Jeżeli technicznie jest to do ogarnięcia to jestem jak najbardziej za. Sam typowałem wbrew sobie - odwrotnie do towarzysza podróży w grupie 7 aby nie było podejrzeń, że chcę celowo utrzymać przewagę.cytat z dnia 17 czerwca 2019 17:14 przez scrobekProponuje na ostatnie dwie kolejki tzw. typy zamknięte tj. żeby inne osoby przed spotkaniem nie widzieli typów danej osoby. W Grupie nr 5 jest zacięta walka pomiędzy 4 osobami, jeśli na tę chwilę zawodnik ma przewagę 1 pkt na przeciwnikiem to nie pozostaje nic innego tylko czekać na typ zawodnika niżej i robić kopiuj/wklej i takie coś już zaczyna się dziać.
Dzięki
Pozdrawiam
Mam jeszcze dodatkowy pomysł do rozważenia przez opiekunów konkursu. Tak się złożyło, że w niektórych grupach prawie wszyscy gracze sumiennie nie opuściwszy żadnej kolejki typują i ich walka jest zażarta. W niektórych zaś typuje połowa (albo i nie) i zawodnik, który opuścił ponad 50% typowań ma szansę na wyjście z grupy. Propozycja ode mnie aby z grupy 2,4,5,6 wyszły po 4 osoby - to grupy w których czterech uczestników ma 100% frekwencji i punktacja jest na niezłym pułapie. Albo ich dodać po jednym uczestniku do każdej z grup półfinałowych z ujemnym handicapem albo niech stworzą osobną grupę lucky losers i wychodzi z niej do finału najlepszy - w tym wypadku finał odjechany byłby w 13.
Luźna propozycja do rozważenia, ale uważam, że za całokształt można by "wynagrodzić" jakoś sumiennych.
Pozdro!