Co myslicie o winie rano Japonek z Dominikana i Brazylijek z Wloszkami???
Nie za bardzo wiem jakie sklady itd itp ale skoro to puchar mistrzyn to chyba ekipy traktuja to bardzo powaznie a wiec skoro traktuja powaznie to win Brazylijek jak i gospodarzy Japoni w miare mozliwe.Nie wiem jaka jest formula tego turnieju(chyba tylko 5 meczy w grupie) ale jak
Brazylia pokona Wloszki to zajmie pierwsze miejsce???? Podpowie ktos cos(Robson Radek????)
A więc tak. O tym kto wygra turniej zdecyduje najlepszy bilans po 5 seriach spotkań każdy z kazdym. Póki co 3 kolejki za Nami.
Co do form zawodniczek i zespołów to to i owo już widzialem z tego turnieju. Jedynego zespołu którego nie mialem możliwości zobaczyc to Dominikana. Bardzo dobrze prezentują się gospodynie - Japonki. Zrealizowały swój nadrzędny cel na ten turniej czyli pokonały Tajki 3:0 i w jakiś tam sposób zrewanżowały się za porażke w finale Mistrzostw Azji kiedy to one były uważane za faworyta imprezy i mialy zdetronizowac Chinki a tutaj nieoczekiwanie dla nich Tajki sprzątneły im złoto sprzed nosa. Jeżeli idzie o personalia to świetnie rozgrywa Takeshita. Co prawda ma 159cm wzrostu a jest zawodniczką bez której ciężko wyobrazic sobie Japonki. No i przede wszystkim jak myślimy
Japonia to nasuwa się na myśl od razu super gra w obronie. To jakie piłki podbija libero Yuko Sano to przechodzi wszelkie pojęcie. Podkłada ręce tam gdzie już się nie da wybronic i piłka jest nadal w grze. COś niesamowiteego. Jeżeli idzie o reszte to nie wiem jak ze zdrowiem Kurihary, bo w meczu z Tajkami siedziała na trybunach i komentatorzy Eurosportu coś mówili że ma uraz, ale że nie ogladalem od poczatku meczu to nie wiedizałem dokladnie o co chodzi.
Japonia gra dobrze i podoba mi sie ten zespół mówiąc szczerze. Ciekawą siatkówke prezentują. Przeciwstawily się nawet Brazylijkom mimo porazki 1:3 to wypadly dobrze. Dośc powiedziec że Brazil z prowadzenia 11-3 w 1 secie przegrały ta partie! Brazil wymęczyła to zwycięstwo, Włoszki nie grają w sumie nic szczególnego. Ledwo ledwo udalo im się odwrócic losy meczu z Koreankami gdzie przegrywały juz 0-2. Brazil z Sheilą i Natalią Pereira ktora atakuje jak mężczyźni są faworytem tej potyczki. Tak więc
Brazil bym również postawił
@ 1,50 Unibet
Jestem równiez skłonny postawic na
Japonki nawet z handicapem -1,5seta @ 1,55 Unibet
Ciekawe starcie się szykuje równiez w meczu Tajek z Koreankami. Do tej pory Koreanki świetnie wchodziły w mecze, ale im dłużej one trwały tym gorzej się spisywały. Może to oznaka słabego przygotowania fizycznego, a może braku doświadczenia bo w Koreańskim zespole gra nawet 16 letnia zawodniczka w pierwszej szóstce! Ponadto sklad młody który ma zbierac doświadczenie.
Ot tyle ode mnie , może coś Ci pomoże