niccolo7
Użytkownik
Obie strzelą w dzisiejszym meczu wygląda obiecująco, ale ja poszedłem bardziej w stronę gospodarzy, którzy jak słusznie zauważył Konrad140 u siebie są bardzo groźni skuteczni. Wyjazdy wyraźnie im nie służą, stąd tyle porażek w ostatnich meczach. Dziś jednak mają wielką okazję podreperować swoje konto punktowe, bo na Brittania Stadium przyjeżdża słaby West Bromwich. Goście na obcych boiskach grają jeszcze gorzej niż Stoke i przede wszystkim tracą masę goli, średnio ponad 2 na mecz. Dlatego też wybrałem w tym spotkanie over 1,5 gola drużyny gospodarzy, którzy powinni wykorzystać niewątpliwą słabość rywala i wbić mu przynajmniej dwie bramki. Co prawda miejscowi nie należą do super ofensywnych ekip, ale w obliczu takiej mizerii w tyłach rywala, strzelenie dwóch goli jest moim zdaniem bardzo prawdopodobne i warte zagrania po takim kursie. Również historia pojedynków pomiędzy tymi zespołami przemawia zdecydowanie na korzyść gospodarzy, którym WBA wyraźnie "leży", o czym świadczyć może chociażby wynik z listopada zeszłego roku, kiedy to roznieśli ich 3:0 i to na wyjeździe. Choć goście już teraz grają praktycznie z nożem na gardle, to nie sądzę, by byli w stanie wywieźć więcej niż jeden punkt z Brittania Stadium. Bardziej mi się widzi jakieś zwycięstwo Stoke w rozmiarach 2:0 lub 2:1.
Stoke City - West Bromwich Albion - Drużyna 1. Ponad (+1.5) goli # 2,05 Sportingbet (1:1)
Stoke City - West Bromwich Albion - Drużyna 1. Ponad (+1.5) goli # 2,05 Sportingbet (1:1)