Póki co krótki wstęp do 21 kolejki i mała notka do 20.
W walce o mistrzostwo pozostały 4 ekipy. MU , AFC , MC , CFC. W ostatniej kolejce lider i vicelider stracili pkt a MC i CFC to wykorzystały wygrywając swoje mecze. Zawiódł też Liverpool który przegrał na Anfield z najgorszym zespołem z ligi czyli Wilkami.
21 kolejka jak każda z resztą zapowiada się bardzo ciekawie.
Na początek
WBA - Manchester. Co wyczynia United na wyjazdach w tym sezonie każdy chyba widzi. Remis za remisem. WBA trudny rywal a już widze , choćby w HP że będzie masówka na Diabły. Niby Manchester jest w wysokiej formie i powinni wygrać i mam taką nadzieję
Moim zdaniem Fergosson olał trochę mecze z Birmingham , myślał , że wygra go jak najmniejszym nakładem sił i zemściło się to w końcówce spotkania. United był zespołem lepszym ale nie potrafił wykorzystać przewagi. Na ich i moje szczęście Kanonierzy nie zdołali odrobić straty i MU ma w miarę bezpieczna teoretyczną przewagę.
Dalej. Pojedynek na szczycie tabeli , ale pod warunkiem odwrócenia jej do góry nogami.
WHU z Wolverhampton - czyli największa sensacja ostatniej kolejki. Wilki ograły Liverpool na Anfield , w sobotę przyjdzie im grać na Upton. WHU również bardzo potrzebuje pkt aby wydostać się ze strefy spadkowej. Oglądałem ich ostatni mecz z Evertonem , właśnie na Upton Park i wcale źle nie zagrali. Grali w miarę odwarznie co zaowocowało w 1 pkt. Sądzę , że Wilkom po prostu udało się szczęśliwie ograć Liverpool a w spotkaniu z Młotami nei dadzą rady.
Stoke - Everton mecz ze środka tabeli. Teoretycznie jeszcze spokojne pozycje zajmują obydwie ekipy. Stoke potrafi napsuć krwi najlepszym ale potrafi nei spodziewanie przegrać. W ostatniej kolejce stawiałem na Everton z Młotami na Upton. Nie dali rady wygrać , ale i nie przegrali. Zagrali nie najgorzej ale czy równie dobrze zagrają ze Stoke ? Ciężko tu wskazać faworyta. Bardziej mi się tu widzi że obie strzelą
Man City Blackpool. Absolutnie odradzam gry na The Citiznes po takim kursie. Blackpool rewelacja ligi , świetnie grają na wyjazdach i nie sądzę aby CoMS okazał się dla nich jakimś strasznym terenem. Dużo lepiej Mandarynkom gra się po za domem. z 25 pkt aż 17 zdobyli na wyjazdach , jest tylko jeden zespół mogący pochwalić się lepszym bilansem w meczach wyjazdowych ... to właśnie Man City. Zespół Manciniego gra ładny futbol ale choćby w meczu z Evertonem pokazali , że są do ogrania na własnym terenie. Śmielej bym postawił na City gdyby grali z Blackpool na Bloomfield niż na stadionie Manchesteru. Tak więc odradzam gry po takim kursie.
Sunderland Blackburn - Czarne Koty w maratonie póki co zawodzą , porażka w kompromitującym stylu z MU i ostatnie z Blackpool na ich terenie. Ale moim zdaniem powinni się przełamać już na to spotkanie. Goście na wyjazdach grają fatalnie w defensywie a Koty mając Welbecka , Gyana czy Benta powinni ogarnąć 3 pkt.
Tottenham Fulham - i tu dopiero będzie. Derby Londynu. Fulham w bardzo złej sytuacji , miejsce spadkowe ale moim zdaniem są zdolni powalczyć o punkty na White Hart Lane. Koguty dwa ostatnie mecze grali w 10. Najpierw z Aston Villą przez prawie 60 minut po czerwonej kartce dla Defoa oraz ostatnio z Newcastle gdzie z boiska wyleciał Kaboul. Bardzo duże osłabienia bo tych panów w sobotę nie zobaczymy. Ponadto jak wspomniałem dwa mecze z rzędu grać w 10 , w sumie wyszło około 90 minut w osłabieniu. Musi się to również odbić na formie pozostałych piłkarzy. Przecież musiał ktoś te luki wypełnić , a grając tak często w sobotę może być kryzys. Newcastle bez Nolana postawiło trudne warunki Kogutom , więc sądzę , że i spanikowane Fulham powinno też dużo problemów przysporzyć Kogutom.
Liverpool - Bolton - ???? NO BET Bolton , gra bez kompleksów , wczoraj minimalnie ulegli CFC , Liverpool wczoraj dał ciała z Wilkami , i to u siebie. Ciężko będzie The Reds o 3 pkt. Ale i gościom nie będzie łatwo wygrać. Po takiej porażce z Wilkami mobilizacja zapewne na maksa po stronie Liverpoolu i właśnie nie wiadomo czego się spodziewać :|
Sobotnie mecze zakończy pojedynek
Birminghamu z Arsenalem. Arsenal im lepszy rywal tym lepiej gra , gdy przychodzi zagrać słabszej ekipie mimo dobrej gry nie potrafią wygrać i gubią pkt. Czyli standardowy problem Arsenalu od około 5 lat. Birmingham - nie wiadomo co można się spodziewać. W meczu z MU wcale nie zamurowali się na własnej połowie i starali się odszczekiwać MU. Ciężki mecz dla obydwu ekip.
Niedzielne mecze. Zapowiadają się łatwe pkt
Chelsea. Aston gra fatalnie ale kurs na Chelsea również fatalny , na pewno nie wolno mówić że podopieczni Ancelottiego wrócili do formy - bo nie wrócili. Na pewno nie można tego stwierdzić po jednym meczu. Czyli mecz dwóch drużyn w kryzysie - NO BET
I 21 kolejkę zakończy spotkanie
Wigan z Newcastle na który póki co się teraz nie wypowiem ????
NA konkretne typy przyjdzie czas wieczorem