Larisa - Blackburn under 2.5
Blackburn to jak na razie drużyna w tym sezonie w szczególności underowa (w lidze 4/5 meczy padł under, w pucharze Uefa 2/2). Dzisiaj także prawdopodobny jest under bo przeciwnikiem anglików jest Larisa, a jak wiadomo greckiej zespoły strzelają mało bramek. Larisa gra do tego na własnym stadionie, a jak wiadomo w Grecji gra się bardzo ciężko. Blackburn jednak jest dobrze zorganizowany i myślę że może być to mecz na 0-0.
Tampere - Bordeaux 2
Tampere w lidze fińskiej spisuje sie u siebie bardzo dobrze (bilans 8-1-0), ale w starciu z zespołami spoza ligi, jest już gorzej, 0-3 z Rosenborgiem w kwalifikacjach Ligi Mistrzów u siebie. Bordeaux jak na razie w lidze francuskiej jest niepokonane na wyjeździe (bilans 2-2-0), do tego jedzie do Finlandii w prawie najmocniejszym składzie (brak Diarry, Alonso i Chalme),a w Tampere zabraknie 3 zawodników: Sakari Saarinen, Jussi Kuoppala, Juska Savolainen. Francuzi powinni jednak spokojnie ten mecz wygrać.
Sarajevo - Basel 2
Sarajevo to mistrz Bośni i Hercegowiny ale w tym sezonie po 6 kolejkach zajmuje dopiero 13 miejsce. Basel to obecnie wicelider ligi szwajcarskiej. Są oni dla mnie faworytem tego meczu ponieważ są zespołem który lubi grę ofensywną, a do tego w poprzedniej rundzie puchary Uefa wygrali na wyjeździe z Mattersburgiem 4-0. Dzisiaj też nie powinni mieć problemów z odniesieniem zwycięstwa.
Anderlecht - Rapid 1
Anderlecht wprawdzie nie gra może tak efektownie jak w poprzednim sezonie (w ostatniej kolejce 2-2 u siebie z Waregem) co nie zmienia faktu że faworytem tego spotkania. Rapid ostatnio przegrał dwa razy w lidze ze Sturmem, w tym 1-5 u siebie i możliwe że zespół ma kryzys. Anderlecht powinien ten mecz wygrać bo będzie miał przewagę własnego boiska, a Rapid raczej na wyjazdach spisuje się przeciętnie.
Heerenveen - Helsinborgs 1
Heerenveen to zespół który dużo goli strzela ale i też dużo traci (5-2 z Excelsiorem, 3-3 z Spartą), ale dzisiaj gra u siebie i powinien wygrać. To zespół w którym zawsze grali świetni napastnicy i teraz też ich nie brakuje (Miralem Sulejmani czy Gerald Sibon). Helsinborg zajumuje dopiero 9 miejsce w lidze, a od 3 spotkań nie odniósł zwycięstwa. Wygrać więc powinni gospodarze którzy mają atut własnego boiska.