>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

propozycje sportowe - scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Euro 2012
Niemcy - Grecja⛔

Dyscyplina:
Piłka nożna, Euro 2012
Spotkanie: Niemcy - Grecja
Typ: Niemcy wygrają do zera z Grecją
Kurs: 1,75
Bukmacher: Bet-at-home

Dzisiaj odbywa się drugi ćwierćfinał Euro 2012 na stadionie Gdańsku. Faworytem jest słusznie zespół Niemiecki. TVN24 podał dzisiaj że Grecja zamierza zamurować bramkę i bronić się licząc na rzuty karne po 120minutach gry. Bardzo ambitny plan i patrząc realnie na ten mecz chyba jedyny słuszny plan. Niemcy są jedną z najlepszych ekip piłkarskich na świecie obecnie. Grecy nie mają czym zupełnie straszyć. Szybkie kontry Greków na nic się zdadzą ponieważ Niemcy mają o wiele lepszą obronę niż Rosja. Zapowiada się mecz do jednej bramki. Spodziewam się że Niemcy wymęczą minimum jednego gola w ciągu 90 minut i wątpię aby cokolwiek udało się strzelić Grecji która jest skazana na obronę wyniku 0:0 i ewentualne szybkie kontry które raczej nic nie wniosą. Kurs bardzo ciekawy. Na meczu prawdopodobnie pojawi się kanclerz A. Merkel więc mobilizacja za strony piłkarzy Niemieckich na pewno będzie wysoka. Nikt w Niemczech nie wyobraża sobie innego wyniku niż zwycięstwa Niemiec. Każdy inny rezultat będzie sensacją. Zespół Joachima Lowa grał już w Gdańsku towarzyski mecz z Polską więc zdecydowana większość piłkarzy Niemieckich wie czego oczekiwać po PGE Arenie.

by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon
Vera Zvonareva - Mona Barthel ✅
Dyscyplina: Tenis, WTA, Wibmledon
Spotkanie: V. Zvonareva - M. Barthel
Typ: 1
Kurs: 2,20
Bukmacher: Bet365​

Ja pozwolę sobie zauważyć typ na Vere i Mone na dzisiejszy dzień. Jestem bardzo ciekawy tego spotkania do tego linia kursowa na obie zawodczniki zachęcająca. Bukmacherzy jak i kibice na pewno się zastanawiają co w tym turnieju zagra Vera, dziewczyna która z wielkim hukiem wypadła z drugiego miejsca w rankingu WTA. Przeciwko niej niedawna rewelacja i cichy czarny koń ostatnich wielkich turniejów Mona Barthel która jest ostatnio obniżyła mocno loty i prezentuje grzecznie mówiąc dno. Vera ostatnio na trawie nic nie grała. Jestem pewien że nie wyjdzie jutro Rosjanka wyłącznie po to aby pobiegać po trawie tylko po zwycięstwo.. którego smak już na pewno zapomniała.. szansa jest duża ponieważ Mona gra ostatnio bardzo dużo i jak pokazują wyniki ostatnio gra się jej nie klei na trawie. Gdyby to było spotkanie na hardzie faworytką byłaby oczywiście Mona. Jednak w obecnym przypadku spotkanie dzisiejsze ocenić można 50/50. Bukmacherzy wystawiają kurs na Vere ponad 2,00 więc skusić się warto. Vera chyba zamierza w tym roku jeszcze coś wygrać. Wydaje mi się że już dno swoje osiągnęła. Czas się z niego odbić..

by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Wimbledon
Yanina Wicmayer - Sveltana Kuznetsova
⛔

Dyscyplina:
Tenis, WTA, Londyn
Spotkanie:
Y. Wickmayer - S. Kuznetsova
Typ:
2
Kurs:
1,57
Bukmacher:
Bet-at-home

Obie bez rewelacji grają aczkolwiek Rosjanka wydaje się być ostatnio solidniejsza.... na cegle. Rosjanka i Belgijka generalnie na trawie radzą sobie względnie. Jak do tej pory spotkały się trzy razy i trzykrotnie padły 3 sety z tego raz na trawie. Belgijka zagrała jedno spotkanie na trawie i przegrała w dwóch setach z zawodniczką z 247 miejsca w rankingu.. ciężko tu mówić o dobrym przygotowaniu. Ciekawe co pokaże Rosjanka. Jeżeli Yanina ma rzeczywiście taką formę jak z Daria Gavrilova to 2 sety są tutaj bardzo realne i to w stronę Rosjanki. W ubiegłym roku to Y. Wickmayer wyeliminowała Rosjankę. Spodziewam się teraz rewanżu ponieważ wcześniej przed turniejem w Londynie Belgijka także rozegrała turniej w &#39;s-Herogenbosch i wówczas doszła do ćwierćfinału gdzie pokonana została dopiero przez R. Vinci. Teraz odpadła już w pierwszej rundzie gładko.. Typ na przełamanie Rosjanki.
by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Euro 2012

Portugalia - Hiszpania ⛔

Dyscyplina:
Piłka nożna, Euro 2012
Spotkanie: Portugalia - Hiszpania
Typ: 2
Kurs: 1,95
Bukmacher: Bet365

Niedługo rozpocznie się pierwszy półfinał Euro 2012. Portugalia wstąpi w osłabieniu zabraknie mianowicie H. Postigi. Cała nadzeja ofensywna Portugalii spoczywa na barkach Naniego i C. Ronaldo z naciskiem na tego drugiego. Hiszpanie na konferencji prasowej poprzedzającej mecz powiedzieli wprost że podejmą duże korki w celu zatrzymania C. Ronaldo w postaci krycia. Jeżeli tak się stanie zespół Portugalski będzie musiał liczyć na kontry ewentualnie na rzuty karne. Portugalia do drużyn dobrze broniących nie należy więc uważam że Hiszpanie powinni wcisnąć skromnie 1:0 Portugalii. Atak Hiszpanii zapewne będzie zbudowany na podstawie Silvy i Negredo i Iniesty a więc trójka napastników. Xavi i Busquets zagrają w drugiej linii są zdrowi więc Hiszpanie zapewne opanują środową część boiska. Zapowiada się interesujące spotkanie.

by scotratez

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Carslbad
Urszula Radwańska - Daniela Hantuchova ✅

Dyscyplina: Tenis, WTA, Carlsbad
Spotkanie: U. Radwańska - D. Hantuchova
Typ: 1
Kurs: 2,15
Bukmacher: Pinnacle Sports
Trzeba przyznać że to bardzo zachęcający kurs na Urszule w tym spotkaniu. Żeby sprawa była jasna nie jest to polowanie na sensacje. Obie dziewczyny pomimo historii która jest korzystna bardziej dla Słowaczki mają szanse 50/50. Ciekaw jestem w zasadzie najbardziej jak będzie wyglądał serwis Danieli. Urszula znana jest z tego że ma dobre i złe dni jeżeli chodzi o serwis. Bywa tak że wchodzi jest wszystko a bywa również tak że co druga piłka ląduje w siatce lub na aut. Za Ulą w tym spotkaniu stoi przede wszystkim niezła forma oraz fakt że już przetarła jeden turniej w USA na hardzie. Daniela od turniejów trawiastych nic nie grała na których zresztą nic specjalnego nie pokazała poza przegraną 3setówką z T. Paszek w Eastbourne. Kursy powoli spadają, być może bukmacherzy się dopiero obudzili że w tym spotkaniu linia kursów powinna wynosić mniej więcej 1,70 - 1,80. Jeżeli ode mnie zależałoby ustalanie kursów to 1,70 dałbym Urszuli, ponieważ statystyki i ranking z całym szacunkiem nie grają a jeżeli spojrzymy na ostatnie wyniki i grę Polki jest faworytką.
by scotratez

Otrzymane punkty reputacji: +2
scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik

Londyn 2012
Carolina Wozniacka - Serena Williams⛔

Angelique Kerber - Victoria Azarenka⛔
Kim Clijsters - M. Sharapova ⛔

Dyscyplina: Tenis, WTA, Igrzyska Olimpijskie
Spotkanie: C. Wozniacka - S. Williams
Typ: +6,5 gemów C. Wozniacka
Kurs: 1,72
Bukmacher: bet365

Tutaj kurs i linia gemowa jest bardzo atrakcyjna. C. Wozniacka to nie worek do bicia a już na pewno nie trawie przez S. Williams która pokazała podczas Wimbledonu że także miała problemy z niektórymi rywalkami. Spodziewam się o wiele bardziej wyrównanej walki niż w poprzednich spotkaniach Amerykanki. Dunka to zawodniczka która męczy każde spotkania nawet jak nie idzie.
# 26
Spotkanie: V. Azarenka - A. Kerber
Typ: +3,5 gemów A. Kerber
Kurs: 1,90
Bukmacher: bet365

Tutaj także spodziewałem się niższej lini gemowej coś ala +2,5, a bukmacherzy uraczyli +3,5. Także warto srpóbować. A. Kerber gra wyśmienicie na trawie w tym sezonie a Azarenka widać męczy się na innych nawierzchniach poza hardem. Szykuje się sensacja w tym meczu ponieważ A. Kerber gra silny inteligentny tenis który jest w stanie przeciwstawić się V. Azarence która nie jest w swojej najlepszej już formie a A. Kerber trzeba przyznać dochodzi do życiowej o ile już jej nie ma.

Spotkanie:
M. Sharapova - K. Clijsters
Typ:
2
Kurs:
2,62
Bukmacher:
Bet365

Tutaj także bukmacherzy trochę podrasowali za wysoko kurs ze względu na nazwisko z jakim przyjdzie walczyć K. Clijsters. M. Sharapova śmiem twierdzić o jakiegoś czasu gra co raz słabiej przynajmniej na trawie i męczy się z zawodniczkami średnimi (T. Pironkova chociażby) wystarczy mieć formę tak jak to pokazała Bułgarka i można z Rosjanką nawiązać walkę na trawie. K. Clijsters po ostatnich wynikach pokazuje się z dobrej strony więc tutaj warto delikatnie zaryzykować na jej win.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Coco Vandewaghe - Venia King - 2 (2,01)⛔
Pinnacle Sports

Warto zapamiętać to imię i nazwisko. Mam na uwadze Coco Vandewaghe. Ta niespełna 20letnia Amerykanka czyni potężne postępy w tym roku szczególnie na nawierzchni twardej. Jeżeli jej postępy będą z roku na rok się w takim tempie biec w górę szybko zobaczymy Coco w pierwszej 20 rankingu. W tej chwili Amerykanka zajmuje 73 miejsce. Miałem okazje zobaczyć Coco w spotkaniu z Serena Williams. Zagrała naprawdę niezłe spotkanie, chociaż trzeba przyznać że Serenie niewiele wtedy wychodziło. Jednak wcześniej Coco pokonała Y. Wickamyer oraz będącą w niezłej formie U. Radwańską. Coco świetnie czuje się na nawierzchniach w USA. Za godzinę podejmie Venie King która gra w kratkę. Od długiego czasu nie wygrała z nikim znaczącym. Turniej w Waszyngtonie na pewno traktuje jako przetarcie przed US Open. Amerykanka będzie próbować odnaleźć formę. Czeka ją trudne wyzwanie dzisiaj. Poprzednie przeciwniczki Veni King to amatorki a i z nimi się męczyła. Kursy powoli spadają i myślę że słusznie, ponieważ jeżeli patrzeć na aktualną dyspozycję to faworytem jest Coco Vandeweghe.

E. Bouchard - S. Stephens - 0:2 (2,01)✅
Pinnacle Sports
- under 2,5 seta (1,57)✅
Bet365
Tak się zastanawiam ile można grać pojedynków 3 setowych w kobiecym tenisie pod rząd i patrząc na S. Stephens dochodzę do wniosku że dużo.. Faworytką tego spotkania jest S. Stephens która powinna ograć mniej doświaczoną E. Bouchard jednak wyższy kurs jest na to że w spotkaniu będą dwa sety. Jej rywalka ostatnio także zagrała na 3 sety. S. Stephans ma już za sobą 6 pojedynków 3 setowych pod rząd ale w 4 różnych turniejach. W turnieju w Waszyngtonie ma już dwa pod rząd. Z moich statystyk widzę że w przypadku dwóch meczów pod rząd kończących się 3 setami u tej zawodniczki trzeci kończy się w dwóch i często są to porażki jednak z zawodniczkami wyższych lotów. Dla bardziej ostrożnych proponuje wariant dwa sety.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
V. Azarenka - T. Paszek - 2:0 (1,36) ZWROT
Bet365

Uważam że tutaj Victoria będzie rozdawać karty a nie Tamira Paszek. Julia Goerges awansowała do listy obciachów Montrealu gdzie razem z Daniela Hantuchova i Yanina Wickmayer wiodą prym. Chociaż Yanina Wickmayer jest niekwestionowaną liderką według mnie. Co tu można dodać. Victoria czekała chyba długo na ten hard ponieważ to nawierzchnia na której Białorusinka radzi sobie rewelacyjnie. Tamira przeciwnie. Victoria powinna zakończyć ten mecz w dwóch setach. Może być 6:1, 6:1 a równie dobrze nie zdziwi mnie wynik 6:4 6:4. W każdym razie w dwóch setach rywalizacja powinna się zamknąć.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Ch. McHale - A. Woźniak - 2 (1,72)✅
Bet365
Krystyna wymęczyła ostatnie dwa spotkania. Szczerze powiedziawszy nie spodziewałem się jej tak długiego pojedynku z księżniczką ą ę Voskoboeva. Woźniak wczoraj ograła fatalnie grającą Jelene więc kolejna rywalka podpasowała Kanadyjce. Dzisiaj pomóc jej może zmęczenie Krystyny która ma za sobą dwa 3 setowe pojedynki. Chociaż trzeba zaznaczyć że pojedynek z Galiną grała na raty. Woźniak ma więcej sił i jak narazie jedzie bez straty seta. Jej gra wczoraj mogła się podobać, chociaż trzeba przyznać że Jelena jej sporo pomogła. No i serwis dalej kanadyjki nie funkcjonuje. Wozniak to typ zawodniczki która walczy do końca, więc jeżeli zagra z Ch. McHale tak jak z Jelena w pierwszym secie powinna wymęczyć to zwycięstwo. Woźniak nie ma zwyczaju w tym roku przegrywać gładko na hardach. Jak dojdzie ewentualnie do 3 setów jej szanse na pewno pójdą w górę.
Ch. Scheepers - A. Radwańska - 0:2 (1,33)✅
Bet365
To co zagrała Ch. Scheepers z S. Dubois to było jakieś nieporozumienie. Flavia Pennetta juz powinna była pokonać Ch. Scheepers i jej prościutki tenis.. Ale Włoszka skreczowała. Agnieszka rozegrała batalie na 3 sety ale ostatecznie wygrała. Trzeba podkreślić że rywalka Agnieszki to tak naprawdę czołowa rakieta świata nawet jeżeli ranking na to nie wskazuje jeszcze Mony Barthel. Serwis M. Barthel a Ch. Scheepers to jak reprezentacja Polski w piłce nożnej a reprezentacja Włoch. Serwis Ch. Scheepers jest fatalny więc 2:0 dla Agi jest jak najbardziej na miejscu.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacki - A. Pavlyuchenkova 2:0 (1,72)⛔
Bet365
Karolina zaczęła turniej z wielkim przytupem jeżeli to tak nazwać można, chociaż trzeba przyznać że rywalka wielkich lotów nie była. Rosjanka z kolei też źle nie zaczęła eliminując J. Goerges która gra ostatnio jak nasza repreznetacja w piłce nożnej. Dobre prognozy - słabe wyniki. Ciężko mi powiedzieć jak można potraktować ten wynik w wykonaniu Anastasii. Nie mniej nic więcej bardziej przekonuje mnie Carolina i to wersji dwu-setowej. Rosjanka to wciąż klasa niżej do tej najlepszej czołówki nawet jeżeli Karolina ostatnio z niej wypada. Gra Dunki jest co raz bardziej obiecująca o czym wskazuje pojedynek 3 setowy z Petra Kvtiova w Montrealu która wygrała cały turniej. Gra Karoliny zwyżkuje i jeżeli tej nocy zagra na tym poziomie co gra ostatnio a mam nadzieje że zagra jeszcze lepiej to spokojnie 2:0 poleci na konto Dunki.
#39 C. Wozniacki - A. Pavlyuchenkova - pierwszy set wygra C. Wozniacki (1,33)⛔
Bet365
Mecz niebawem się rozpocznie więc dorzucam jeszcze typ na zwycięstwo pierwszego seta przez Dunkę która jeżeli już ma wygrać to zazwyczaj wygrywa pierwszy set.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Morita - M. Niculescu - 2 (1,80)⛔
Bet365

Rumunka od dłuższego czasu jest nieobecna na kortach, ciężko się nawet dziwić gdy forma kuleje. Po turniejach trawiastych była nieobecna w USA i w Kanadzie. Tymczasem Japonka poleciała do USA aby dostać dwa razy szybkie baty. W Stanford już na dzień dobry skreczowała a później w następnej rundzie przegrała z S. Peng która gra jak wiatr jej zawieje. W każdym razie gra S. Peng dla mnie jest makabryczna. Biega do tych piłek jak dzikus, po czym odbija tą piłkę byle za siatkę chyba, bo często kończy się autami jej wymiana. W każdym razie A. Morita nie poradziała sobie.. M. Niculescu miała czas aby przygotować się na US Open. Po takiej przerwie jaką sobie zafundowałą Rumunka ciężko oczekiwać aby przegrała na dzień dobry z rywalką która zupełnie sobie na hardzie w tym roku nie radzi. 11 porażek i tylko 3 zwycięstwa.. Rumunka jest w mojej ocenie o klasę lepsza. To typ walczaka. Jest impulsywna często na korcie ale powinna osiągnąć przewagę w długich wymianach z Japonką. Serwis jest zagadką zarówno u jednej jak i u drugiej. Monika osiąga na hardach prawie najlepsze swoje wyniki zaraz po hali więc sądzę że oswojenie nie powinno jej długo czasu zająć zwłaszcza że w 2011 i 2010 w pierwszych rundach łatwo i szybko ogrywała rywalki podczas tego turnieju, Morita z kolei zawsze przegrywała swoje pierwsze spotkanie w US Open. Typ kieruje głównie doświadczeniem i wyższymi umiejętnościami Rumunki, która nawet jeżeli formy nie ma to w najgorszym razie powinna wymęczyć zwycięstwo. A kurs fajny.
# 41
J. Jankovic - K. Bondarenko - 1 (1,30)✅
Bet365

Na podstawie tego co pokazała Jelena Jankovic w poprzednim turnieju jestem skory myśleć że Serbka poradzi sobie z dzisiejszą rywalką. I tu nie chodzi już o niski kurs. Jelena w końcu ożyła w USA. Wytrzymuje długie wymiany, wytrzymuje napięcie w trudnych sytuacjach a przede wszystkim nie wyrzuca piłek na wiwat jak to miało miejsce. Serwis Serbka poprawiła chociaż trzeba przyznać cudów po Jelenie bym się nie spodziewał. Wciąż nic więcej oprócz tłuczenia piłki ile fabryka dała blisko bocznych krawędzi kortu Jelena nie pokazuje. Jak schodzi do siatki ani myśli zagrać skrótem, dropshotem tylko ładuje ile wejdzie po przekątnej, co się czasami kończy autem.. Jelena rozegrała bardzo dobre spotkanie z C. Dellacqua która jak wiadomo jest w niezłej formie, o czym świadczy nie przypadkowo jej wczorajsze zwycięstwo. Jednak z R. Vinci musiała przegrać. Jak to pisałem w poprzednim turnieju, technika musiała wygrać z łomoceniem.. K. Bondorenko tymczasem jest pod formą o czym świadczą nie tylko ostatnie wyniki w USA ale i ogólne rezultaty w tym roku. Ostatnio to chyba w Miami Bondarenko pograła coś na 3 sety z U. Radwańską aby potem w drugiej rundzie przegrać z D. Hantuchova, która wtedy coś jeszcze pogrywała.. Nie mówie że Ukrainka zniknie dzisiaj z kortu ale jeżeli przyjrzeć się chociażby aktualnej formie to przychylam się na stronę Jeleny która nawet bez formy miała być 50/50 szansy aby wygrać z K. Bondarenko. W tym meczu siła i regularność powinna wystarczyć Serbce i byle jaki serwis.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacka - H. Su-wei - 2:0 (1,44)✅
Bet365

Turkish-Airlness-Girl na sam koniec sezonu poprawiła się i mam tutaj na uwadze nie tylko wyniki ale i grę. Rewelacji oczywiście nie ma ponieważ ostatniego meczu z S. Stosur nie sposób było przegrać. Australijka dosłownie zapomniała jak się serwuje. W Istambule zresztą Samatha to potwierdziła. Carolina jak zwyke wytrzymuje długie wymiany, gra nadal momentami schematycznie a jej serwis no właśnie to wielka zagadka dla nie samej. Carolina jest jednak ambitna i taki turniej na pewno traktuje poważnie. Nie wynagrodzi na pewno tutrnieju masters ale na pewno będzie próbowała coś sobie, światu? udowodnić. Handicap na gemy bałbym się grać ponieważ Tajwanka to również walczak. Dziewczyny grały ze sobą niedawno i była to prawdziwa batalia na trzy sety. Spotkanie jednak odbyło się na hardzie. Gdyby dzisiejszy mecz odbył się na hardzie byłoby spore ryzyko w graniu tutaj na dwa sety, jednak hala jest zupełnym przeciwieństwiem Tajwanki. W tym roku rozegrała 0 spotkań oficjalnych a łącznie od 2001 roku wygrała ich 7 a przegrała 9. Chyba nie trzeba nic dodawać. Tajwanka przystępuje do tego turnieju z musu a nie z chęci ponieważ na pewno nie podoba jej się fakt że rozgrywany jest na hali. Wozniacka tymczasem ma przetarcie po Moskwie więc plus dla Dunki.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
M. Kirilenko - T. Pironkova - 1 (1,30)✅
Bet365

Faworytką jest Rosjanka i słusznie. Maria ma wiele więcej do zaoferowania na tej nawierzchni od Bułgarki. Gdyby dziewczyny spotkały się na trawie sytuacja wyglądałaby bardziej skomplikowanie. Niestety nie ma transmisji z tego turnieju (a przynajmniej ja nie zauważyłem aby były) wczoraj jednak dało się zauważyć że Tsvetana się męczyła ze swoją rywalką. W trzecim secie miała już przełamanie w zapasie i skończyło się ostatecznie tibreakiem. Maria to półka wyżej do tego ostatnio grała w Moskwie na hali więc przychylam się śmiało na stronę pięknej Marii. Jedynym argumentem za Bułgarką na chwile obecną jest chyba tylko fakt grania na swoim terenie. Tsvetana nic nie ugrała w tym sezonie i przystępuje do tego turnieju jako dzika karta, a dokładnie jako pokrzepienie serc dla kibiców Bułgarskich aby turniej w Sofii był bardziej atrakcyjny.

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Valencia - Bayern Munchen - 2 (2,10)⛔
bet365

Zespół Niemiecki jest tutaj faworytem. Zajmują obecnie pierwsze miejsce w lidze niemieckiej i jak narazie dominacja Bayernu jest widoczna w całym sezonie. Valencia gra o dziwo bardzo dobrze lidze mistrzów i dzisiejsze spotkanie będzie kluczowe. Oba zespoły mają tyle samo punktów. Zespół który dzisiaj wygra właściwie zaklepie sobie awans do kolejnej rundy. Stawiam tutaj na piłkarzy niemieckich których gra wygląda według mnie lepiej.

by scotratez​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
A. Radwańska - Y. Wickmayer - 2:0 (1,66)✅
Bet365

Wczoraj przyglądałem się grze zarówno Y. Wickmayer jak i A. Radwańskiej i można śmiało powiedzieć, że obie zawodniczki i nie tylko one nie weszły jeszcze płynnie w nowy sezon. Nie należy oczekiwać oczywiście fantastycznej gry od razu od Polki w turnieju niższej rankingi niż Wielki Szlem. Agnieszka przygotowuje większą formę z pewnością pod Australian Open. Na chwilę obecną Yanina gra chaotycznie, masa błędów przy własnym serwisie i trzeba przyznać że jej rywalka ostatnia - Mona Barthel rozegrała bardzo słabe spotkanie. Jeżeli chodzi o Agnieszkę to Polka również nie zachwyciła. Jak na Radwańską pojawiała się za duża ilość błędów własnych. Momentami można było zobaczyć przebicia w ogóle nie podobne do Polki. (mam na myśli wybijanie piłek na aut). Jednak jestem prawie pewien że był to po prostu słabszy dzień Agnieszki spowodowany między innymi sporym wiatrem na korcie. Jej ostatnia rywalka pokazała się z niezłej strony siłowej jednak zabrakło często spokoju, wykończenia, być może techniki. Warto podkreślić że Amerykanka przełamała Polkę pod koniec pierwszego seta i miała zwycięstwo seta nr. 1 w zasięgu ręki.. wystarczyło tylko wygrać gem przy swoim podaniu. No i wtedy zaczęły się nerwy.. Warto podkreślić, że spore znaczenie w Auckland odgrywa wiatr. Wydaje mi się że miał również wpływ na sporo piłek Polki. Yaniana nie pokazała nic niezwykłego i jutro widzę zwycięstwo Agnieszki która w finałach gra zwykle na bardzo wysokim poziomie. Y. Wickmayer nie dysponuje siłą V. Azarenki, S. Williams czy L. Hradecki więc nie powinna mieć problemu ze zwycięstwem w dwóch setach Polka. Agnieszka powinna ograć Belgijkę regularnością. Y. Wickmayer w konfrontacji z A. Radwańską na błędy własne wypada gorzej.

by scotratez​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
C. Wozniacka - U. Radwańska 2:0 (1,57)✅
Bet365

Dunka zaczyna nowy rok od tego meczu. Na pewno marzy się powrót na pozycję numer jeden, ale raczej to tylko marzenia. Co prawda 31 grudnia rozegrała pierwszy mecz w tym sezonie z Ksenia Pervak z którą przegrała ona i Urszula. Obie w podobnych wynikach. Można powiedzieć że Carolina i Urszula grają więc na tym samym poziomie. Jednak nic bardziej mylnego. Ksenia Pervak dokonała niesłychanej rzeczy. Najpierw pokonała po 3 setach Venie King, potem pokonała po 3 setach C. Wozniacką i poźniej miała jeszcze siły aby ograć w 3 setach Urszule Radwańską. Ula dysponuje niezłym przygotowaniem fizycznym jednak jej gra jest w kratkę. Raz zagra fajne spotkanie a raz serwis w ogóle nie wchodzi. Wozniacka jest bardziej stabilniejsza pomimo że to co oglądamy to nie jest jej właściwa forma. Dunka pod koniec ubiegłego sezonu borykała się z problemami serwisowymi. Wozniacka w ubiegłym sezonie wciąż grała schematami i borykała się z ze złymi nawykami gry, które powracały jak nic już nie szło. Dopiero po reprymendzie tatusia gra Caroliny się poprawiała. W tym meczu się dużo może wydarzyć jednak wciąż uważam że to Dunka jest tutaj przeważającą stroną. Obie zawodniczki nie weszły jeszcze w sezon. Urszula pokonała w tym sezonie T. Paszek która standardowo na początku roku jest bez formy i pewnie powróci na turnieje trawiaste. Handicap na Ulę ryzykowny ponieważ tak jak mówię nie wiadomo co Polka tak naprawdę pokaże. Statystyki są bezlitosne. Carolina 4 razy ograła Polkę. I tylko raz Udało się Uli pograć na 3 sety i było to na trawie czyli tam gdzie Radwańskie czują się bardzo dobrze.

by scotratez​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Skoki narciarskie, Bischofshofen (Turniej 4 Skoczni)
1 runda H2H, R. Freitag - M. Kot - 1 (1,62)⛔
Bet365

Jutro odbędzie się decydujący konkurs Turnieju 4 Skoczni w Bischofshofen. W systemie KO w swojej parze Maciej Kot będzie rywalizował z Niemcem R. Freitagiem. Za Niemcem stoi przede wszystkim &quot;własna skocznia&quot; ale nie tylko. Wyniki z kwalifikacji które odbyły się w sobote R. Freitag zajął 10 miejsce. Skoczył na odległość 128,5 m. Z kolei M. Kot skoczył zaledwie 120,0 m. i zajął 41 miejsce. M. Kot powiedział otwarcie mediom że nie leży mu ta skocznia ze względu na długi rozbieg. Polski zawodnik powiedział że liczy na dobre warunki pogodowe. Trzeba dodać też, że Polski zawodnik nie skacze regularnie a forma się bardzo kołyszę. Wydaje mi się, że spora jest szansa że po pierwszej serii z tej pary to właśnie R. Freitag wyjdzie zwycięsko.

by scotratez​

scotratez 66,6K

scotratez

Użytkownik
Turniej 4 skoczni, Bischoofshofen, H2H G. Schlierenzauer - A. Jacobsen - 1 (2.00)✅
Bet365

G. Schlierenzauer wskoczył z powrotem na swoją dużą formę i prawdopodobnie wygra cały turniej. A. Jacobsen także jest w tej chwili w bardzo wysokiej formie, jednak jest mniej stabilny co pokazał ostatni konkurs. Po takim kursie warto postawić na Austriaka który idzie pełną parą w stronę rekordu M. Nykeenena w ilości pucharowych zwycięstw.

# 49

Kto wygra Turniej 4 skoczni - G. Schlierenzauer (1,33)✅
Bet365

Dorzucam niski kurs ale wydaje mi się bardzo prawdopodobny na zwycięstwo ostateczne Austriaka. Możliwe że K. Stoch sprawi niespodziankę i wygra konkurs jednak nie sądzę aby G. Schlierenzauer zajął odległą lokatę a wystarczy mu na dobrą sprawę być po prostu lepszym od A. Jacobsena i nie zawalić skoku. Kurs raczej atrakcyjny.

by scotratez​

Do góry Bottom