>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Puchar Polski 2014/2015 [1/4 finału LUTY/MARZEC]

pestka7 7K

pestka7

Forum VIP
Mimo, że większość spotkań rozgrywana będzie dopiero w marcu to już za pięć dni Śląsk podejmie u siebie Legię Warszawa. Czy Hening Berg, mający przed sobą mecz ligowy z Jagą i pucharowy z Ajaxem dokona rotacji i da szansę zmiennikom? Wątpliwe. Norweg już pokazał, że PP to jeden z priorytetów wystawiając najmocniejszą 11 przeciwko Miedzi i Pogoni.
Bukmacherzy póki co wystawili kursy tylko na to spotkanie. Jak pojawi się oferta na pozostałe spotkania to natychmiast pojawi się ona tutaj.

ComeOn​
Zachęcam do dyskusji i pisania analiz. ;)

groven 2,2K

groven

Forum VIP
Kurs na Legię kuszący, ale granie 1X2 w tym przypadku to raczej loteria. Tym bardziej, że Ślask gra przed własnymi kibicami. Wojskowi niedawno pokonali w meczu sparingowym Dinamo Bukareszt 4:2 (4:1). Dwa gole i asystę dla legionistów zanotował 17-letni Adam Ryczkowski, a jedną z bramek dla Rumunów zdobył polski napastnik - Kamil Biliński. W drużynie Henninga Berga w dobrym stylu zadebiutował gracz pozyskany kilka dni temu z Zawiszy Bydgoszcz - Michał Masłowski. To obiecująco wygląda przed meczem pucharowym ze Śląskiem Wrocław. Wiadomo, że do opytmalnej dyspozycji jeszcze wiele potrzeba, ale jak na początek rundy przystało, zarówno jedni jak i drudzy będą jeszcze popełniali dużo błędów. A co za tym idzie - bramki. BTS to jedyne co mi przychodzi do głowy na 4 dni przed tym spotkaniem.. poczekajmy jeszcze na składy i informacje o stanach zdrowotnych zawodników.

Otrzymane punkty reputacji: +9
legia 122

legia

Użytkownik
Jak Śląsk wyglądał w sparingach ? Mecz nie do typowania co najmniej do podania składów. Druga strona medalu to to, że wybudzanie z zimowego snu różnie może wyglądać

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Jak Śląsk wyglądał w sparingach ? Mecz nie do typowania co najmniej do podania składów. Druga strona medalu to to, że wybudzanie z zimowego snu różnie może wyglądać
Jeśli chodzi o sparingi Śląsk to kolejno grali z :
obóz w Turcji:
Remis 2:2 z Zorią Ługańsk
Porażka 0:1 z CSKA Sofia
Wygrana z Altach 3:0
po powrocie sparing na którym byłem obecny - Miedź Legnica 3:0.
Skład Śląska optymalny na dzisiaj:

Pawełek - Dudu, Celeban, Pawelec, Zieliński - Droppa, Hołota - Pich, Grajciar, Flavio - Marco
Od razu mówię, że to optymalny skład wg mnie, ale z tego co obserwuję to ostatni sparing gdzie Hołota grał na środku obrony może być zasłoną dymną
bo jeżeli cofniemy do obrony Hołotę, to kto z Droppą ?
Hateley i Danielewicz dostali po 45 minut z Miedzią. To co wyrabiał Tom w pierwszej połowie, jak tracił piłki to aż ciarki po plecach przechodziły, wiadomo Miedź to nie Legia, zagrożenie pod bramką duże, Miedzianka nieskuteczna, Legia na pewno takie prezenty wykorzysta.
Raczej też nie zagra Machaj tam, który jakoś tak dziwnie ostatnio nie grywa. Niby jest chory, ale aż długa i podejrzana ta choroba, oby nie włączył mu się tryb jak w Lechii.
Kilka słów o stanie murawy, wiem od znajomego, że murawa będzie przygotowana na mecz, robią wszystko, pomimo pogody, żeby się dobrze grało także o to bym się nie martwił.
A i o to , że Mila odszedł również bym się nie martwił , Grajciar gra bardzo dobrze i ma coś czego nigdy Mila nie miał czyli siłę, nie jest prosto go przewrócić.
Co do opinii kolegi się zgodzę, bo ciężko wyrokować co się stanie w tym meczu i jak zagrają drużyny, jednak patrząc choćby po sparingach Legii, zagrał tutaj
Over 2.5 @ 2.075 bet365

gelo85 2,6K

gelo85

Użytkownik
Obie drużyny posiadają spory potencjał w ofensywie. Dwóch Paixao w Sląsku. Rado, Kucharczyk, Orlando w Legii.
Pierwszy mecz po zimie zawsze jest swego rodzaju loterią więc 1x2 wytypować ciężko, najlepszym typem wydaje się : obie strzelą, DW 1:1, 2:1, 1:2.

Otrzymane punkty reputacji: +10
dontomalone 194

dontomalone

Użytkownik
Biorąc pod uwagę że jest to dwumecz i pierwszy mecz w roku obie drużyny będą ustawione defensywnie. Ja proponuje under 2,5 lub remis 1:1

Otrzymane punkty reputacji: +4
sportingbet_pl 216

sportingbet_pl

Użytkownik
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
- Arcyciekawy mecz we wrocławskiej twierdzy. Śląsk jest niezwykle groźny na własnej murawie. Legia jest natomiast najlepszą drużyną w Polsce, bez dwóch zdań.
- Gospodarze w zimowym oknie stracili kapitana. Sebastian Mila odszedł do Lechii Gdańsk. Niemniej do podstawowej kadry wrócił Marco Paixao i wraz z bratem będą niezwykle groźni w ofensywie.
- Legia ma bardzo mocną kadrę, a i Furman będzie chciał się odrodzić po powrocie do Wojskowych.
- W sparingach oba zespoły bardzo w kratkę. H2H natomiast dużo korzystniejsze dla przyjezdnych.
Jest to pierwsze spotkanie i jeśli Śląskowi marzy się awans do półfinału, musi pokazać się z jak najlepszej strony w konfrontacji na Miejskim. Ogromnym atutem jest dostępność Portugalczyków w zespole z Wrocławia. Stąd nasze propozycje:
Śląsk lub remis, 1.55 Sportingbet ✅ 1:1
Śląsk powyżej 0.5 gola w meczu, 1.363 Sportingbet ✅ 1:1

Promocja w Sportingbet: Darmowy Zakład do 400PLN

Otrzymane punkty reputacji: +1
devillo 10,3K

devillo

Użytkownik
Śląsk - Legia Obie drużyny strzelą @1,80 Expekt✅ 1:1
Bardzo ciekawie rozpoczynamy zmagania na polskich boiskach. Do Wrocławia przyjeżdża lider Ekstraklasy i główny faworyt do podwójnej korony. Dzisiejsza jedenastka Legii będzie prawdopodobnie bardzo zbliżona, jak nie taka sama, jak ta na Ajax w Lidze Europejskiej tydzień później. Jest to więc dla piłkarzy pierwszego wyboru trenera Berga najważniejszy mecz kontrolny przed dwumeczem z klubem z Amsterdamu. Nie wyobrażam sobie by Wojskowi nie strzelili dzisiaj żadnej bramki Śląskowi, bardzo źle by to świadczyło o ofensywie przed jednym z ważniejszych meczy w tym sezonie. Wrocławianie dysponują sporym potencjałem w ofensywie złożonej z Marco i Flavio Paixao oraz podwieszoną klasyczną dziesiątką Robertem Pichem. Jeśli marzą o awansie muszą u siebie przynajmniej nie przegrać, a idąc dalej muszą strzelić co najmniej jedną bramkę. Na swoim stadionie są w stanie jak najbardziej. Legia tylko w jednym ze sparingów nie strzeliła bramki, a grała wtedy jedenastką złożoną pół na pół z lepszych i słabszych zawodników. Na dzisiaj jedyny w miarę pewny bet to właśnie BTS, wygrać może każdy, a równie prawdopodobny jest też remis, skłaniałbym się ku wynikowi 1:1, bądź 2:1 na korzyść klubu ze stolicy.

tarki16 5,2K

tarki16

Użytkownik
Legia 2.54 Pinnacle Sports⛔ Idiotyzm w wykonaniu gości!!!​

Trochę zdziwiły mnie aż tak wzrastające kursy na drużynę z Warszawy, która niewatpliwie jest faworytem w tym starciu, więc po takim kursie na prawdę warto spróbować, a dlaczego? Wojskowi grają na trzech frontach: Liga, Puchar i Liga Europejska, więc sporo przed Nimi i będą chcieli jak najlepiej wypaść i z pewną zaliczką przystapić do rewanżowego spotkania na Łazienkowskiej. Jest to pierwszy mecz po dłuższej przerwię, więc obydwa zespoły poślą do boju najmocniejsze ogniwa i najoptymalniejszy skład. Nie bójmy się tego powiedzieć, że Legia to póki co najlepszy zespół w Ekstraklasie, z najlepszym budżetem, zawodnikami i ogólnie kadrą, do tego dochodzi zagraniczny trener, który poukładał nieźle zespół, który potrafi walczyć z najlepszymi nawet w Europie. Niewątpliwie Berg pokazał, że bardzo poważnie traktuje rywalizacje w Pucharze, wystawiając na poprzednie spotkania najmocniejszy skład. Podobnie będzie jutro, prawdopodobnie na mecz ligowy z Jagą kilka rotacji nastąpi, a na bardzo wazny mecz z Ajaxem podobnie wybiegnie najmocniejsza 11-stka. Oczywiście Śląsk też jest zespołem groźnym, zwłaszcza na własnym boisku, do składu powrócił Marko Paixao, gdzie w duecie ze swoim bratem mogą stworzyc zabójczy duet napastników. Na pewno dużą stratą dla zespołu było odejście Sebastiana Mili, który w poprzednim roku wrócił do genialnej formy, co pokazywał przede wszystkim w meczach Reprezentacyjnych. Oczywiście są wartościowi zmiennicy, ale czy będa w stanie zastapić Sebastiana, o to się obawiam, ale zobaczymy. W Legii zabraknie dzisiaj Dudy, ale szybko sprowadzony został Masłowski, który na potyczki z ligowymi drużynami powinien wystarczyć, co pokazywał w meczach sparingowych, gdzie szybko złapał język z Radovicem. Wszyscy idą w kierunku BTSa czy Overu, ja się wyłamię i spróbuje pograć na Wojskowych, którzy tak jak mówiłem są topowym zespołem w Naszej ukochanej lidze, napięty grafik przed nimi, więc będą chcieli załatwić sprawę awansu już we Wrocławiu, i duże widzę w tym szanse. Bracia Paixao to może okazać się za mało na walkę z Legią, a kurs w okolicach 2.50 biorę w ciemno.

zuchman 4,2K

zuchman

Użytkownik
Skład Śląska: Pawełek - Zieliński, Celeban, Pawelec, Dudu Paraiba - Hołota, Hateley - F. Paixao, Grajciar, Pich - M. Paixao
Skład Legii: Kuciak - Broź, Lewczuk, Rzeźniczak, Guilherme - Vrdoljak, Jodłowiec - Żyro, Masłowski, Kucharczyk - Radović

neuziss 766

neuziss

Użytkownik
Hehe kocham bet365 za to ze można zamykać zakłady. Postawiłem na Legie ale po otrzymaniu czerwonego kartonika przez najsłabsze ogniwo Legii od razu zamknąłem zakład. No i miałem dobre przeczucie ;)

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Over 2.5 @ 2.075 ⛔ bet365
Klika słów ode mnie przede wszystkim poziom spotkania jak na hicior, był przeciętny a nawet słaby.
Najgorszy na boisku sędzia, to co wyczyniał Lemański dramat, gwizdał wszystko, a co gorsze nie był konsekwentny. Co do czerwonych kartek to raczej ich być nie powinno, ale cóż.
A i najlepsza sprawa - 5 zmian, 2 czerwone kartki, gra na czas której było sporo, pan sędzia dolicza 2 minuty do 2 połowy ???? .
Mam nadzieję, że mecz ligowy po sędziuje Musiał i pozwoli grać ciut ostrzej ;)
Zastanawiam się też dlaczego przy 0:1 i czerwonej kartce dla Hołoty, Legia nie zaatakowała większą liczbą graczy, żeby zdobyć bramkę może dwie i zakończyć rywalizację, w Śląsku w tym czasie do ataku biegli tylko Flavio i Marco, Graicar , który grał słabe zawody.
Dodatkowo niestety kilka sytuacji nie wykorzystanych jak kontra Legii 4 na 2 , Flavio do pustaka nie trafia w piłkę i jeszcze kilka innych, które mogły dać over.
A i jeszcze jedno co mnie zaskoczyło, choć może nie , bo nie przyglądam się temu zawodnikowi, ale zacznę ;). Rzeźniczak, jego naprawdę aż tak łatwo sprowokować, że przestaje panować nad sobą.
Tak ciekawostka, na trybunach zasiadł asystent selekcjonera reprezentacji Portugalii. Oglądał braci Paixao, na Orlando się nie doczekał, ale myślę, że po tym spotkaniu raczej jest dalej niż bliżej do kadry.

julek 421

julek

Użytkownik
Informacja co do składu Legii na czwartek:
Trening zakończyła gierka na skróconym boisku z bramkarzami. W drużynie pomarańczowych, którzy prawdopodobnie zagrają w czwartkowym meczu pucharowym ze Śląskiem, znaleźli się: Robert Bartczak, Igor Lewczuk, Dossa Junior, Guilherme, Jakub Kosecki, Helio Pinto, Dominik Furman, Michał Kucharczyk, Ondrej Duda i Marek Saganowski.

lukasz.wgw 288

lukasz.wgw

Użytkownik
BŁĘKITNI STARGARD - CRACOVIA
1@5,20
1X@2,14
2:0, brawo Błękitni! Puchar Polski jest dość specyficzny bo różnicę piłkarską można zniwelować poprzez ambicję i wolę walki. I to właśnie pokazują w swoich spotkaniach drużyny słabsze. Cracovia już w poprzednim meczu z Ostrovią (czyli drużyna grającą o jeszcze jeden szczebel niżej niż Błękitni) miała problemy i awans wywalczyła dopiero po golu w dogrywce. Za to gospodarze po ciekawym spotkaniu gdzie do przerwy przegrywali 1:2 pokonali ostatecznie I-ligowy GKS Tychy 3:2. W pamięć na pewno mógł zapaść wywiad z jednym z piłkarzy ze Stargardu, który ze łzami w oczach cieszył się ze zwycięstwa. Już wtedy było to dla nich wielkie wydarzenie. A teraz... a teraz przychodzi im grać z jedną z 14 najlepszych drużyn w Polsce (w wywiadach wielu z nich mówiło, że było to ich marzeniem aby dojść do tego szczebla by móc zmierzyć się z jedną z ekstraklasowych ekip). Dlatego dla II-ligowych Błękitnych niewątpliwe jest to jeden z najważniejszych meczów w historii klubu a już na pewno jeśli chodzi o ten sezon. Ma był pełny stadion itp. więc piłkarze na bank wyjdą na pełnej na to spotkanie a nie położą się czekając na egzekucję. O ich podejście co do tego spotkania nie mam najmniejszych wątpliwości. Tym bardziej, że nie są oni jakimiś outsiderami II ligi tylko zajmują wysokie 6 miejsce. Inaczej jest jeśli chodzi o gości. Zastanawia mnie podejście &quot;Pasów&quot; do tego meczu (biorąc pod uwagę, że mają jeszcze rewanż u siebie gdzie ewentualne straty można odrobić) a także do całego PP gdzie szans na końcowe zwycięstwo chyba większych nie mają. Wątpliwe jest ich pełne zaangażowanie gdy ich pozycja w lidze nie jest zbyt ciekawa i raczej powinni się skupić na walce o utrzymanie. Do tego w poniedziałek mają ciężki wyjazd do Łęcznej na mecz z Górnikiem gdzie zagrają o przysłowiowe 6 pkt. A wiadomo, że lubelszczyzna jest dość ciężkim terenem. Motywacja, ambicja może pomóc gospodarzom osiągnąć w tym spotkaniu sukces dlatego s zukam niespodzianki.​

Otrzymane punkty reputacji: +31
al_capone 29K

al_capone

Gangster
PUCHAR POLSKI! Ćwierćfinały...

Przed nami ćwierćfinały Pucharu Polski. W środę wieczorem sensacja tegorocznej edycji Błękitni Stargard Szczeciński zagra u siebie z Cracovią. Ekipa z Pomorza w drodze do 1/4 wyeliminowała aż trzy zespoły z I Ligi. Czy da rady rywalowi występującemu na co dzień w najwyższej klasie rozgrywkowej? Wielkie emocje również w czwartkowy wieczór, kiedy to Legia i Śląsk rozegrają bezpośrednie spotkanie o awans do najlepszej czwórki. Pierwsze starcie we Wrocławiu zakończyło się remisem 1-1. Kto zada decydujący cios na Łazienkowskiej? Zobaczcie co sądzą nasi eksperci Mateusz Borek i Roman Kołtoń z Betclic
https://www.youtube.com/watch?v=jk83dB--UR0

pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Znicz Pruszków - Lech Poznań
Lech Poznań @ 1.40

✅
Różnica klas między zespołami jest dosyć duża, Lech wiadomo 3 drużyna Ekstraklasy, nie trzeba nikomu przedstawiać dokładniej tej drużyny, nie sądzę żeby dziś nie wygrali spotkania w Pruszkowie z miejscowym Zniczem który występuje w II lidze i zajmuję tam 5 miejsce.
Wypowiedz Macieja Skorży:
Jesteśmy przygotowani na ciężką walkę. Naszym celem jest wywiezienie z Pruszkowa korzystnego wyniku.
Dla trenera gości Puchar Polski to ważne rozgrywki, w swojej karierze trenerskiej wygrał PP 3 razy 2x Legia Warszawa 1x Dyskobolia.
Skład Lecha:
Jasmin Burić - Kebba Ceesay, Tamas Kadar, Marcin Kamiński, Luis Henriquez - Dariusz Formella, Łukasz Trałka, Karol Linetty, Dawid Kownacki, Muhamed Keita - Vojo Ubiparip.

Rezerwowi: Maciej Gostomski, Tomasz Kędziora, Szymon Pawłowski, Gergo Lovrencsics, Jan Bednarek, Arnaud Djoum, Zaur Sadajew.

Otrzymane punkty reputacji: +6
pyrus122 1,8K

pyrus122

Użytkownik
Błękitni Stargard - Cracovia
Cracovia @ 1.66
Drużyna Cracovii, można powiedzieć że dobrze wystartowała w rundzie wiosennej - 3 remisy z wyżej notowanymi przeciwnikami - Śląsk, Podbeskidzie i Lech. Gospodarze to 6-sta drużyna II ligi, w tym roku będzie to ich pierwsze ważne spotkanie, pierwszy mecz ligowy mają 8 marca z MKS-em Kluczbork (3 miejsce) będzie to dla nich na pewno ważne spotkanie, drużyna ma wciąż szansę na awans do I ligi i myślę że to jest najważniejsze, nie żaden PP, na którego przecież wygraną nie mają żadnych szans.
Cracovia ligowe spotkanie ma w poniedziałek, czyli ma więcej czasu na odpoczynek.
Kadra Cracovii:
Bramkarze: Krystian Stępniowski, Adam Wilk
Obrońcy: Adam Marciniak, Piotr Polczak, Sreten Sretenović, Mateusz Żytko.
Pomocnicy: Marcin Budziński, Mateusz Cetnarski, Miroslav Čovilo, Damian Dąbrowski, Deleu, Boubacar Diabang, Sławomir Szeliga, Mateusz Wdowiak.
Napastnicy: Erik Jendrišek, Przemysław Kita, Deniss Rakels, Dariusz Zjawiński.

Po kadrze widać że Podoliński podchodzi poważnie do tego spotkania i chce przywieść do Krakowa zaliczkę przed rewanżem.

efbeer 185

efbeer

Użytkownik
Błękitni - Cracovia
Ćwierćfinał Pucharu Polski to już wielki sukces dla drużyny ze Stargardu. Duży szum medialny, wywiady z piłkarzami, kamery, flesze, rzesza publiczności zapowiadana na dzisiejszym meczu. Wszystko to oczywiście może motywować do spięcia pośladów i wyniesienia się na wyżyny swoich umiejętności. Sądzę jednak, że nie w przypadku drugoligowego średniaka, gdzie takie rzeczy nie zdarzają się często. Gdzie pewnie grono piłkarzy poza grą pracuje w różnego rodzaju przedsiębiorstwach (o czym możemy przeczytać dziś na Łączy Nas Piłka).
Większość zimowych sparingpartnerów Błękitnych było raczej przeciętnych, - Arkonia Szczecin, Pogoń II, Gwardia Koszalin, Świt Skowlin, Lech Czaplinek, Torgelower FC Greif (szósta liga niemiecka) - a i tak zdarzały im się potknięcia. Byli także lepsi, jak Arka Gdynia czy Chojniczanka - tutaj widać, że Błękitni podejmowali walkę (0-1 Arka, 2-2 Chojnice).
Cracovia pojechała pełną kadrą, poczynili pewne ruchy kadrowe raczej in plus, Budzik (powiedzmy, że lider) po występie w gumowcach też wydaje się jakiś &quot;obudzony&quot;. Ciężki początek sezonu jaki zgotował im terminarz mogą raczej zaliczyć do udanych (remisy z czubem tabeli).
Jeśli miałbym typować zwycięzce to na pewno grałbym Craxe po @1,65 ⛔.
Ale nie o tym.
Cracovia to zaraz po Legii najbardziej kornerowy zespół Ekstraklasy. W 22 meczach zdobyli ich aż 143 (Legia tylko 3 więcej) , co daje bardzo dużą jak na polskie boiska średnią 6,5 kornera na spotkanie. Zważywszy na to, że grają z dużo słabszym rywalem - tych kornerów powinno lekko przybyć. Uwzględniając duże ambicje gospodarzy, kilka akcji pewnie stworzą, co może zaowocować dodaniem paru rogów do puli. Dlatego też linia 10,5 jaką oferuje nam b365 wydaje się całkiem dobrą inwestycją zważywszy, że proponują nam podwojenie kapitału.

Over 10,5 kornera @ 2,00 b365
✅✅

Otrzymane punkty reputacji: +3
madman01 13,9K

madman01

Użytkownik
To co zaprezentowała w dzisiejszym meczu Cracovia, jest nie do pomyślenia, ich poziom na tle Stargardu był żenujący, nie wiem czy olali puchar czy co, ale nie wypada zespołowi z ekstraklasy tak sie zaprezentowac w Pucharze Polski. Wielki szacun dla Stargardu, bo momentami ich gra wygladala jakby to oni byli dwie klasy wyzej....

lolnik 473

lolnik

Użytkownik
jak w ogóle Cracovia grała w w odbiorze piłki, jak ich zgranie wyglądało. To mniej więcej jakby dobierali skład w czasie lekcji w-fu i byli w gimnazjum. Szok, że oni są w Ekstraklasie. To nie do pomyślenia, jak oni piłkę tracili, jeszcze ten Sreten z Serbii..., to takie gole padają w gimnazjum że piłka odbija się .. ahhh. zero instynktu, zero woli walki, taka padaka, kabaret. Mam nadzieję że Cracovia spadnie bo to co dziś widziałem to była kompromitacja.

Do góry Bottom