Real Madryt (1x) + Barcelona (-1,5,-2) kurs łączny: 1,81 buk: Bet365
Real Madryt (AH: 0, -0,5) + Barcelona (AH: -1,-1,5) kurs łączny: 2,00 buk: Bet365
Może i kurs marny, a to jeszcze obejmujący 2 zdarzenia, ale jak dla mnie najpewniejszy. Po ostatnich wpadkach faworytów: Realu Madryt z Bilbao w PD, Man City z Chelsea w PL i Barcelony w PD dostałem kubeł zimnej wody. Dwa pierwsze przypadki to były błędy typerskie, wpadka Barcelony nie do przewidzenia (po prostu czynnik losowy sportu). Jeśli chodzi o Real Madryt skłaniam się ku wygranej Królewskich. Bilabo postawiło trudne warunki, a gol Gomeza to był mały cud świata, jednak ze stałego fragmentu gry, a nie z samej gry no i zawodnik Bilabo miał masę szczęścia. Potem ta czerwień dla Ronaldo, beznadziejne sędziowanie to wszystko spowodowało remis. Jeśli chodzi o Atletico to jak dla mnie odkryciem jest Diego, nowy (stary) nabytek spisuje się niezwykle dobrze. Oczywiście samo Atletico niesamowita drużyna, ale pomijając ostatnie spotkanie ligowe z Sociedad bywało różnie, szczególnie na wyjazdach. Myślę, że będą jutro grali na remis aby u siebie zamknąć temat awansu i to oczywiście Real stanie na głowie, żeby wygrać. Czy mu się to uda nie wiem, ale o to, że nie przegra jestem raczej spokojny. Co do grania na czystą 1 to jest duża szansa, że wejdzie, ale Atletico to naprawdę już obecnie ścisła czołówka i nie zamierzam kolejny raz ryzykować.
Co do typu na Barcelonę to nie brałbym pod uwagę ostatniego spotkania. Valdes, ale i cała defensywa była mocno rozkojarzona, szczególnie w II poł. Nie zdziwiłbym się jak się okaże w przyszłości, że tuż przed meczem dotarła do nich jakaś tragiczna wiadomość osobista dotycząca jednego z piłkarzy, albo jakaś kłótnia itp czyli czynniki pozasportowe. Po tej wpadce napewno tym razem się nie zdekoncentrują, a i ponieważ wielkimi krokami zbliża się
LM będą chcieli zrobić sobie zaliczkę bramkową i zakładam, że co najmniej będą te dwie bramki. Sociedad widzieliśmy ostatnio z Atletico, nie grali może źle, ale jednak poziom umiejętności poszczególnych linii ostaje od ścisłej czołówki i nie przewiduję sensacji, a nawet jak będzie, zawsze będzie można pograć sobie na Barcelonę na wyjeździe podczas rewanżu.