>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Problemy z komputerem.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Panowie od kilku dni mam problemy z komputerem.Po włączenie komputera system nie ,,odpala&quot; przez około 2 do 3 minut,dopiero po takim czasie system się wgrywa.Czym może być to spowodowane?Dziękuję z góry za pomoc.

lalo 36

lalo

Forum VIP
Kurde Fox mam ten sam problem ... Że przez jakieś 2 min. mi się ładuje windows, następnie monitor się wyłącza, na nowo włącza i dopiero widzę pulpit ... :| Nie wiem co jest , zastanawiałem się na formatem ... Ale jeżeli tu ktoś odpowie na to pytanie to zastanowię się co robić ????
pozdROWienia ????

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Format to iść na łatwiznę ,według mnie.Coś mi chodzi po głowie,ze moze to zasilacz lub dysk?

komarr 4

komarr

Forum VIP
Format to iść na łatwiznę ,według mnie.Coś mi chodzi po głowie,ze moze to zasilacz lub dysk?

A i owszem to moze przez dysk, na odleglosc nie bede ci ocenial... a sprobuj przedmuchac pamiec ram i sloty od pamieci.

S 11

support75

Użytkownik
niestety w tym przypadku nie pomoge, ale hasla &quot;format&quot; sa smieszne.
Zamiast usiasc poczytac, pomyslec co moze byc nie tak 90% ludzi od razu format.
Phi ja nie mialem formatu 20 m-ce i komp smiga nawet ladnie : )

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Ja bez formatu 2 latka.Zero problemu itp,itd ,aż do zeszłego tygodnia.Jutro przychodzi do mnie magik od kompów i trochę pogrzebie i wyda diagnozę a ja napewno parę złotych.Pozdrawiam Wszystkich i dzięki za pomoc.Powiadomię napewno jaka jest przyczyna,że komp nie pracował prawidłowo.

snajp 962,3K

snajp

Użytkownik
Panowie a macie może więcej niż jeden dysk twardy w kompie ?Jeśli tak to:
podczas zamykania systemu, windows tworzy sobie plik z ustawieniami, może szukając dysku którego już nie ma w systemie uruchamia program diagmostyczny?
Zaczął bym jednak od sprawdzenia ustawień BIOS`u, jeżeli Bios ma wpisane że dyski są dwa to będzie ich szukał (podczas uruchomienia to BIOS wyszukuje i sprawdza konfigurację sprzętu), dopiero potem inicjuje rozruch sektora startowego na dysku HDD i system operacyjny przejmuje podczas ładowania kontrolę nad komputerem - po kolei ładując właściwe sterowniki
spośród ustawień w BIOSie można pewnie znaleźć ustawienia fabryczne (lub przywrócić te ustawienia). na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi do głowy.

endriu 361

endriu

Forum VIP
Panowie a macie może więcej niż jeden dysk twardy w kompie ?Jeśli tak to:

podczas zamykania systemu, windows tworzy sobie plik z ustawieniami, może szukając dysku którego już nie ma w systemie uruchamia program diagmostyczny?
Zaczął bym jednak od sprawdzenia ustawień BIOS`u, jeżeli Bios ma wpisane że dyski są dwa to będzie ich szukał (podczas uruchomienia to BIOS wyszukuje i sprawdza konfigurację sprzętu), dopiero potem inicjuje rozruch sektora startowego na dysku HDD i system operacyjny przejmuje podczas ładowania kontrolę nad komputerem - po kolei ładując właściwe sterowniki
spośród ustawień w BIOSie można pewnie znaleźć ustawienia fabryczne (lub przywrócić te ustawienia). na chwilę obecną nic więcej nie przychodzi mi do głowy.
masz rację... spróbuj przywrócić bios... wczytaj fabryczne ustawienia, to ci ustawi wszystko domyślnie... może to właśnie jest tą przyczyną :-D

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Wątpię żeby było grzebanko w BIOS&#39;ie ;) Nie wystarczy tylko coś zmienić, ale jeszcze wyjść z opcją Save and Exit a większość osób tylko wychodzi więc ;) Oczywiście trzeba przyjąć, że tak może być ;) Jednak jeśli jest to coś ze sprzętem to ja skłaniałbym się ku sprawdzeniu kabli IDE/ATA (te które podłączone są do HDD i napędu) lub przetestowaniu pod względem błędów twardziela ;) Nie wykluczone jest, że jest to coś systemowego bo z dnia na dzień sprzęt od tak się nie psuje a z resztą jak w kompie się coś psuje (sprzęt) to rzadko da się go odpalić ???? Wątpię żeby była to wina zapchanego wentyla czy coś... Raczej komp by się restartował co jakiś czas itp.
PS. Jeśli ktoś miałby ochotę to niech zrobi screena (oczywiście z tych osób które mają taki problem)z Właściwości systemu/Sprzęt/ Menadzer urządzeń/Kontrolery IDE/ATA i PP myszki właściwości .... Ustawienia Zaawansowane najlepiej dla każdego z osobna screena ;)
Albo proponuję Start/Uruchom i wpisać chkdsk /f zrestartować komputer i ponownie powtórzyć procedurę tylko tym razem chkdsk / r

rans 0

rans

Użytkownik
Napisz jaki procesor posiadasz i dysk to ważne .Obstawiam że Celeronka (s 478)
Panowie format nic nie da robiłem w serwisie ponad 10 takich przypadków i zawsze procek był walnięty i 8/10 razy winą był stary poczciwy Celeron .

A 0

aress_86

Użytkownik
moja diagnoza jest taka ze to dysk... na dysku utworzyly sie badsekstory w miejscu gdzie sa zapisane jakies pliki od windy. a swoja droga to macie szczescie ze tylko 2 min u mnie z zegarkiem w reku trwalo to kiedys 15 i okolo 30 sekund i tak za kazdym razem wymienilem dysk i teraz jest spoko.
zycze powodzenia!!!

rans 0

rans

Użytkownik
zrób tak zainstaluj Windowsa na nośnik usb i niech wczyta go - wtedy dowiesz się czy wina stoi po stronie dysku ?

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
a nie mysleliście że to może być karta graficzna .. może ją trafiać i dlatego się tak dzieje ... miałem tak i podobno to od karty było ale nic nie robiłem wykręciłem ją z płyty przeczyściłem styki i śmigało miałem że się wyłanczał monitor i kupa a komp chodził ... pomyślcie o grafie ...

Do góry Bottom