???? Orlando Magic -
L.A.Clippers (HC 0/
-1,5)
Typ:
2
Kurs: 1,95
Buk: bet365
Analiza:
Ponownie gram na Clippers. Lekki HC. Jeśli Clippersi wygrają to myślę, że powinni wygrać ok. powyżej 3-4 pkt. Magic mogłoby się wydawać, że wyszli z ogromnego kryzysu w którym byli - wysoko przegrane parę kolejnych spotkań w tym kompromitacje z Bostonem. Ostatnie 3 mecze to 3 zwycięstwa z rzędu. U siebie z Wizards i Cavs i na wyjeździe z Pacers. Wg mnie jednak wcale dobrze w drużynie się nie dzieje:
Glen Davis został zawieszony przez
Orlando Magic na dwa mecze, ponieważ podczas jednego z treningów zespołu doszło do nieprzyjemnego zdarzenia, gdy Davis wdał się w dość krzykliwą rozmowę z trenerem zespołu -
Stanem Van Gundy.
Van Gundy dla mnie osobiście już dawno powinien pożegnać się z Magic, no ale cóż...Obydwie drużyny po dniu przerwy. Clippersi poprzedni mecz z Wizards spokojnie wygrany, więc i bez przemęczenia. Niby kolejny wyjazd, ale wg mnie jeśli się zepną i nie zagrają tak słabo jak całkiem nie dawno z Denver to powinni wygrać z Magic. No i oczywiście jeśli dadzą radę z Howardem - choć akurat ostatnio gra tylko i wyłącznie na niego nie wygląda najlepiej. U Clippersów bez osłabień - pełny skład. W Magic wyżej wspomniana kłótnia, choć niby wyjaśniona między Davisem a Van Gundym, ale jednak najlepiej to nie wpływa na chemię w drużynie. Do tego nie pewny występ Nelsona.