>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Polski kobiet i mężczyzn

Z 5,6K

zabix00

Użytkownik
Ja dzisiaj krótko na temat, dla mnie JSW zdecydowanym faworytem.. takiego meczu jak zagrał Butryn to mam nadzieję, ze już nie zagra, dlatego idę w poniżej 20.5 pkt.. będzie grane skrzydłami, a także środkowymi, wiec mam nadzieję, ze tyle piłek nie dostanie dzisiaj jak dostawał wczoraj, bo wszystko kończył ..

K 267,6K

kossma

Użytkownik
Nowy Dwór Mazowiecki - Radomka
Typ: handicap setowy 1.5 NOWY DWÓR MAZOWIECKI (+1.5) @2.35 w Fortunie

Nie lekceważyłbym dzisiaj gospodyń. Drużyna z Nowego Dworu jest obecnie liderem w pierwszej lidze i właśnie notuje serię dziwięciu zwycięstw z rzędu. W kwietniu tego roku, uległy w ostatniej, decydującej o awansie kolejce w Grupie Finałowej zeszłego sezonu, Sokołowi Mogilno 2:3, a te drugie niedawno,1 grudnia, sprawiły niespodziankę w Tauron Lidze, wygrywając z Radomką, nomen omen w takim samym stosunku. Wygląda mi na to, że Radomianki plasują się na dzień dzisiejszy na poziomie swoich rywalek w zbliżającym się meczu. Widać jak wiele ze swego potencjału poświęcają na rywalizację w pucharze CEV i w efekcie tego znajdują bardzo nisko w tabeli Tauron Ligi. A wspomnieć chociaż należy, że przegrały wyjazdowe potyczki z takimi drużynami jak przeciętny przecież Voley Wrocław, czy będący na końcu zestawienia Kalisz. Sporo im dzisiaj krwi napsują w tym pucharze gospodynie, zagrają na max i jak najbardziej nie stawiam ich na straconej pozycji.

Ostatnia edycja:
pinio1111 499,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
T. Fornal under 12,5pkt 1,83 początek 2 seta a Tomek już 12pkt, ma dzień konia dzisiaj

Próbuję dziś under Tomka. Ciężko sobie wyobrazić by Radom mógł tu nawiązać wyrównaną walkę choć w jednym secie. Moim zdaniem będzie sporo rotacji w składzie. Spodziewam się że JW wyjdzie w swoim najmocniejszym zestawieniu z Fornalem w składzie. Jednak patrząc przez pryzmat bardzo prestiżowego meczu w weekend z ZAKSĄ, nie sądzę by Mendez trzymał Tomka na parkiecie na całym dystansie meczu. Są Waliński i Vicentin, którzy powinni dostać dziś swój czas na grę, a tym samym zaniżyć zdobycz punktową Fornala.
Nawet jeśli Tomek zostałby przez trzy sety na boisku, to JW ma tyle możliwości ofensywnych, że niekoniecznie zdobędzie te 13pkt+.

Ostatnia edycja:
pinio1111 499,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Ł.Kaczmarek under 16,5pkt 1,80

Polecam dziś under Kaczmarka, bo linia 16,5pkt jest przesadzona.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2309
Rafalsky 13,5K

Rafalsky

Użytkownik
Według mnie Zawiercie jest lepszą drużyną od Projektu i sądzę, że mogą szarpnąć wszystko w tym sezonie. W ataku porównywalnie, na rozegraniu minimalnie stawiam wyżej Tavaresa. Według mnie różnicę zrobi jak zwykle w przypadku Zawiercia zagrywka, która jest ich flagowym elementem. Spodziewam się przez to dużo gry po skrzydłach. Środkowi Aluronu lepsi w bloku i na serwisie i to powinno zrobić różnicę. Myślę, że któryś z przyjmujących Projektu będzie dziś krwawił, przypuszczam Szalpuka. Dyspozycja Tillie też pod znakiem zapytania. W wypowiedziach przed meczem Bieniek wyraźnie mówi, że mają dobry moment i są przygotowani. Trener Projektu Graban bardziej powściągliwy.

PGE Projekt Warszawa- Aluron CMC Warta Zawiercie, Zawiercie win @ 1,60 STS

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2109
pinio1111 499,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Y. Semeniuk under 9,5pkt. 1,75

Przy zagrywce Zawiercia gry środkiem w Warszawie nie powinno być zbyt dużo.

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +2309
magnum89 729,3K

magnum89

Znawca - Serie A
Dyscyplina : Siatkówka - Puchar Polski
Godzina: 14:45
Spotkanie: Jastrzębski Węgiel - Warta Zawiercie
Typ: Warta Zawiercie
Kurs: 1.91
Bukmacher: Fortuna
Analiza:

Oglądałem wczorajsze dwa spotkania półfinałowe i zdecydowanie większe wrażenie zrobił na mnie zespół z Zawiercia, co nie powinno być zaskoczeniem bo wiadomo jak potrafią grać widowiskowo gracze prowadzeni przez Michała Winiarskiego. W pierwszym wczorajszym spotkaniu podobała mi się bardzo gra przede wszystkim Tomasza Fornala i Timothée Carle, który często kończył z piłek sytuacyjnych na potrójnym bloku. Osoba która zobaczyła suchy wynik może mieć wrażenie, że był to zacięty mecz, ale według mnie Jastrzębski kontrolował to spotkanie i grał na własnych zasadach może prócz trzeciego seta gdzie musiał gonić wynik od stanu 13:16 czy 14:17, co im się ostatecznie udało i wygrali go w stosunku 25:23 jak w poprzednich setach. Nie będę się wiele rozpisywał na temat drugiego półfinału, bo Zawiercie po prostu się przejechało po Projekcie. Na pewno gracze Jastrzębskiego dłużej odpoczywali od swoich dzisiejszych przeciwników ze względu na porę rozgrywania spotkania, ale mimo wszystko idę dzisiaj w stronę Zawiercia i wierzę w ich zwycięstwo po zaciętym boju!

Ostatnia edycja:
Otrzymane punkty reputacji: +54
pinio1111 499,3K

pinio1111

Znawca - Siatkówka
Więcej pkt.:
N. Huber - S. Brehme 2,00 sts niestety trafił na kiepskie ustawienie i dostał tylko 7 piłek do ataku przez cały mecz. Dla porównania Brehme miał 13 szans w ataku.

Norbi lubi takie mecze. Dla mnie jest faworytem w tej parze.

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 738,1K

Volleyball_Expert

Użytkownik
𝙋𝙧𝙤𝙟𝙚𝙠𝙩 𝙒𝙖𝙧𝙨𝙯𝙖𝙬𝙖 - 𝙎𝙠𝙧𝙖 𝘽𝙚ł𝙘𝙝𝙖𝙩𝙤́𝙬
Typ: (Handicap setowy +1.5 seta Skra Bełchatów) 𝗞𝘂𝗿𝘀: 2.25 Superbet

Projekt Warszawa przystępuje do spotkania w bardzo niepewnym zestawieniu personalnym i trudno przewidzieć w jakim składzie wyjdą na parkiet. W ostatnich meczach warszawianie byli zmuszeni do wystawiania zawodników na nienaturalnych pozycjach co mocno obniżało jakość gry w każdym elemencie. Na przyjęciu pojawiał się Wojtaszek, rozgrywający Kozłowski grał na środku, rozgrywający Firlej na skrzydle a atak często brał na siebie Koppers oraz Tillie co powodowało duże wahania formy i brak stabilności w sideoucie.

Skra Bełchatów prezentuje w ostatnich tygodniach bardzo wysoki i powtarzalny poziom.Zespół ma ustabilizowany skład jasny podział ról i bardzo dobrze funkcjonujący system gry. Grzegorz Łomacz prowadzi grę niezwykle spokojnie i precyzyjnie, a Skra potrafi regularnie punktować w każdej rotacji. W bezpośrednim meczu zakończonym wynikiem 3:1 dla Warszawy, Skra wcale nie odstawała jakością gry.

W ataku Skra miała kilku zawodników ze skutecznością powyżej 45%, Lemański 65% El ,Graoui 47 % oraz Pothron 35 %. Punkty były rozłożone równomiernie co utrudniało rywalom czytanie gry.

Warszawa mimo zwycięstwa miała bardzo słabą zagrywkę tylko 5 asów i ujemną efektywność minus 8 %. Skra potrafi znacznie lepiej naciskać zagrywką i odrzucać rywali od siatki co przy problemach w przyjęciu Warszawy może mieć kluczowe znaczenie.

Na bloku Skra również prezentuje bardzo solidny poziom. Lemański Szalacha oraz El Graoui regularnie punktują i dobrze czytają kierunki ataku co jest bardzo groźne przeciwko zespołowi który często improwizuje w ofensywie.

Projekt Warszawa w tym sezonie przegrywał już u siebie w trzech setach z Resovią oraz Barkomem co pokazuje że przy najmniejszych problemach personalnych potrafi stracić kontrolę nad meczem.

Skra jest obecnie piątym zespołem ligi i traci tylko trzy punkty do lidera co jasno pokazuje, że jest to drużyna z absolutnej czołówki, a kurs na jej handicap jest wyraźnie zawyżony.

Przy stabilnej formie Skry i problemach kadrowych Warszawy goście mają bardzo duże szanse na urwanie minimum jednego seta i realną walkę o wynik.

received_1412418907214035.png

Ostatnia edycja:
Volleyball_Expert 738,1K

Volleyball_Expert

Użytkownik
𝐀𝐥𝐮𝐫𝐨𝐧 𝐂𝐌𝐂 𝐖𝐚𝐫𝐭𝐚 𝐙𝐚𝐰𝐢𝐞𝐫𝐜𝐢𝐞 - 𝐀𝐬𝐬𝐞𝐜𝐨 𝐑𝐞𝐬𝐨𝐯𝐢𝐚 𝐑𝐳𝐞𝐬𝐳ó𝐰 typ (𝐇𝐚𝐧𝐝𝐢𝐜𝐚𝐩 𝐬𝐞𝐭𝐨𝐰𝐲 -𝟏.𝟓 𝐬𝐞𝐭𝐚 𝐀𝐥𝐮𝐫𝐨𝐧 𝐂𝐌𝐂 𝐖𝐚𝐫𝐭𝐚 𝐙𝐚𝐰𝐢𝐞𝐫𝐜𝐢𝐞) kurs 2.05 Betfan

Zawiercie przystępuje do tego spotkania w bardzo dobrej dyspozycji. Ostatnio zespół rywalizował w Klubowych Mistrzostwach Świata, gdzie wygrał wszystkie mecze fazy grupowej. W półfinale trafił na bardzo mocną Osakę Bluteon, naszpikowaną gwiazdami światowej siatkówki (Brizard, Nishida, Yamauchi, Castro) i tam przydarzył się słabszy dzień zakończony porażką 0:3. W meczu o trzecie miejsce Zawiercie wróciło jednak na właściwe tory, wygrywając z Renatą 3:0, kontrolując spotkanie od początku do końca. Na własnej hali Zawiercianie są wyjątkowo groźni, a wsparcie kibiców bardzo często przekłada się na dominację od pierwszych piłek.

Resovia wciąż szuka stabilizacji w grze. Trener Botti regularnie rotuje składem, szczególnie na przyjęciu, gdzie występują Cebulj, Louati, Vasina i Szalpuk. Jedynymi pewnymi punktami zespołu są Karol Butryn na ataku oraz Marcin Janusz na rozegraniu. Taki brak stabilności powoduje problemy zwłaszcza w końcówkach setów, gdzie Resovia często traci przewagę lub nie potrafi jej utrzymać.

Ostatni mecz ligowy co prawda był już chwile temu, ale warto przypomnieć statystyki pomiędzy tymi zespołami, który zakończył się wygraną Zawiercia 3:0 i statystyki wyraźnie pokazują różnicę jakości. Zawiercie zdobyło 67 punktów w ataku przy 40% skuteczności, grając bardzo równo wszystkimi strefami. Butryn, Szalpuk i Čebulj utrzymywali solidną efektywność, a środek siatki z Demyanenką funkcjonował pewnie. Resovia opierała swoją grę niemal wyłącznie na Butrynie, który miał wysoką skuteczność, jednak brakowało wsparcia ze skrzydeł, co czyniło grę przewidywalną.

Na bloku Zawiercie miało wyraźną przewagę, zdobywając 9 punktów tym elementem, skutecznie czytając rozegranie rywala i spowalniając ataki Resovii. Zespół z Rzeszowa zanotował 7 bloków punktowych, ale nie potrafił zbudować serii w kluczowych momentach setów.

W przyjęciu Zawiercie prezentowało się stabilniej. 30% perfekcyjnego przyjęcia przy niewielkiej liczbie negatywnych akcji dało Marcinowi Januszowi pełną swobodę w prowadzeniu gry i częste korzystanie ze środka. Resovia miała podobne procenty, jednak duże wahania formy przyjmujących sprawiały, że w wielu akcjach musiała grać wysoką, czytelną piłkę.

Zagrywka Zawiercia była nastawiona na presję i regularność. Mimo niewielkiej liczby asów skutecznie rozbijano przyjęcie Resovii i budowano przewagę blok–obrona. Resovia serwowała bardziej ryzykownie, zdobyła więcej asów, lecz nie potrafiła przełożyć tego na wygrane sety.

Zawiercie jest zespołem lepiej poukładanym, stabilniejszym i skuteczniejszym w kluczowych elementach gry. Gra u siebie, aktualna forma oraz przewaga organizacyjna sprawiają, że zwycięstwo Zawiercia różnicą co najmniej dwóch setów jest bardzo realnym scenariuszem. Jak wiemy nie tak dawno także w Lidze Mistrzów Zawiercianie pokonali Resovię w czterech setach. Typ Zawiercie -1.5 seta przy kursie 2.05 ma wyraźną wartość i jest godny gry.

Pozdrawiam

received_4157814587802540.jpeg

Ostatnio zmieniony przez Waldi1979:
Do góry Bottom