>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Problemy z komputerem.

rans 0

rans

Użytkownik
a nie mysleliście że to może być karta graficzna .. może ją trafiać i dlatego się tak dzieje ... miałem tak i podobno to od karty było ale nic nie robiłem wykręciłem ją z płyty przeczyściłem styki i śmigało miałem że się wyłanczał monitor i kupa a komp chodził ... pomyślcie o grafie ...
Proszę się nie ośmieszać , pracuję w serwisie i wiele przypadków widziałem .
Tu nie ma opcji aby wina była po stronie karty graficznej .Ten podzespół nie powoduje żadnej zwiechy przy bootowaniu .
Ps Badsectory , ew zasilacz .
Podaj markę zasilacza ?

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Panowie niestety czas na zmanę całego kompa ,mam go już 6 lat i służył mi doskonale,aż do tej chwili.

lalo 36

lalo

Forum VIP
Też już mam kompa około 8 lat i muszę powoli myśleć o wymianie, chociaż jeszcze chodzi w miarę ????

sc0rp0w 0

sc0rp0w

Użytkownik
a co sie dzieje z mp3 jak kurde podpinam do kompa nie wykrywa plików ale pokazuje że zajęte 200mb ... chce włączyć muze wyskakuje komunikat empty dick ;/ help !!

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Mam już nowego kompa poniżej jego parametry .Proszę fachowców o ocenę.Pozdrawiam.Thx za pomoc.

Płyta Gigabayte S Series AMD Socket AM2

Parametry płyty głownej :

Chipset NVIDIA&amp;reg; GeForce 6100
NVIDIA nForce 430
Złącze wejścia/ wyjścia: ITE IT8716
Marvell 88E1116 Gigabit Ethernet Controller
TI IEEE 1394
8 kanałowa karta dźwiękowa Realtek ALC883

Pamięć Obsługa pamięci do 8 GB 2 x DDRII DIMM
Obsługa pamięci 1.8V DDRII DIMM
Obsługa dwu kanałowej pamięci DDRII 800 / 667 / 533 / 400 DIMM

Wewnętrzne złącza wejścia/wyjścia 1 złącze zasilania 24-pin ATX
1 złącze zasilania 4-pin ATX 12V
1 x CD in
1 x COM B
1 złącze wentylatora procesora
1 x floppy
1 złącze front panel audio
1 złącze front panel audio
1 złącze power LED
1 x SPDIF in/out
1 złącze wentylatora systemowego
2 x IDE
2 złącza IEEE 1394a
2 x USB 2.0/1.1 (supports 4 ports)
4 x SATA II 3Gb/s

Złącza rozszerzeń 1 x PCI Express x1
1 x PCI Express x16
2 x PCI

Złącza wejścia/wyjścia na tylnym panelu 1 x COM A
1 x IEEE 1394
1 x LPT
1 x RJ45 LAN
1 x VGA
4 x USB 2.0/1.1
6 x złącze audio (Line In / Line Out / MIC In / Surround Speaker Out(Rear Speaker Out) / Center/Subwoofer Speaker Out / Side Speaker Out)
2 x PS/2 (klawiatura/mysz)

Monitoring sprzętowy Ostrzeżenie przed przegrzaniem procesora
Ostrzeżenie przy uszkodzeniu wentylatora procesora / systemu
Monitoring systemu prędkości wentylatora
Monitoring temperatury systemowej
Supports CPU/System Smart Fan function
Monitoring napięć zasilania

BIOS 4 Mbit&#39;owy układ BIOS
Licencjonowany BIOS AWARD™

Procesor AMD Athlon (tm) 64 X2 Duall Core Processor 6000+

Grafika ATI Radeon HD 3600 Series

Pamięć DDR2 2 X 1 GB PC2-5300 CL5 DIMM firmy GoodRam

Oryginalny Xpek + Kasperski tez oryginał.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Fox to był gotowy zestaw? Ile za niego dałeś?
Bo moim zdaniem z taką samą kwotę byś mógł złożyć sam komputer (na zasadzie wybierasz odpowiednie części a w sklepie Ci go za darmo składają) ;)

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Składany przez kumpla.

Dodatkowo jeszcze nowa obudowa Wings series,dysk 250 GB Gigabyte,czytnik kart,Liteon Dvd RW. Za wszystko zapłaciłem 2 tysiące zeta.

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Aha.
Myślałem że więcej zapłaciłeś. Ogólnie to zestaw dobry. Jeśli nie bawisz się w o/c (podkręcanie) to procesor jest dobry. W gry też chyba za dużo nie grasz stąd ta grafika :]. Ramy ja osobiście wziąłbym inne, lecz to tylko mój gust.
Do ceny dochodzi oryginalny xp + kasperski to cena nie jest aż tak wielka :]
Pozdrawiam.
EDIT:
A jaką masz zasiłke?

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Czemu grafika nie do grania :] W nowe gierki pogra jak najbardziej ;) Może nie na jakiś powalających ustawieniach, ale grać będzie szło... Pamięci GoodRAM nie są złe aczkolwiek Geil są lepsze przynajmniej w moim mniemaniu :] Jeśli komp bez monitora to jednak trochę drogo myślę, że za 1800 zł - 1700 zł byś go dostał w jakimś sklepie tańszym ;) Podsumowując to komp na warunki domowe żeby obejrzeć film pograć w gierki niekoniecznie w te super nowe jest jak najbardziej OK ;) Wydajna a zarazem tania platforma... Niech Ci długo służy FOX&#39;ie ;)
PS. To co teraz oglądanko NHL na SopCast ? :]

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Aha.

Myślałem że więcej zapłaciłeś. Ogólnie to zestaw dobry. Jeśli nie bawisz się w o/c (podkręcanie) to procesor jest dobry. W gry też chyba za dużo nie grasz stąd ta grafika :]. Ramy ja osobiście wziąłbym inne, lecz to tylko mój gust.
Do ceny dochodzi oryginalny xp + kasperski to cena nie jest aż tak wielka :]

Pozdrawiam.

EDIT:

A jaką masz zasiłke?
Nikifor mam pytanko co to zasiłka?Serio nie wiem.

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Nikifor mam pytanko co to zasiłka?Serio nie wiem.
Chodzi mu o zasilacz ;) To coś z tyłu obudowy gdzie wkładasz taki gruby czarny kabel i podłączasz do sieci żeby zasilić kompa :] I ma jeszcze przełącznik On/Off :jezora:

nikifor 402

nikifor

Forum VIP
Tak chodzi mi o zasilacz ;).
Jeśli otworzysz boczną część obudowy to będziesz widział nazwę :].
Pytam tylko z ciekawości bo często w takich gotowych zestawach wciskają tzw. no name zasilacze przy których istnieje możliwość spalenia swojego sprzętu ;)
Czemu grafika nie do grania :] W nowe gierki pogra jak najbardziej ;) Może nie na jakiś powalających ustawieniach, ale grać będzie szło... Pamięci GoodRAM nie są złe aczkolwiek Geil są lepsze przynajmniej w moim mniemaniu :] Jeśli komp bez monitora to jednak trochę drogo myślę, że za 1800 zł - 1700 zł byś go dostał w jakimś sklepie tańszym ;) Podsumowując to komp na warunki domowe żeby obejrzeć film pograć w gierki niekoniecznie w te super nowe jest jak najbardziej OK ;) Wydajna a zarazem tania platforma... Niech Ci długo służy FOX&#39;ie ;)
PS. To co teraz oglądanko NHL na SopCast ? :]
Co do ramów to już bardziej polecam te firmy OCZ platinumy rev.2 CL 4 :] Bardzo dobre i podatne na o/c.
Owszem grafika jest dość dobra, lecz dla typowych graczy dla których gra tylko na max detalach może okazać się za słaba.
Co do samej ceny to zauważ że dochodzi ok. 300 zł za Windowsa i ok. 150-200 za antywirusa :]

yarson 0

yarson

Użytkownik
nie chce zakładać nowego tematu więc pisze tu ????
na kompach się średnio znam więc pytam, co myslicie:
o takim procku: czterordzeniowy AMD Phenom Quad 9500+
i o takiej karcie: ATI Radeon HD3650 512 MB DX10 ?
będę wdzięczny za opinie ????

Do góry Bottom