>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Premier League 20 KOLEJKA 29.12 - 30.12.2007

Status
Zamknięty.
makaveli23 819,3K

makaveli23

Typer Miesiaca
Mysle ze trzy w miare pewne typy na ta kolejke to:
Birmingham v Fulham 1
Tottenham v Reading 1
West Ham v Man Utd 2
Co do pierwszego meczu to musze napisac ze gospodarze powinni pojsc za ciosem i wygrac kolejne spotkanie.Forssell i Jerome sa w dobrej formie a trener McLeisch wprowadził dobra atmosfere w druzynie i to powinno zaprocentowac. Mysle ze Fulham zagra lepiej niz z Kogutami gdzie w pierwszych minutach spotkania grali bardzo dobrze defensywnie ale i tak nie wystarczy to na zgrana ekipe Birmingham.
Tottenham za sprawa nowego tenera Ramosa zacząl grac bardzo dobrze i mysle ze czwórka Steed Malbranque, Aaron Lennon, Dimitar Berbatov i Robbie Keane znów pokarza sile ofensywy na wlasnym boisku i pewnie rozniosa Reading. W spotkaniu z Fulham przewazal(56% pos. , 8/12 celnych strzałow) i w tym spotkaniu upatruja kolejna przegrana Reading na wyjeżdzie(0-3-6).
Man U w meczu z West Ham tez powinno sobie dac rade bo West Ham nie dosc ze u siebie gra slabo (2-4-3) to na dodatek ma problemy ze strzelaniem bramek i wogule tworzeniem sytuacji podbramkowych. Man U w calym meczu przewazalo z Sunderlandem przewazalo i jutro rowniez wygra. Do skladu wraca Tevez takze sila ofensywna bedzie jeszcze wieksza! GL

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Wigan Athletic - Aston Villa
Kto strzeli pierwszą bramkę?
Aston Villa
1.65
Bet-at-home
⛔
Jak widać spotkanie zapowiada się bardzo emocjonujące. Wigan Athletic jest to drużyna bardzo dobrze grająca na własnym stadionie, o czym przekonało sie wiele dobrze nam znanych drużyn. Ostatnie 3 mecze Wigan Athletic na własnym terenie:
01/12-07 || Premier League || Wigan vs. Manchester City || 1:1
15/12-07 || Premier League || Wigan vs. Blackburn || 5:3
26/12-07 || Premier League || Wigan vs. Newcastle || 1:0
Powyższe statystyki pokazują że nie będzie łatwo o jakiekolwiek punkty na boisku Wigan Athletic.
Co do zespołu gości: Aston Villa można powiedzieć że jest to naprawdę wspaniała drużyna. Świadczy o tym choćby ostatnie spotkanie ligowe gdzie w wyjazdowym spotkaniu z Chelsea zdobyli 1 punkt remisując 4:4.
Myślę że ten mecz będzie bardzo ciekawy i emocjonujący. Bardzo trudno jest przewidzieć wynik tego spotkania. Ja osobiście typuję wynik remisowy 1:1 a pierwszą bramkę strzeli Aston Villa, jednak nic w tym spotkaniu nie jest pewne.

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Portsmouth FC - Middlesbrough FC
Portsmouth FC
1.70
Bet-at-home
⛔
Obie drużyny dzieli tak zwana przepaść. Spotkanie nie powinno być bardzo emocjonujące, tym bardziej że Portsmouth FC w ostatnim ligowym meczu stracił punkty bezbramkowo remisując z Arsenalem Londyn. Mecz ze słabo grającym w tym sezonie Middlesbrough FC powinien zakończyć sie dla nich zwycięsko. Wiadomo jednak że aby wygrać trzeba strzelić więcej bramek od rywala a to nie powinno być takie trudne. Middlesbrough FC traci bardzo dużo bramek: na 19 meczy ligowych aż 33 bramki stracone. Myślę że gospodarze nie powinni mieć większych problemów w odniesieniu zwycięstwa. Ja osobiście typuję wynik 2:0 ale wszystko okaże sie na boisku.

sutek 79

sutek

Forum VIP
W tej kolejce są według mnie dwa bardzo interesujące mecze. Pierwszy z nich to pojedynek Evertonu z Arsenalem i ja osobiście musze powiedziec co myślec o tym meczu, wiadomo Arsenal walczy o majstra( którego mojego zdaniem nie zdobędzie) i będzie chciał ten mecz wygrac, ale Everton to silny zespół który u siebie gra bardzo dobrze i tanio skóry nie sprzeda uważałbym więc na grę czystej &quot;dwójki&quot; na Arsenal ja odradzam. Drugi ciekawy pojedynek to mecz Manchasteru City z Liverpoolem. Według mnie City w tym meczu przegrają dlaczego? ostatnio przerwali swoją passę zwycięstwa u siebie w lidze, zaś Liverpool ostatnio spisuję się bardzo dobrze wygrywa mecz za mecz, co prawda męczyli się ostatnio z Derby i wygrali 2:1 ale wynik idzie w świat i za miesiąc już nikt nie będzie pamiętał kto w której minucie strzelił gola. Liverpool ma spore szanse na wygraną. Na dokładniejsze analizy jeszcze przyjdzie czas ;)
PS. Ruch w dziale Premiership znakomity oby tak dalej ????

arsenal-5 0

arsenal-5

Użytkownik
Birmingham City - Fulham FC
pierwsza połowa
X
2.15
Bet-at-home
⛔
Mecz pomiędzy tymi drużynami zapowiada sie bardzo ciekawy i wyrównany. Obydwie drużyny grają bardzo nierówno, tracą dużo bramek. Mówiąc szczerze to nie ma tu zdecydowanego faworyta. Bardzo ciężko wytypować wynik tego spotkania. Jak już wcześniej powiedziałem: &quot;zapowiada sie bardzo wyrównany mecz&quot; i chyba najprawdopodobniejszym typem jest to że pierwsza połowa będzie remisowa. Birmingham City grając na własnym boisku prezentuje sie bardzo dobrze. Przekonali sie o tym choćby zawodnicy Middlesbrough przegrywając 3:0. Drużyna gospodarzy zajmuje 14 pozycję w tabeli. Co do gości: Fulham FC to ostatnie spotkani ligowe przegrali na wyjeździe z Tottenhamme wysoko bo aż 5:1. Fulham FC zajmuje obecnie 18 pozycje w tabeli &lt; pozycja spadkowa&gt;. Tak wiec krótkie podsumowanie. Birmingham City na własnym terenie wspierany przez swoich kibiców prezentuje bardzo dobrą piłkę. Fulham FC jest obecnie na spadkowej pozycji i z pewnością będą walczyć o choćby punkt w jutrzejszym spotkaniu. Obie drużyny grają nierówno, tracą wiele bramek, tak wiec najprawdopodobniejszym typem jest remis do połowy.

West Ham United - Manchester United
Manchester United
1.50
Bet-at-home
⛔
Mecz według mnie bardzo nierówny. Manchester United z pewnością chce utrzymać pozycję lidera i spotkanie z West Ham United powinno być dla nich tak jakby rozgrzewką/treningiem jeżeli myślą o mistrzostwie. Arsenal nie odda pozycji lidera tak łatwo ! Wracając do meczu West Ham United - Manchester United to obydwie drużyny dzieli tak zwana przepaść. Manchester walczy o utrzymanie pozycji lidera, tym bardziej przyłoży sie do tego meczu. West Ham w tym sezonie nie prezentuje najwyższej formy, ostatni mecz z Reading zakończył sie remisem 1:1 mimo że zawodnicy West Hamu grali przed własną publicznością. Tak więc według mnie spotkanie zakończy sie zwycięstwem gości. Ja osobiście typuję wynik 0:2 !

Sunderland FC - Bolton
1X
1.42
Bet-at-home
✅
Sunderland FC zajmuje obecnie 19 miejsce w tabeli &lt;jest to pozycja spadkowa&gt;. Bolton obecnie zajmuje miejsce 15. Tak więc zapowiada sie nam spotkani bardzo wyrównane. Drużyna gospodarzy mimo że gra nie najlepiej rozegra spotkanie z Boltonem , który też nie prezentuje szczytowej formy. Mój typ to 1X. Myślę że jest to bardzo prawdopodobne. Sunderland FC gra przed własną publicznością. To z pewnością dodaje skrzydeł, tym bardziej że w ostatnim spotkaniu kibice Sunderlandu oglądali tylko bramki strzelane przez Manchester United. Mecz zakończył sie wynikiem 0:4. Jest to pewien na pewno pewien niedosyt. Teraz najważniejsze jest zapomnieć o tym co jest już historią. Jest taka możliwość ponieważ już jutro Sunderland rozegra spotkanie ze słabo grającym na wyjazdach Boltonem. W ostatnim meczu Bolton przegrał na wyjeździe z Evertonem 2:0. Moim zdaniem w tym meczu padnie remis&lt;1:1&gt;, ale oczywiście wszystko okaże sie na boisku.
Od razu uwaga do kolegi wyżej ... Skoro wiesz, ze będziesz pisał 3 analizy to po co wysyłasz jedną po drugiej ? Takie &quot;nabijanie&quot; postów nie jest mile widziane ... odpowiedz: nie ma żadnego problemu ! po prostu pisałem analizę i wrzucałem ją na forum ! nie chodzi mi o żadno nabijanie sobie postów. ???? teraz jeszcze tylko takie pytanko:
jeżeli będę miał czas to jutro napisze analizę do kolejnych spotkań. pytanie brzmi: gdzie mam zamieścić te 3 analizy?? mam edytować post z wyżej napisanymi analizami? czy nowy post a w nim 3 analizy ? żeby nie było że chcę sobie posty nabić !
pozdro!

patrolinho 143

patrolinho

Forum VIP
Od razu uwaga do kolegi wyżej ... Skoro wiesz, ze będziesz pisał 3 analizy to po co wysyłasz jedną po drugiej ? Takie &quot;nabijanie&quot; postów nie jest mile widziane ...
Teraz coś na temat tej kolejki ... O wiele bardziej wyrównana niż poprzednia ... Manchester City chyba znów nie zdoła zdobyć 3 pkt u siebie ... Liverpool to jednak klasa i remis w tym spotkaniu pasuje idealnie ... Chelsea osłabiona w obronie musi atakować ... Po ostatniej strzelaninie na Stamford ... Chłopaki chyba będą chcieli troszeczkę odpocząć i under wygląda nieźle ... Co do Manchesteru niby wszystko wskazuje na 2 ... Bo Tevez bo rozgromili Sunderland, ale ja muszę to przemyśleć ... Everton z Arsenalem ... Myślę, że absencja strzelecka gości w postaci jednego meczu wystarczy i Over 2,5 na pewno nie będzie zaskoczeniem ... Blackburn może w końcu coś wygra bo Derby w ich zasięgu jak najbardziej są ... Resztę na razie pozostawię bez komentarza ... Bo dokładniej opisze się to jutro rano ... O ile wstanę :jezora:

krzosz1987 1,2K

krzosz1987

Użytkownik
vs

WIGAN - ASTON VILLA​
Typ 2; Kurs: 2.3

Goście po serii trzech remisów z rzędu będą mieli okazie do kolejnych punktów tym razem przeciwnikiem jest zajmujące 17. tuż nad srefą spadkową pozycję zespół Wigan. Aston Villa jest to zespół który tylko raz przegrał na wyjeździe w tym sezonie Premiership pogromcą jego okazał się Manchester City ale było to już trzy miesiące temu. Gościom jak i gospodarzom potrzebne są trzy punkty Wigan ma tylko 2 ptk. przewagi nad strefą spadkową natomias goście chcąc myśleć o europejskich pucharach muszą uważać aby czołówka tabeli nie uciekła im za daleko. W dotychczasowych pojedynkach między tymi zespołami 2-krotnie lepsze okazało się Wigan; 2-krotnie padał remis; nigdy Aston Villa nie wygrała. Myślę że właśnie w tym spodkaniu może być ten pierwszy raz grają dość dobrze ostatni mecz z Chelsea to był majsterszczyk czy powtórzą go w sobotę?

tbm 642

tbm

Forum VIP
Może nie będę oryginalny, ale analizkę napisałem już wcześniej, a typ wydaje mi się jako ten z gatunku najbardziej prawdopodobnych z tej serii spotkań ;) Co prawda może jeszcze jakis mecz opisze, ale póki co taka propozycja:

Spotkanie: Tottenham - Reading
Typ: Tottenham ✅
Kurs: 1,50
Bukmacher: Unibet

Analiza:

Patrząc w tabelę angielskiej Premiership i na lokaty zajmowane przez poszczególne zespoły chyba śmiało można powiedzieć, że jednym z największych o ile nie największym rozczarowaniem tego sezonu póki co jest drużyna Tottenhamu. Jednakże drużyna ta od pewnego czasu zaczęła grać znacznie lepiej, a to za sprawą nowego managera Juande Ramosa, który według mnie jest lepszym fachowcem od Martina Jola. Póki co Koguty plasują się na 13 pozycji i nadal mają sporą stratę do lokat gwarantujących grę w europejskich pucharach, ale już w tą sobotę nadarzy się okazja do podreperowania stanu swojego konta oraz awansu jedno oczko w górę tabeli. Piłkarze Tottenhamu w sobotnie popołudnie zmierzą się z dosyć nieobliczalną ekipą Reading, która może pochwalić się passą 5 spotkań bez porażki, ale podopiecznych Juande Ramosa nie powinno to specjalnie martwić gdyż im samym gra ostatnio układa się całkiem nieźle. W poprzedniej kolejce Koguty może nie grały rewelacyjnego meczu, ale dały za to pokaz wysokiej skuteczności gromiąc na White Harne Lane drużynę Fulham aż 5-1! Po tym spotkaniu trener pochwalił kilku swoich graczy czym na pewno zmotywował ich do jeszcze cięższej pracy. Celem Spurs nadal pozostaje awans do europejskich pucharów, a więc w meczu z Reading będą ich interesowały tylko i wyłącznie trzy punkty. Co prawda łatwo o ich zdobycie nie będzie, bo rywale na kolana nie padną, ale obserwując grę obu drużyn uważam, że to gospodarze mają większe szanse na odniesienie zwycięstwa. Reading gra dopiero drugi sezon w Premiership dlatego uważam, że rozpatrując to spotkanie najlepiej porównać piłkarzy obu drużyn, a więc... Największymi atutami przemawiającymi za Tottenhamem są przede wszystkim powracający po kontuzji do pełni formy środkowy obrońca i kapitan Ledley King, którego brak był widoczny we wcześniejszych spotkaniach, a także dobrze dysponowani Robbie Keane, Steed Malbranque, Tom Huddlestone oraz zawsze groźny Bułgar Dimitar Berbatow. Grę drużyny gości prowadzić będzie zapewne Irlandczyk Hunt, którego transferem zainteresowany jest Everton. W poczynaniach ofensywnych wspierać go będą Kitson i Doyle (Lita). Obie drużyny mają więc swoich asów, ale porównując poszczególne formacje obu drużyn uważam, że lepiej to wszystko prezentuje się w teamie gospodarzy dlatego też postanowiłem zaufać im i postawić na ich zwycięstwo.

sutek 79

sutek

Forum VIP
West Ham United-Manchester United
Manchester United
1,55
BetGun

Jutro o godzinie 16:00 na Upton Park gospodarze czyli West Ham podejmował będzie obecnego lidera Premiership zespół Manchasteru United. Nie ulega wątpliwości że faworytem tego meczu są &quot;Czerwone Diabły&quot; która dotychczas zgromadziły o 19 punktów więcej o piłkarzy z Londynu. Zarówno gospodarze jak i goście będą chiały ten mecz wygrac by rok 2007 zakończyc na jak nawyższym miejscu, jeśli Mu wygra to pozsotanie na pierwszej pozcyji. West Ham United to zespół który jak narazie jest w środku tabeli ponieważ zajmuje miejsce 10. &quot;Młoty&quot; u siebie grają słabo ponieważ wygrali tylko dwa mecz z Middlesbrough i Sunderlandem, mają jeden z najsłąbszych bilansów u siebie z pośród całej ligi. Zespół trenera Alana Curbishley’a lepiej grają w drugich połowach ponieważ strzelili w nich 65% wszystkich swoich goli. Ciekawostką jest że brakuje im tylko jednego gola aby miec 3 tysiące bramek w historii klubu. Groźnym napastnikiem jest Dean Ashton który strzelił najwięcej goli w tym sezonie dla WHU jaśniej mówiac pięc. Silnym punktem zespołu jest bramkarz Robert Green który w tym sezonie spisuję się bardzo dobrze, obronił już 3 rzuty karne w tym sezonie. To szczególny mecz dla Manchasteru ponieważ z pewnością bedą chcieli za wszelką cene wygrac dodatkowych bodzcem dla piłakrzy jest osoba Sir ALexa Fergusona który w niedzielę będzie obchodził swoje 66 urodziny i jeśli Mu wygra to sprawią prezent swojemu szkoleniowcowi. Wygrali czternaście z ostatnich szesnastu meczów Premier League, raz przegrali i raz zremisowali. United nie przegrali żadnego meczu w którym strzelili gola a jutro moim zdaniem bramkę strzelą napewno. Michael Carrick, Rio Ferdinand to wychowankowie West Hamu i jutro będą chcieli pokazac na co ich stac. Moim zdaniem Manchester to bardzo silna drużyna, dla Młotów za silna i jutro Czerwone Diabły wygrają, jest kilka miłych akcentów m.in urodziny Fergusona, piłkarze z Old Trafford będą zmotywowani by wygrac i pokazac że zasługują na fotel lidera

grzesio 91,5K

grzesio

Forum VIP
Spotkanie: Tottenham - Reading
Typ: Tottenham
Kurs: 1,50
Bukmacher: Unibet
Co do meczu , to sporo prawdopodobny będzie typ na Over 2.5 , bo i Reading duzo traci/strezla to Spurs to taki typowy overowiec - nowy trener , ktory przwedrowal z Hiszpanii to tez ich ustawia bardziej na wieksze strzelanei goli , miałem okazje oglodac mecz z przed roku na White Hart Line gdzie bylo 1-0 po karnym to tak grały chaotycznie ze sobą obydwie drużyny i wiecej sytuacij miał zespół z Londynu wtedy.

P 0

pavlinho

Gość
Ja ostrzegam przed graniem na Manchester United. Niby wszystko takie kolorowe i piękne ale West Ham tanio skóry nie sprzeda. 5 zwycięstw z rzędu to dużo, nie wiem czy nie za dużo. United w końcu straci punkty i coś mi się wydaje że w tym spotkaniu ale to takie lużne przemyślenia ;)

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
to ja teraz zarzuce swoje sugestie na ta kolejke ???? mysle ze pewniekami sa nepewno Tottenham ktory chyba odzyskuje forme jak przyszedl Juande Ramos i ostatni mecz 5;1 na to wskazuje. ManUtd to kolejny pewniak ???? takze propozycja na Blackburn nie wydaje sie zla bo w wielkim gazie jest Santa Cruz ktory strzela ostatnio bardzo duzo bramek ???? wiec najslabszej druzynie Derby tez cos pewnie ukuje ... chociaz The Reds sie u nich meczyli i dopiero Gerrard w ostatniej minucie uratowal 3pkt dla LFC moze ktos ma inne sugestie to niech pisze ????

CHELSEA-NEWCASTLE moze under 2,5
Chelsea po raz ostatni podejmowała Newcastle na własnym stadionie ponad rok temu i wówczas wygrała 1:0. Zwycięskiego gola zdobył Didier Drogba, a w rewanżu na St James Park padł bezbramkowy remis.
W Newcastle nie zagra aresztowany Joey Barton. Na ławce rezerwowych powinien usiąść Michael Owen, a być może odpoczną od gry Claudio Cacapa oraz Nicky Butt. w chelsea nie bedize mial kto straszyc i zagraja glownie rezerwy. nie wybiegna jutro na boisko Ashley Cole,Carvalho,Lampard,Drogba,Malouda itd :smile:

beau 1

beau

Forum VIP
Sunderland - Bolton 1X 1,40✅
Stawka: 7/10

Mimo,że Bolton przegrał 2-0 z Evertonem ja upatrywałem remis ale już jutro mogą podreperować swój dorobek punktowy na wyjazdach.Sunderland zajmuje przed ostatnie miejsce w lidze i jutro na Stadionie Światła podejmie Bolton.12 z 14 punktów Czarne Koty zdobyły grając u siebie zaś Bolton na boiskach rywali uciułał 2 oczka.Sunderland nie wygrał od 4 spotkań kiedy to pokonali Derby 1-0 potem przegrali z Chelsea,Reading,ManU i po drodze zremisowali z Aston Villą.Bolton ostatni punkt na boisku rywala wywalczył 29 września więc bardzo dawno temu.Jutro nadarza się sytuacja bo taką jest mecz z równorzędnym rywalem a może nawet niżej notowanym aby nie przegrać.Do składu Czarnych Kotów wraca Kieron Richardson i Liam Miller co na pewno wzmocni siłę tej drożyny.Goście mają problem z bramkarzem,którego występ jest wątpliwy ale znając medycynę raczej wystąpi.Po porażce 0-4 Roy Keane zmotywuje swoich chłopców i na pewno zagrają lepiej niż w środę.Bolton ma szanse na remis,który jest tu najpewniejszym typem ale nie wiadomo jak zagra ta drużyna dlatego warto podeprzeć X jedynką. Chelsea - Newcastle+1,5 2 1,55✅

W spotkaniu z Aston Villą Chelsea nie pokazała nic jako zespół.Tylko Ballack i Sheva to dzięki nim Chelsea najpierw wyszła na prowadzenie aby zremisować.Z taką grą The Blues czeka ciężka przeprawa przeciwko słabo grającemu Newcastle.Lista kontuzjowanych w drużynie Chelsea: Frank Lampard ,Ricardo Carvalho ,Ashley Cole John Terry ,Carlo Cudicini , Didier Drogba,Florent Malouda i Claude Makelele.Sroki maja ciągle tych samych piłkarzy kontuzjowanych ale powraca Owen,Butt,Cacapa i Barton.Sądzę,że gości zwietrzą swoją szansę i postanowią ją wykorzystać.Zamierzałem postawić X2 ale pewniejsza będzie dwójka z handicapem.

tbm 642

tbm

Forum VIP
Co do meczu , to sporo prawdopodobny będzie typ na Over 2.5 , bo i Reading duzo traci/strezla to Spurs to taki typowy overowiec - nowy trener , ktory przwedrowal z Hiszpanii to tez ich ustawia bardziej na wieksze strzelanei goli , miałem okazje oglodac mecz z przed roku na White Hart Line gdzie bylo 1-0 po karnym to tak grały chaotycznie ze sobą obydwie drużyny i wiecej sytuacij miał zespół z Londynu wtedy.
Ramos ustawiał drużyne ofensywnie bo Spurs mieli spore kłopoty z obroną. Teraz do składu wrócił Ledley King, który jest kapitanem i podporą defensywy. Brałem pod uwagę typ na over i wyniki 2-1.. 3-1.. ale ostatecznie zdecydowałem się na zwykłą &quot;jedynkę&quot; bo może być np 1-0... 2-0.. dla mnie ważne aby Koguty wygrały ten mecz ;)

beau 1

beau

Forum VIP
Tottenham - Reading 1 ,50✅

Widać że Ramos zna sie na rzeczy świetna gra Berbatova, Keane&#39;a,Lennona,Malbranque&#39;a i Toma Huddlestone&#39;a.Ten rosły piłkarz gra bardzo dobrze w pomocy i chyba na nim spoczywa przeszkadzacie rywalom w organizowaniu akcji ale to nie jego jedyne zadania o czym przekonał nas w meczu z Fulham gdzie strzelił 2 gole i przy jednym asystował.Powrót Kinga do obrony na pewno wyjdzie Kogutom na dobre bo Dawson jako kapitan słabo dyrygował swoimi kolegami.Ricardo Rocha i Jenas to piłkarze którzy uzupełnią skład Tottenhamu.Reading na wyjazdach gra bardzo słabo ale ciągle jest nieprzewidywalne i trochę obawiam się tego typy.Piłkarze The Royals mogą odczuwać trudy spotkania z wHU gdzie przez 60 minut musieli grać w 10 i zdołali wyrównać.Piłkarsko gospodarze prezentuje sie teraz dużo lepiej i jeśli stracą jakikolwiek punkt będzie to wina m słabego zaangażowania piłkarzy lub po prostu pecha. Everton - Arsenal X 3,25⛔
Stawka: 5/10
W ostatnim sobotnim meczu o godzinie 18:15 na Goodison Park dojdzie do bardzo ciekawego starcia pomiędzy Evertonem i Arsenalem.Goście ku zaskoczeniu wszystkich zaliczyli najlepszy start w historii ligi ale okres świąteczny nie jest i nigdy nie był dobry w ich wykonaniu.Choćby zeszłoroczna porażka z Sheffield Utd.Everton jest obecnie w bardzo dobrej formie.Może nie jest to drużyna lubiącą grać dużo piłka ale jest szalenie skuteczna.Arsenal w środę przerwał passe spotkań kiedy to strzelał przynajmniej jednego gola w każdym meczu i trochę mnie to martwi.Młodość cechuje się tym,ze często ma skoki formy i prawdopodobnie Kanonierzy znajdują sie w małym dołku.Widać różnicę w ich grze.Historia pokazuje,ze Everton zawsze leżał Arsenalowi lecz od 3 spotkań coś się zacięło i Kanonierzy nie zwyciężyli Tofees i jutro sie także na to nie zanosi.Everton przegrał tylko 3 mecze w 3 ostatnich miesiącach zaś Kanonierzy okazali się gorsi od Boro i w LM od Sevilli.Teraz trochę o składach.Arsene Wenger da odpocząć Eboue wiec prawdopodobnie wystawi 2 napastników(w końcu!!) lecz u boku Adebayora nie wystąpi Van Persie ani Walcott a Bendtner bohater meczu z Tottenhamem.David Moyes nie skorzysta z usług Bainesa,Stubbsa,Osmana.Wątpliwy jest występ Phila Neuvilla i Gravesena.Wiceliderzy Premiership mogą sie obawiać swojego jutrzejszego rywala,który przeciwko Manchesterowi zaprezentował sie bardzo dobrze a był to mecz wyjazdowy u siebie są jeszcze mocniejszy.Sądzę,że mecz zakończy się podziałem punktów a gra będzie toczona w szybkim tempie głównie przez podrażniony Arsenal.Kadry obu drożyn: Everton: Howard, Wessels, Neville, Hibbert, Yobo, Jagielka, Lescott, Valente, Pienaar, Carsley, Arteta, Cahill, Gravesen, McFadden, Yakubu, Johnson, Anichebe, Vaughan
Arsenal: Almunia, Sagna, Toure, Gallas, Clichy, Eboue, Flamini, Fabregas, Hleb, Rosicky, Adebayor, Lehmann, Bendtner, Diarra, Song, Diaby, Walcott, Senderos

P 8

przemas1988

Użytkownik
Moze sie powtorze ale za to z gory przepraszam ale wczesniej juz napisalem typy i troche sie napracowalem wiec mam nadzieje ze nikt nie bedzie mial mi za zle ????

Portsmouth - Middlesbrough typ :1 kurs:1.60

7 w tabeli Porstmouth(8:7:4,29:19) zmierzy sie z 16 w tabeli Boro (4:5:10,17:33). Zdecydowanym faworytem sa gospodarze ciagle nie moga zdobyc punktow na swojej murawie . Ostatnie mecze u siebie(2:6:1,11:7 ) to przegrana i kilka remisow jednak z druzynami o klase lepszymi od Boro.

Portsmouth Arsenal 0:0
Portsmouth Tottenham 0:1
Portsmouth Everton 0:0
Portsmouth Manchester City 0:0
Czas przerwac to zla passe, a szansa jest niebywala poniewaz goscie bardzo przecietnie graja na wyjazdach (2:two:6,6:18 ), a ostatnie ich mecze pokazuja ze raczej nic na lepsze nie zmienilo sie w tej materi:

Birmingham Middlesbrough 3:0
Derby Middlesbrough 0:1
Reading Middlesbrough 1:1
Bolton Middlesbrough 0:0

Tottenham - Reading typ:1 1.45

Gospodarze po dobrym meczu z Arsenalem i swietnym z Fulham sa na gazie, wkoncu zlapali forme i zaczynaja grac zarwono efektywnie jak i efektownie.Za nimi przemawia forma, wlasna publicznosc i pelny silny sklad. Mysle ze znowu Robie Keane i Berbatov poprowadza koguty do zwyciestwa przeciwko slabo spisujacym sie na wyjazdach gosciom (0:3:6.11:23), ostatnie spotkania Reading na wyjezdzie

West Ham Reading 1:1
Birmingham Reading 1:1
Manchester City Reading 2:1
Fulham Reading 3:1

Sunderland - Bolton typ:X2 kurs:1,45

Watpie aby Roy Keane dal rade odbudowac wiare w siebie swoich zawodnikow po porazce z Man U, nawet jestli to nie na tyle zeby wygrac spotkanie z Boltonem, ktory ostatnie znacznie podwyzszyl swoje loty i widac ze jego forma idzie w gore (11 miescje w tabeli pod wzgledem ostatnich 10 meczy). Goscie slabo spisuja sie na wyjazdach wrecz tragicznie, ale nic nie moze przeciez wiecznie trwac i czas na jakies punkty, nawet na zwyciestwo.Sunderland niby dobrze sie spisuje u siebie , na 5 meczy u siebie jeden przegral , jeden wygral i 3 zremisowal. Uwazam ze jutro znowu padnie remis albo rzutem na tasme wygraja goscie ktorzy wkoncu musza odniesc zwyciestwo na wyjezdzie.

Wigan - Aston Villa typ:X2 kurs:1.36

Wigam grajace niezle u siebie, przeciwko swietnie spisujacym sie goscia na obcej murawie. Mysle ze Aston przerwie dobra passe gospodarzy i zabiora im min. jeden pukt a nawet pokusza sie o zwyciestwo. Przemawia za tym ich forma(ktora pokazali w ostatnich meczach a najbardziej z Chelsea z ktora prowadzili po 40 minutach az 0:2), pelny dobry sklad(ostatni czerwona kartka tak mocno nie oslabila druzyny).

Birmingham - Fulham typ:1X typ:1.23

Typ przedyskutowany na wczesniejszej stronie , wiec analizy za bardzo nie musze pisac. Dodam ze gospodarze po mizernej grze wkoncu przebudzili sie u siebie z wynikiem 3:0 i mysle ze zechca za wszelka cena podtrzymac (wlasciwie zaczac) serie punktowania na wlasnej murawie.

Chelsea - Newcastle handicap azjatycki 2 (+1.0/+1.5) 1.830

Krotko umowiac chelsea ostatnio nie zachwyca, przez ostatnie mecze widac ze lapie za dyszke, a ogromne braki w skladzie napewno nie pomagaja w wydostaniu sie z dolka. Wiadomo Chelsea mistrz swojego boiska, ale ostatni mecz pokazal ze oslabiona to juz nie ta sama Chelsea, doszly kolejne dwa wykluczenia i to w obronie wiec uwazam ze Newcastle da rade powalczyc i zrealizowac handicap, tym bardziej ze bedzie zmobilizowane i pokrzepione do walki ostatni slabym meczem the blues.

P 0

pavlinho

Gość
Przemas widzę że mamy podobny tok myślenia ;) Popieram typ na handi na Newcastle. Chelsea mocno osłabiona i jak wygra, to wygra jedną bramką. Ja spodziewam się remisu ???? Pozdro ;)

dj_arti 185

dj_arti

Użytkownik
Chelsea Londyn - Newcastle United
Typ: Chelsea Londyn
Kurs: 1,35 (STS)​

Moja Analiza
Boiska Angielskie. Pojedynek pomiędzy dwoma zespołami z dobrą &quot;marką&quot;.
Chelsea ostatnio w małym kryzysie. Porażka z Arsenalem 1:0, skromne
zwycięstwo na wyjeździe z Blackburn 0:1 i ostatnio znakomicie zagrany
mecz remisowy z Aston Villą który zaskoczył nas wysokim wynikiem 4:4.
Dzisiaj Chelsea zmierzy się Newcastle United, które gra w &quot;kratke&quot;,
potrafi zaskoczyć (remis z Arsenalem 1:1) ale potrafi też zaskoczyć
negatywnie, ostatni mecz: porażka z Wigan 1:0, czy remis z Derby 2:2.
Według mnie w dzisiejszym spotkaniu to piłkaże z Londynu będą zespołem
lepszym, i aktywniejszym w obu połowach tego spotkania. Czas też zacząć
myśleć o odrabianiu straconych punktów i zacząć &quot;pogoń&quot; za Arsenalem i
Manchesterem United (Chelsea traci do nich 6 i 7 punktów).

Pozdrawiam Panowie ! ;)

panmv 10

panmv

Forum VIP
Osłabienia Chelsea to fakt. Zastanawiam sie jedynie czy Newcastle moze to wykorzystać. Mam małe wątpliwości po tym co zagrali z Derby...

nowak 0

nowak

Użytkownik
WHU - Man Utd

West Ham podejmowac bedzie na własnym stadionie lidera rozgrywek czyli Manchester United. W tym meczu ze wskazaniem faworyta nikt nie powinien miec problemów. Ale zaczne od Młotów. West Ham w tym sezonie gra naprawde bardzo słabo. Co prawda w ligowej tabeli zajmuje on 10 miejsce, ale to chyba spowodane jest bardziej szczęsciem niz umiejetnosciami. Na własnym stadionie West Ham gra słabo - na 9 meczy u siebie wygrał zaledwie 2, 4 razy remisował i 3 razy ponosił porazke. Przy czym nie strzelał duzo bramek bo 10, ale równiez duzo nie tracił - takze 10. W ostatnich 7 meczach piłkarze Młotów wygrali 3 spotkania, 2 zremisowali i równiez 2 przegrali, tak wiec nie najgorzej. Ale w dzisiejszym meczu w zespole gospodarzy nie wystąpi kilku waznych zawodników: Faubert, Davenport, Etherington, Lee Bowyer, Collins, Daniel Gabbidon, Bobby Zamora oraz Craig Bellamy - tak wiec Młoty do dzisiejszego spotkania wystąpią mocno osłabione. Jedynym wzmocnieniem jesli tak to mozna nazwac bedzie powrót młodziutkiego obrońcy Antona Ferdinanda. Czerwone Diabły ostatnio prezentują rewelacyjną forme. Wygrali 5 meczy z rzedu i tym samym awansowali na fotel lidera i chyba szybko z niego nie zejdą. Na wyjazdach Man UTD gra dobrze - wygrali 5 spotkan, 2 zremisowali i 2 przegrali. W tych meczach strzelili 14 bramek a stracili tylko 6. Dzisiaj Man Utd wystąpi w otymalnym składzie. Do gry powraca Tevez, byc moze zagra takze Owen Hargreaves, natomiast w bamce Czerwonych Diabłów ponownie stanie Tomek Kuszczak. Tak wiec Czerwone Diabły muszą wygrac to spotkanie aby utrzymac sie na fotelu lidera, pozatym West Ham mocno osłabiony niespodzianki prawie na pewno nie sprawi i Czerwone Diabły wygrają dziejszy pojedynek.

Mój typ: Manchester United
Kurs: 1,56
Pewność typu: 9/10

-----------------------------------------------------------------------

Tottenham - Reading

Dzisiaj na przeciw siebie staną zespoły Tottenhamu i Reading, w tym meczu faworytami są podopieczni Jęłęóuande Ramosa. Tottenham chyba złapał wiatr w żagle ostatnio na własnych &quot;śmieciach&quot; rozgromił Fulham az 5:1.A wczesniej uległ na wyjezdzie minimalnie Arsenalowi 2:1. Na włąsnym stadionie Tottenham ma przecietny bilans ale spowodawane jest to formą z początku sezonu kiedy to Kogutom zupełnie nie szło. Na własnym boisku Tottenham rozegrał 9 spotkan z czego 4 wygrał, 1 zremisował i takze 4 przegrał przy czym strzelił 24 bamki a tracił 17 - czyli bardzo duzo. W Tottenhamie do składu wracają: Ricardo Rocha oraz Jermaine Jenas, ale nie wystąpią: Dawson, ,Gareth Bale, Didier Zokora, Benoit Assou-Ekotto oraz Anthony Gardner. Co ciekawe na 9 meczy jakie Tottenham rozegrał na własnym stadionie zawsze padał Over 2,5. I chyba dzisiaj to sie nie zmieni. Reading natomiast na wyjazdach gra bardzo słabo. Na 9 meczy rozegranych na obcym terenie Reading nie wygrało ani razu, remisowało 3 razy i az 6 razy ponosili porazki. Strzelili przy tym 11 baramek a tracili 23 - tak wiec tez duzo. W Reading nie zagra zawieszony za kartki Brynjar Gunnarsson, a także kontuzjowani: John Oster i Glen Little. W dzisiejszym meczu Tottenham pownien pokonac słabo grający na wyjazdach Reading i przeskoczyc dzisiejszego rywala w tabeli. Wydaje mi sie ze rownie dobrym typem co zwyciestwo godpodarzy jest typ na Over 2,5 w tym meczu poniewaz tak jak pisałem wszystkie mecze Tottenhamu na własnym obiekcie konczyły sie Overami a Reading na 9 meczy wyjazdowych notowało az 6 razy. Tak wiec zarówno typ na zwyciestwo gospodarzy jaki i Over 2,5 są dobrymi typami na ten mecz

Mój typ: Tottenham / Over 2,5
Kurs: 1,50 / 1,67
Pewność typu: 8,5/10 8,5/10

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom