21:00 Sevilla - Barcelona
obie strzelą gola @ 1.58
obie strzelą gola w obu połowach @ 10.50
Sevilla strzeli powyżej 1.5 gola @ 2.51
Fortuna
Myślę, że jest to najlepsza propozycja na to spotkanie. Barcelona w tym sezonie jest bardzo kiepska w defensywie. Z meczu na mecz nie widać poprawy, a zespół traci przynajmniej jednego gola na spotkanie. Jutro po raz kolejny w tym sezonie dojdzie do rotacji w tej formacji. Z składu wypada Araujo, a więc powinniśmy zobaczyć dwójkę Lenglet-Umtiti. Pierwszy jest kompletnie bez formy, a drugi natomiast cały czas jej szuka po kontuzji popełniając przy tym błędy. Na lewej zapewne Alba, choć niespodzianką było by zobaczenie Firpo. Na prawej średni Mingueza, bo Dest i Roberto wypada z gry. Jeszcze jest opcja, że obok Lengleta zagra De Jong, który ostatnio jest wystawiany na tej pozycji. Kontuzjowani są dalej Coutinho, Fati, Pique, a dziś dołączyli do nich Pjanić i Braithwaite. Messi ostatnie spotkanie ligowe rozpoczął na ławce i pytanie czy było to spowodowane odpoczynkiem z powodu napiętego terminarza czy jednak jest coś na rzeczy w postaci drobnego urazu?
Sevilla niestety bez Ocamposa, który doznał poważnej kontuzji. Julen Lopetegui zapewne wystawi swój najlepszy możliwy skład na to spotkanie, a więc powinniśmy zobaczyć w ataku De Jonga, który gra regularnie w pucharze. Myślę, że w składzie nie powinno zabraknąć Rakitica, Munira i najlepszego strzelca drużyny Youssef En Nesyri. Jest to już półfinał, a więc czas wystawić najmocniejsze działa. Dodam, że w półfinale jest już rewanż, a więc Sevilli bardzo będzie zależało na strzeleniu gola/goli.
Barcelona odniosła dziesięć zwycięstwa na wyjeździe z rzędu i zapewne będzie chciała dalej śrubować te statystyki/rekord. Barcelona pokazuje w końcu ząb i charakter aby odwrócić losy meczu w końcówce spotkania. Jak będzie zatem jutro?. Czy Sevilla zamuruje dostęp do swojej bramki i spróbuje pograć z kontrataku?. Mam nadzieje, że nie i oby te gole padły bardzo szybko.
Lista piłkarzy Barcelony powołanych na mecz z Sevillą:
Bramkarze: Ter Stegen, Neto, Iñaki Peña.
Obrońcy: Lenglet, Jordi Alba, Umtiti, Mingueza, Junior.
Pomocnicy: Puig, Pedri, De Jong, Busquets, Fernandes, Moriba.
Napastnicy: Griezmann, Messi, Dembélé, Trincão, Collado, Konrad de la Fuente.