Dyscyplina:
Piłka nożna -
Polska,
Puchar Polski finał
Godzina: 16:00
Spotkanie: Legia Warszawa - Raków Częstochowa
Typ: powyżej 6.5 żółtych kartek
Kurs: 4.00
Bukmacher:
Superbet
Analiza:
Miałem grać też mniejsze kursy w tym miesiącu i początkowo myślałem dziś o zwycięstwie Realu po 2.80, ale jednak te kartki w pucharze Polski wydają mi się wielce prawdopodobne.
Atmosfera powinna być tutaj gorąca. Raków jest obrońca tytułu, w przypadku zwycięstwa ma podwójna korone, a Legia też na pewno ma chrapkę na to trofeum . Ligi już nie wygrają, zakończą na 2 miejscu, ustępując właśnie wspomnianemu Rakowi. Tu są do wyrównania rachunki . Pamiętam jak oglądałem ich ostatni ligowy mecz bezpośredni i Legia ograła wtedy Raków 3:1 . Kartek było wtedy 4, ale śmiało mogło być że 2-3 więcej, bo były okazję ku temu by je pokazać .
Co ciekawe jutrzejsze spotkanie finałowe i ostatnie spotkanie ligowe tych ekip łączy ten sam arbiter Piotr Lasyk. I skoro już o arbitrze to przytoczę tu jego liczby z tego sezonu : 126 kartek w 27 spotkaniach, czyli całkiem dobry arbiter pod kartki.
Ten mecz będzie inny niż mecz ligowy ostatni. Wtedy Legia dość szybko wyszła na prowadzenie, a tu wydaje mi się, że przy finale nikt za szybko się nie otworzy i na początku będą takie piłkarskie
szachy i walki w środku pola. Skoro będzie walka to będą i faule, kartki też być powinny .
Stawka spotkania dla jednych i drugich jest wysoka bo to w końcu finał Pucharu Polski. Uważam, że tu nikt nogi nie odstawi, będzie sporo przewinień, fauli taktycznych, mogą być też dyskusje czy kłótnie między zawodnikami, może być gra na czas pod koniec meczu gdy ktoś wyjdzie na prowadzenie.
Moim zdaniem ta linia jest do zrobienia a kurs na to jest wysoki .