Pogoń Siedlce - Resovia 1 3.40
Dla mnie największym pewniakiem w 1/8 jeżeli chodzi o gospodarza jest bez wątpienia drużyna z Siedlec. Widziałem wszystkie mecze Pogoni w PP na żywo (poza meczem z Lechem II) oraz zarobiłem już na meczu Pogoni z Chojniczanką oraz Chrobrym Głogów gdzie dosłownie kultura gry po stronie gości wskazywała, że Pogoń mimo wyższego kursu można było spokojnie uznać za value.
Tak samo jak i na ostatnim spotkaniu z Zagłębiem II Lubin, gdzie Pogoń całkowicie zdominowała rywala, lecz Zagłębie II Lubin rozgrywało piłkę mądrze taktycznie oraz lepiej technicznie (Pogoń również, lecz kultura techniki była po stronie młodzików z Zagłębia Lubin którzy są mądrze szkoleni pod tym względem w której ogrywa się połowa drużyny z mistrzów Polski młodzików Zagłębia Lubin U19) przez co momentami to oni mogli zdobyć gola mimo dominującej przewagi w innych aspektach Pogoni Siedlce. Lecz jednak Pogoń przeważała od tych młodych piłkarzy choćby doświadczeniem, sprytem, fizycznością przez co to oni byli faworytami. Zabrakło jedynie skuteczności, ale pogoda zbytnio nie dopisywała w precyzyjnym wykańczaniu akcji (ten mankament nie ma oczywiście wielkiego znaczenia, ale lekkie może mieć). Futbol był bardzo otwarty i to był wręcz szok, że padła w nim tylko jedna bramka.
Ale co można powiedzieć o grze Resovii na wyjeździe? Jedynie na wyjeździe zwycięstwo z Chojniczanką z którą wygrała również Pogoń Siedlce oraz zwycięstwo w derbach Rzeszowa. Tak jedynie remisy z drużynami które w statystykach gry u siebie są poniżej środka tabeli i porażki. Nie stawia to jako drużyny z Rzeszowa jako dobrze radzącej sobie na wyjazdach.
Natomiast Pogoń Siedlce u siebie? O Pogoni mogę powiedzieć więcej. Pogoń ma u siebie to do siebie, że lepiej sobie radzi z dobrymi drużynami u siebie (wygrana z Polonią Warszawa, remis z Kotwicą Kołobrzeg oraz remis z Wisłą Puławy - pomijam oczywiście Chojniczankę i Chrobry Głogów które na wyjeździe gra najlepiej w I lidze) natomiast gorzej z drużynami gorszymi (porażka z beniaminkiem Siarką Tarnobrzeg, Znicz Pruszków które było sezon temu niżej od Pogoni Siedlce w lidze oraz Olimpia Elbląg która ostatnimi czasy odnotowuje formę dzięki czemu znajduje się wysoko w tabeli).
Ciekawym jest też faktem, że zapewne w podstawowym składzie można będzie ujrzeć byłego wicekróla strzelców II ligi grającego w Pogoni Siedlce - Macieja Górskiego. Niestety w Resovii początek nie był udany czemu nie można się dziwić ale teraz już uległo to zdecydowanej poprawie.
I liga rządzi się swoimi prawami i jest bardziej pasywna oraz mniej bramkostrzelna od II ligi, lecz mimo tego 1 gol w lidze oraz 1 w pucharach po niemal połowie sezonu nie jest dość dobry.
Rzeszów zawdzięcza awans z Cracovią dlatego, iż w przerwie meczu Cracovia była już myślami w następnej rundzie. Zdjęto Siplaka i to był moim zdaniem kluczowy błąd, bo potem już nie miał kto strzelać. A w Resovii już tak. Przez co doszło do awansu. Oczywiście nie umniejszam tego sukcesu drużynie z Rzeszowa, bo wygrana z jakąkolwiek drużyną z
Ekstraklasy to nie byle osiągnięcie.
Jednak jest parę mankamentów które były widoczne gołym okiem podczas ostatniego meczu Pogoni Siedlce, iż awans do 1/8 dał drużynie z Siedlec dodatkowy bodziec. Być może też zmiana trenera przyniosła pozytywny skutek. Nie będę szczególnie się rozpisywał na ten temat aby nie zdradzić szczegółów dla sztabu szkoleniowego z Rzeszowa.
Tutaj widzę bez wątpienia multum aspektów które sprawią, iż to Pogoń Siedlce znajdzie się w 1/4 finału. Za bardzo wymieniać nie chcę, aby to rywal nie był mądrzejszy. Mam nadzieję, że one zostaną wykorzystane w czwartkowym meczu.
Tak jak myślałem. Wszystko zgodnie z planem oraz moją analizą. W dodatku obstawiłem do tego jeszcze 1/-1.5, bo kurs na DW 1:0 był akurat 9.50. Temu wolałem być sprytniejszy od bukmachera i wybrałem taki po kursie 12.00. Nie chciałem pisać o tym typie na forum, aby tego nie zapeszyć
Fortuna online Zakłady
Bukmacherskie - legalny polski bukmacher. Zarejestruj się, odbierz bonus powitalny, obstawiaj i korzystaj z atrakcyjnych promocji.