Dyscyplina: Piłka nożna -
Niemcy,
Puchar Niemiec
Godzina: 18:30
Spotkanie: RW Essen - Holstein Kiel
Typ: 2
Kurs: 1,85
Bukmacher: Fortuna
Analiza:
Spotkanie ćwierć finałowe w pucharze Niemiec. Oba zespoły są prawdziwą sensacją w tym sezonie w pucharze Niemiec. Zespół dzisiejszych gospodarzy wygrał w poprzedniej rundzie u siebie po dogrywce z Bayerem Leverkusen 2-1, natomiast Holstein Kiel wyeliminował w 1/16 po rzutach karnych Bayern Monachium. Oba zespoły w swoich ligach walczą o awans. RW Essen walczy o awans do 3 ligi zajmując w tej chwili drugą pozycję za rezerwami Borussi Dortmund, natomiast drużyna z Kiloni mierzy w awans do najwyższej klasy rozgrywkowej zajmując na ten moment również drugą pozycję tyle, że w drugiej lidze. Ja w tym spotkaniu pójdę jednak w stronę zespołu z wyższej ligi. Holstein Kiel jest bardzo dobrze poukładanym zespołem i myślę, że sobie poradzą tutaj bez większych problemów i zameldują w półfinale. Gospodarze z Essen dziś prawdopodobnie bez trzech bardzo ważnych graczy.
Absencje w Essen:
obrońcy Plechaty (22 występy w tym sezonie, 3 gole na koncie) i Sauerland (bez występu w tym sezonie) i pomocnik Conde (18 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie) a pod dużym znakiem zapytania stoi występ napastnika Kefkira (21 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie)
Absencje w Kiel:
obrońca Thesker (13 występów w tym sezonie) i napastnik Awuku (bez występu w tym sezonie) a pod znakiem zapytania stoi występ obrońcy van Den Bergha (14 występów w tym sezonie)
W lidze goście tego meczu bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach ale z kolei Essen u siebie gra bardzo pewnie i jako jedyni w całej lidze w meczach domowych jeszcze nie przegrali notując 10 zwycięstw i 1 remis ale liga to
liga a pucharowe mecze się rządzą swoimi prawami. Holstein Kiel jest dla mnie zespołem jednak dużo mocniejszym i lepszym jakościowo i stawiam tutaj na nich.
0-3