Górnik Łęczna - Lechia
Kto pierwszy bramkę - Lechia @ 1.60 //bet365
Dzisiaj zakończy się druga kolejka
LOTTO Ekstraklasy, dzisiejszy mecz zostanie rozegrany pomiędzy Górnikiem Łęczna z Lechią Gdańsk. Nie da się ukryć, że faworytami tego spotkania są Nafciarze, którzy co tutaj dużo mówić są znacznie lepszym zespołem. Podopieczni Nowaka czują spory niedosyt po pierwszym meczu, gdzie to przegrali z Wisłą Płock 1-2. Mecz układał się po ich myśli, gdzie to prowadzili 1-0, nagle "zatrzymali" się. Kadrowo wyglądają bardzo dobrze, nie ma się czemu dziwić jak wymienia się ich jako głównych faworytów do Mistrzostwo Polski. Zobaczymy najpierw na ofensywę f. Paixo, Krasić, CHrapek, WOlski, Peszko - M. Paixao. Co tutaj dużo mówić każdego z nich spokojnie stać tutaj na stwarzanie sytuacji bramkowych, a także na strzelenie bramki. Tym bardziej, że defensywa gospodarzy nie jest na wysokim poziomie, gdzie to zawodnicy mają swoje już lata. Leandro, Szmatiuk, Pruchnik oraz Sasin, jestem przekonany, że ofensywa Lechii nie będzie miała większych problemów z tymi zawodnikami. Nowak wreszcie wystawi do czwórkę obrońców, gdzie to powinni pojawić się Wojtkowiak, Maloca, Janicki, wawrzyniak. Jestem przekonany, że Nafciarze tutaj od samego początku rzucą się na bramkę gospodarzy i tym samym powinni wyjść na prowadzenie.
Prusak - Leandro, Szmatiuk, Pruchnik, Sasin - Piesio, Tymiński, Pitry, Drewniak, Bonin - SPiaczka
Savic - Wojtkowiak, Maloca, Janicki, wawrzyniak - f. Paixo, Krasić, CHrapek, WOlski, Peszko - M. Paixao