Manchester United - Stoke City
Typ: Man/ Utd.
1,36
Bet365
W przypadku tego spotkania, nie ma co sie rozpisywać. Wszyscy wiemy o serii Diabłów na własnym boisku i wielce jest prawdopodobne, że dzisiaj się ona nie skończy. Diabły wygrają to spotkanie, ale co do tego jak bedzie to spotkanie przebiegać mam mieszane uczucia.
Dlaczego? Raczej nie zagra Rooney, występ Naniego też jest mało prawdopodobny. Słysze głosy, że Owen jest już gotowy. No dobrze, trenował, ale dawno w oficjalnym spotkaniu nie gral i nie wiadomo czego się można po nim spodziewać.
Do tego miesza mi w głowie słaby występ Manchesteru w spotkaniu z WBA, ale w sumie Man na swoim podwórku to całkiem inny zespół.
Ostatnie konfrontacje między analizowanymi zespołami, które odbyły się na Old Trafford kończyły się bardzo negatywnie dla gości (4:0, 5:0). W tym sezonie jednak Stoke to całkiem inna drużyna. Zajmuje wysokie 8 miejsce.
Jak wspomniałem wyżej, uważam, że Diabły ten mecz wygrają i czystą jedyneczke w "bezpiecznym" kuponie wstawie.
Czy Man ogarnie handi? Czy wygrają do zera? Boje się tych typów w tym spotkaniu, ale chyba skusze się na handi w kuponie, który zaliczam do kategori "hard".
Mysle, ze dobrym typem na to spotkanie jest " Strzelec gola: Dimitar Berbatov" po niezlym kursie 1.8.
Berba jest nahbardziej bramkostrzelnym zawodnikiem ManU. Teraz pod prawdopodobną nieobecnością Rooneya i Naniego szanse, że trafi do siatki rosną.
Polecam typy [Bet365]:
Strzelec gola: Dimitar Berbatov 1,8

Man Utd (-1) 2,05

Jednak jeszcze dzisiaj jeden typ z mojej strony ????
Blackpool - Birmingham
Typ: Remis nie ma zakładu - Blackpool
1,50 

Bet365
Blackpool po ponad miesiącu wraca na własne śmieci. Przyjdzie im się zmierzyć z Birmingham City, które słowo "Remis" powinno dopisać do nazwy zespołu.
Przyjezdni remisowali w tym sezonie już 10 krotnie. Skoro potrafili zdobyć 1 pkt. z Sunderlandem , Aston Villa. Man. City, Man. Utd to spokojnie mogą tego dokonać z Mandarynkami, które na własnym stadionie spisują się znacznie gorzej niż na wyjazdach.
W ostatnim meczu The Blues podejmowali silny Arsenal. Mimo, że Kanonierzy dominowali całe spotkanie, co przełożyło się na wynik (0:3) zawodnicy Birmingham byli bardzo blisko zdobycia honorowej bramki. The Blues poddrażnieni wysoką porążką oraz pozycją w tabeli (spadkowa) będą walczyć do upadłego o jakiekolweik pkty.
Dużo argumentów wskazuje na podział pkt. Nie mniej jednak to 4 ostatnie konfrontacje Mandarynek przekonują mnie własnie ku ich drużynie.
Manchester City - Blackpool 1:0
Sunderland - Blackpool 0:2
Stoke City - Blackpool 0:1
Bolton Wanderers - Blackpool 2:2
Zwycięztwa z Sunderlandem i Stoke, Remis z silnym Boltonem oraz skromna porażka na CoMS mówią same za siebie.
Powrót na swoje podwórko, 4 ostatnie mecze wyjazdowe, fakt, że Birmingham nie wygrało do tej pory żadnego spotkania wyjazdowego to argumenty, które skłaniają mnie ku Mandarynkom. Przed postawieniem czystej 1 powstrzymuje mnie tylko skłonność przyjezdnych do remisów.
Polecam typy[Bet365]:
Blackpool 2,25