kylu88
Użytkownik
Yyy, że niby City podłożyło się United pod koniec sezonu 08/09, żeby później wykupić Teveza? Ciekawe co wtedy Diabły miały do powiedzenia, jak Carlosowi kończył się kontrakt i tak więc tylko MSI miała do niego prawa i sam zawodnik mógł sobie zdecydować gdzie chce pójść, wystarczyło tylko, żeby odpowiednia kasa się znalazła. Może mnie oświecisz w tej sprawie?
Poza tym jak to Adam przejdzie tam gdzie Holloway będzie chciał? Powiedzmy MU da 20 milionów a Liverpool 10 to tak biedny klub jak Blackpool zrezygnuje z 10 milionów z powodu zemsty? No proszę Cię ????
Tym bardziej, że za bardzo nie widzę sensu sprzedawania Adama jeśli Blackpool się utrzyma, bo bez niego ich szanse na pozostanie w lidze za rok spadają do minimum, gdyby tak bardzo chcieli za niego kasy to odszedłby w styczniu, a widać, że wiedzą ile dla nich jest wart (w sensie piłkarskim, nie finansowym) i wcale nie muszą się go pozbywać jeśli uda im się utrzymać. Natomiast jeśli polecą to Adam nie będzie pewnie chciał znowu grać w Championship, poza tym z tego powodu cena za niego może spaść, bo zawodnikowi będzie bardziej zależało na transferze, a jak zostanie w Premier League to będzie miał gwarancję gry na takim samym poziomie i to co pisałem, że Holloway wcale nie będzie chciał go sprzedać, a więc trudniej będzie go wyjąć. Jakoś nie widziałem, żeby Adam płakał w mediach jak niektórzy, że bardzo chce odejść z Blackpool, wydaje mi się, że nie jest mu tam tak źle, żeby za wszelką cenę odchodzić do większego klubu, jeśli Mandarynki się utrzymają.
Sam im kibicuję, ale jakoś ten argument do mnie nie przemawia. Raczej taki, że w MU zagrają rezerwy a piłkarze Blackpool będą gryźli trawę.
Nie, chodzi o mecz na OT United - West Ham, wtedy Tevez gral w WHU i goscie potrzebowali 3 pktow, skonczylo sie 0-1, WHU zostalo w lidze a Tevez latem trafil na OT. Proste jak budowa cepa.