Lorca tegoroczny beniaminek
La Liga 2 podejmie na własnym obiekcie Cordobę, która zajęła w ubiegłym sezonie 10 miejsce właśnie w tej lidze. Goście wyjazdowe mecze grają słabo, tym bardziej, że będą mieli kilka zmian w podstawowej jedenastce, chociaż ostatnie 4 spotkania wygrali w delegacji (poprzedni sezon w lidze ostatni mecz wyjazdowym, a później dwa spotkania
towarzyskie oraz w bieżącym sezonie w 2 kolejce). Lorca tak jak wspomniałem w pierwszych słowach tego posta awansowała do drugiej klasy rozgrywkowej w Hiszpanii. U siebie na stadionie są solidną drużyną, w Segunda Diviosn wygrali oni aż 12 spotkań, 4 zremisowali i zaliczyli tylko 3 porażki, przy bilansie bramkowym +11. Dzisiaj czeka ich trudny pojedynek, jednak trener gospodarzy zapowiedział, że interesuje ich tylko awans do kolejnej rundy, co według mnie są w stanie osiągnąć przeciwko takiej drużynie jak Cordoba. Kursy już pospadały, mam nadzieję, że nie jest to jakaś podpucha bukmacherów, ale po tym kursie, który jeszcze jest myślę, że warto postawić na gospodarzy dzisiejszego spotkania.
Lorca @2,30 Fortuna Co tam się podziało?
Mallorca spadkowicz z
La Liga 2 do Segunda Division gr. 3 radzi sobie na razie dobrze, zresztą w wyższej klasie rozgrywkowej na własnym obiekcie też grali dobrze i punktowali - 7 wygranych, 11 remisów i tylko 3 przegrane, a bilans bramkowy to +3 - a więc nieźle jak na spadkowicza, co pokazuje, że czują się dobrze na własnym obiekcie. Lleida w ubiegłym sezonie wywalczyła utrzymanie w środku tabeli, ale mecze wyjazdowe w ich wykonaniu były tragiczne - 3 wygrane, 6 remisów i aż 10 przegranych, a ich bilans bramek wyniósł -10. Tegoroczne rozgrywki w swoich grupach oba zespoły zaczęły dobrze - Mallorca 2 wygrane, 1 remis, 2 strzelone bramki i 0 straconych, natomiast goście spotkania - 1 wygrana, 2 remisy, 3 strzelone bramki i 2 stracone. Gospodarze po blamażu z ubiegłego sezonu myślę, że będą chcieli dojść jak najdalej w Pucharze Króla, bo jest to kolejna szansa na zagranie na największych stadionach w Hiszpanii, a Lleida to zwykły średniak trzecioligowy, który na wyjazdach ma problemy.
Mallorca @1,60 Fortuna
Huesca walczyła o awans do najwyższej ligi rozgrywkowej w Hiszpanii, niestety się to nie udało i muszą walczyć w tym roku znowu. W poprzednim sezonie oba zespoły doszły do tej samej fazy CdR - 1/16 finału. Dzisiejsi gospodarze przegrali dwumecz z Las Palmas, natomiast goście przegrali z Realem Sociedad. Huesca u siebie bardzo mocny zespół, są solidną drużyną, natomiast Valladolid gra słabo w delegacjach. W sezonie 16/17 podopieczni Anguela wygrali z Realem dwukrotnie (wyjazd 1:2 oraz dom 1:0). Myślę, że dzisiaj także gospodarze będą górą tego spotkania i to na nich stawiam.
Huesca @2,15 Fortuna
Granada w ubiegłym sezonie nie wygrała ani jednego meczu wyjazdowego w
La Liga, po czym spadła do
La Liga 2, obecnie sezon zaczęli od 3 remisów (2 u siebie, 1 wyjazdowy). Zaragoza wywalczyła utrzymanie w drugiej lidze Hiszpańskiej, u siebie radzą sobie dostatecznie dobrze. Garanda w ubiegłym sezonie odpadła w 1/16 finału CdR przeciwko Osasunie, natomiast Zaragoza w 1/64 przeciwko Valladolid na własnym obiekcie. Dzisiaj mogą poprawić ubiegłoroczny rezultat w Pucharze - przeciwnik dużo słabszy, atut własnego boiska no i w historii już eliminowali w rozgrywkach CdR dzisiejszego przeciwnika na własnym boisku.
Zaragoza @2,00 Fortuna