>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Rap

B 0

berbec

Użytkownik
Tu możecie się wypowiadać na temat rapu.

Jest jedna zasada:
&quot;Nie znasz się i opierasz się na stereotypach-nie wypowiadaj się!!!!&quot;

Zaczynamy: ????

Pierwszy podtemat:
Co sądzicie o kondycji polskiego rapu??

roman_katecheta 2

roman_katecheta

Użytkownik
myslalem ze w polsce mamy doczynienia bardziej z hip hopem;) poza tym peja... no coz o gustach sie nie dyskutuje ale jak dla mnie ten pan nic ciekawego nie pokazal...
kaliber 44
paktofonika
poza nimi nic ciekawego sie nie pojawilo, no moze jeszcze zip sklad
pozdro

dziubu 0

dziubu

Forum VIP
Osobiście Hip-Hopu i tym podobnych słuchałem już dawno temu (obecnie cięższe klimaty)
ale śmiało moge powiedzieć że polski HH schodzi na psy. Masa nowych ziomków którzy
chcą sporóbować swoich sił w rymowaniu i zabłysnąć tak na prawde nic nie wnosi do tego
gatunku. Czasy taki składów jak PFK czy K44 czy już nie tak dawno WWO to było coś =)
A z obecnych raperów (czy jak sie na nich mówi) jedyny jaki wg. mnie sie wyróżnia to
chyba Fenomen. Tyle ...

al_capone 29K

al_capone

Gangster
Ja też od bardzo dawna słucham Hip-Hopu. Teraz bardziej przerzuciłem się na techno, Trance. Aczkolwiek, jeszcze od czasu do czasu posucham Hip-hopu ale tego starszego. Kaliber 44 (Magik układał fantastyczne teksty) Paktofonika (super) Grammatik, Molesta... a z bardziej nowszych to Pokahontaz,WWO, WSZ, HST, PiH, Płomień 81... Obecnie mam 141 albumów z HH, oczywiście z polskim, bo tylko takiego słucham...

B 0

berbec

Użytkownik
Jestem ciekawe, dlaczego wszyscy jak sie ich pytam czego z rapu słuchają, to odpowiadają:
&quot; Oooo teraz to nie słucham kiedyś tak Paktofonika i Kaliber tylko dobry jest&quot;
Przecież jest wiele składów też dobrych :?

No cóż myślę, że się mylicie mówiąc, że w Polsce nie ma rapu tylko jest hip hop.
Hip hop to kultura ( jak kto woli subkultura ) w której w skłóad wchodzą: rap, djing, graffiti, break-dance.
Więc nie możecie powiedzieć, że nie ma rapu :x

Możecie najwyżej powiedzieć, że jest tylko hiphopolo.
Ale to też nie prawda, bo oprócz Veby i 18L jest także kilka szanowanych i zacnych składów.

Więc to też nie jest prawda. A jeśli chodzi o USA, to myślicie, że Fifty jest hardkorowiec??
No jest powiedzmy, że dostał ileśtam kulek, ale to jest komercja i kropka.
Chodzi o zarabianie kasy i wogóle to Fifty jest kiepski, jeśli chodzi o styl, ma tylko dobre bity i za to go lubią ludzie w Polsce np.

Bardzo mnie wkurza w Polsce to, że jak się pytam kogoś czego słucha, to on odpowiada, że Techno i hip hop.
Dobra, może ktos ma szerokie gusta, ale to bardzo mało prawdopodobne, żeby ktoś tego słuchał razem.
To tak jakby, ktoś słuchał, no nie wiem, np. mettaliki i beethovena :wink:

Takie jest moje zdanie, nie obrażajcie się. :wink:

dziubu 0

dziubu

Forum VIP
To zależy czy obecnie czy wogóle kiedykolwiek?
Obecnie wydaje mi sie, że Fenomen lub AbraDab.
Kiedyś to tak jak pisałem wcześniej PFK i K44 (szczególnie texty Magika :wink: )

niedzwiedzmj 0

niedzwiedzmj

Użytkownik
1.ostatnio ludzie popadli w stereotyp ze hip hop to mezo verba czy jeden osiem l :/:/:/
niektorzy mysla ze hip hop to obrazanie i klniecie ;/;/taka oprawke nadaly media ;/;/
jest przeciez wiele tekstow mowiacych o problemach albo imprezach gdzie sporadycznie pojawi sie jakies przeklenstwo ;]
2. najlepsi polscy mc to : -śp.magik, rahim, fokus ==&gt;&gt; po prostu ich teksty nie sa tylko dla wiesniakow tylko dla inteligentnych ludzi ;] takuich jakich oni sami byli/są
o.s.t.r. ==&gt;&gt; jego freestyle mnie rozwala, ma ogromny łeb do tekstow
Donguralesko ==&gt;&gt; niebanalne teksty o wszystkim ????

B 0

berbec

Użytkownik
Rap w Polsce Laughing . Co nowsi raperzy to &quot;lepsi&quot;
No to powiedz o kimś z zagranicy np z USA, co tam jest 50 cent i eminem??
No są dobrzy niektórzy, ale nie narzekajcie na Polskę.
Przecież jest wielu &quot;nowych&quot; i dobrych :roll:

misiek_1212 10,6K

misiek_1212

Użytkownik
Jak sa tu zagorzali hip hopowcy to niech podadza jakies nazwy nowch albumow ???? ???? Polskich i Amerykanskich ???? A najlepiej jakas strone z aktualnymi wiadomosciami ???? ????

L 45

laha

Forum VIP
Co nowsi raperzy to &quot;lepsi&quot;
Z tym się zgodze...chociarz #wymiar,Kaliber44 mają niezłe utwory...Lecz w Polsce to Ci &quot;Raperzy&quot; chodza w dresach po krok i myślą ze są &quot;dobzi&quot;... W POlsce pojęcie raper nieznaczy to samo co w Ameryce..niestet...

Co do Amerykanskiego rapu to chyba tylko 50cent i Eminem...(tylko tego słucham)

B 0

berbec

Użytkownik
Z tym się zgodze...chociarz #wymiar,Kaliber44 mają niezłe utwory...Lecz w Polsce to Ci &quot;Raperzy&quot; chodza w dresach po krok i myślą ze są &quot;dobzi&quot;... W POlsce pojęcie raper nieznaczy to samo co w Ameryce..niestet...

Co do Amerykanskiego rapu to chyba tylko 50cent i Eminem...(tylko tego słucham)
Dlaczego tylko Kaliber?? :roll: I nie chodzą w dresach :roll: No rzeczywiście tylko amerykański rap jest dobry, szczególnie 50 cent i eminem ???? wiesz, wogóle co oni mówią?? 50 cent ma dobre bity tylko i hajs i się wozi, to jest takie dobre??

dziubu 0

dziubu

Forum VIP
50 cent ma dobre bity tylko i hajs i się wozi
A ty byś nie chciał pojeździć takim Cadillac&#39;iem Escalade rodem z NFSU2? Np. ja bardzo!

wiesz, wogóle co oni mówią??
Akurat z angielskim u mnie bardzo dobrze i wiele rzeczy rozumiem ze słuchu. A reszte, której
nie załape podczas słuchania to www.teksty.org i sobie tłumacze.

Dlaczego tylko Kaliber??
Bo to jedyny polski skład, który tak to ujme się nie starzeje. Mimo tego, że kawałki były
nagrywane dawno, gdyby zgłębić je bardziej to nie są one jak ktoś mi kiedyś powiedział
&quot;Kaliber ma puste teksty, a szczególnie FILM. Pierd**ą coś tylko od rzeczy żeby do rymu było&quot;.
Wręcz przeciwnie są o wiele mądrzejsze od tekstów nie jednego rapera obecnie.

Ogółem hip-hop/rap w polsce leży i tyle. Wymienie jeszcze tylko pseudo raperów takich jak
Mezo ???? , Verba ???? itp. To jest ten wielki polski hip-hop?? 8)

Do góry Bottom