21:30 Barcelona - Sevilla
Messi gol @ 1.74
BTS + over 2.5 gola @ 1.77
over 10.5 rzutów rożnych @ 2.10
bah/fortuna/unibet
Dlaczego Messi?. Na takie spotkanie nie trzeba nikogo mobilizować, a szczególnie Argentyńczyka. Messi potrafi potruchtać połowę spotkania, aby potem odnaleźć się w najlepszym momencie. Karne, rzuty wolne to wszystko wykonuje Leo, a więc jest to kolejna okazja do zdobycia gola. Argentyńczyk rozegrał w Barcelonie 17 finałów z jednym spotkaniem i 9 z rewanżami.W tych 17 finałach zdobył w sumie 14 bramek i zanotował 6 asyst, a niektóre media mówią na niego Król Finałów. Dziś okazji będzie zapewne wiele, i myślę, że jedną z nich zamieni na gola.
W spotkaniu spodziewam się sporo emocji jak i bramek. Na przeciwko siebie stają drużyny, które lubią ofensywną piłkę, a że jest to finał to niema co tu kalkulować. Myślę, że mecz zacznie się dopiero gdy jedna z drużyn zdobędzie szybko bramkę. Wtedy powinniśmy zobaczyć naprawdę świetne zawody. Obie drużyny nie tylko znają się dobrze z
La Liga, ale i również z takich właśnie finałów gdzie kilkakrotnie krzyżowali miecze. Z jednej strony Messi,Suarez, Iniesta, Rakitić i Busuqets. Po drugiej Banega; Sarabia, Vázquez, Correa; Muriel, tutaj muszą paść bramki i myślę, że będzie ich całkiem sporo bowiem Sevilla Montelli nie boi się atakować i tym bardziej grać odważnie. Kolejną propozycją są rzuty rożne. Sytuacji podbramkowych nie zabraknie ,a co za tym idzie na pewno rzutów rożnych. Barcelona za kadencji Valverde nabija ich całkiem sporo. To samo tyczy się Sevilli, która gdy spojrzymy na statystyki potrafi wykręcić sama niezłą linię. Podsumowując spodziewam się naprawdę fajnego widowiska, które mam nadzieje, że nie popsuje sędzia. Oby ten wieczór zapadł nam głęboko w pamięci.
Sevilla FC: Soria; Navas, Mercado, Lenglet, Escudero; N'Zonzi, Banega; Sarabia, Vázquez, Correa; Muriel
FC Barcelona: Cillessen; Roberto, Piqué, Umtiti, Alba; Coutinho, Rakitić, Busquets, Iniesta; Suárez, Messi.