Ja bym nie był tego taki pewny . Gryf u siebie jest naprawdę mocny ! Wystarczy przytoczyc takie wyniki jak :Jakież to idealne losowanie dla Legii ???? Przejadą się na "zabawę" na kaszuby
Myślę, że Legia tutaj wygra i to różnicą 2-3 goli. Gryf jeszcze nie zagrał w lidze a kadrowo nie jest to dream team. Zaszli daleko w PP ale dzisiaj myślę, że szans z Legią nie mają żadnych. Pora na pokaz umiejętności Blanco czy Nacho Novo.Trener Legii Maciej Skorża nie zabrał do Wejherowa czterech podstawowych zawodników. Wolne otrzymali: Danijel Ljuboja, Michał Żewłakow, Jakub Wawrzyniak i Dusan Kuciak. Zawodnicy mają odpoczywać w domu. W wyjściowej jednastce wspomnianą czwórkę zastąpią najprawdopodobniej – Michał Żyro, Dickson Choto, Tomasz Kiełbowicz i Wojciech Skaba.
Przypuszczalny skład Legii: Skaba – Jędrzejczyk, Choto, Astiz, Kiełbowicz – Vrdoljak, Łukasik – Novo, Radović, Żyro - Blanco
Autor: Marcin Szymczyk Źródło: Legia.Net
Tak, sam obstawiałem DW Gryfa, ale teraz to nie wyjdzie. To jest dwumecz i tu trzeba przyjąć jakąś taktykę. Na samym 1:0 nie pociągną. Dla samej Legii taka porażka byłaby kompromitacją. Górnik, Korona tu już było wielkie echo, że nawet komercyjne media zaczęły o tym mówić we wiadomościach. Legia nie może sobie pozwolić na takie porażki. Może Skorża ostatnio nie porywa stylem, ale bronią go wyniki. Jakikolwiek inny wynik niż zwycięstwo Legii będzie rozczarowaniem.Ja bym nie był tego taki pewny . Gryf u siebie jest naprawdę mocny ! Wystarczy przytoczyc takie wyniki jak :
Górnik Zabrze dostalo 1:0
Korona Kielce również 1:0
Po pierwsze to jak juz skrytykowales czyjas analize to moze podaj swoja i swoj typ,zobaczymy co Ty wydedukujesz...Doskonały przykład jak negatywy można ubrać w pozytyw.Już nie przesadzaj że ktoś się ma Choto przestraszyć, to on się powinien bardziej bać żeby nie dostać następnej kontuzji od jakiegoś rozjuszonego grajka z pianą na ustach, albo nogi na wyboju nie skręcić.Nie przypominam sobie żeby nasze drużyny w e.pucharach latały z mokrymi majtkami w obliczu europejskich topowych drużyn czy nawet średnch do których brakuje nam większej klasy, więc nie wiem czemu nagle ma biegać Gryf, który z rozgrywek zdążył wywalić Korone i Górnik?W Wejherowie pewnie ekscytacja jakby nasze drużyny do LM awansowały, więc jeżeli chodzi o motywacje to większą daje tym dla których sam dobry występ będzie już dobrym sukcesem, niż zmiennikom Legii którzy jedynie mogą pokazać przydatność na swoich pozycjach ponieważ nie grając regularnie ze sobą na pewno nie stworzą drużyny. Legia na 95% awansuje do kolejnej rundy, nie znaczy że zapewni sobie awans na Gryfie, zwłaszcza w takim zestawieniu, bo chodź grają z 3 ligowcem to te chłopaki grają ze sobą i się porzygają ze zmęczenia jak będzie trzeba, to dla nich życiowy dwumecz.Skorża wszystkich chłopaków bacznie obserwuje na treningach, jak tam sie wyróżni dostanie szanse, żaden mecz z Gryfem nie otworzy im okna do 1 drużyny, pomiędzy bajki można to włożyć. Nie mówię że Legia nie wygra żeby nie było, ale na minimum 0-3 w pierwszym meczu i zestawieniu o jakim piszesz to dla mnie szał. __________________
Podpis nie do Ciebie,nie wiem czego nie pojawil sie wyzej,czasem tak sie robi.Nie zwyklem kogos obrazac przez internet,jak chcesz to zerknij sobie do innych moich tematow czy jest,oczywiscie nie musisz tam czytac analiz .A co do przecinkow to na szczescie to forum bukmacherskie i wielkiej kiszki nie ma.Jak mam coś do powiedzenia to piszę a nie czaruje, bo takie analizy to można pod każdego i pod wszystko napisać, włącznie z korektami Maćka z poprzednich meczów że na zawołanie zagrają lepiej.Równie dobrze jak ty mogłem ci podać aktualniejszy przykład z Barceloną na Reymonta.
Drużynę się tworzy grą regularną a nie że tam ze sobą grali i mimo wyniku dobrze to widać.A co do twojego podpisu to jakaś aluzja do mnie? Nie widzę tego w poprzednim poście, zachowaj przynajmniej pozory i stawiaj poprawnie przecinki.
Ok,Wisła dzisiaj pojedzie do Poznania mocno osłabiona.Zgadzam się tez z tym,że Wisła nie jest w formie.Nie rozumiem,jednak twojego stwierdzenia,że dzisiaj Lech nie będzie miał problemów z Wisłą.Pamiętaj,że Lech także jest w dołku.W obecnym sezonie zawodnicy Lecha nie byli nawet w stanie strzelić bramki.Wiadomo,że dla obu zespołów Puchar Polski jest bardzo ważny,w końcu to najkrótsza droga do europejskich pucharów.Z obecnym położeniem obu drużyn w tabeli ciężko może być o kwalifikację do rozgrywek europejskich przez ligę.Ja bym tu uważał stawiając na Lecha. po cichu liczę na małą niespodziankę i zwycięstwo Białej Gwiazdy.Dla Lecha ten dwumecz jest sprawą tak samo kluczową jak dla Wisły,patrząc po komentarzach to chcą już w Poznaniu zapewnić sobie zaliczkę.
A z taką grą Wisły - myślę,że problemów z tym dziś nie będą mieć.