Wczoraj Lech zawiódł po całości. Gytkjaer od początku i Makuszewski i Majewski, nie widziałem w ogóle żeby piłkarzom Lecha zależało tak jak by chcieli odpaść. Brawa dla Pogoni bo faktycznie wyszli konkretnie zdeterminowani i załatwili drużynę z Poznania.
Dzisiaj tylko 2 spotkania. Śląsk mam nadzieję że wygra ale tutaj nie ruszam tego meczu, być może Urban potraktuje poważnie ten mecz, a piłkarze postawią się Arce, bo jeżeli Wrocławianie by dzisiaj wygrali to maja drogę do finału nie trudną i mogli by chociaż powalczyć o coś więcej niż 1/8 PP.
Tak czy siak ja gram: Śląsk Awans @1,76
ale to z racji własnej sympatii.
Prócz tego zagram dzisiaj na spokojnie awans Korony @1,52.
, bardziej będę polował coś na
live.
Co do Korony składy będą później, ale dla mnie tutaj powinni to wziąć w 90 minutach. Trener Korony Gino Lettieri konkretnie ustawia chłopaków i treningi słyszałem z wywiadów że maja cięzkie, a trener jest wymagający ale widzę u nich w tym sezonie potencjał. Od początku sezonu sprawiają dobre wrażenie, w przeciwieństwie do drużyny z Sosnowca która znów była krok od awansu, ale Górnik wyprzedził ich w ostatniej kolejce i z przewagą 1 punktu awansował do
Ekstraklasy. Zagłębie w tym sezonie zaczęło od porażki z Olimpią Grudziądz 0-1. Następnie ze słabiutkim Górnikiem Łęczna polegli 1-2. W drodze do 1/16 rywala nie mieli wymagającego rywala. Była nim drużyna Chełmianka Chełm którą spokojnie ograli 3-0, ale tego można było się spodziewać. Tak jak wyżej pisałem, nowy trener Korony traktuje poważnie każdy mecz swojej drużyny i myślę że dzisiejszego również nie zlekceważy. I według mnie Korona swoim wieloletnim doświadczeniem z
Ekstraklasy, a także podbudowaniem psychicznym z wyników ostatnich meczy załatwi sprawę awansu do 1/8 w regulaminowym czasie gry, aby nie grać dogrywki i zachować jednak więcej sił na przygotowanie do kolejnego meczu w lidze.