>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

• Zapraszamy do dołączenia do naszej grupy na Facebooku
    👉 TUTAJ 👈

Fortuna bonus

Puchar Wielkich Mistrzów/Mistrzyń 2009

Status
Zamknięty.
radek03 90

radek03

Forum VIP

Zbliża się turniej - Puchar Wielkich Mistrzów/Mistrzyń. Na początek do walki staną kobiety (10-15.11), potem mężczyźni (18-23.11). Impreza przez wielu uznana za niepotrzebną i trudno się z tym nie zgodzić, kalendarz w sezonie strasznie napięty a tutaj FIVB serwuje jeszcze jeden turniej, nie niesie on ze sobą żadnych pkt rankingowych, jedyną motywacją są pieniądze. Nie trudno się także domyśleć, że jest to ukłon w stronę Japończyków.

Wracając już do aspektów sportowych, jutro startują kobiety:
Japonia
Włochy
Brazylia
Korea
Tajlandia
Dominikana

A od środy (18.11) mężczyźni:
Japonia
Polska
Brazylia
Kuba
Egipt
Iran

Rozgrywki są toczone w myśl zasady każdy z każdym. Na szczęście nie ma już tutaj złotej formuły. Tak jak mówiłem, turniej grany trochę na siłę, jednak jak już pojechać to po wygraną, dla naszych zawodników najbardziej owocne będą doświadczenia z meczów z Kubą i Brazylią.

korver 128,1K

korver

Użytkownik
Siatkówka - Turniej Wielkich Mistrzyń

Tajlandia - Włochy

Typ: Włochy (-16,5 pkt)
@1,85 tobet 4/10

Włoszki pojechały w najmocniejszym składzie, jedynie bez Aguero która skończyła karierę reprezentacyjną. Ogólnie powinna być miazga, niestety to pierwszy mecz, więc bez szaleństw ze stawką. Linia spokojnie do przeskoczenia, tym bardziej dla drużyny dysponującej tak ogromną siłą rażenia. Z drugiej strony dobra defensywa Tajek, ale już w ataku nie widzę ich zbytnio w konfrontacji z włoskim blokiem. Dla mnie fair linia -20,5 pkt.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Dziś o godzinie 11.00 w Pucharze Wielkich Mistrzyń w siatkówce grają Japonia - Korea Płd a w 3 z 4 ich ostatnich meczy był wynik 3-1 , za który np. Totomix oferuje kurs 3.2 i chyba warto grosik przy takim kursie zaryzykować...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Ostatni moment dla posiadających netowe konta w Totomixie lub innych buków:

Dziś o godzinie 11.00 w Pucharze Wielkich Mistrzyń w siatkówce grają Japonia - Brazylia a w 2 tegorocznych ich spotkaniach były wyniki 1-3 , tak więc może i dziś Japonki ( gospodynie turnieju ) urwą 1 seta a kurs w Totomixie na wynik 1-3 to 3.3...
Zdarzenie 8432 warte chyba zaryzykowania grosika!
Pzdr.
edi8

P 0

pelo

Użytkownik
czasami czlowiek glupieje zamiast isc najprostrzym tokiem myslenia to niepotrzebnie kombinuje
dzieki robson
zeby nie zasmiecac oba posty do kosza

D 5

devil13england

Użytkownik
Co myslicie o winie rano Japonek z Dominikana i Brazylijek z Wloszkami???
Nie za bardzo wiem jakie sklady itd itp ale skoro to puchar mistrzyn to chyba ekipy traktuja to bardzo powaznie a wiec skoro traktuja powaznie to win Brazylijek jak i gospodarzy Japoni w miare mozliwe.Nie wiem jaka jest formula tego turnieju(chyba tylko 5 meczy w grupie) ale jak Brazylia pokona Wloszki to zajmie pierwsze miejsce???? Podpowie ktos cos(Robson Radek????)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Co myslicie o winie rano Japonek z Dominikana i Brazylijek z Wloszkami???
Nie za bardzo wiem jakie sklady itd itp ale skoro to puchar mistrzyn to chyba ekipy traktuja to bardzo powaznie a wiec skoro traktuja powaznie to win Brazylijek jak i gospodarzy Japoni w miare mozliwe.Nie wiem jaka jest formula tego turnieju(chyba tylko 5 meczy w grupie) ale jak Brazylia pokona Wloszki to zajmie pierwsze miejsce???? Podpowie ktos cos(Robson Radek????)
A więc tak. O tym kto wygra turniej zdecyduje najlepszy bilans po 5 seriach spotkań każdy z kazdym. Póki co 3 kolejki za Nami.
Co do form zawodniczek i zespołów to to i owo już widzialem z tego turnieju. Jedynego zespołu którego nie mialem możliwości zobaczyc to Dominikana. Bardzo dobrze prezentują się gospodynie - Japonki. Zrealizowały swój nadrzędny cel na ten turniej czyli pokonały Tajki 3:0 i w jakiś tam sposób zrewanżowały się za porażke w finale Mistrzostw Azji kiedy to one były uważane za faworyta imprezy i mialy zdetronizowac Chinki a tutaj nieoczekiwanie dla nich Tajki sprzątneły im złoto sprzed nosa. Jeżeli idzie o personalia to świetnie rozgrywa Takeshita. Co prawda ma 159cm wzrostu a jest zawodniczką bez której ciężko wyobrazic sobie Japonki. No i przede wszystkim jak myślimy Japonia to nasuwa się na myśl od razu super gra w obronie. To jakie piłki podbija libero Yuko Sano to przechodzi wszelkie pojęcie. Podkłada ręce tam gdzie już się nie da wybronic i piłka jest nadal w grze. COś niesamowiteego. Jeżeli idzie o reszte to nie wiem jak ze zdrowiem Kurihary, bo w meczu z Tajkami siedziała na trybunach i komentatorzy Eurosportu coś mówili że ma uraz, ale że nie ogladalem od poczatku meczu to nie wiedizałem dokladnie o co chodzi. Japonia gra dobrze i podoba mi sie ten zespół mówiąc szczerze. Ciekawą siatkówke prezentują. Przeciwstawily się nawet Brazylijkom mimo porazki 1:3 to wypadly dobrze. Dośc powiedziec że Brazil z prowadzenia 11-3 w 1 secie przegrały ta partie! Brazil wymęczyła to zwycięstwo, Włoszki nie grają w sumie nic szczególnego. Ledwo ledwo udalo im się odwrócic losy meczu z Koreankami gdzie przegrywały juz 0-2. Brazil z Sheilą i Natalią Pereira ktora atakuje jak mężczyźni są faworytem tej potyczki. Tak więc Brazil bym również postawił @ 1,50 Unibet
Jestem równiez skłonny postawic na Japonki nawet z handicapem -1,5seta @ 1,55 Unibet

Ciekawe starcie się szykuje równiez w meczu Tajek z Koreankami. Do tej pory Koreanki świetnie wchodziły w mecze, ale im dłużej one trwały tym gorzej się spisywały. Może to oznaka słabego przygotowania fizycznego, a może braku doświadczenia bo w Koreańskim zespole gra nawet 16 letnia zawodniczka w pierwszej szóstce! Ponadto sklad młody który ma zbierac doświadczenie.

Ot tyle ode mnie , może coś Ci pomoże ;)

michi 3

michi

Użytkownik
Mecze odbywają się na zasadzie każdy z każdym. Jutro o pierwsze miejsce będą walczyc Brazylijski z Włoszkami sam obstawiłem na zwycięstwo Brazylijek.
Ciekawie na jutro wygląda jeszcze -1.5 seta na Japonie z Dominikana. Gra Japońskich siatakarek w tym turnieju może sie podobać przegrały tylko jeden mecz z faworyzowaną Brazylią urywając seta no i mają przed sobą włąsną publiczność

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
A jak ma się sytuacja drużyn Tajlandii i Koreii. Jutro obie ekipy grają ze sobą a kursy za zwycięstwo obu drużyn są bardzo zbliżone (1.90 - Tajlandia ; 1,80 - Korea ). A więc pytanie do Was jak obie ekipy prezentują się na tym turnieju ? Nie chodzi mi o suche wyniki, lecz o poziom ich gry.

radek03 90

radek03

Forum VIP
Ten turniej, mimo nazwy Puchar Wielkich Mistrzów, to jednak zwłaszcza przez Włochy i Brazylia jakoś specjalnie traktowany nie jest. W zasadzie na pełnych obrotach grają tylko Japonki, wiadomo gospodynie chcą się pokazać. Brazylie widziałem w meczu właśnie z Japonią i widać, że nie jest to top forma, dużo przestojów, mając 5 pkt przewagi w końcówce seta, nagle dochodzi do remisu. Włoszki na pewno bardziej osłabione kadrowo, męczyły z Koreą a na drugi dzień pokonały pewnie nie taką słabą Dominikanę. Widać wahania formy, ale też bardziej skłaniam się na postawienie na Brazylię, choć nie jest to turniej, który można grać jakoś grubo. Każdy wynik nie powinien dziwić.

michi 3

michi

Użytkownik
Wloszki pokonują dosyć pewnie Brazylijki 3:0 (25:20, 25:23, 25:21)
W takim razie Japonki mają jeszcze szanse na zwycięstwo w turnieju? Jutro grają z Włoszkami

ml1916 0

ml1916

Użytkownik
Wloszki pokonują dosyć pewnie Brazylijki 3:0 (25:20, 25:23, 25:21)
W takim razie Japonki mają jeszcze szanse na zwycięstwo w turnieju? Jutro grają z Włoszkami
Nie wiem czy mają jeszcze chociaż teoretyczne szanse, ale nie oszukujmy się - uszło już z nich powietrze. Jutro myślę, że Włoszki odadzą co najwyżej seta. Lubią się pobawić, ale myślę, że -1.5 na Italię powinno wejść. Japonki bez Kurihary (o ile nic się nie zmieniło) to moim zdaniem wyraźnie słabsza ekipa. Te nowe zawodniczki to jeszcze nie ta klasa. Dodatkowo kluczowe zawodniczki (Erika, Saori) też nie są w najwyższej formie. Pomijam rozgrywającą, bo moim zdaniem ona zawsze wymiata ;) To samo z libero.
Liczę też, że Korea powalczy z Dominikaną. Koreanki na tym turnieju moim zdaniem wypadają dość solidnie. Pokonały Tajlandię, co może nie jest wielkim sukcesem, aczkolwiek nie zapominajmy, że to czołowa azjatycka ekipa. Potrafiły też ugrać dwa sety z Włoszkami, co bez względu na stopień zaangażowania mistrzyń Europy jest jakimś tam osiągnięciem. Dlatego +1.5 na Koreę.

redwitz 6,6K

redwitz

Forum VIP
Nie wiem jakie w tym turnieju są nagrody, ale przy jutrzejszym zwycięstwie Dominikanek z Koreą i porażce Japonek z Włoszkami to właśnie Dominikanki wskoczą na podium. Drużyna z Korei swojej lokaty już raczej nie poprawi, więc Dominikanki wbrew pozorom mają o co grać. Zwłaszcza, ze dzisiaj pokazały się z dobrej strony ogrywając gospodarza turnieju Japonię 3:1

Co do meczu Włochy-Brazylia to spodziewałem się zwycięstwa Włoszek, ale nie w stosunku 3:0

johny35 194

johny35

Użytkownik
Widzę że na razie nikt nie porusza tematu rozpoczynającego się już pojutrze turnieju Wielkich Mistrzów. Jest to spowodowane zapewne tym że żaden bukmacher nie wystawił jeszcze na te spotkania kursów. Ja postanowiłem jednak podzielić się moimi odczuciami co do tej imprezy.

W pierwszej kolejce czekają nas 3 bardzo ciekawie zapowiadające się pojedynki. Na pierwszy ogień mecz Egiptu z Iranem, drużyn skazywanych raczej na walkę o 5 miejsce w tym turnieju. Moim zdaniem minimalnym faworytem w tym spotkaniu są zawodnicy z Iranu. Szczególnie po obejrzeniu kilku spotkań Paykanu w klubowych mistrzostwach świata w których to zajęli niespodziewanie 4 miejsce. Patrząc na skład Iranu jest w nim 5 zawodników z tego klubu. Spodziewam się tu bardzo zaciętego meczu jednak w moich oczach minimalnym faworytem są Irańczycy.
Egipt - Iran 2:3 ✅

Kolejne spotkanie to pojedynek gigantów, drużyn uważanych za głównych faworytów do zwycięstwa w tym turnieju. Mowa oczywiście o pojedynku Kubańczyków z Brazylijczykami. W tym spotkaniu faworyt jest tylko jeden i są nim zdecydowanie Brazylijczycy. Trener Bernardo Rezende potraktował ten turniej bardzo poważnie i zabrał do Japonii wszystkich najlepszych graczy z Gibą i Vissotto na czele. Kubańczycy jak zwykle w krajowym składzie, jednak co pokazała chociażby tegoroczna Liga Światowa są oni bardzo silnym zespołem. Mecz zapowiada się bardzo ciekawie, ja w tym meczu stawiam jednak zdecydowanie na Brazylię.
Kuba - Brazylia 2:3 ✅

Na koniec pierwszego dnia mecz naszych Orłów z gospodarzami Japonią. Faworytem tego spotkania są Polacy jednak ja spodziewam się bardzo ciężkiego meczu dla naszych chłopaków. Japonia już w lidze światowej pokazała że potrafi napsuć krwi najlepszym (wygrane z Rosją i Bułgarią). Swoją dobrą formę potwierdzili w mistrzostwach Azji, które to pewnie wygrali. Po za tym Polacy zagrają bez Gruszki i Zagumnego. Duże osłabienie to szczególnie brak Gumy czyli głównego reżysera naszej gry. Myślę że Polacy będą musieli pokazać maksimum swoich możliwości i podejść do tego meczu bardzo skoncentrowani. Mam nadzieję że Kurek i spółka wygrają pierwszy mecz i dobrze wejdą w ten turniej. Ja jednak nie wiem czy zdecyduję się na postawienie na naszych.

To moje luźne propozycje na pierwszy dzień turnieju, a jakie będą jego wyniki to czas pokaże.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Egipt - Iran
W kwalifikacjach do Ligi Światowej Egipt dwa razy u siebie pokonał Iran po 3:0, później pokonał dwa razy Japonię po 3:1, jednak te zespoły przygotowywały się wtedy do mistrzostw Azji. Ciężko mi powiedzieć kto wygra, ale myślę, że nie będzie tutaj zaciętych 5 setów, tylko jeden zespół zdominuje grę. Stawiałbym na razie na under ~185pkt.

Brazylia - Kuba
Faworytem jest Brazylia, ale pewnie kursy na handicapy i undery nie będą godne gry.

Japonia - Polska
Faworytem są Polacy i powinni wygrać. Bardzo duże osłabienie to brak Zagumnego, do tego nie ma Gruszki, co może mieć duży wpływ na drużynę, ale myślę, że na Japonię pozostali zawodnicy w zupełności wystarczą. W kadrze Japonii jest Yu Koshikawa, który nie grał w Mistrzostwach Azji. Ten zawodnik może wspomóc zespół, ale to chyba w meczach z Egiptem i Iranem, które Japonia powinna wygrać.

pawlikn 51

pawlikn

Forum VIP
Osobiście nie podejmuje się typowania jutrzejszych meczy, dyspozycja reprezentacji uczestniczących w tym pucharze jest jedną wielką niewiadomą a opieranie się na formie choćby Polaków z ME nie ma żadnego sensu, ale wyznacznikiem formy może być choćby gra Skry Bełchatów podczas Mistrzostw Klubowych gdzie Bełchatowianie spisali się bardzo dobrze a w tej drużynie jak wiemy gra wielu naszych kadrowiczów. Na tym turnieju Polacy zagrają bez dwóch najważniejszych ogniw, czyli Zagumnego i Gruszki i mam pewne obawy co do tych pozycji. Jarosz prawdopodobnie będzie pierwszym atakującym, na ME spisał się znakomicie, ale tam był zmiennikiem Gruszki a teraz będzie musiał od razu wejść w turniej i na pewno presja jest większa.
Jutro na pewno wstanę wcześniej na bardzo ciekawie zapowiadający się mecz dnia w którym to piekielnie mocni siłowo Kubańczycy zmierzą się z technicznie doskonałymi Brazylijczykami. Co do Polaków to o zwycięstwo jestem spokojny, ale na pewno nie będzie to łatwy mecz z gospodarzami.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom