Mistrzostwo
Tutaj jak co roku - Lech, Legia - zobaczymy czy odejdzie Vadis, coś mi się wydaje, że w tym roku mistrz może pojechać do Poznania, ale to zobaczymy jak się ekipy wzmocnią.
Puchary
Tutaj Lechia - wiadomo, dobra ekipa, niestety ich głównym problemem w mojej ocenie jest Nowak, zbyt słaby trener na tą ekipę, przegrał taktycznie poprzedni sezon.
Zagłębie Lubin - moim zdaniem mogą być czarnym koniem rozgrywek, wzmocnili się całkiem fajnie, muszą zastąpić jeszcze Cotrę, ale jeszcze będą transfery, moim zdaniem szansa na puchary.
Kto jeszcze w TOP8
Moim zdaniem tutaj
Wisła Kraków, chociaż odejdzie Mączyński, to mają skład niezmieniony bardzo z poprzednim sezonem, będzie ciekawy zespół i overowy raczej.
Śląsk Wrocław - tutaj mam największy znak zapytania, bo dużo zmian wszystko się musi zazębić, że tak powiem. Kosecki, Pich, Piech, to będzie dobrze wyglądało. Jednak brakuje dobrej '10' no i bramkarza, Słowik i Wrąbel nie dają spokoju, upadł temat Miśkiewicza, będzie bieda.
Ostatnie dwa miejsca w TOP8 -> Pogoń, Cracovia lub Jagiellonia(2 z 3), która to będzie musiała walczyć bez Probierza, bez Konstantina oraz a pucharami
.
Spadek
Tutaj faworytem jest Sandecja, póki co nie wzmocnili się wcale bo tego Kolewa nie liczę za wzmocnienie, dla mnie słaby gracz, dobry na 1 ligę, ale nic więcej. Dojdzie może Cetnarski, ale po chorobie jego forma to niewiadoma.
Co do drugiej ekipy ciężko wytypować, ale Korona po tych wszystkich dziwacznych decyzjach trenera i innych decyzyjnych może mieć problemy w tym sezonie, a szkoda bo w poprzednim zrobili dużo więcej niż wszyscy zakładali. Jeszcze Kiełb zrywa więzadła.