucharowych z Pogonią:
Piast Gliwice:
Nalepa, Kaszowski, Glik, Łudziński, Kowalski, Krzycki, Seweryn, Sedlacek, Maciejak, Chylaszek, Smektała.
Polonia Warszawa: 99. Radosław Majdan - 11. Marek Sokołowski, 5. Piotr Dziewiecki, 2. Dominik Lemanek, 4. Daniel Kokosiński - 21. Marcelo Sarvas, 18. Łukasz Trałka, 17. Tamas Kulcsar, 14. Mariusz Zasada - 6. Damian Jaroń, 9. Michał Chałbiński
Nie za bardzo mi to wygląda na rezerwowe składy, tym bardziej że w lidze obok meczów pucharowych te składy były bardzo podobne.
Ja broń Boże nie uważam, że Pogoń jest faworytem finału bo nie jest, ale jeśli chcecie prowadzić jakąś merytoryczną dyskusję i przedstawiacie argumenty świadczące za Jagiellonią to róbcie to jakoś sprawnie, a nie bierzecie pierwsze lepsze bzdury wyssane z palca.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom