Błękitni Stargard Szczeciński - Lech Poznań
Dużo bliższy jest mi mecz Podbeskidzia z Legią, jednak go nie ruszam. Legia jak pokazały ostatnie tygodnie jest nieobliczalna, aczkolwiek chyba każdy już czeka na hitowy finał Legia - Lech na Narodowym. I tak jak już wspomniałem, meczu Legii nie ruszam, wierzę gorąco, że Wojskowi będą w finale, jednak na wyjeździe może być różnie, myślę, że rywalizacja zostanie przesądzona w rewanżu.
Natomiast dużo ciekawszy z zarobkowego punktu widzenia jest dla mnie mecz Błękitnych z Lechem. Błękitni - rewelacja tegorocznej edycji Pucharu Polski, po sensacyjnej wygranej nad Cracovią podejmie u siebie zespół Kolejorza. I na tym limit szczęścia powinien zostać wykorzystany. Jestem przekonany, że Lech wystawi pierwszy skład i będzie chciał już w pierwszym meczu przywieźć nie tyle korzystny rezultat, co zwycięstwo, a taki kurs, jest jak dla mnie prezentem od oddsmakerów. Gdybym ja decydował o kursach, wystawiłbym kurs bliżej 1.30, a tutaj mamy 1.50, uważam, że jest to wspaniały materiał do dubla. Nie znalazłem jeszcze przecieków, co do składu Lecha, ale trzeba brać kurs póki gorący. Lech na pewno wystawi pierwszy skład albo przynajmniej zbliżony do wyjściowego, liczę raczej na małe korekty, niż na rotowanie składem, niczym Berg w Legii. Cracovia odpuściła PP, skupiając się na lidze, nie przejmując się zbytnio kompromitacją, natomiast Lech nie może sobie na to pozwolić. Przewaga Legii nad Lechem w tabeli, to tylko 3 punkty, a patrząc na podział punktów po fazie zasadniczej, to żadna przewaga, wystarczy, że raz Legia się potknie, a Lech to wykorzysta i sprawa tytułu może być przesądzona. Do końca sezonu jeszcze daleka droga, jednak zarówno Lech i Legia będą już skupieni tylko na walce o mistrzostwo kraju, jak i o puchar. Nie ma tu już mowy, o jakimś oszczędzaniu, bo to tylko dwa mecze więcej, do tego grane w odstępach. No i na deser najważniejszy argument, to różnica klas. O ile można powiedzieć, że Błękitnym wyszły mecze z Cracovią, czy bardziej, że Cracovia specjalnie się z PP wymiksowała, to Lech załatwi sprawę po swojemu. Zwycięstwo Lecha oscylujące w granicach 1.50 jako materiał do dubla, czy handicap -1, w granicach 2.30, to naprawdę gra warta świeczki.