>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 21 Kolejka 01.01-02.01.2011

Status
Zamknięty.
kanonier0392 239

kanonier0392

Forum VIP

01 I Sobota
[13:45] West Bromwich - Manchester United 6,75 3,90 1,50
[16:00] West Ham - Wolverhampton 2,00 3,25 3,80
[16:00] Stoke - Everton 2,55 3,15 2,75
[16:00] Manchester City - Blackpool 1,30 5,05 9,75
[16:00] Sunderland - Blackburn 1,95 3,35 3,90
[18:30] Tottenham - Fulham 1,40 4,25 8,25
[16:00] Liverpool - Bolton 1,63 3,55 5,65
[18:30] Birmingham - Arsenal 5,25 3,45 1,70
02 I Niedziela
[14:30] Chelsea - Aston Villa 1,28 5,00 11,00
[17:00] Wigan - Newcastle 2,45 3,20 2,85
kursy - Expekt
Trwa istny maraton w Premiership. Już na początku nowego roku przywita nas 21 kolejka. Zachęcam do dyskusji i pisania analiz.​

Otrzymane punkty reputacji: +1
kuba86 2K

kuba86

Użytkownik
Na pierwszy rzut oka to ciekawym typem wydaje się United. Gospodarze bez dwóch podstawowym obrońców. Pauzują Gabriel Tamas i Gonzalo Jara. Ten pierwszy ujrzał czerwoną kartkę w meczu z Rovers i został zawieszony na 3 mecze, a Jara pauzuje za 5 żółtych kartek. Do gry niezdolny jest również Jonas Olsson. Roberto Di Matteo będzie miał trudne zadanie, jeśli chodzi o defensywę. Jeśli chodzi u United to prawdopodobnie Nani już wróci i będą chcieli się zrehabilitować za wtorkowy mecz z Birmingham. 1.50 jak najbardziej do grania.

Otrzymane punkty reputacji: +1
konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Póki co krótki wstęp do 21 kolejki i mała notka do 20.
W walce o mistrzostwo pozostały 4 ekipy. MU , AFC , MC , CFC. W ostatniej kolejce lider i vicelider stracili pkt a MC i CFC to wykorzystały wygrywając swoje mecze. Zawiódł też Liverpool który przegrał na Anfield z najgorszym zespołem z ligi czyli Wilkami.
21 kolejka jak każda z resztą zapowiada się bardzo ciekawie.
Na początek WBA - Manchester. Co wyczynia United na wyjazdach w tym sezonie każdy chyba widzi. Remis za remisem. WBA trudny rywal a już widze , choćby w HP że będzie masówka na Diabły. Niby Manchester jest w wysokiej formie i powinni wygrać i mam taką nadzieję ;) Moim zdaniem Fergosson olał trochę mecze z Birmingham , myślał , że wygra go jak najmniejszym nakładem sił i zemściło się to w końcówce spotkania. United był zespołem lepszym ale nie potrafił wykorzystać przewagi. Na ich i moje szczęście Kanonierzy nie zdołali odrobić straty i MU ma w miarę bezpieczna teoretyczną przewagę.
Dalej. Pojedynek na szczycie tabeli , ale pod warunkiem odwrócenia jej do góry nogami. WHU z Wolverhampton - czyli największa sensacja ostatniej kolejki. Wilki ograły Liverpool na Anfield , w sobotę przyjdzie im grać na Upton. WHU również bardzo potrzebuje pkt aby wydostać się ze strefy spadkowej. Oglądałem ich ostatni mecz z Evertonem , właśnie na Upton Park i wcale źle nie zagrali. Grali w miarę odwarznie co zaowocowało w 1 pkt. Sądzę , że Wilkom po prostu udało się szczęśliwie ograć Liverpool a w spotkaniu z Młotami nei dadzą rady.
Stoke - Everton mecz ze środka tabeli. Teoretycznie jeszcze spokojne pozycje zajmują obydwie ekipy. Stoke potrafi napsuć krwi najlepszym ale potrafi nei spodziewanie przegrać. W ostatniej kolejce stawiałem na Everton z Młotami na Upton. Nie dali rady wygrać , ale i nie przegrali. Zagrali nie najgorzej ale czy równie dobrze zagrają ze Stoke ? Ciężko tu wskazać faworyta. Bardziej mi się tu widzi że obie strzelą
Man City Blackpool. Absolutnie odradzam gry na The Citiznes po takim kursie. Blackpool rewelacja ligi , świetnie grają na wyjazdach i nie sądzę aby CoMS okazał się dla nich jakimś strasznym terenem. Dużo lepiej Mandarynkom gra się po za domem. z 25 pkt aż 17 zdobyli na wyjazdach , jest tylko jeden zespół mogący pochwalić się lepszym bilansem w meczach wyjazdowych ... to właśnie Man City. Zespół Manciniego gra ładny futbol ale choćby w meczu z Evertonem pokazali , że są do ogrania na własnym terenie. Śmielej bym postawił na City gdyby grali z Blackpool na Bloomfield niż na stadionie Manchesteru. Tak więc odradzam gry po takim kursie.
Sunderland Blackburn - Czarne Koty w maratonie póki co zawodzą , porażka w kompromitującym stylu z MU i ostatnie z Blackpool na ich terenie. Ale moim zdaniem powinni się przełamać już na to spotkanie. Goście na wyjazdach grają fatalnie w defensywie a Koty mając Welbecka , Gyana czy Benta powinni ogarnąć 3 pkt.
Tottenham Fulham - i tu dopiero będzie. Derby Londynu. Fulham w bardzo złej sytuacji , miejsce spadkowe ale moim zdaniem są zdolni powalczyć o punkty na White Hart Lane. Koguty dwa ostatnie mecze grali w 10. Najpierw z Aston Villą przez prawie 60 minut po czerwonej kartce dla Defoa oraz ostatnio z Newcastle gdzie z boiska wyleciał Kaboul. Bardzo duże osłabienia bo tych panów w sobotę nie zobaczymy. Ponadto jak wspomniałem dwa mecze z rzędu grać w 10 , w sumie wyszło około 90 minut w osłabieniu. Musi się to również odbić na formie pozostałych piłkarzy. Przecież musiał ktoś te luki wypełnić , a grając tak często w sobotę może być kryzys. Newcastle bez Nolana postawiło trudne warunki Kogutom , więc sądzę , że i spanikowane Fulham powinno też dużo problemów przysporzyć Kogutom.
Liverpool - Bolton - ???? NO BET Bolton , gra bez kompleksów , wczoraj minimalnie ulegli CFC , Liverpool wczoraj dał ciała z Wilkami , i to u siebie. Ciężko będzie The Reds o 3 pkt. Ale i gościom nie będzie łatwo wygrać. Po takiej porażce z Wilkami mobilizacja zapewne na maksa po stronie Liverpoolu i właśnie nie wiadomo czego się spodziewać :|
Sobotnie mecze zakończy pojedynek Birminghamu z Arsenalem. Arsenal im lepszy rywal tym lepiej gra , gdy przychodzi zagrać słabszej ekipie mimo dobrej gry nie potrafią wygrać i gubią pkt. Czyli standardowy problem Arsenalu od około 5 lat. Birmingham - nie wiadomo co można się spodziewać. W meczu z MU wcale nie zamurowali się na własnej połowie i starali się odszczekiwać MU. Ciężki mecz dla obydwu ekip.
Niedzielne mecze. Zapowiadają się łatwe pkt Chelsea. Aston gra fatalnie ale kurs na Chelsea również fatalny , na pewno nie wolno mówić że podopieczni Ancelottiego wrócili do formy - bo nie wrócili. Na pewno nie można tego stwierdzić po jednym meczu. Czyli mecz dwóch drużyn w kryzysie - NO BET
I 21 kolejkę zakończy spotkanie Wigan z Newcastle na który póki co się teraz nie wypowiem ????
NA konkretne typy przyjdzie czas wieczorem ;)

Otrzymane punkty reputacji: +2
sutek 79

sutek

Forum VIP
Myślę nad Spurs, Manchesterem United, Sunderlandem i WHU na wygrane.

Dokładniej typy jeszcze opiszę, ale Fulham ostatnio grał przeciętnie w meczu ze Stoke a wygrał 2:0, dwa strzały Bairda pierwszy potężne uderzenie bramkarz jakby próbował piąstkować to by obronił ten strzał, drugi z rzutu wolnego w te róg gdzie stoi bramkarz po ziemi. Fulham mnie nie przekonuję a grają na bardzo trudnym terenie.

WHU gra u siebie o życie z Wilkami, które wygrały z tym słabiutkim Liverpoolem. Ja w Wolves nie wierzę na wyjazdach, teraz wygrali pierwszy mecz. To najgorsza drużyna na wyjazdach w lidze, West Ham 4 punkty w dwóch meczach widać poprawę, poczekam aż będzie wiadomo coś więcej na temat składów obu zespołów.

Chodzi mi po głowie też under 2,5 w meczu Birmingham vs. Arsenal, na St Andrews pada najmniej bramek w tym sezonie, ale również w poprzednim sezonie, kibice na tym stadionie oglądali najmniej goli w całej lidze. Birmingham gra solidnie w defensywie, boisko rewelacyjne nie jest, przynajmniej &quot;stołu&quot; w meczu z United nie było, grząsko, boisko przeszkadzało, a to sprzyja U2,5.

legionista87 65

legionista87

Użytkownik
Co do najbliższej kolejki 1-2 stycznia postanowiłem tutaj napisać krótko o typach które polecam zagrać.
Na pierwszy rzut polecam zagrać na West Ham w meczu z Wolverhampton.Zapewne po ostatnim zwycięstwie nad Liverpoolem wszyscy będą omijać to spotkanie lub stawiać jakieś bajeczne x2 na Wilki.Według mnie spotkanie wygra West Ham które potrzebuje zbierać teraz punkty.Ostatnio drużyna zaprezentowała się dobrze w meczu z Fulham i również dobrze z Evertonem który zawsze jest groźny.Londyńczycy jeśli myślą o pozostaniu w Premiership powinni takie bezpośrednie pojedynki wygrywać
Typ : 1 Kurs : 1,95
Tottenham - Fulham
Typ : over 2,5 Kurs : 1,72
Spotkanie derbowe.W ostatnim pojedynku większość typerów kierowała się ku overowi w meczu z Newcastle omijając ładny kurs na win Spursów.Teraz myślę że większość będzie stawiać na Tottenham a padnie over ???? Od 5 spotkań tak Tottenham jak i Fulham notują na przemian over a w następnym meczu under teraz zagrają ze soba i wypada na over.Po za tym w Tottenhamie ma kto strzelać i zapewne okazji strzeleckich w tym spotkaniu będzie masa.
Liverpool - Bolton
Tutaj typ troszkę ryzykowny ale wcale nie nie możliwy.Po ostatniej wpadce z Wilkami Liverpool będzie chciał się zrehabilitować.Tym razem jak wszysycy wczoraj sznurem ja stawiam na wygraną Liverpoolu z Boltonem ale dokładnie dwoma bramkami.
Kurs : 4,75
Ponadto z niższych kursów polecam zagrać :
Stoke strzeli 1,28
Sunderland 1x 1,23

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
Wstęp :
Ta kolejka już ciekawe się prezentuję. Spotkanie które rozpocznie się o 13:45. To raczej zdecydowany faworyt to Czerwone Diabły po tym jak zostali &#39;&#39;okradzeni&#39;&#39; z punktów w Birmingham spodziewam się że ograją beniaminka. Konkretna analiza na pewno pojawi się jutro. Meczu Sunderlandu oraz Stoke ciężko wytypować jednoznacznego zwycięzce. Na City of Manchester Stadium dojdzie do pojedynku &#39;&#39;Dawida z Goliatem&#39;&#39; Blackpool co prawa potrafi zrobić w tym sezonie wiele sensacji ale gdyby taką zrobili już 1 stycznia na City Of Manchester Stadium to Mancini mógłby stracić posadę już na początku roku tym bardziej przed taką szansą jaką stoją jego piłkarze w tabeli gdzie rywale grają zdecydowanie pod nich. Pojedynek na &#39;&#39;dole tabeli&#39;&#39; West Hamu z Wolves będzie zacięty i ciekawy tam toczą się walki o posady. Spodziewam się na Anfield kolejnej niespodzianki przyjeżdża Bolton który na tle Chelsea prezentował się bardzo dobrze gdyby ich większa skuteczność to mogli spotkanie z The Blues zremisować a nawet wygrać. Z Liverpoolem na pewno od początku rozpoczną ostrymi atakami i tutaj może tkwić klucz do sukcesu Hodgson również powoli ma &#39;&#39;gorące krzesło&#39;&#39;. Ostatnie spotkanie w Sobotę to będzie pojedynek Birmingham z Arsenalu tutaj spodziewam sie Under 2,5 aczkolwiek piłkarze Wengera są rozwścieczeni po remisie z Wigan na własne życzenie wystarczyło kontrolować grę, nie tracić wielu bezsensownych piłek. Sobotni dzień w Premier League prezentuje się ciekawe a już jutro podam tutaj kilka moich przemyśleń. Na pojawi się kilka typów na kartki bo ostatnio dużo czytam spoglądam na statystyki oraz grę poszczególnych przeważnie obrońców ostatnio w meczu Wigan wszedł gładko gracz który dostanie kartkę spróbuje się także pobawić w tej kolejce w &#39;&#39;proroka&#39;&#39;.
Pozdrawiam i zapraszam jutro do działu.

R 4K

rrthc

Użytkownik
Wreszcie dobry kurs na zwyciestwo u siebie Liverpoolu no bo i rywal tez nie byle jaki tylko dobry mocny i poukladany sredniak ale wydaje mi sie ze na upokorzony ostanio The Reds to moze byc za malo.Gralem na lvp ostanio z handi i sie przejechalem dlatego bede ostrozny i mysle ze skromnie wygraja tak jak Chelsea ostatnio 1:0 wszak kibice oczekuja wygranej wiec z motywacja zwlaszcza u siebie nie powinno byc problemu ale to tylko pilka i 90 min gry wiec moze byc roznie.W przypadku porazki wydaje mi sie ze powoli trener bedzie zegnal sie z posada.
Mysle tez ze wreszcie West Ham ocknal sie z letargu i zaczal zbierac pkt potrzebne do utrzymania.Sadze ze sa ekipa lepsza od Wolves i w meczu o 6pkt poradza sobie z nimi.Mysle jeszcze nad overem w tym meczu i ze obie strzela ,kursy dobre na te zdarzenia wiec jest z czego wybierac.Pytanie tylko co wybrac zeby nie wtopic?

buzka89 35

buzka89

Użytkownik
WBA - Manchester United
Typ: Manchester United Over 1.5✅✅ 1,61 Bet365​

We wtorek ManU 7 raz podzieliło się punkatami w wyjazdowym spotkaniu. Dosyć pechowo, bo Diabły straciły bramke wyrównującą tuż przed gwizdkiem końcowym w dosyć kontrowersyjnej sytuacji. SAF głośno &quot;krzyczy&quot;, że to sędzia zabrał im komplet punktów. Na szczęście diabłów wpadki nie wykorzystali Kanonierzy - zremisowali dzięki pieknej bramce Squillaci&#39;ego.
SAF ochodzi 31 grudnia urodziny i napewno liczy na prezent w postaci 3 punktów. Moim zdaniem tak się stanie i wypragnione przełamanie nastąpi.

Na forum spodziewam się kolejnej masówki na Diabły. Nie ma co się dziwić. Wystarczy spojrzeć na ostatnie mecze WBA
W ostatnich 7 spotkaniach tracili 3 oczka 5 krotnie. Przegrali 3 ostatnie spotkania. We wtorek dostali baty na własnym podwórku od Blackburn (1:3). 2 dni wcześniej tj. niedziela, WBA zostało pokonane na wyjeździe wynikiem 2:0 przez bardzo dobrze spisujący się Bolton. I jeszcze wcześniej słaba Aston Villa w roli gospodarzy 1 bramkowa przewaga zgarnęła komplet punktów (2:1).
The Baggies zagrają z Diabłami bez Gabriela Tamasa, Gonzalo Jara oraz Paula Scharnera. Do gry po zawieszeniu wraca Chris Brunt.

ManU powinien się uczyć na błędach i zrozumieć, że prowadzenie 1 bramką nie wystarcza by spokojnie wygrywać.
Nie licząc ostatniego spotkania z Birmigham, Diabły w spotkaniach wyjazdowych kierowały piłke do siatki przeciwnika wiecej niż raz aż pięciekrotnie. Pozostałe 2 mecze kończyły się wynikami 0:0. Typ na Diabły powyżej 1.5 gola w spotkaniu prezentuje się lepiej niż czysta jedyneczka i jak pokazuje historia jest bardzo prawdopodobny.

Moja wizja tego meczu mówi, że panowie z Machesteru będą chcieli jak najszybciej zaaplikować przeciwnikowi 2 bramki, aby potem spokojnie utrzymywać prowadzenie. Taki scenariusz zapobiega takiemu wydarzeniu jakie nastąpiło w Birmingham.
Dodatnio na ten typ przewawia passa The Baggies. Jak wyżej widać w 3 spotkaniach stracili 7 bramek. Blackburn mogło strzelić 3 gole to i Manchester może strzelić co najmniej 2. Przewiduje również, że Dimitar Berbatov w sobote zapisze do swojego konta 1 lub 2 bramki.

Polecam typy [Bet365]:
Man Utd 1,53✅✅
Strzelec gola: Dimitar Berbatov 2,05 ⛔⛔

Dla odważnych:
Man Utd wygra do zera 2.60⛔⛔

Fc Liverpool - Bolton Wanderers
Typ: Poniżej 2.5⛔⛔ 1,8 Bet365​

Wszyscy ostatni mecz Liverpool&#39;u dobrze pamiętamy, bo nie jeden z nas w tym ja stracił na tej NIESPODZIANCE.
Kiedy typowałem Liverpool pisałem, że statystyki jasno wskazują na gospodarzy. Do bilansu domowego doszła 1 porażka i teraz wygląda następująco 5-2-2. The Reds nadal ładnie wyglądają na &quot;domowym papierze&quot;. Jednak jeśli Wilki zajmujące pozycje nominowaną do spadku mogły pokonać The Reds to co może zrobić plasujący się na 6 pozycji Bolton. Teraz panowie z Liverpool&#39;u zagrają na 200% aby ponownie nie zawieść kibiców. Mimo to, ja już straciłem wiare w chłopaków. Prędzej postawie czystą 2 niż zaryzykuje na Liverpool.
W kwesti typowania 1X2 to spotkanie to dla mnie NO BET.

Mi wpadl w oko typ na ilość goli. Dzień po tym jak wilki pokonały czerwonych, Bolton przegrał tylko 1 bramką wyjazdowe spotkanie z obrońcą tytułu mistrza - Chelsea (1:0). Gdyby gościom nie zabrakło skuteczności spokojnie mogli by zgarnąć 1 pkt.
7 z 10 spotkań wyjazdowcyh The Wanderers kończyło się wynikami underowymi (under 2.5). Bolton nie pozwolił się roztrzelać takim drużynom jak Sunderland (1:0), Man. City (1:0), Chelsea (1:0). Te spotkania co prawda przegrali, ale teraz mają świadomość, że mogą spokojnie wywieźć remis. Będą bronić bramki pod naciskiem zdesperowanych Liverpoolczyków. Tym bardziej, że mogą osiągnąć inny wynik niż porażka, która w konfrontacji z Liverpool&#39;em ma miejce aż od stycznia 2007 roku.

Polecam typy [Bet365]:

Remis 3,6 ⛔⛔
Poniżej 3.5 1,30✅✅

Na ten moment tyle ode mnie. Później może dodam coś jeszcze. Mam nadzieje, że komuś powyższa treść pomoże ????

Otrzymane punkty reputacji: +4
tbm 642

tbm

Forum VIP
West Bromwich Albion - Manchester United @ Manchester United - 1,55 w Unibet ✅ 1:2
Poważne problemy kadrowe WBA przed spotkaniem z Manchesterem. Z powodu kartek zawieszeni są środkowi obrońcy Jara i Tamas. Kontuzjowany jest Olsson, a także i występ Scharnera jest raczej niemożliwy. Na prawej obronie zagra zapewne Steven Reid, na środku obrony Pablo Ibanez. W trybie awaryjnym z wypożyczenia do Ipswich ściągnięty został Zuiverloon. Do składu wraca Brunt, który pauzwał w meczu z Blackburn
Ciekawostka -&gt; 31 grudnia Sir Alex Ferguson obchodzi swoje 69 urodziny.
Tym razem w wyjściowym składzie należy się spodziewać Fletchera i być może Naniego.
West Bromwich notuje serię 3 porażek z rzędu, do tego zalicza się domowa porażka sprzed kilku dni 1:3 z Blackburn. The Baggies grają słabo i zła seria nie jest dziełem przypadku.
Manchester United nie wygrywa w tym sezonie na wyjazdach, ale myślę, że warto zwrócić uwagę na trudny kalendarz gier i w jakich momentach trafiali na dane zespoły. Tym razem są sprzyjające okoliczności ku temu aby Czerwone Diabły zdobyły komplet punktów i uważam, że tak się stanie.
Manchester City - Blackpool @ Manchester City - 1,30 w Unibet ✅ 1:0
Citizens są w bardzo dobrej dyspozycji. Mancini nie ma żadnych problemów kadrowych, a drużyna mimo wpadki i porażki z Evertonem 1:2 gra na prawdę dobrze. Efektowna wygrana 4:0 z Aston Villą dodatkowo może wzmocnić wiarę we własne możliwości. Szansę powrotu do pierwszego składu może otrzymać Tevez.
Blackpool świetnie spisuje się na wyjazdach, ale przeciwko mocarzom wypada blado. Wyjazdowe porażki 0:4 z Chelsea i 0:5 z Arsenalem być moze tkwią w pamięci podopiecznych Iana Holloway&#39;a. Druzyny te już spotkały się w tym sezonie i górą byli piłkarze Manchesteru City, ktorzy wygrali 3:2.
W Blackpool nie zagra podstawowy pomocnik Eliott Grandin, który nabawił się urazu w wygranym meczu z Sunderlandem. Warto także zwrócić uwagę, że wygrana z Czarnymi Kotami była niezwykle szcześliwa. Piłkarze Sunderlandu mieli mnostwo okazji bramkowych, a przegrali 0:2. Tym razem karta może się odwrócić i tego szczęścia zabraknąć ;) Stawiam na Manchester City.
Sunderland - Blackburn
Sunderland stwarzał mnóstwo sytuacji w meczu z Blackpool, a przegrał 0:2 ! Czasami piłka nożna bywa niesprawiedliwa i tak było właśnie w tamtym spotkaniu. Teraz nadarza się okazja do rehabilitacji, ale sytuacja kadrowa w obronie nie jest za ciekawa. Ciągle kontuzjowani są Mensah i Turner. W ostatnim meczu urazu nabawił się Onuoha, a wracający po urazie Bramble nie jest jeszcze w pełni sił. Na domiar złego wątpliwy jest występ Cattermole i napastnika Gyan.
Blackburn również ma swoje problemy. Zawieszeni za kartki są Kalinić i Salgado. Poza tym z ważniejszych graczy kontuzjowani są Andrews, Grella i Nzonzi.
Ciekawostka -&gt; 31 grudnia manager Sunderlandu Steve Bruce obchodzi swoje 50 urodziny.
Tottenham - Fulham
Harry Redknapp nie jest zadowolony z faktu, że jego podopieczni ostatnie dwa spotkania kończyli w 10. Z tego powodu w meczu z Fulham zabraknie Defoe i Kaboul. Nieprzygotowani do gry są Gallas, Huddlestone i Woodgate, a Robbie Keane jest na liście transferowej. Wobec tych faktów należy spodziewać się pary obronców Bassong-Dawson, a w linii ataku Pawluczenki bądź Croucha.
Fulham na przestrzeni ostatnich tygodni gra całkiem nieźle co też zaowocowało wyjazdowym zwycięstwem. W tym meczu zabraknie Zamory i Senderosa oraz kontuzjowanego od 7 tygodni Dembele.

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Liverpool - Bolton

Liverpool :

Ostatnie 3 mecze domowe :
- Liverpool 0 - 1 Wolverhampton ( 20 kolejka )
- Liverpool 3 - 0 Aston Villa ( 16 kolejka )
- Liverpool 3 - 0 West Ham Utd ( 14 kolejka )

Bolton :

Ostatnie 3 mecze wyjazdowe :
- Chelsea 1 - 0 Bolton ( 20 kolejka )
- Sunderland 1 - 0 Bolton ( 18 kolejka )
- Man City 1 - 0 Bolton ( 16 kolejka )

Opis spotkania i typu :

Najpierw gospodarze :
- jeden z najgorszych sezonów w historii klubu (6 zwyciestw w 18 dotychczasowych spotkan mowi samo za siebie)
- bilans domowy 5-2-2 i szybki rzut oka na to z kim „wielkim” uporali się The Reds :

Aston V 3-0 (z czego ich bilans to 1-1-7 a jedyne 3 punkty z zespolem Wolves w 88’ Heskey, no i fakt, jaki pomysl i koncepcje na ten zespol ma Houllier czyli właściwie żaden powoduje ze sa w kryzysie) ;
West Ham 3-0 (ich bilans wyjazdowy to 1-4-5 a wiec troche lepszy od The Villans) ;

Na razie te 2 ekipy, jeśli ktos uwaza, ze mocne zwycięstwa 3-0 nad nimi to zasluga Poolu, to tak nie jest. Obie ekipy nie szukaly gry w spotkaniach z The Reds, bardziej nastawione były na odbębnienie spotkania i przyjecie stylu i gry Lpoolu.

West Bromwich 1-0 ( tutaj lekkie zaskoczenie bo WBA to ofensywna ekipa, a takich Pool bardzo nie lubi)
Blackburn 2-1 ( ekipa The Rovers za czasow Allardycea odpuszczala walke z mocnymi ekipami na wyjazdach no chyba ze mecz szczesliwie od początku jakos się układał, ogolnie ekipa wlasnego stadionu gdzie u siebie mogla zbic każdego )

Ekipa pod wodza Hodgsona zmienila się w klub „gramy na bazie renomy”. Rywal jeśli speka, bo już w szatni w glowach pilkarzy zalegnie się mysl, ze gramy z „wielkim” Liverpoolem, to wyjdzie na murawe i prawdopodobnie da sobie narzucic styl gry (właściwie jaki jest styl gry The Reds ?) albo przynajmniej pozwoli się zepchnac i skoncentruje na obronie. A przeciez jak mowi stare pilkarskie i wojskowe porzekadlo – najlepsza obrona jest atak. Na Anfield jedynie dwa beniaminki potrafily zaatakowac i postawic swoje warunki gry, licząc na gorszy dzien (a takich w tym sezonie bardzo duzo) ofensywy gospodarzy. To w tym momencie bron na Gerrarda i spółkę – atakowac, atakowac, atakowac. Oprocz tego ucieszyl mnie powrot do składu Stevena, bo wg mnie on nie jest już wzmocnieniem, a osłabieniem. Ostatnia szybka gra i wyniki Poolu pokazywaly, ze można się obejsc bez „legendy” no ale jak już anglik nie jest kontuzjowany, to pierwsza 11nastke ma bankowo.

Teraz goscie :
- swietny sezon, poprawa stylu gry, jeśli nie idzie nowym stylem gry (ladna kombinacyjna gra po ziemi, pozycyjny atak ale jak trzeba i kontra ) to zawsze jest sprawdzony w wielu ekstremalnych sytuacjach styl „dluga na Daviesa a on na pewno zbije ja na Elmandera” i to daje im spore pole manewru
- zasłużone 6 miejsce w lidze a co za tym idzie walka o puchary już jest na pewno w glowach Klusakow
- bilans wyjazdowy 2-4-4 tylko z kim…

Arsenal 1-4 (4 kolejka sezonu, zapewne Bolton dopiero docieral nowy styl gry, nie do konca wszyscy jeszcze nabuzowani, nauczeni jak grac na wyjazdach)
Man City 0-1 ( to fakt, ze gospodarze mieli mnóstwo okazji w tym meczu a goscie właściwie przestali ten mecz, no ale jednak – weź tu przestoj 90min grajac przeciwko Tevezowi, Silvie i przegraj tylko 1-0)
Sunderland 0-1 ( bardzo ciekawe widowisko, swietna parada Gordona uratowala być może 3 punkty gospodarzom )
Chelsea 0-1 ( ku zaskoczeniu Bolton w 1 polowie nie pozwolil właściwie na nic, w drugiej troche odpuścił pressing w srodku pola co pozwolilo na kilka pilek prostopadłych przez obrone, gracze Coyle co nie zmienia faktu potrafili bardzo zagrozic nieporadnej jak dzieci obronie CFC )

Pytanie które należy sobie zadac to : Czy to sa slabe wyniki jak na wyjazdy ? Oczywiście, ze nie bo wyzej wymienione 4 ekipy to - 3 przedsezonowych pretendentow do tytulu oraz Sunderland który na pewno powalczy o 6 pozycje wlasnie z Boltonem. Czy ma się w takim razie czego wstydzic trener Owen Coyle? Absolutnie nie, Bolton to rewelacja tych rozgrywek obok postawy Blackpool, Sunderlandu oraz passy United…

Ostatnie 3 porazki z rzedu Boltonu w minimalnym rozmiarze daja do myslenia tyle, ze pora na wywalczenie punktow. Sprawdzalem H2H miedzy oboma ekipami i wyglada tragicznie, ale w tym sezonie obie ekipy zamienily się miejscami, wiec te statystyki można wrzucic do kosza. Bolton potrafi zaatakowac, potrafi tez bronic jak trzeba. Obroncy tej jakości jacy sa w tym klubie powinni poradzic sobie z Torresem bez formy a napastnicy Davies i Elmander nie raz zagroza bramce Reiny. Kurs na Pool troche podskoczyl ale to zrozumiale. Boje się tylko, żeby The Trotters już w szatni nie popełnili 2 bledow : nie pomyśleli, ze skoro Wilki wygraly tutaj 3 dni temu, to pojdzie latwo – bo na pewno nie pojdzie, to wkoncu Anfield i nawet Blackpool czy Wolves swoje wygrane mecze tutaj ostro wybiegaly , drugiej rzeczy jakiej się obawiam ale troche mniej, to wlasnie psychika stadionu, która powoduje, ze zespoly mysla, ze zaraz zmierza się z „wielkim Liverpoolem”. To już nie jest wielki klub, przynajmniej jeśli chodzi o sklad pilkarski – ot średniak. Jeśli Coyle ich zmotywuje, stac ich na dobry rezultat ale 2 porazka Poolu z rzedu na Anfield – jakos mi nie chce przejść przez mysl co by się wtedy dzialo…

Liverpool - Bolton X @ 3,60

sutek 79

sutek

Forum VIP
Według SkySports Cattermole, Welbeck i Bramble zagrają jutro w spotkaniu z Blackburn, gorzej sytuacja ma się z Gyan.

Myślę czy zaryzykować wygraną &quot;Czarnych Kotów&quot; hmm ;)

kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
VS

No ja jakoś mało mam zaufania do United po tym co ostatnio odstawili na St.Andrews. Bardzo słabo grali moim zdaniem i nie zasłużyli na zwycięstwo. Denerwuje mnie już postawa Fergusona, chociaż kibicuje od wielu lat MU. Jak nie wygrają to SAF znajdzie wytłumaczenie inne niż zła postawa zespołu. Jak dla mnie to głównym winowajcą remisu z Birmingham nie byli, ani piłkarze, ani sędzia tylko właśnie menago gości. Nie robił zmian i widać było w kontrach, że sił ubywa i to bardzo. Teraz co prawda przychodzi im się zmierzyć z WBA, które jest strasznie nie obliczalne. Ostatnio przegrali 1:3 z Blackburn u siebie więc chyba nie jest zbyt dobrze. Ale przecież wcześniej potrafili rozbić 3:1 Newcastle u siebie czy na wyjeździe 4:1 Everton, a to ekipy mocniejsze od The Baggies. Ja tutaj bym odpuścił typowanie zwycięzcy tego spotkania, a bardziej zajął się typowanie under/over. Wiadomo, że gospodarze będą grali głównie o 1 punkt i nie ma co się spodziewać ich ofensywy od początku. A dla United ten mecz może wyglądać podobnie jak wspomniany mecz z wtorku. Manchester jest w słabej wyjazdowej formie co pokazali i dopóki nie zobaczę ich dobrej gry to nie uwierzę w to, że się przełamali poza Old Trafford.
Moje typy:
Under 2,5 @ 2,10⛔
WBA(+2) @ 1,55✅
United under 1,5 @ 2,35⛔

sutek 79

sutek

Forum VIP
Manchester teraz wygra, West Brom osłabiony w defensywie, United podrażnieni remisem na St Andrews dadzą radę. Nie grali rewelacyjnie, ale mogli spokojnie ten mecz wygrać, stracili gola w ostatniej minucie. Ja zdecydowanie popieram typ na Czerwone Diabły.

Zgodzę się z TBM, co do meczu na City of Manchester ekipa Manciniego powinna spokojnie wygrać, Blackpool wygrało z Sunderlandem ale jak ktoś widział mecz to nie mógł pewnie w to uwierzyć. Mieli mnóstwo szczęścia, to co wyprawiał Bent z Gyanem to było coś nieprawdopodobnego marnowali sytuację, których nie dało się zmarnować. Jedna ciekawa akcja: piłkarz Blackpool wyrzuca aut pod swoim polem karnym do środkowego obrońcy, środkowy obrońca chce wybić piłkę, nie trafia w nią, piłka leci dalej w pole karne, asekuruję go drugi ze środkowych obrońców i... też nie trafia w piłkę Bent z 7 metra trafia prosto w bramkarza, potetężna dopitka Cattermole trafia w plecy obrońcy i tylko rzut rożny ????

tbm 642

tbm

Forum VIP
Manchester teraz wygra, West Brom osłabiony w defensywie, United podrażnieni remisem na St Andrews dadzą radę. Nie grali rewelacyjnie, ale mogli spokojnie ten mecz wygrać, stracili gola w ostatniej minucie. Ja zdecydowanie popieram typ na Czerwone Diabły.
dla United ten mecz może wyglądać podobnie jak wspomniany mecz z wtorku. Manchester jest w słabej wyjazdowej formie co pokazali i dopóki nie zobaczę ich dobrej gry to nie uwierzę w to, że się przełamali poza Old Trafford.
Mi tutaj może nawet nie chodzi oto, że Manchester podrażniony... bo w sumie mają już 7 wyjazdowych remisów, ale kilka czynników m.in o postawę West Bromwich. The Baggies zwyczajowo są w dołku formu, a Manchester z reguły w tym sezonie trafiał na ekipy, które &#39;były w gazie&#39; albo u siebie spisywały się na prawdę solidnie - przykład Birmingham, które u siebie przegrało tylko z Evertonem, a zarówno Chelsea, Tottenham jak i Liverpool wcześniej tam punkty gubiły.
WBA przechodzi teraz kryzys i mam nadzieję, że Manchester to wykorzysta.
Ekipa pod wodza Hodgsona zmienila się w klub „gramy na bazie renomy”. Rywal jeśli speka, bo już w szatni w glowach pilkarzy zalegnie się mysl, ze gramy z „wielkim” Liverpoolem, to wyjdzie na murawe i prawdopodobnie da sobie narzucic styl gry
Myślę, że to trafne spostrzeżenie. Może poza meczem z Chelsea wygranym 2:0 w dobrym stylu to pozostałe zwycięstwa w ten sposób były odnoszone. To co piszesz idealnie pasuje do meczu Liverpool - Aston Villa 3:0, gdzie goście wyraźnie położyli się przed &#39;magią Anfield&#39; i nazwą &#39;Liverpool&#39;.
Co do meczu to mimo wszystko odpuszczam, Bolton ma swoje problemy...

sutek 79

sutek

Forum VIP
West Bromwich - Manchester United

Stawiam na gości dlaczego? Zremisowali w głupich okolicznościach na St Andrews tracąc gola w 90min, teraz &quot;Czerwone Diabły&quot; zrobią wszystko by odbić ten remis, zrehabilitować się i tylko 3 punkty ich zadowolą. Do składu podejrzewam wróci Fletcher który ostatnio chorował oraz Nani który miał problemy z biodrem. W ekipie gospodarzy dwa poważne osłabienia w formacji defensywnej zabraknie zawieszonych za kartki Tamasa i Jary, zagra natomiast Scharner, który ostatnio chorował jego występ był zagrożony ale zdaniem SkySports ten piłkarz wybiegnie na murawę od pierwszej minuty. West Brom przegrał trzy mecze z rzędu, tracąc w nich 7 goli. Manchester lubi grać z The Baggies na ich stadionie ponieważ wygrali tam 6 ostatnich spotkań! Piłkarze Manchesteru pamiętają że na Old Trafford zaledwie zremisowali z ekipą Di Matteo, teraz przewiduję wygraną United!

Manchester City - Blackpool

Zacznę od gości, którzy bardzo dobrze spisują się na wyjazdach gdzie wygrali 5 spotkań. Ostatnio piłkarze Ian Hollowaya wygrali z Sunderlandem 2:0, oglądając urywki tego meczu, muszę napisać że mieli mnóstwo szczęścia, ponieważ zawodnicy &quot;Czarnych Kotów&quot; marnowali świetne okazje do strzelania goli, na bramkę bramkarza Blackpool Kingstona oddano aż 28 strzałów! Widać przy tym że obrona &quot;Mandarynek&quot; nie jest monolitem. W jednej sytuacji strasznie zachowali się środkowi obrońcy najpierw jeden nie trafił w piłkę, następnie kolega poszedł jego śladem a Bent z 7m trafił prosto w Kingstona! Piłkarze Manciniego w &quot;świątecznych grach&quot; spisują się bardzo dobrze pokonali 4:0 AV oraz wygrali na wyjeździe z Newcastle 3:1, widać po tych spotkaniach że potrafią strzelać gole, jest przecież Tevez(wypoczęty w ostatnim meczu nie grał) czy też Balotteli, w dodatku Carlitios ma patent na Blackpool w pierwszym meczu tych drużyn strzelił 2 bramki i Citizens wygrali 3:2. Teraz stawiam na wygraną gospodarzy, grają ofensywnie, strzelają gole, obrona &quot;Mandarynek&quot; monolitem nie jest więc uważam że Citizens -1,5 to dobre rozwiązanie.

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
West Bromwich - Manchester United

Już jutro w nowy rok o godzinie 13:45 na stadionie The Hawthorns dojdzie do pojedynku lidera z West Brom który zajmuję czternaste miejsce w tabeli, Wiele osób twierdzi że Manchester w meczu z Birmingham został okradziony z punktów gdy w 90 minucie Nikola Zigis faulował Rio Ferdinanda podając ręką Bowyera który był na spalonym... i strzelił bramkę jednak to już za nami powiedział w wywiadzie szkoleniowiec czerwonych diabłów dodając że teraz skupiają się na wygranej z West Brom. Ważny mecz będzie dla Sir Alex który dzisiaj 31 grudnia obchodzi swoje urodziny. Podobno piłkarze chcą mu zrobić prezent w postaci zwycięstwa. Roberto Di Matteo ma nad czym myśleć jego zespół przegrał trzy razy pod rząd a jutro istnieje widmo czwartej porażki gdyż wielu ekspertów nie wierzy w wygraną lub remis &#39;&quot;Baggies&#39;&#39;. Jak dotąd jego piłkarze wygrali cztery spotkania na własnym obiekcie. W pierwszym meczu na stadionie Old Trafford padł remis 2:2 gdy już United wygrywali 2;0 na pewno nie będą chcieli powtórki z tego pamiętnego meczu. Warto tutaj dodać że Di Mattego powoli może się martwić o swoją posadę ponieważ ostatnie siedem z dziesięciu meczy okazały się dla jego ekipy porażką. Warto dodać że będą sobie musieli poradzić bez Gabriela Tamasa, Gonzalo Jary oraz Paula Scharnera. Jedynym poważnym brakiem w drużynie Czerwonych Diabłów będzie Park Ji-Sung który udał się na Puchar Azji. Dodatkowymi brakami są piłkarze już od dłuższego czasu kontuzjowani Valencia, Hargreaves, Scholes oraz O&#39;Shea. Warto na końcu dodać że ostanie pięć potyczek United z West Brom kończyły się czterema zwycięstwami Diabłów i jednym remisem.
Win Manchester United @@ 1,55 Bet365
Strzelec Gola Berbatov @@ 2,10 Bet365
Nicky Shorey otrzyma żółtą kartkę @@ 3,55 Tobet

Czy to będzie jego kolejny mecz ze zdobytą bramką :?:

dabol1 679

dabol1

Użytkownik
A ja myślę, że bukmacherzy wystawili dobry kurs na Newcastle. Wprawdzie grają na wyjeździe i z wcale nie łatwym rywalem, ale można by zaryzykować typ na Newcastle z podpórką po 1,50. Wprawdzie gra Srok na obcych stadionach nie jest powalająca, bo na 9 meczy zdobyli 10 punktów, ale i Wigan u siebie nie gra rewelacyjnie w 10 spotkaniach zdobywając 11 punktów. Można powiedzieć, że Wigan złapało formę i w grudniu nie przegrali żadnego spotkania w lidze. Newcastle z kolei w ostatnich meczach nie radzi sobie najlepiej, ale chyba tylko dlatego, że grali z naprawdę wielkimi w tej lidze. Ostatni mecz przegrany z Tottenhamem, w którym nie było Nolana - kapitana drużyny, a 5 dni temu porażka 1:3 z Manchesterem City. Przedwczoraj Wigan bardzo niespodziewanie zremisowało na DW Stadium z Arsenalem 2:2. Myślę jednak, że gdyby Wenger nie eksperymentował tak bardzo ze składem, to Kanonierzy wywieźliby z Wigan 3 oczka. Myślę, że dobrym typem może okazać się też under 2,5. Kontuzjowany Carroll, który został wyłączony z gry na 2 mecze to dla Newcastle ogromna strata, w końcu to ich najlepszy snajper. Z reguły w meczach Srok pada sporo goli, ale dzieje się zawsze kiedy gra Carroll. A Wigan traci tak samo dużo goli ile strzela. Często w ich meczach pada wynik w którym padają 2 lub 3 gole. Myślę, że bez Carrolla ofensywa Srok traci 60% wartości i mecz skończy się na 1 lub 2 golach.
Moje propozycje:
Under 2,5 - 1,75
Newcastle lub remis - 1,50

sutek 79

sutek

Forum VIP
Newcastle gra bardzo w kratkę, potrafią zagrać świetny mecz, a potrafią zagrać bardzo słabo. Dużo zależy od duetu Nolan-Carroll, jednak w defensywie Sroki mnie nie przekonują, zresztą podobnie jak Wigan obie drużyny tracą sporo bramek, nawet stracili patrzę tyle samo po 31.
Jak dla mnie no bet ten mecz ????

kylu88 806

kylu88

Użytkownik
Stoke - Everton

Opis spotkania i typu :

Kurs na Stoke 2,65 ? Dziekuje bukom za prezent noworoczny, pobieram i czekam na wyplate. Analiza do tego meczu w punktach :
- Stoke wprawdzie przegralo ostatnie 2 mecze domowe ale znowu jak to się mowi „gra się po prostu nie ułożyła” ; gospodarze przewazali w spotkaniu z Blackpool a to jednak goscie wywiezli 3 punkty po wyniku 1-0 ; z Fulham bardzo szybko zdobyte 2 bramki właściwie ustawily spotkanie ( a i tak gospodarze oddali 8 strzałow w światło przy 3 gosci )
- Everton zagra po raz 3 na wyjezdzie po ciezkim spotkaniu z Man City oraz z walczacym o zycie WHU (4 z 6 możliwych punktow)
- goscie na pewno odczuja na swoim organizmie te 2 spotkania a na domiar zlego to oni musza się stawic w Stoke 1 stycznia
- gospodarze jak pokazuja statystyki lubia grac „back-to-back” a wiec po porazkach występuje gwaltowna zwyzka i jest wygrana, oraz na odwrot

Spogladajac w tabele obie ekipy sa obok siebie (2pkt przewagi Stoke) wiec gospodarze doskonale wiedza o co graja. Wygrana pozwoli odskoczyc i zrobic dobra przewage 5 punktow, porazka oznacza zamiane miejsc. A ponieważ dzis jest Nowy Rok a pilkarze nie świętoszki, tez lubia sie pobawic, ja faworyzuje w tej kolejce gospodarzy, gdyz co jak co, ale na kacu latwiej dojsc na stadion we wlasnym miescie, niż dojechac i jeszcze rozegrac mecz u kogos w gosciach ;)

Stoke - Everton 1 @ 2,65
Stoke - Everton 1 dnb @ 1,85

Otrzymane punkty reputacji: +4
kapszti 7,3K

kapszti

Forum VIP
Zgodzę się z TBM, co do meczu na City of Manchester ekipa Manciniego powinna spokojnie wygrać, Blackpool wygrało z Sunderlandem ale jak ktoś widział mecz to nie mógł pewnie w to uwierzyć. Mieli mnóstwo szczęścia, to co wyprawiał Bent z Gyanem to było coś nieprawdopodobnego marnowali sytuację, których nie dało się zmarnować. Jedna ciekawa akcja: piłkarz Blackpool wyrzuca aut pod swoim polem karnym do środkowego obrońcy, środkowy obrońca chce wybić piłkę, nie trafia w nią, piłka leci dalej w pole karne, asekuruję go drugi ze środkowych obrońców i... też nie trafia w piłkę Bent z 7 metra trafia prosto w bramkarza, potetężna dopitka Cattermole trafia w plecy obrońcy i tylko rzut rożny ????
Wiesz co ja już nie wierzę w to podrażnienie, bo oni cały czas są podrażnieni ostatnim remisem wyjazdowym i nic z tego wychodzi poza zwycięstwem z tego co pamiętam szczęśliwym na Brittania Stadium. Niby mogli wygrać na St.Andrews ale kto im bronił? Może i moja argumentacja słaba ale po prostu widzę, że nie są w formie. Mam nadzieję, że wymęczą zwycięstwo ale nie spodziewałbym się tutaj jakieś kanonady więc under naprawdę fajnie wygląda.
Co do meczu Sunderlandu to uważam, że powinni wygrać, gdyż na chwilę obecną naprawdę ciekawie prezentują się w ofensywie. Widziałem co prawda tylko skrót meczu z Blackpool ale były tam tylko 2 bramki gości i masa nie wykorzystanych okazji Sunderlandu. Kurs naprawdę fajny i wysoki jak na mecz Czarnych Kotów u siebie i zastanawiam się czy by z niego nie skorzystać.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom