>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Problem z urzędem celnym

S 8

szyjut

Użytkownik
Witam, w zeszłym tygodniu otrzymałem pismo z urzędu celnego. Dziwne jest to iż dostała to moja matka a nie ja jako właściciel konta na bet at home. Jedynie korzystałem z jej karty kredytowej i dlatego po nią się zgłosili. Dzwoniąc do urzędu powiedzieli mi że jest to sprawa dotycząca zakładów bukmacherskich. Jak myślicie co może grozić? Czy spotkaliście się już z czymś takim? Najlepsze jest to że nigdy nic nie wypłaciłem bo zawsze wygrane stawiałem dalej i niestety przegrywałem. *****ane polskie prawo...
Wezwanie​
Referat Dochodzeniowo-śledczy urzędu celnego w Gdańsku prowadząc postępowanie karne skarbowe w sprawie RKS-109/2015/MGK o przestępstwo z art. 107 § 2 kks wzywa Alicję .......... do osobistego stawiennictwa dnia 08.04.2015 w siedzibie Urzędu celnego w Gdańsku przy ul. Opłotki 1, pokój 326 w charakterze świadka w sprawie o sygnaturze jak wyżej.
Stawiennictwo pani jest obowiązkowe​
Winna pani posiadać przy sobie dowód osobisty lub inny ważny dokument stwierdzający tożsamość. W przypadku trudności w stawieniu się we wskazanym powyżej terminie urzad celny w Gdańsku koniecznie prosi o kontakt telefoniczny celem ustalenia nowego terminu.

Otrzymane punkty reputacji: +1
C 445

cristovao

Użytkownik
jakieś konsekwencje z tego będą?
a posługując się jej kartą zastanowiłeś się jakie mogą być tego konsekwencje?
1. czy jak posługiwałeś się jej kartą to ile miałeś lat (byłeś pełnoletni?)
2. w jakim banku mama ma konto?
bah i oddziały polskich banków widzę ładnie współpracują z organami ścigania

S 8

szyjut

Użytkownik
1. Tak byłem pełnoletni i wszystko za jej zgodą.
2. Z tego co wiem to w banku spółdzielczym.
Najbardziej irytujące jest to że nic nie wygrałem a jest jakaś durna sprawa prowadzona o to że wpłaciłem kilkaset złotych poprzez kartę kredytową. Gdybym wygrał z 10tys to rozumiem że będzie trzeba od tego podatek zapłacić i takie tam ale że wszystko przegrałem? Polskie prawo to dno jak widać.
Jutro pojadę z nią do urzędu i zobaczymy co z tego będzie. Zdam relacje.

C 445

cristovao

Użytkownik
Najbardziej irytujące jest to że nic nie wygrałem a jest jakaś durna sprawa prowadzona o to że wpłaciłem kilkaset złotych poprzez kartę kredytową. Gdybym wygrał z 10tys to rozumiem że będzie trzeba od tego podatek zapłacić i takie tam ale że wszystko przegrałem? Polskie prawo to dno jak widać.
- nie ma znaczenia, czy wygrywasz czy przegrywasz
- nie zapłaciłbyś podatku od czegoś co jest w Polsce nielegalne
przejrzyj ostatnie 40-50 stron tego wątku bo głównie pisali gracze którzy byli wzywani http://forum.bukmacherskie.com/f98/ustawa-hazardowa-prawo-hazardowe-cz-2-a-58266-232.html
koniecznie poczytaj ten temat http://forum.bukmacherskie.com/f42/urzad-kontroli-skarbowej-bukmacherka-97633.html

sylwek2012 1,1K

sylwek2012

Użytkownik
Najprostsze rozwiązanie, mama nic nie wie, Ty też nic nie wiesz i odmawiasz składania wyjaśnień,sprawa zostanie załatwiona bo mają marne szanse na udowodnienie jeżeli przyznasz się odrazu jebną Ci pare tyś kary i też będzie po sprawie.
Swoją drogą proponuje załozyć jakiś osobny wątek gdzie zostaną wypisane wszystkie banki z których najprawdopodniej idą przecieki.
Niech każdy wie na przyszłość przy zakładaniu konta które banki nie są lojalne wobec kilientów i które należy omijać szerokim łukiem.

C 445

cristovao

Użytkownik
To co wyżej, odmawia składania wyjaśnień bo nic nie wie, chyba, że jej pokażą dowody i pismo z banku, mało tego jak pokażą jej pismo z banku to niech się do Niego uda i zapyta się w jakim celu i na kogo prośbę/wniosek ujawniono jej dane.
Poza tym karta kredytowa może się tak jak kluczyki, portfel, okulary gdzieś zapodziać i nikt za rzeczy martwe nie odpowiada w jakim czasie się panoszą a gps&#39;a w kartę nie będzie montować.
Aha i pamiętaj dostała wezwanie w charakterze świadka a mogą ją pytać jak oskarżonego a jak pójdziesz z nią i będziesz mówił więcej od niej to od razu się skapną, że syn korzystał z karty mamy i mają winnego.
Poza tym nie rozumiem dlaczego Ty z nią tam idziesz? Chcesz być na bieżąco o co pytają? Niech mama Ci po przesłuchaniu wszystko odpowie, jak pójdziesz z Nią to marne szanse masz na uniknięcie grzywny bo 99% ludzi sra w porty boi się Sądów, wybierają czynny żal albo grzywny.

S 8

szyjut

Użytkownik
Po przeczytaniu około 30 stron z tematu o ustawie hazardowej mam ogromny mętlik w głowie. Jedni mówią żeby zaraz się przyznać i otrzymują wtedy po kilkaset zł mandatu a inni do niczego się nie przyznawać i czekać co będzie dalej. Czyli rada Wasza taka aby do niczego się nie przyznawać i niech dalej szukają? Bah nie przekazuje żadnych historii transakcji tak?

S 1,1K

slukasz123

Użytkownik
Po przeczytaniu około 30 stron z tematu o ustawie hazardowej mam ogromny mętlik w głowie. Jedni mówią żeby zaraz się przyznać i otrzymują wtedy po kilkaset zł mandatu a inni do niczego się nie przyznawać i czekać co będzie dalej. Czyli rada Wasza taka aby do niczego się nie przyznawać i niech dalej szukają? Bah nie przekazuje żadnych historii transakcji tak?
A powiedz mi jaki mialby w tym interes zeby przekazywac i sypac ludzi...Wiadomo ze prawie nikt by u nich nie gral chyba normalne i logiczne ze NIE PRZEKAZUJE

S 8

szyjut

Użytkownik
04.12.2014 14:11 Wpłata Przelewy24 448340078 300.00 PLN
03.09.2014 15:47 Wpłata Karta kredytowa 428260358 101.14 PLN
29.04.2014 08:54 Wpłata Przelew bankowy 399841238 76.78 PLN
08.11.2013 10:03 Wpłata Przelew bankowy 361270078 100.00 PLN
13.02.2012 09:53 Wpłata Przelew bankowy 238525871 50.00 PLN
10.11.2011 10:17 Wpłata Przelew bankowy 217183375 50.00 PLN
09.09.2011 09:32 Wpłata Przelew bankowy 204086192 40.00 PLN
03.08.2011 09:40 Wpłata Przelew bankowy 198276420 30.00 PLN

S 8

szyjut

Użytkownik
o to są moje wszystkie wpłaty na bah. Są to niewielkie kwoty i może da radę się z nich jakoś w sensowny sposób wytłumaczyć. Moja matka mówi że wszystko ładnie pięknie ale jeśli jej pokażą wyciąg z konta które także jest na nią (jestem współwłaścicielem konta) to co ma wtedy powiedzieć celnikom?

A 144

askania

Użytkownik
ale te przelewy bankowe robiles bezposrednio na konto buka?? bo to chyba chodzi o te przelewy a nie o platnosc karta (tymbardziej ze platnosc karta masz z 2014 roku)

J 7

jozek2012

Użytkownik
W łapach mają historię z baha z lat 2009 do któregoś tam kwietnia 2012r. Późniejsze przelewy mąją tylko w sytuacjach jeśli występowali do banków o zwolnienie z tajemnicy bankowej.

S 8

szyjut

Użytkownik
czyli moja matka powinna się nie przyznawać a jak pokażą jej historie wpłat to niech powie że jej syn ma dostęp też do konta i to niech on się tłumaczy. Gdy dostanę ja wezwanie to powiem że wpłacałem po to aby oglądać mecze np. ligi angielskiej. Można tak zrobić? Nie mam zamiaru płacić żadnych kar za tak znikome kwoty....

Do góry Bottom