>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Ranking NBA 2011/2012

Status
Zamknięty.
honcho 4

honcho

Użytkownik
PHO Suns- MEM Grizzlies
Grizzlies - 5
2.00
bet365
Około miesiąc temu napisałem, że Phoenix Suns to dla mnie jedna z najsłabszych ekip na zachodzie, od tego czasu zdania nie zmieniłem, a moją opinie potwierdza zarówno bilans 6-12, miejsce w tabeli, a także ich wczorajszy występ przeciwko Tblazers.
Dziś przyjdzie im się zmierzyć we własnej hali z Memphis Grizzlies (bilans 10- 8), ekipą która w mojej opinii pod względem potencjału bije w tym momencie Suns na głowę.
Goście dzisiejszego meczu po poprzednim jakże udanym sezonie, w którym dotarli do półfinału konferencji, w tym z pewnością marzą o powtórzeniu ubiegłorocznego sukcesu, o co raczej będzie ciężko, ale kto wie? Memphis to młoda i niezwykle utalentowana ekipa, a seria 7 zwycięskich meczów z rzędu którą Grizzlies zanotowali niedawno na pewno potwierdza możliwości jakie drzemią w tej drużynie.
Największą siłą gości dzisiejszego meczu, jest to czego w moim zdaniem brakuje, w tym roku Suns, czyli mocna, wyrównana pierwsza 5- Conley, Mayo, Gay, ZAch, Gasol, czego dowodem niech będzie to, że nawet pod nieobecność Randolpha, który przecież jest bardzo ważnym elementem tej drużyny, potrafili odnotować wspomnianą serię.
Jeśli chodzi o Phoenix solidni Nash (13.9 ppg) i Hill (9.4 ppg) to jednak trochę mało, do tego można dorzucić Gortata, który w słabej w tym roku ekipie Suns prezentuje się dobrze, ale poza wspomnianymi reszta wygląda mizernie.
Myślę, że kluczowym dla losów meczu elementem będzie trójka obwodowych zawodników Memphis- Conley (12.8ppg, 2.7 spg- lider w NBA), Mayo (11.9 ppg), a przede wszystkim Rudy Gay (18.7 ppg), na którego nie widzę odpowiedzi po stronie Suns.
Pojedynek Gortat - Gasol widzę na korzyść Hiszpana, który pod nieobecność Zacha świetnie wywiązuje się z roli lidera formacji podkoszowej Grizzlies, notując średnio 15,2 ppg, 10.3 rpg, 2,2 bpg (5 wynik w lidze) oraz 1.1 spg.
Po wspomnianej serii 7 spotkań wygranych z rzędu, Memphis zanotowało 2 kolejne porażki, mecz ze słabymi, grającymi b2b Suns, to najlepszy czas i miejsce by powrócić na zwycięski szlak dlatego mój typ-
MEM Grizzlies -5

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom