Tournament Winner :
El Rafa Nadal
Oglądając turnieje zarówno w Montrealu jak i Cincinnati można było zauważyc naprawdę dobrze grającego Nadala. Może oczy mnie mylą, ale wydaję mi się, że jego forma i sposób prowadzenia gry rośnie w kierunku tego co oglądaliśmy w czasię jego wystepów na kortach Flushing Meadows w roku 2010. W trakcie meczu z Novakiem Djokovicem, Nadal zaserwował 7 asów , popełniając tylko 1 DBF. Agresywny sposób prowadzenia wymian , szukanie kończących uderzeń - to właśnie to co Hiszpan prezentował w wygranym przez niego US z roku 2010. Oczywiscie należy przejść do przeciwników : Del Potro , Federer , Murray , Djokovic. Serb mimo braku wyników w ostatnim czasie def. by Nadal ( Montreal ), def. by Isner ( Cincinnati ) w moich oczach wygląda naprawdę groznie. Wiemy, że wyniki bywają często mylące , ale jeżeli Hiszpan utrzyma ciągłość gry , prawdopodobnie do dotrze do finału gdzie spotka się wdg mnie własnie z Novakiem. Del Potro i Federer - wdg mnie bez szans na triumf. Pozostaje kwestia obrońcy tytułu oraz tego w której częsci drabinki zostanie orzstawiony. Andy jest graczem nieprzewidywalnym , wygrał Wimbledon ( trafiłem ), ale teraz nie błyszczy. Jeżeli zostanie rozstawiony z połówce Nadala ( 2 najwyżej rozstawiony ), to będzie on główna przeszkodą na drodze do finału. Jezeli jednak w połówce Djokovica , to pozostanie trzymac kciuki , że wyeliminuje Nole i wypadnie finał
Anglia-
Hiszpania. Typ na Nadala dosc solidny polecam.