Dyscyplina : Piłka ręczna -
Dania Handboldligaen
Godzina 18:30
Spotkanie : Skjern - Fredericia
Typ : Skjern i poniżej 56.6
Kurs : 2.75
Bukmacher : ETOTO
Analiza:
Długo się zastanawiałem nad handi w stronę Skjern, jednak doszedłem do wniosku, że jeśli mają wygrać to spotkanie to tylko i wyłącznie przy underze. Gospodarze tego spotkania to typowo underowa ekipa, określana za najlepszą defensywę ligi duńskiej. Ostatni mecz rozegrali z zespołem GOG, z którym przegrali 24-29, gdzie taka liczba bramek dla zespołu GOG to naprawdę wyjątek, a gdyby nie pierwsza połowa, to mogliby się pokusić o walkę, niestety szybko zespół GOG odjechał i wygrywał do przerwy 14-9.
W pojedynkach między oboma zespołami jest 11-0 dla gospodarzy, a ostatni pojedynek skończył się 27-20.
Zespół Fredericia ten rok rozpoczął od mało przekonującego zwycięstwa na własnym parkiecie, następnie porażka na wyjeździe z zespołem z dołu tabeli, oraz rownież porażka z zespołem Aalborga we własnej hali - trzeba zwrócić uwagę, że przy raptem 52 bramkach zdobytych przez obie ekipy.
Według mojego odczucia to będzie bardzo wyrównany mecz, z mocną obroną, w którym minimalnie lepsi okażą się gospodarze, którzy są po przerwie głodni gry.