Witam, w zeszłym tygodniu otrzymałem pismo z urzędu celnego. Dziwne jest to iż dostała to moja matka a nie ja jako właściciel konta na bet at home. Jedynie korzystałem z jej karty kredytowej i dlatego po nią się zgłosili. Dzwoniąc do urzędu powiedzieli mi że jest to sprawa dotycząca zakładów bukmacherskich. Jak myślicie co może grozić? Czy spotkaliście się już z czymś takim? Najlepsze jest to że nigdy nic nie wypłaciłem bo zawsze wygrane stawiałem dalej i niestety przegrywałem. *****ane polskie prawo...
Wezwanie
Referat Dochodzeniowo-śledczy urzędu celnego w Gdańsku prowadząc postępowanie karne skarbowe w sprawie RKS-109/2015/MGK o przestępstwo z art. 107 § 2 kks wzywa Alicję .......... do osobistego stawiennictwa dnia 08.04.2015 w siedzibie Urzędu celnego w Gdańsku przy ul. Opłotki 1, pokój 326 w charakterze świadka w sprawie o sygnaturze jak wyżej.Stawiennictwo pani jest obowiązkowe
Winna pani posiadać przy sobie dowód osobisty lub inny ważny dokument stwierdzający tożsamość. W przypadku trudności w stawieniu się we wskazanym powyżej terminie urzad celny w Gdańsku koniecznie prosi o kontakt telefoniczny celem ustalenia nowego terminu.